Twitter suspendirao rusku ambasadu u Siriji nakon što je kritizirala Bijele kacige

Twitter cenzurirao rusko veleposlanstvo

Bez objašnjenja, Twitter je suspendirao službeni račun ruske ambasade u Siriji nakon što je objavio video u kojem je kritičan prema kontroverznoj grupi “Bijele kacige”, pozivajući se na izjave ruske vojske.

“Twitter obustavlja račune koji krše Twitter pravila”, stoji u zadanoj obavijesti na sivoj stranici @RusEmbSyria u utorak. Platforma očito odbija komentirati pojedinačne suspenzije.

Dok Ministarstvo vanjskih poslova u Moskvi još uvijek nije objavilo službenu izjavu o suspenziji, ruska ambasada u Južnoj Africi je stala u obranu svojih kolega, nazivajući Twitter “policijom misli” zbog njihove suspenzije.

Račun je bio zabranjen nakon objavljivanja činjeničnih kritika na račun ‘Bijelih kaciga’ u kojem veleposlanstvo citira navode ruske vojske, priopćilo je veleposlanstvo.

Iako arhivirani snimak te objave nije bio dostupan, druga ruska veleposlanstva, na primjer, u Velikoj Britaniji i Kanadi, objavila su videozapise i fotografije kritične po pitanju “Bijelih kaciga”, a njihovi ovjereni računi ostali su aktivni.

Isto vrijedi i za račun američke ambasade u Siriji, unatoč činjenici da je fizički zatvoren od veljače 2012., ovih dana objavljuje tweetove o priopćenjima za tisak koalicije koju predvodi SAD i to protiv Islamske države (IS, ranije ISIS).

“Bijele kacige” tvrde da su sirijska skupina za civilnu zaštitu. Međutim, oni djeluju isključivo u područjima koja kontroliraju militanti koji se bore protiv vlade u Damasku, a optuženi su da imaju veze s terorističkim organizacijama, uključujući Al-Qaidu.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Moreno
Gost
Moreno

Zato je mala Bana kad je imala 7 godin twittala ka mutava iz Aleppa i mater joj je pomagala oko interneta, a otac bija u umjerenim glavosiječama. CNN je objavljiva njezine twittove i kad su glavosječe potirane iz Aleppa, mala Bana je završila u Tursku di je, kako je javija CNN, počela pisat memoare . . . mala Bana VS ruska ambasada . . . 🙂

Roko Paic
Gost
Roko Paic

P.S. mala Bana je twitala na odličnom engleskom iako taj jezik ne zna ni beknuti 🙂

Kajzer Soze
Gost
Kajzer Soze

Ajd što je twitala na engleskom koji ne zna ali što je to radila i u vrijeme kada ,,nisu imali struje” !

Moreno
Gost
Moreno

Kajzer Soze Agregati koji pune baterije i satelitski internet . . . svaka vojska to ima pa i ISIL ☺

Mateja
Gost
Mateja

Upam, da ji dajo azil v Britaniji ali Franciji, potem se jim pa punca zahvali tako, da razstreli jedrsko elektrarno.

Mercury
Gost
Mercury

Ma to je samo mala točka onoga što Twitter radi. Kuga zvana cenzura širi svoje granice. Prvo je probila granicu definicije govora mržnje i to u jednome smjeru. Zatim je probila granicu politike u nekoliko smjerova, ali uniformno u određenom smjeru. Zatim granicu religije opet u određenome smjeru.
Kao da nikada nismo bili svjedoci do čega dovodi cenzura pa moramo još jednom u tom smjeru da utvrdimo gradivo…

Radoznali
Gost
Radoznali

twiter, facebook,… Može li mi netko preporučiti društvenu mrežu kojoj se može vjerovati ?

Logičar
Gost
Logičar

Naravno, odeš s društvom u šumu i okrenete janjca, te razmijenite par šala.

Eko društvena mreža.

Kajzer Soze
Gost
Kajzer Soze

Mastodon ubija twiter

nessy
Gost
nessy

Ima li itko tko je iskreno iznenadjen? Znamo da je Google, pocetni kapital, od 5.000.000$ dobio od CIA-e. Suradnja americkih drustvenih mreza, sa americkom vladom i obavjestajnim agencijama, nije pretpostavka, nego cvrsta cinjenica. Kako je netko tocno rekao, “kad pocne rat, istina prva pogine”.

Kajzer Soze
Gost
Kajzer Soze

Twiter sam sebi polako kopa grobnicu cenzurama!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik