Kalifornijske nuklearne elektrane nalaze se na vrhu masivnog supervulkana

6 komentara

Upravo ispod postaje Naval Air Weapons u Kineskom jezeru, u Kaliforniji, gdje se dogodilo nekoliko većih potresa 4. i 5. srpnja, nalazi se novi supervulkan. U njemu se nalazi 240 kubnih milja lave. O tome je izvijestio jedan zviždač iz Geološkog Zavoda SAD-a (United States Geological Survey -USGS), jer su vlasti htjele to zataškati kako ne bi dizale paniku.

Prema navodima zviždača, ova skrivena komora magme ispod Kineskog jezera, tek je nedavno otkrivena, a daleko je veća od Yellowstonea. Upravo u tome leži opasnost za budućnost Kalifornije, uključujući i nekoliko nuklearnih postrojenja koja se nalaze iznad nje, raspoređenih na više mjesta.

Iako je komora magme već postala prilično aktivna, ona još uvijek ne izlazi na površinu, tvrdi ovaj zviždač. No, još jedan veći potres, na tom području, mogao bi sve to promijeniti, stvarajući ogromnu pukotinu iz koje bi magma mogla početi izbijati, uzrokujući široko rasprostranjeno uništenje.

“FEMA (Savezna agencija za hitne slučajeve), Nacionalna garda i druge agencije su upozorene i nalaze se u stanju pripravnosti za evakuaciju ključnih VIP osoba”, otkrio je zviždač u poruci.

“Možda ćete vidjeti kako „crni helikopteri“ dolaze u LA skupljajući ljude, te ih evakuiraju. Isto se događa  i u drugim većim gradovima. Cenzurirali smo i uklanjali vijesti o potresima kako se ne bi proširile. O ovome više neće biti govora, pa otiđite sada dok još imate vremena dok vatromet još nije počeo.”

Zviždač kaže da je “Dutchsinse” s  YouTubea “prilično dobar”, ali “nema pristup podacima koje imamo”

U poruci zviždača podijelio je i videozapis sa YouTubeu kanala “Dutchsinse”, koji inače izvještava o potresima i seizmičkim aktivnostima. Rekao je da je taj “čovjek prilično dobar, ali nema pristup podacima koje imamo.”

Prošle godine Forbes je zapravo izvijestio o onome što zviždač sada govori u članku pod naslovom: “240 kubičnih milja magme otkriveno je upravo ispod kalifornijskog Supervulkana.” Supervulkan je “ležao neaktivan posljednjih 100.000 godina”, dodajući da ga USGS “aktivno nadzire”.

U to vrijeme, priznalo se da je u posljednjih 40 godina bilo aktivnosti u blizini supervulkana, ali da “nema znakova erupcije”. Međutim, sada se u blizini dogodilo više većih potresa, nakon čega slijedi bezbroj naknadnih potresa i podrhtavanja, erupcija bi se mogla dogoditi ranije nego što se ranije mislilo.

Satelitski snimci snimljeni prije i nakon posljednjih velikih potresa pokazuju da je već došlo do površinske erupcije. Ako uskoro uslijedi više velikih potresa, ne znamo koliko će se površina raspasti i što bi se moglo osloboditi.

Iako je Kalifornija poznata po svojim potresima, ono što se nalazi ispod površine Kineskog jezera mnogo je ozbiljnije nego samo još jedan potres. Vrijeme će pokazati kamo sve to vodi, ali jedno je sigurno: Zemlja se mijenja, a previše ljudi ostavljeno je namjerno u neznanju i u mraku o kataklizmičkim posljedicama koje će uskoro doći.

Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
3 godine prije

Kako ga razumiju dok zviždi ?

Mali Mujo
3 godine prije

Znaci ako se udruze nuklearke i vulkani nema vise Californije i vise d pola USA, nedo Bog duga cekanja.

samo tako
3 godine prije

Odavno nije bilo vrlo vjerovatnog udara meteora, koji samo što nije udario u Zemlju. Na redu su supervulkani, koji eto, samo što ne eruptiraju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI