Talijanke i elegancija – Žene sa stilom i sofisticiranom elegancijom

Monica Bellucci - Elegantna žena
13 komentara

Italija je podijeljena na dvadeset regija od kojih svaka ima svoju specifičnost, bila ona kulturna, povijesna ili geografska. Otprilike je u ovoj zemlji i jednak broj stilova odijevanja proizašlih upravo iz tih osobitosti. Međutim, imaju zajednički nazivnik – a to su odlučnost, osjećaj za stil i senzualnost. Talijanska elegancija ne ograničava se na pojedinačne modno osviještene osobe, ona je društveni standard. Također nije ograničena na izolirane specijalne prilike poput vjenčanja, kao što je to uobičajeno u nekim drugim europskim kulturama.

Talijanke sa sjevera se obično inspiriraju Armani stilom i sofisticiranom minimalističkom elegancijom. Na sunčanom jugu one pridaju pozornost na stil koji sadrži dosta više šminke i odjeću življih boja. Stoga one izgledaju vrlo ženstveno i izuzetno samopouzdano, a baš je to ono što privlači pažnju.

Više boja i više sjaja njima ne predstavlja problem, ne prezaju ni od čega što slavi njihovu ljepotu, što im daje jačinu i podiže samouvjerenost. Ne srame se biti privlačne i čine sve da tu činjenicu još bolje istaknu. Smatraju da je ženstvenost božji dar koji treba što bolje pokazati odjevnim stilom i kozmetikom. Ako su kojim slučajem odjevene u svjetliju odjeću, kao što je bež i boja karamele, to ih nikako neće spriječiti da nanesu jarko crveni ruž, tuš i maskaru. Talijanke ništa ne prepuštaju slučaju. Sto se tiče izlazaka izvan kuće, makar ti izlasci bili i do trgovine, njihov izgled mora biti pod strogom kontrolom. Od kose, noktiju, odjeće, obuće, kozmetike, parfema – sve je u savršenom skladu.

Iako zdravstveni djelatnici u posljednje vrijeme sve češće upozoravaju na opasnosti koje donose neka uvriježena modna pravila, bojimo se da će među Talijankama neke promjene biti teško sprovesti. Prvenstveno se to odnosi na izbjegavanje sunca ili pak nošenje anatomske ravne obuće. Ono što je za njih specifično je da obožavaju biti tamnopute zbog uvjerenja da preplanuli ten pomaže ženi u ljepšem i zdravijem izgledu. Osim toga, brojne Talijanke su i danas pobornice isključivo visokih potpetica, a ravnu obuću nose jedino pri odlasku na plažu.

Ukoliko i vi želite podsjećati na talijansku damu, prvi korak koji trebate učiniti je unutarnja transformacija. Tu su posrijedi stav prema sebi i okolici, snažna volja, trud i odlučnost da uvijek budete dotjerani, a tek na kraju dizajnerski komadi odjeće i modni dodaci. Ovo posljednje ne mora biti ni financijski pretjerano iscrpljujuće ukoliko se kupuje isplanirano i sa stilom. Kvarcanje i vrtoglave potpetice, odnosno njihov izostanak, neće vam se uzeti za zlo, ali zato ćete naići na poglede pune neodobravanja ukoliko nosite  razvučenu, pocijepanu,  vidljivo iznošenu ili prljavu odjeću i obuću. Ne zaboravite niti nokte – oni vam uvijek trebaju biti svježe lakirani. S druge strane, ono što će garantirano kod svake Talijanke naići na odobravanje je dobro skrojena garderoba kvalitetnog materijala. A kada je to popraćeno zanimljivom torbicom, raskošnim nakitom, finim šalom, šeširom ili sunčanim naočalama, svaka će kombinacija djelovati još glamuroznije.

Talijanke znaju da istinski stil traje dulje od jedne sezone i zato ne robuju slijepo trenutnim trendovima već se odlučuju za vlastitu estetiku u kojoj su nepogrešive. Njihova samosvijest i gestikulacija odišu ženstvenošću od glave do pete, te ih stoga mnogi smatraju najelegantnijim ženama na svijetu.

ElegancijaMinimalistički stilTalijanke
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
4 godine prije

Ah, Monica.. jedina žena koja bi mi otela srce.. sem naravno moje supruge. (Ženo, ako čitaš ovo, znaš da si ti jedina na svijetu, skinuo bi zvijezde s neba za tebe, popeo se na vrh zvonika sv. Stošije itd.) 😂

nepoželjni
4 godine prije

Da, 5 lastavica već čini proljeće… Uopćeno govoriti o Talijankama (svima) kako bi trebale one svima služiti za primjer je malo pretjerano. Moje je mišljenje da su mnoge talijanke nešto “ljepše” odjevene samo zahvaljujući standardu kojega je Italija do nedavno uživala. Italija je zemlja sa bogatom općom kulturom a ekonomija im se od davnina temelji na privatnom poduzetništvu – kapitalizmu, mnogoljudna je zemlja i ima jako veliki broj malih poduzetnika i obrtnika pa je zahvaljujuči tome i kupovna moć žena možda nešto veća nego u ostatku Europe. No najvažniji faktor za taj zamjetljivi stil u odijevanju i općem izgledu žena leži u kreativnosti proizašle iz konkurencije i najviše u agresivnoj i sveprisutnoj propagandi i reklamiranju ženskih “rekjvizita” za uljepšavanje. Moda je veliki posao i najveći uspjeh ima kod žena, tako da je žena ciljani resurs iz kojega i na kojemu mnogo ljudi zarađuje svoj kruh (koliko sam shvatio i autorica… Čitaj više »

Son of Alerik
4 godine prije

Talijanke su lijepe, ženstvene, samosvjesne…sve ono što žena treba biti. Ali najljepše su Dalmatinke. Pa i po odijevanju. To svatko zna i ne treba dodatno pojašnjavati:)

Majk Majers
4 godine prije

Eh, Monica, Monica…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI