Finese koje određuju eleganciju nikada ne varaju

Što je elegancija - Finese koje određuju eleganciju
24 komentara

Elegancija je vještina i sposobnost profinjene osobe koja prezentira određenu karizmu, harmoniju u proporcijama i formama, da svojim inteligencijom, ukusom u vlastitom estetskom stilu, držanjem, ležernošću, čistoćom, izražavanjem, manirima, otmjenošću, gracioznošću, izrazi različitost i izdvoji se iz okoline.

Elegancija je jedan oblik intuicije u svim tim domenama i oblicima te se svrstava u jednu matematičku ljepotu vrhunskog sklada. Elegantna žena unosi dosta vremena u osobnu njegu i spremanje, a to pretpostavlja znatnu količinu intelektualnog promišljanja, pažnje i rada na sebi.

Elegancija je nešto neopipljivo. Elegancija je ono nešto što čini osobu autentičnom, što izlazi iz kadra normale. Elegancija se osjeća, ona jednostavno zrači iz same osobe. Ona je nešto urođeno, poput načina hoda, izražavanja, tona glasa, slušanja drugih. To su mali detalji poput pokreta tijela, osobito ruku i nogu, ili poput osmijeha na licu. Upravo ove finese fasciniraju i privlače druge. Za elegantnu osobu se smatra da je vrlo svjesna ovih kvaliteta.

U današnje vrijeme postoji mnoštvo literature o osobnom razvoju. U njoj su opisani postupci kako raditi na sebi i savjeti kako se razviti kao osoba. Jedna elegantna žena u svakom je momentu svjesna sebe, to je njezin način življenja, ona se i privatno i javno jednako ponaša i prirodno zrači. To za nju ne predstavlja nikakav veliki napor. Za nju je to jednostavno stil i način života, ne želi ništa drukčije od onog što ona smatra ispravnim. Elegantna žena ne želi sličiti drugima jer zna kako to više ne bi bila ona i kako se ne bi osjećala ugodno u svojoj koži.

ElegancijaElegantna ženaModni stil
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
B.A.N.
4 godine prije

Elegancija je nadogradnja, majka priroda je temelj. Ako majka priroda nije bila škrte ruke, onda žena ima sve.

Zen
4 godine prije

Lijepa inteligentna žena koja ima manire o zna se ponašati može vladati svijetom. Nažalost malo je takvih danas. Većinom. Lijepe žene odu u neku krajnosti, a nema nista ljepse vidjeti lijepu i zgodni zenu, kako zraci inteligencijom, to se vidi po malim situacijama najvise.

iusdvpiabsdvuabdbvadsvbads
4 godine prije

Više sam upoznao pametnih žena nego muškaraca.

nepoželjni
4 godine prije

“Ona (elegancija op.a.) je nešto urođeno, poput načina hoda, izražavanja, tona glasa, slušanja drugih. To su mali detalji poput pokreta tijela, osobito ruku i nogu, ili poput osmijeha na licu” “…postoji mnoštvo literature o osobnom razvoju” (a i “stručni” savjetnici op.a.) “Elegantna žena ne želi sličiti drugima jer zna kako to više ne bi bila ona i kako se ne bi osjećala ugodno u svojoj koži.” Neka mi autorica ovog članka oprosti, ali već sam ranije (u prva dva članka) otkrio kontradiktornosti no iz nekakvog razloga nisam reagirao (na prvu) evo danas, tri rečenice koje iskljućuju jedna drugu i remete poantu samoga članka, pa zaslužuju (po meni) da ih istaknem i obrazložim. Dakle, ako je elegancija nešto urođeno kako je detaljno opisano u prvoj (citiranoj) rečenici, podrazumijeva da je to nemoguće naučiti (jer “urođeno” je nešto neotuđivo i neponovljivo) a “postoji mnoštvo literature o osobnom razvoju” (druga cit. rečenica). Čemu… Čitaj više »

Duje Zbunjola
4 godine prije

Elegancija je izgubljena znanost za “današnje žene” a za klinke ” svemirska umjetnost”. Pogotovo za ove šta imaju nauljene noge…

Žao mi je Admine ali moram dodati ovaj link kako bih potkrijepio izjavu sa drugim mišljenjem o ženskom ponašanju unazad 30tak godina duboko ukorijenjenom u ženskoj psihi/ponašanju.

https://net.hr/magazin/novinarka-na-udaru-zbog-brutalnog-statusa-o-zenama-same-rasire-noge-i-onda-kukaju-da-su-zrtve/

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI