fbpx

Finese koje određuju eleganciju nikada ne varaju

Što je elegancija - Finese koje određuju eleganciju

Elegancija je vještina i sposobnost profinjene osobe koja prezentira određenu karizmu, harmoniju u proporcijama i formama, da svojim inteligencijom, ukusom u vlastitom estetskom stilu, držanjem, ležernošću, čistoćom, izražavanjem, manirima, otmjenošću, gracioznošću, izrazi različitost i izdvoji se iz okoline.

Elegancija je jedan oblik intuicije u svim tim domenama i oblicima te se svrstava u jednu matematičku ljepotu vrhunskog sklada. Elegantna žena unosi dosta vremena u osobnu njegu i spremanje, a to pretpostavlja znatnu količinu intelektualnog promišljanja, pažnje i rada na sebi.

Elegancija je nešto neopipljivo. Elegancija je ono nešto što čini osobu autentičnom, što izlazi iz kadra normale. Elegancija se osjeća, ona jednostavno zrači iz same osobe. Ona je nešto urođeno, poput načina hoda, izražavanja, tona glasa, slušanja drugih. To su mali detalji poput pokreta tijela, osobito ruku i nogu, ili poput osmijeha na licu. Upravo ove finese fasciniraju i privlače druge. Za elegantnu osobu se smatra da je vrlo svjesna ovih kvaliteta.

U današnje vrijeme postoji mnoštvo literature o osobnom razvoju. U njoj su opisani postupci kako raditi na sebi i savjeti kako se razviti kao osoba. Jedna elegantna žena u svakom je momentu svjesna sebe, to je njezin način življenja, ona se i privatno i javno jednako ponaša i prirodno zrači. To za nju ne predstavlja nikakav veliki napor. Za nju je to jednostavno stil i način života, ne želi ništa drukčije od onog što ona smatra ispravnim. Elegantna žena ne želi sličiti drugima jer zna kako to više ne bi bila ona i kako se ne bi osjećala ugodno u svojoj koži.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
24 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
B.A.N.
Gost
B.A.N.
1 godina prije

Elegancija je nadogradnja, majka priroda je temelj. Ako majka priroda nije bila škrte ruke, onda žena ima sve.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  B.A.N.

Fizički izgled i novac su …izvrsna podloga, ali…nisu dovoljni.

Eleganciju skoro redovno prati i minimalizam i jednostavnost.
Pogledajte ženu na slici. Materijal haljine je bojom već ‘štos po sebi’. Ali …ima i viška. Rukavi kreću u neki ‘puf’. Suvišno. Preciznije: ili izabrati onu sivu svilu, ili ono pernato.

Marangun
Gost
Marangun
1 godina prije
Reply to  Lucija

jes vala
slika deluje sve u šesnest

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Lucija

Dodatak: čak i na slici se vidi kako je haljina traljavo ‘proštepana’.
Drugo. Ova srebrno- siva je boja za plavuše. Ne ide niti uz kosu niti ten.
Treće: ako se želi istaknuti nakit, bolje su kontrastne boje: npr ova srebrna bi dobro istaknula ametiste ili rubine…
A mora se paziti i na moguće kolizije oblika ovratnika i dekoltea

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija
Ma daj! pa ova gospođa na slici da ima na glavi i maramu od moje pokojne bake, za mene bi i dalje izgledala “kao avion” 🙂

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  otpisani

😊 da, žena na slici je O.K.

Čini se i dobra i simpatična osoba. I vidi se da ima ‘unutrašnji život’.
Ali mi ne pričamo o TOME.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Lucija

Smješkić/ emotikon je zbog toga što se nikad ne zna kako će izgledati žena bez šminke…
Moraš ovdje sve pojašnjavat…

Marangun
Gost
Marangun
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija
žene su sa venere
a sada vidiš zašto su muškarci pali sa marsa

fX3#5tz£r4
Gost
fX3#5tz£r4
1 godina prije
Reply to  Lucija

Toooo Luce! Tvoj komentar te vodi na večeru u mojem društvu. Zar nije ljepše na terasi nazdraviti životu nego skupljati minuse likova koji s riječju elegancija imaju zajedničko samo pokoji samoglasnik?

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  B.A.N.

Ne bih se u potpunosti složio……moj rođak ima naviku reći:”Svaka je ista, al’ ne nosi je svaka isto.”
Oprostite na vulgarnosti,mada lijepom insanu sve lijepo stoji.

Zen
Gost
Zen
1 godina prije

Lijepa inteligentna žena koja ima manire o zna se ponašati može vladati svijetom. Nažalost malo je takvih danas. Većinom. Lijepe žene odu u neku krajnosti, a nema nista ljepse vidjeti lijepu i zgodni zenu, kako zraci inteligencijom, to se vidi po malim situacijama najvise.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Zen

Zen
Rekla je Merlin M. da bi ona to mogla (ona je bila udana i za onog pisca, Normana Milera) biti inteligentna, ali da muški to – ne vole.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Lucija

Ne znam je li Merilyn to rekla, ali čak i da jeste , ne može se “biti inteligentan” po volji. Ili jesi, ili nisi. To se ne glumi. To je naprosto dar prirode i ne može se zatomiti. Prvo, definicija inteligencije nije količina pročitanih knjiga, već sposobnost snalaženja u novonastalim situacijama. Dakle nepismen čovjek može biti izuzetno inteligentan. No to nije tema. Ovdje se govori o eleganciji.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Jedino što ne razumijem, ako žena mora cit. ” Elegantna žena unosi dosta vremena u osobnu njegu i spremanje….” Kada stigne raditi, dizati djecu, kuhati, nahranit telad i piliće, okopat vrt ili , ako nije u provinciji, srediti desetke i stotine stranica sudskih spisa, kao npr. odvjetnica Sloković? Tu sam zbunjen. Ali nije ni važno. Za svakoga po ukusu. Netko bi čitao memoare Grete Garbo, a ja osobno bi radije čitao biografiju i memoare Golde Meier (čak i ako je bila zločinac), ili sutra Cristine Kirchner koja spaja ekonomski i politički genij s elegancijom , čak i sada sa 66 godina.

Jole
Gost
Jole
1 godina prije

Laki te dvije koje spominjes na kraju komentara su muskarci u zenskom tjelu 🙂

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Jole

Bogami griješiš, vidi slike Kristine Circhner sada kada je gotovo u trećoj dobi , da ne kažem baba, ružno je. Da ne govorim kad je imala 50 godina. Pamet, ljepota, elegancija, borbenost i prije svega rezultati njezine politike… Golda Meier nije bila lijepa, istina, barem kada je pod stare dane bila premijerka.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Laki

Odvjetnica Sloković je bez sumnje, najbolje i nsjelegantnije obučena žena ne u Hrvatskoj, nego u ‘regionu’.
Zašto bi ona obavljala kućanske poslove ako može platiti kućnu pomoćnicu ?
Ako može ona piroška canjugina…😊?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Lucija

Nije za svinje petrusin 😊

iusdvpiabsdvuabdbvadsvbads
Gost
iusdvpiabsdvuabdbvadsvbads
1 godina prije

Više sam upoznao pametnih žena nego muškaraca.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
1 godina prije

“Ona (elegancija op.a.) je nešto urođeno, poput načina hoda, izražavanja, tona glasa, slušanja drugih. To su mali detalji poput pokreta tijela, osobito ruku i nogu, ili poput osmijeha na licu”

“…postoji mnoštvo literature o osobnom razvoju” (a i “stručni” savjetnici op.a.)

“Elegantna žena ne želi sličiti drugima jer zna kako to više ne bi bila ona i kako se ne bi osjećala ugodno u svojoj koži.”

Neka mi autorica ovog članka oprosti, ali već sam ranije (u prva dva članka) otkrio kontradiktornosti no iz nekakvog razloga nisam reagirao (na prvu)
evo danas, tri rečenice koje iskljućuju jedna drugu i remete poantu samoga članka, pa zaslužuju (po meni) da ih istaknem i obrazložim.

Dakle, ako je elegancija nešto urođeno kako je detaljno opisano u prvoj (citiranoj) rečenici, podrazumijeva da je to nemoguće naučiti (jer “urođeno” je nešto neotuđivo i neponovljivo) a “postoji mnoštvo literature o osobnom razvoju” (druga cit. rečenica).
Čemu uopće trud i pokušaj kopiranja nekoga koji je tu “odliku” dobio rođenjem (!?) kada će sve to biti samo gluma, i kopiranje i neuklopivo je u treću cit. rečenicu u kojoj stvarno, prirodno elegantna žena nema potrebe tj. ne želi biti kao druge(?)
To znači da imamo ženu koja je autentično elegantna a ona druga “elegantna” je samo imitira i glumi, pa kad se nađu na istom mjestu dolazi do netrpeljivosti i tjera onu autentičnu da se mijenja jer “Elegantna žena ne želi sličiti drugima…” i naravno ova je opet u prednosti jer joj je “elegancija u genima”;)

(Kada vidim što sve žene čine kako bi bile ono što nisu, sretan sam što sam muškarac i što se od mene ne očekuje da se pretvorim u kameleona) 🙂

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  otpisani

Rekao je netko da jedna polovina žena želi ono što ima druga: one s ravnom kosom hoće valovitu, one s valovitom hoće ravnu; visoke hoće biti niže, a niže hoće biti više…😊

Vesna
Gost
Vesna
1 godina prije
Reply to  otpisani

Nije bitno ima li žena osjećaj za eleganciju ili ne ali svaka mora raditi na sebi. Po tvojoj priči žene koje ne znaju kako ispraviti svoje nedostatke, trebaju takve i ostati. Slabo se ti razumiješ u žene.

otpisani
Gost
otpisani
1 godina prije
Reply to  Vesna

Vesna
Možda se ja slabo razumijem u žene, ali ti imaš veći problem jer ne uspijevaš razumijeti pročitano.

Duje Zbunjola
Gost
Duje Zbunjola
1 godina prije

Elegancija je izgubljena znanost za “današnje žene” a za klinke ” svemirska umjetnost”. Pogotovo za ove šta imaju nauljene noge…

Žao mi je Admine ali moram dodati ovaj link kako bih potkrijepio izjavu sa drugim mišljenjem o ženskom ponašanju unazad 30tak godina duboko ukorijenjenom u ženskoj psihi/ponašanju.

https://net.hr/magazin/novinarka-na-udaru-zbog-brutalnog-statusa-o-zenama-same-rasire-noge-i-onda-kukaju-da-su-zrtve/

POVEZANE VIJESTI

Izbornik