fbpx

Zašto su SAD u panici zbog kineskog leta na Mjesec?

Change-4 - Kinezi na Mjesecu

Prema napisima iz američkih medija, Kina se na Mjesecu potajno može pripremiti za Treći svjetski rat.

Unatoč postojećim međunarodnim sporazumima o nekorištenju svemirskih tehnologija u vojne svrhe, vodeće zemlje svijeta aktivno rade na tom području, posebno zbog sve češćih glasina i predviđanja o nadolazećem Trećem svjetskom ratu. Kina također gradi svoju vojnu silu, što posebno uznemiruje potencijalne protivnike azijskog diva, prije svega Sjedinjene Države koje su svjedočile spuštanju kineske sonde Chang’e-4 na tamnu stranu mjeseca. Dio stručnjak u Washingtonu vjeruje da Kina tamo može rasporediti vojnu bazu i potajno se pripremiti za Treći svjetski rat.

Za američke stručnjake je sumnjivo da vijesti o istinski izvanrednom pomaku Kine u istraživanju svemira dolaze samo nekoliko mjeseci nakon objave američkog predsjednika Donalda Trumpa o stvaranju američkih “svemirskih snaga”.

Lokalni establišment je zbunjen dostignućima Pekinga i sada je uznemiren zbog spoznaje da bi Kina mogla držati bilo što na tamnoj strani mjeseca i bez ikakve kontrole tamo rasporediti svoju vojnu opremu.

Analitičar Michael Pillsbury je izjavio da su Sjedinjene Države, gledajući svemir kroz prizmu prijetnje Trećeg svjetskog rata, vidjele opasnost samo od Rusije, a na Kinu su gledale kroz “ružičaste naočale”.

Stručnjaci ne govoriti o tome kakve bi snage Kina mogla rasporediti na Mjesecu i to na strani skrivenoj od Zemlje. U isto vrijeme, gotovo svi se slažu da će Kina ovo postignuće sigurno iskoristiti u pripremi za mogući sukob, dok u slučaju Trećeg svjetskog rata neće gubiti priliku da ovo postignuće iskoristi za svoje potrebe.

Podsjetimo, ovakav je scenarij donedavno bio znanstvena fantastika i Isaac Asimov predvidio početak Trećeg svjetskog rata 2019. godine, a neprijateljstva između sudionika sukoba će se odvijati i na površini Mjeseca.

VERZIJA II – Razgovor kineskog i američkog svemirskog centra

Međutim, pojavila se i druga verzija koja ne potvrđuje predstojeći sukob između Sjedinjenih Država i Kine zbog kineske ekspedicije na Mjesec.

Naime, kineska letjelica Chang’e-4 je prvi satelit koji je sletio na tamnu stranu Mjeseca. Trenutno, Chang’e-4 proučava mineralni sastav i strukturu mjesečeve površine, kao i provođenje radio-astronomskih promatranja.

Zahvaljujući modernim telekomunikacijama je u javnost procurilo nekoliko detalja tajne korespondencije između Pekinškog centra za kontrolu svemirskih letova i američkog Svemirskog centra za J. Kennedy, a stručnjaci dvije zemlje su razgovarali o kineskoj ekspediciji na Mjesec.

Po kronološkom redu su navedene poruke koje su kineske i američke kolege razmijenile između 5. prosinca 2018. i 5. siječnja 2019. godine.

5. prosinca 2018. godine, Centar za kontrolu leta u Pekingu: “Poštovane kolege, ponovno vas obavještavamo da će automatska međuplanetarna stanica za proučavanje Mjeseca Chang’e-4 biti lansirana 8. prosinca 2018. godine.

Centar J. Kennedy:  “Informacije su primljene.”

7. prosinca 2018., Peking: “Drage kolege, sutra u 2 sata po pekinškom vremenu lansirno vozilo Changzheng-3B s letjelicom Chang’e-4 bit će lansirano kako bi se istražio Mjesec.”

12/07/2018, Kennedy Centar: “To može biti vrlo važan događaj za kinesku astronautiku.”

12/08/2018, Peking: “Poštovane kolegice i kolege, danas u 2:00 ujutro po Pekingu, uspješno je lansirano pokretno vozilo Changzheng-3B s letjelicom Chang’e-4 za istraživanje Mjeseca.

12/09/2018, Kennedy Centar: “Zadovoljni smo uspjehom kineske astronautike, koja se pouzdano pomiče na putu vodećih svemirskih sila”.

12.12.2018, Peking: “Dragi kolege, Chang’e-4 je ušao u orbitu oko Mjeseca. Naprijed , u sveobuhvatan pregled Mjeseca.

13.12.2018., Kennedy Centar: „Oduševljeni smo uspjehom kineske astronautike. Ako Vam nije teško, nastavite nas obavještavati o tijeku vaše ekspedicije. ”

19.12.2018., Peking: “Drage kolege, danas je Chang’e-4 uspostavio komunikaciju sa satelitskim transponderima Quèqiao i kontaktirao Zemlju.”

12.20.2018, Kennedy Centar: „Ovo je razlog za optimizam. Objasnite nam što uključuje opsežan pregled Mjeseca.”

30. prosinca 2018., Peking: “Dragi kolege, aparat Chang’e-4 se preselio iz kružne orbite od 100 km na eliptičnu orbitu oko Mjeseca. Sveobuhvatno istraživanje uključuje radio-astronomska promatranja, proučavanje mineralnog sastava površine Mjeseca površine, kao i ispitivanje mjesta slijetanja letjelica Apollo 11 u Moru mira.

30.12.2018., Kennedy Centar: “Poštovani kineski kolege! Pozdravljamo sveobuhvatno istraživanje, proučavanje mineralnog sastava površine Mjeseca i radio-astronomska promatranja, jer će to uvelike doprinijeti razvoju moderne znanosti. Međutim, zbog teških krajobraznih i geomagnetskih uvjeta koji ugrožavaju ekspediciju, čvrsto savjetujemo da se ne provede snimanje mjesta slijetanja letjelice Apollo-11.

01/03/2019, Peking: “Poštovane kolegice i kolege, danas u 10:26 sati u Pekingu je održano je uspješno slijetanje ” Chang’e-4″ na Mjesec. Uređaj je započeo radio astronomska promatranja i kreće prema mjestu za spuštanje lunarnog modula letjelice Apollo 11, koje je udaljeno oko 5 km.”

01/03/2019, Kennedy Centar: “Poštovani kineski kolege! Potičemo vas da ispravite rutu “Chang’e-4″ na površini Mjeseca i usredotočite se na proučavanje mineralnog sastava površine Mjeseca. Naše kolege iz Pentagona daju vam dobre vijesti – sankcije za kupnju ruskih Su-35 i S-400 bit će ukinute u skoroj budućnosti. ”

04.01.2019, Peking: “Dragi kolege, nakon što smo poslušali vaše preporuke, odlučili smo se usredotočiti na proučavanje mineralnog sastava površine Mjeseca. Međutim, sada je veza s Chang’e-4 izgubljena i uređaj se nastavlja samostalno kretati do mjesta slijetanja lunarnog modula Apollo-11. Poduzimamo sve moguće mjere za vraćanje komunikacije. Nadamo se da uređaj neće slati fotografije putem otvorenih komunikacijskih kanala. ”

12/04/2019, Kennedy Centar: “Poštovani kineski kolege! Naši stručnjaci spremni su Vam pružiti bilo kakvu tehničku pomoć za vraćanje komunikacije s uređajem. Dobre vijesti su došle i od Ministarstva gospodarstva – u skoroj budućnosti uvozne carine na sve kineske robe smanjit će se s 25% na 10%. ”

01/05/2019, Peking: “Drage kolege, Chang’e-4 je stigao na mjesto lunarnog modula letjelice Apollo-11 i emitira na zatvorenom kanalu. Ne vidimo američku zastavu i tragove slijetanja. Kako to možete objasniti? ”

05/01/2019, Kennedy Centar: “Dragi kineski drugovi! Nadamo se međusobnom razumijevanju i daljnjoj plodnoj suradnji! Držite se čvrsto! Naše kolege iz State Departmenta daju vam vrlo dobre vijesti – u narednim danima će se razmotriti pitanje puštanja Meng Wanzhou ili, kako je vi zovete, princeze Huaweija.”

01/05/2019, Peking: “Dragi američki kolege, hvala vam na razumijevanju i poslovnom pristupu rješavanju gorućih pitanja moderne astronautike. Nadamo se daljnjem razvoju uzajamno korisnih partnerstava.”

P.S. Zahvaljujemo našim kineskim prijateljima na dostavljanju prijepisa pregovora. Možda je Isaak Asimov bio u krivu i neće biti Trećeg svjetskog rata, pogotovo ne na Mjesecu, kako zaista strahuju američki stručnjaci.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
60 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
mmne
Gost
mmne
2 godine prije

a da nece kinezi da otkriju nesto novo o njihovom “sletanju” na mesec

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  mmne

A da pročitaš drugi dio 🙂

jupiter
Gost
jupiter
2 godine prije

a sta si ti to shvatio?

Šok
Gost
Šok
2 godine prije
Reply to  mmne

usa se plaši da kinezi ne oboje mjesec u crveno

Adriana
Gost
Adriana
2 godine prije
Reply to  Šok

Ama ne. Farbanje plaća “Coca Cola”. Prastaro.

Šok
Gost
Šok
2 godine prije
Reply to  Adriana

PUNI DALMACIJAVINO
bijelim slovima, molit ću lijepo

anxi
Gost
anxi
2 godine prije

“Drage kolege, Chang’e-4 je stigao na mjesto lunarnog modula letjelice Apollo-11 i emitira na zatvorenom kanalu. Ne vidimo američku zastavu i tragove slijetanja. Kako to možete objasniti? ”

octopus
Gost
octopus
2 godine prije
Reply to  anxi

Dragi kineski drugovi. Ispostavilo se da su tragovi izbrisani prilikom snimanja “Rata zvijezda” i “Terminatora II”. Pazite samo da vam se ne prekine strujni kabel koji se vukao za našim modulom….

Šok
Gost
Šok
2 godine prije
Reply to  anxi

“Ne vidimo američku zastavu i tragove slijetanja.”

ekipa što skuplja krupni otpad počistila situaciju,
nije bilo lijepo za vidjeti, nagrđuje okolinu,
a tu su i komunalni redari, i oni moraju nešto raditi

Vile
Gost
Vile
2 godine prije
Reply to  anxi

hahahaha

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Prvu verziju sam čuo , ukratko…. Drugu, ne.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

Peking:CHANG’E-4-krajobraznim amerima-nema tragova Apollonga-11-primjećene male životinje(tragojedi)?

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
2 godine prije
Reply to  Umpah Pah

@Umpah pah – Genijalan komentar ????

preseren3
Gost
preseren3
2 godine prije

Hahahahaha….
Dooobbbaaaarrr…

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

Oh, neeee – šta vam je trebala ta druga verzija? Sada je to nepobitni dokaz da je Zamlja ravna… jer Ameri nisu bili na Mesecu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Ajde, da se malo nasmijemo, dosta mi je Trećeg svjetskog rata i “evo samo što nije” Zapravo se i spominje na početku i svemir će sigurno biti bojno polje, bez obzira na međunarodne ugovore.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

Kod današnjih hipersoničnih projektila koji već kinetičkom energijom mogu da pocepaju i najveća plovila (nosače aviona) a da ih ništa ne može zaustaviti bez obzira na silno naoružanje koga plovila poseduju šta reći za satelite koji su gotovo bez ikakve odbrane (priča se o laserima ali i sam znaš da ni na površini nisu rentabilni zbog prevelike potrošnje struje)? – “Sitting ducks”.
Najveća opasnost od satelita će biti kada počnu da nam padaju na glavu.

čoban Đuro
Gost
čoban Đuro
2 godine prije

PA KONAČNO NEKA SE TUKU TAMO .Sada će i sva djeca moći upravljati ratom ,neće više vrištati HOĆEMO MIR SVIM LJUDIMA.Još oružja preseliti u svemir malo dalje i od Mjeseca.Igre mogu početi ,BOŽE DAJ VINA I IGARA.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Naprotiv kolega sumadinac ako je Zemlja ravna Mesec je onda tu u atmosferi zajedno sa Suncem vrte se u krug.
To znaci da i nije neki podvig sleteti na Mesec koji se vrzma par kilometara iznad Zemlje??? samo treba paziti da se ne udari u nebesku kupolu to je najveca opasnost za kosmicka istrazivanja…

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  Riddick

Da Ridik, zamisli koliki je tek to uspeh Kineza. Druga stvar: jedino Kinezi mogu osvojiti Mesec – jer su mali. Ameri nemaju “na šta da se popenju”.

Običan tip
Gost
Običan tip
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Jao nama kad se laserske zrake pođu odbijati od kupole…

U prolazu
Gost
U prolazu
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Ma nece ameri da idu na mjesec. Ako ne mogu ostati bar 2-3 mjeseca…

Sparkling
Gost
Sparkling
2 godine prije

Ha,ha,ha,ha,ha,ha!!!!!!! A jesam se nasmijao. Šta sve nečemo danas pročitati. Hvala internetu. Neuništiv je. I naka je.
LP

nekoime
Gost
nekoime
2 godine prije

Kinezi će otvoriti lanac kineskih restorana i kemijskih čistionica kako bi američke svemirske snage imale spremnu civilnu infrastrukturu kada jednom stignu na Mjesec.

Serjoza
Gost
Serjoza
2 godine prije
Reply to  nekoime

ali obvezno na jelovniku da bude susi…

Novi grga (zuzu)
Gost
Novi grga (zuzu)
2 godine prije
Reply to  Serjoza

Pa to je japansko jelo?

Segota
Gost
Segota
2 godine prije
Reply to  Serjoza

Susi je Japanska hrana….

Sarka
Gost
Sarka
2 godine prije
Reply to  Segota

A vlaži?

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

Ti američki analitičari su apsolutno u pravu, Kinezi mogu svašta da naprave. Ne treba previše mašte: naprave mesecounice (zemunica je mnogo lepši naziv ali ovde ne odgovara), u njih natrpaju 1000 Kineza koji čekaju početak rata. Kada dobiju signal za pokret (biće to neka noć kada Mesec nije osvetljen – dakle po ovakvim noćima specijalan oprez) brzo montiraju trampolinu na strani okrenutoj prema Americi (trampolina je dovoljna pošto je gravitacija Meseca mala), svaki umesto skafandera po nuklearnu bojevu glavu pa hop – na SAD. I tako Kina uz minimalne troškove (šta je za njih 1000 narodnih heroja) reše WW3. Doduše,… Pročitaj više »

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
2 godine prije

Super su ove dvije verzije, ali bi možda trebalo uključiti i treću sa transformersima ?

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
2 godine prije

Kad bi svi kinezi na komandu poskocili koliko ko moze….izazvali bi poprilicno jak zemljotres….izracunao je neki strucnjak geolog-fizicar prije nekog vremena …citao sam . Ne treba zaboraviti da kinezima u vezi svemira i oruzja pomazu rusi od samog pocetka Putinove vladavine.A sva ta svekolika saradnja Rusija-Kina zapocela je kada je Putin prvih dana vladavine nasao praznu kasu plus skoro 200 mlrdi u minusu….prvih par mlrdi Putin je dobio od Kine ….a u tom dilu rusi su kinezima predali neke vojne tehnologije iz SSSRa.Od tada kinezi grabe krupnim koracima kako vojno tako i svemirski.Ocekuje se intenziviranje zajednickih mega projekata svemirskih i… Pročitaj više »

Ante
Gost
Ante
2 godine prije

Znači Apollo nije sletio na mjesec. :lol Kinezi sada mogu amere ucjenjivali do iznemoglosti. hahahaha ne mogu se prestati smijati kako su ameri htjeli da kinezi pod svaku cijenu ne istražuju mjesto sletanja Apolla.

ad astra
Gost
ad astra
2 godine prije

Navodno su Ameri ponudili Kini kupovinu 10 godišnje proizvodnje kineskih plišanih igračaka ako Kinezi odustanu od istraživanja Mjeseca. Priča se da su Kinezi odbili tu ponudu i traže da u trgovinu uz plišance uđei 10 godišnja proizvodnja plastičnih čaša, tanjura i zdjelica. Ameri su u problemu jer ne znaju gdje pronaći dodatnih 2 milijuna dolara za tu kupovinu. U mežuvremenu su Kinezi na Mjesec poslali i dva bagera da započnu s iskapanjima temelja…

Njonjobobo
Gost
Njonjobobo
2 godine prije
Reply to  ad astra

Mjesec je strateski nevazan,osim ljubavnicima,
Text je bombastican,podosta zut.
Po svemu sudeci dolazi jedna svjetska vlada jedna drzava,jedna religija,
Jedan vrli novi svijet.
Haxly je znao.

Serjoza
Gost
Serjoza
2 godine prije
Reply to  ad astra

ali eto javio se saudijski princ i ponudio Americkoj dubokoj drzavi 2 milijarde pomoci za kupovinu kineske robe aza uzvrat ce oni nastampati obveznice i ponuditi Velikoj Britanijii posebno kraljici…

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije

Mala opaska: kinezi uvode apsolutnu kontrolu nad đacima, koji će bit praćeni cili ubogi dan
Sa zapada dolazi čizma koja gazi, sa istoka istinska Orvellova država.
A za mjesec me zaboli kiki….

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije

Na yahoo jedan dan pročitaš kako je Rusija banana država koja se ne može vojno mjeriti s amerima jer su beznadežno zaostali, da bi idući dan pročitao kako su rusi toliko vojno ojačali da se mora hitno ulagati u razvoj novih oružja.

Logično počinje djelovati na istom principu – pred par tjedana me slobodoljubivi admin l.r. cenzurira i nazove ravnozemljašem jer dovodim u pitanje američko sletanje na mjesec, da bi danas objavio članak kojim to sugerira. Pranje mozga na zavidnom nivou.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Ivo

Satira može obraditi što hoće….. Uvijek ostaje satira i ne daje nikakve znanstvene dokaze za to što obrađuje

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Ivo

Čekaj, ako ti misliš da je ovo stvarno transkript, razgovora , onda …… Ništa… Nema veze

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije

?

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije

hvala laki, uspio sam jedva nekako primijetiti da je transkript izmišljen, mada ne iz prve kao ti,hebi ga… I dalje stoji prethodni zaključak.

Jakov
Gost
Jakov
2 godine prije

@Srećko Topalović
Nevešto se čudiš. On je još i dobar, kakvi su ostali. Ipak, dobar ti je zaključak.. ništa i nema veze. Nego, uskoro će karneval, pa sam hteo pohvaliti tvoju masku. Ti brate pišeš na portalu još od prvog srpskog ustanka, a nikada ti nisu izbrisali komentar. Hoće te sreća Laki, je li? A možda samo treba znati? Ili su to veze i poznanstva? Ja bi rekao da treba znati, odnosno da treba znati nekoga.

Brother of Alerik
Gost
Brother of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

Ajde priznaj da si ljubomoran na sinovca!?
Evo sad su potvrdili “tvoju” teoriju, došao si i ti na red, mojne se ljutiš!
Znači potvrđeno, amerikanci nisu sletjeli na mjesec! Houston, we have a problem! Cenzura, all over the place!

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije

alerik ima i brata boa? Pa hebemu, majke vam nisu mogle smisliti originalnija imena?!? Ti si mlađi, pretpostavljam..?

Sarka
Gost
Sarka
2 godine prije
Reply to  Ivo

Pa pobogu Ivo…kako majke???
Majka je jedna. Oceva moze biti vise, Ali jedna je majka.
Oni gore se zajefrkavaju sa kupolom i da se ne moze izletiti vani.
A nije im palo na pamet da mozda ima neki poklopac…ono kao kada se penje na tavan.
I sta ako su Kinezi provalili foru i znaju izaci na tavan?
I hodaju po kupoli i zaklanjaju Sunce?
I eto namah nove teorije o globalnom zagrijavanju.
I njenih kriticara koji ce reci- pa valjda prave sjenu tako da bi trebalo biti hladnije, valjda.
I eto…

Tetka od Alerika (Rabotnik)
Gost
Tetka od Alerika (Rabotnik)
2 godine prije

Uzdala se tetka u sinovca pa ostala jalova ko ovca 😉

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Ma kakav mjesec. Pa po snimkama se ovo može lako razabrati da je riječ o pustinji Gobi. A sav poduhvat je režirao Ang Li.

čokolino
Gost
čokolino
2 godine prije

Koliko ja vidim amere najviše boli kaj če morat po prvi put na mjesec ruskim taksijem u kineski restoran……….
Sve meričko je laž i holivud………svaki dan je sve jasnije da je sve njihovo laž i propaganda. Uostalom bar mi na balkanu bi to trebali znati…………naš roštilj ili njihov mekdonalds………….i budali sve jasno. Samo kaj naše nije IN……..al je zato zdravo i ukusno.
PS
Menjam najnoviji telefon za leskovački voz i trube iz Guče…………..

grunf
Gost
grunf
2 godine prije

Ne razumijem kako nitko neće pohvaliti skrivenu,humanu,iznimno ekonomski prihvatljivu ponudu amera ….Dragi Kinezi,nemojte trošiti novce za istraživanje Mjeseca,lijepo dođite u Hoolywood,em je bliže,em je jeftinije,em je sigurnije…sve je tamo…

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Xahaxa, ovo je vrh…
https://youtu.be/WviPfdisu6Q

Crypto
Gost
Crypto
2 godine prije

Kakav je ovo clanak?! Autoru bi bolje bilo da je lektorirao tekst i ispravio hrpu tipfelera i gramatickih gresaka.
Kakav je to transkript izmedju USA-China?! Izmisljena zahebancija i fake news.., pa ovo je tekst za NewsBar, a ne jedan ozbiljan portal koji se bavi geopolitikom….

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL
2 godine prije

Prvi April još nije stigao..

Brainstorm
Gost
Brainstorm
2 godine prije

ako prodje prodje (pljuvanje po americi i promidzba kvaziznanstvenih tvrdnji) a ako ne onda je bila sala.
clanak je napisan previse ozbiljno.

Mat
Gost
Mat
2 godine prije

Trazili su “Svemirske snage” I brze nego su ocekivali…….dobili.

Histrion
Gost
Histrion
2 godine prije
Reply to  Mat

…malo sam popio pa mi je sve ravno…

neven
Gost
neven
2 godine prije

Kako bi tek bili u panici da mi pošaljemo ekspediciju?

Ime imena
Gost
Ime imena
2 godine prije

Ameri su sletjeli u studiju za filmsko snimanje. Kralj je gol sada i kinezi traze limenke coca kole po mjesecu. hahahahah
Najveca laz u povjesti tehnike da su onda sletjeli 400 000 km daleko a danas gubis signal na mobitel izvan grada 10 km
Samo cobani vjeruju u ove price.

ime
Gost
ime
2 godine prije

Kinezi kazu ; huston imamo problem nase vozilo nekontrolirano ide prema mjestu vaseg slijetanja apolla. Necemo slike javno pokazati mirno spavajte. Hahahahaagagaga
Kraljevi

Balad
Gost
Balad
2 godine prije

Ovo su totalne budalaštine, navodna konverzacija kineskog i američkog kontrolnog centra. To pokazuje dio o sankcijama koji veze nema sa cijelim poduhvatom, niti je u domeni odgovornosti komunikacionih centara.

Također, “savjet” o izbjegavanju i snimanju mjesta slijetanja Apola-11 navodnim reljefnim i geomagnetskim poteškoćama, uputit će budale na pitanje: A zašto to Ameri ne bi htjeli? – i odmah dati odgovor. Jer tamo nešto skrivaju od fundamentalnog značenja!

Svašta! 🙂 🙂 🙂

Majpruz
Gost
Majpruz
2 godine prije

Naravno autor teksta nema pojma o zakonima koji su izglasani u američkom kongresu 2010 gdje je svako nadljetanje, približavanje i diranje predmeta programa Apollo na Mjesecu povreda američkog teritorija i imovine

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik