Ukrajinski “učenik” ismijao “glupog” instruktora NATO pakta

NATO vojnik ne zna koristiti oružje
5 komentara

NATO instruktori u Ukrajini lokalne vojnike tijekom obuke redovito optužuju za nesposobnost.

Međutim, korisnici društvenih mreža su ismijali foto reportažu o obuci novih boraca za takozvanu “antiterorističku akciju” koja se provodi u regiji Lavov, koju je objavilo Ministarstvo obrane Ukrajine, a prenijeli su je brojni korisnici društvenih mreža. Kasnije ju je komentirao i ukrajinski dragovoljac Roman Donik.

Na slici koju je objavio na svom Facebook profilu vidi se da strani stručnjaci jednostavno ne znaju koristiti oružje koje se upotrebljava u ukrajinskoj vojsci. Nakon obuke od strane NATO instruktora nijedan ukrajinski vojnik nije znao napuniti redenik mitraljeza streljivom, a da ne govorimo o drugim složenijim radnjama, žali se na svojoj Facebook stranici Roman Donik.

“Poljski stručnjaci, koji nemaju iskustva u radu sa strojnicom Degtjarev-Špagin, DShK, žele napuniti redenik streljivom bez da otvore poklopac spremnika, nego kroz njega. Osim toga, treba znati da u redenik ide streljivo potpuno različito u smislu balistike, težine i probojne sposobnosti, da je zastrašujuće razmišljati o mogućim posljedicama”, napisao je ukrajinski vojnik, zaključivši da upravo zbog takve obuke  ukrajinska vojska nema uspjeha na bojnom polju.

Usput, ne tako davno je predsjednik Ukrajine priznao da su skupinu ukrajinskih boraca koji su pretrpjeli katastrofalan poraz u Debalcevu osposobili američki instruktori.

Sada je možda moguće identificirati krivce za poraz ukrajinske vojske. Dijelom su to strani stručnjaci, koji ne znaju čak i osnovne vojne poslove, a pogotovo rukovati strojnicom popularno zvanom “Duška“, proizvedene davne 1938. godine, ali još uvijek u uporabi.

Međutim, istinu o stanju ukrajinske vojske nisu krili i kada su NATO stručnjaci odletjeli u Mariupolj da ukrajinske vojnike i časnike pripreme za nove bitke, rekli su da su se radi o korumpiranoj, osiromašenoj i neprofesionalnoj vojsci.

Netko bi mogao reći da je to bilo prije dvije godine i da je sada možda sve drugačije.  No, zašto je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko pozvao NATO stručnjake da saniraju posljedice eksplozije i požara u skladištu streljiva u regiji Harkov? Zar Ukrajina nema stručnjaka koji bi se znali nositi s ovim problemom? Očito da nema. Ili se šalju u borbe u Donbas ili su jednostavno napustili zemlju.

Nema sumnje da su Ukrajinci likovali  kada su vidjeli poljskog instruktora da se zapetljao s redenikom i spremnikom, strojnicom s kojom je upoznat svaki stariji ukrajinski ili vojnik neke od zemalja bivšeg SSSR-a, a pokazala se vrlo učinkovitom nakon skoro sto godina proizvodnje.

Izvor: Facebook

NATO vojnik u Ukrajini
NATO vojnik u Ukrajini
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac, El
5 godine prije

Aprilili je prosao. Ili autor nikada nije sluzio vojsku ili nasjeda i sam propagandi.
Napunit cu svaki redenik na ovoj planeti nakon eksiranja boce votke. Ali problem je da vec neke generacije u nas nisu imale vojni rok tako da im se moze svasta ispricati.
Postavljanje redenika u strojnicu isto tako ovladas za 5 minuta svejedno u kojoj zemlji proizvedena. Iako mozda ruska malo zapinje zbog nepercizne proizvodnje (vic ;-)).
Oruzje je uglavnom napravljeno tako da bude sto jednostavnije, da ga mozes i nocu slijep rastavit ocistit i sastavit.

London
5 godine prije

Ta NATO organicija postoji zahvaljujuci korupciji i mitu sto se izrazava debelim placama.

Jupiter
5 godine prije

Razni instruktori su harali od Slovenije do Kosova, iza njih kao i u Ukraniji je ostalo je mnogo mrtvih. Jednostavno, naučiš buraniju da gine za tebe, a buranija misli da gine za slobodu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI