Svjetski ekonomski forum navodi usklađenost s COVID mjerama za promicanje zatvaranja zbog ”klimatskih promjena”

Svjetski ekonomski forum, Covid, klimatske promjene
44 komentara

SEF je sugerirao da su ograničenja zbog COVID-19 stvorila okruženje u kojem se može prevladati ”nedostatak društvenog prihvaćanja i politički otpor” klimatskim ograničenjima.

Svjetski ekonomski forum (SEF) hvali se da je masovna usklađenost s drakonskim zapovijedima COVID-19 “pokazala srž individualne društvene odgovornosti” i pomogla otvoriti put za nadolazeća ograničenja povezana s “klimom”. Na čelu s njemačkim inženjerom, ekonomistom i autorom knjige “COVID-19: Veliki Reset” Klausom Schwabom, SEF je povezao u izvješću od 14. rujna povezanom s njegovim tekućim sastancima o utjecaju na održivi razvoj 2022.

Izvješće SEF -a sugerira da su potezi za praćenje i ograničavanje osobne upotrebe ugljika imali “ograničen uspjeh zbog nedostatka društvenog prihvaćanja, političkog otpora i nedostatka svijesti i poštenog mehanizma za praćenje emisija ‘Moj ugljik'”.

Međutim, u dokumentu se navodi da je odgovor bez presedana na COVID-19 stvorio okruženje u kojem se taj “nedostatak društvenog prihvaćanja i politički otpor” može prevladati. “Veliki broj nezamislivih ograničenja za javno zdravlje usvojile su milijarde građana diljem svijeta”, stoji u izvješću. “Globalno je bilo brojnih primjera održavanja socijalnog distanciranja, nošenja maski, masovnog cijepljenja i prihvaćanja aplikacija za praćenje kontakata za javno zdravstvo, što je pokazalo srž individualne društvene odgovornosti.”

Prema izvješću, ta usklađenost “mogla bi pomoći u realizaciji inicijative ”Moj ugljik” za oblikovanje budućnosti prema pametnim i održivim gradovima.”

Autori rada istaknuli su da je uspon umjetne inteligencije (AI) i “pametne” tehnologije, koja proizlazi iz takozvane Četvrte industrijske revolucije, pružila platforme, pomoću kojih se osobna potrošnja energije može nadzirati i ograničiti. U dokumentu se navodi “veliki napredak u tehnologijama pametne kuće, izbor prijevoza s implikacijama ugljika” i “uvođenje pametnih brojila” za koje SEF kaže da pomaže ljudima da odluče “smanjiti svoje emisije povezane s energijom”. SEF je također reklamirao “razvoj novih personaliziranih aplikacija za obračun osobnih emisija i bolje osobne izbore za hranu i emisije povezane s potrošnjom.” Dok jezik korišten u izvješću SEF-a sugerira da će se pojedinci moći dobrovoljno uključiti u programe koji ograničavaju njihove navodne emisije ugljika, ideja je izazvala zabrinutost da potrošači možda neće uvijek imati izbora.

Ranije ovog mjeseca, otprilike 22.000 stanovnika Colorada bilo je spriječeno u podešavanju svojih termostata nakon što je njihova tvrtka za “pametne” termostate zaključala uređaje na 78 stupnjeva F° tijekom toplinskog vala, navodeći kao razlog lokalnu “energetsku krizu”.

Dok je tvrtka za “pametne” termostate, Xcel, naglasila medijima da je program dobrovoljan i da se temelji na poticajima, stanovnici su rekli da su bili iznenađeni i uzrujani kada su otkrili da ne mogu kontrolirati temperaturu u svom domu. “Za mene, hitan slučaj znači da postoji, znate, život, udovi ili, znate, neka druga opasnost vani, neki, znate, veliki šumski požari”, rekla je mušterija za ABC 7 Denver. “Čak i ako se radi o situaciji jednom u plavom mjesecu, jednostavno nam ne odgovara da ne možemo kontrolirati vlastiti termostat u svojoj kući.”

Ovog tjedna, autor The Great Reset: Global Elites and Permanent Lockdown (”Veliki Reset: Svjetske elite i trajno zaključavanje”) Marc Morano rekao je John-Henry Westenu s LifeSitea da su karantene, ograničenja, pa čak i planirani ekonomski kolaps, dio “klimatske” agende.

“Blokade zbog COVID-a bile su doslovno verzija onoga na što su desetljećima pozivali u klimatskom pokretu”, rekao je Morano. “Prisustvujem svakom summitu Ujedinjenih naroda o klimi, a idem na onaj u Egipat ove godine i ono na što ti sastanci pozivaju jest ‘pokret smanjivanja rasta’ ili ‘planirana recesija’ u borbi protiv globalnog zatopljenja. To znači da vlada nameće sporiji gospodarski rast ili prisiljava recesiju kako bi smanjila emisije.”

Tijekom ljeta, SEF je tvrdio da bi poticanje “prijelaza na čistu energiju”, djelomično podizanjem već rekordnih cijena plina, bilo neophodno i za spas demokracije i za sprječavanje ekološke katastrofe. Američki predsjednik Joe Biden, koji je upravljao vrtoglavom inflacijom i povijesno visokim cijenama plina, izazvao je reakciju u svibnju kada je sugerirao da je visoka cijena goriva dio “nevjerojatne tranzicije”.

Autor: Ashley Sadler
Covidklimatske promjeneSvjetski ekonomski forumWEF
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Autori studije izjednačavaju prihvatanje mera protiv kovida koje se prihvataju zbog sopstvenog zdravstvenog stanja sa prihvatanjem mera protiv globalnog otopljenja koje su u suštini “društveno koristan rad”?!?

Na kojim naučnim osnovama se bazira ta studija? Ili je dovoljno “što je babi milo to joj se i snilo”?

Yubi
1 godina prije

Pocet bit a ako ne bude efekta pobit. Nema druge

Čudan lik
1 godina prije

Evo ih, tu su, oličenje zla, najgore noćne more!!
Eto, mene bi baš zanimalo vidjeti koliko Schwab i ekipa NEPOTREBNO proizvedu CO2 na godišnjoj razini???
Jeste li primjetili da NAMA nameću krizu, nestašice i nova zatvaranja dok oni sami ne čine baš ništa kako bi smanjili količinu CO2 koju oni proizvedu???

AJeTo
1 godina prije

Na putu od 1000 milja jedan od koraka su izbori u SADu.

Valter
1 godina prije

Malo mi već ide na živce koliko je ovo sve predvidljivo.
Ipak, nikakvih pomaka s tog brutalnog puta neće biti dok se ne preuzme kontrola nad terorističkim, veleizdajničkim medijima.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Radimo na cjepivu protiv zime – Pfizer

P.S.
Da je neki Talijan (36) pozitivan na koronu, HIV i majmunske boginje…
Jbt, frajer ih skuplja ka’ Pokemone.

Realno
1 godina prije

Zatvorite sve da ne gledamo debile na genskim terapijama kako se ruše mrtvi po ulicama zbog klimatskih promjena. Iznenaditis je u opticaju.

imee
1 godina prije

aktivisti su zlo svijeta.
a da damo i “teoretičarima zavjera” (kolokvijalan izraz za sve koji ne vjeruju u televizor i anemiju i ušrulju) priznanje, odavno su predvidjeli i klimatska zaključavanja.
sad je najsigurnije vrijeme za one bez kredita koji imaju zemlje, dok ne dođe komisija za motiku i oduzme ju “u ime grete”.

eks
1 godina prije

SEF , Pentagon, NATO, White House , Big Farma, svi oni su iz iste zločinačke bande. Svetsko zlo, koje ima svoje pristalice u rusofobima i ljubiteljima “demokratskog zapada”. Više je nego jasno da ta ekipa sa zapada radi na stvaranju globalnog fašističkog robovlasništva. U svemu tome , najsramniju ulogu imaju korumpirani mediji, koji im služe.

SIRIUS
1 godina prije

Ste znali da je Klausov stari bil teški nacist? Stari mu je vodio Escher-Wyss, tvornicu koja je opskrbljivala Hitlera sa oružjem. A po završetku rata Klausov rista je omogučio Allenu Dullesu, tvorcu CIA-e, da sprešvera ukradeno naci zlato i da relocira sve visoko profilne naceke u Južnu Ameriku, Kanadu i Japan. Sve ovo danas je povezano sa tim ljudima, koji samo nastavljaju di su njihovi starci podbacili… I ovaj put im je svejedno kojom ideologijom če kontrolirati mase, možemo birati komunizam, nacizam il socijalizam, pogotovo jer sada imaju tehnologiju za kontrolu kroz transhumanizam. Sve je to napredak a?

1 godina prije

Jebote koliko sranja pakuju čisto da prikriju bankrot..Da da , ne mijenjamo život na gore jer smo bankrot već radi klimatskih promjena 😂..
Da je besplatnih resursa kao do juče niko se nebi zamarao s ovim…
Eh da , kad nemate ništa i budete sretni to nije zbog bankrota , to je radi klimatskih promjena 😂👍

Emiliano Zapata
1 godina prije

Djeca u osnovnoj znaju da je dovoljno zasadit drvece ali ne, oni nam se rugaju i polako nas istrebljuju na razne mastovite nacine jer im dozvoljavamo!

Cestitke na vrhhunsko dobro organiziranom genocidu citavog svijeta.
Mora se iskreno priznati da uspjevaju iako im svi zelimo pakao!

eks
1 godina prije

Evo informacije koje bi trebale dodatno ukazati nakaradnost i dekadenciju kojom svet vode tzv. svetski moćnici. Jedan od tih moćnika je Ilon Musk . Njegov sin iz braka sa kanadskom književnicom Džastin Vilson, Ksavije (18 godina), samoinicijativno je promenio pol i ime. Sada se zove Vivijen Džena Vilson i izjavio je da ne želi da se na bilo koji način povezuje sa ocem. Maskov prvi sin, Nevada, rodjen je 2002. god. i umro je posle 10 nedelja. Mask ima ukupno 7 dece. Sa drugom ženom 2020. godine dobio je sina, kojem je dao ime Ks.AE A-Ksii . Napredno .

Josip
1 godina prije

Novi svjetski fašizam u punom sjaju.

Ico
1 godina prije

Agenda Svjetskog ekonomskog foruma je : Sve pobiti ( zbog pljačke ), pa opljačkati!

sebastian
1 godina prije

S jedne strane bolesni umovi koji diktiraju sve ove sumanute poteze i mjere,a s druge pak sluganski i tupavi umovi koji sve to krotko prihvačaju i slijede.

Hogar
1 godina prije

Klaus Hitler swab je kabalski okot. Manijak koji je za vjesala.

Josip
1 godina prije

Još jedna organizacija koju treba proglasiti terorističkom i zbrisati ju s lica zemlje..

Max
1 godina prije

To i jest dio toga plana. Zatvaranja su bila besmislena.

KISIK
1 godina prije

Pandora buksa se razletjela!

Mrgud
1 godina prije

А само треба садити дрвеће и ето контроле над угљен диоксидом …

ogo
1 godina prije

Kolika temperatura bi bila potrebna za pretvoriti ovog Njemackog inzinjera u ugljik.

goran
1 godina prije

samo gledaju da drugima muzu pare i ništa ne rade,jebene lijenčine eto tko su elite najgore lijenčine na svijetu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI