Virgin Galactic pokreće novu letjelicu iz serije SpaceShipTwo 

Virgin letjelica
4 komentara

Spaceship Co, proizvodna podružnica Virgin Galactice, nedavno je završila testiranje “Power On” treće letjelice iz serije SpaceShipTwo, koje se sastavlja u Mojaveu u Kaliforniji.

“Ovaj test je potvrdio temeljnu ispravnost električnog sustava novog svemirskog broda što znači kako možemo započeti provjeru brodskih električnih podsustava kao dio pripreme za prvi let”, objavio je Spaceship Co. putem Twittera.

Virgin letjelica
Virgin letjelica

SpaceShipTwo dizajniran je za prijevoz “svemirskih turista” te znanstvenika, do šest osoba, na kratka putovanja u suborbitalni prostor. Letjelica na zrakoplovu, poznatom pod nazivom WhiteKnightTwo, leti do nadmorske visine od oko 15 000 metara. U tom se trenutku SpaceShipTwo se oslobodi i uključi svoje raketne motore, koji nose letjelicu sve do svemira.

Karta za vožnju u SpaceShipTwo košta 250.000 dolara, a do danas ju je rezerviralo više od 600 ljudi, rekli su predstavnici Virgin Galactic-a.

Pogled iz letjelice
Pogled na Zemlju iz letjelice

Tvrtka trenutno ima jednu letjelicu SpaceShipTwo, zvanu VSS Unity koja je obavila dva probna leta u suborbitalni prostor. VSS Unity trenutno dorađuje svoju kabinu u objektima Mojave tvrtke Spaceship Co. i uskoro će je smjestiti u komercijalno središte Virgin Galactice – Spaceport America, u Novom Meksiku.

Nakon što završi probnu kampanju, Unity će s komercijalnim operacijama započeti vjerojatno sljedeće godine.

Unity je druga letjelica SpaceShipTwo koja je krenula u fazu testiranja leta. Prva letjelica, VSS Enterprise, uništena je u nesreći tijekom testiranja, u listopadu 2014. U nesreći je tada poginuo kopilot Michael Alsbury, a pilot Peter Siebold je ozlijeđen .

Spaceship Co trenutno gradi dvije letjelice SpaceShipTwo u Mojaveu. Ove letjelice službeno su poznata pod nazivom Serijski br. 3 i Serijski br. 4.

“Oni imaju interna imena, ali mi ih još ne otkrivamo”, rekao je predsjednik Virgin Galactic-a Mike Moses za Space.com u kolovozu, na predstavljanju zgrade tvrtke “Gateway to Space” u Spaceport America.

Serijski broj 3, koji je upravo odradio Power On testiranje, trebao bi započeti letačke testove negdje sljedeće godine, dodao je Moses.

SpaceShipTwosvemirska letjelica
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mölltaler
4 godine prije

O svemirskim turistima i putovanjima priča se već zadnjih 20-ak godina, a prije 10-ak godina trebali su prvi već biti u svemiru. Međutim još uvijek niko nije otišao tako da cijela stvar poprilično smrdi.

Pero
4 godine prije

😂😂😂😂😂😂😂😂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI