Merkel upozorava da bi se ekonomske posljedice od Covida-19 mogle osjetiti godinama

Angela Merkel
24 komentara

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je novinarima u ponedjeljak da se boji da će se ekonomske posljedice od koronavirusa osjetiti u godinama koje dolaze.

Merkel je pohvalila poboljšanu koordinaciju između država članica EU-a, ali je i pozvala države na prepoznavanje kritične važnosti instrumenata EU-a u saniranju financijske štete koja je nastala zbog događaja vezanih uz Covid-19, budući da će se savez “morati nositi s ekonomskim posljedicama Covida-19 i kroz nekoliko godina.”

Primjedbe slijede nakon odluke njemačkog parlamenta o produljenju mjera zaključavanja u zemlji, zbog zabrinutosti da bi zdravstveni sustav mogao biti zatrpan slučajevima zaraženih od Covida-19. Braneći prijedlog, Merkel je potvrdila da će savezna vlada trebati potrošiti milijarde eura kako bi ublažila ekonomske posljedice.

Merkel je prethodno upozorila da EU podcjenjuje ekonomsku situaciju, strahujući da bi blok mogao potonuti u najdublju recesiju još od Drugog svjetskog rata. Neke države očekuju da će se ove godine njihova gospodarstva smanjiti i do 10 posto.

Kancelarka je danas govorila na događaju kojeg je održalo njemačko predsjedništvo Vijeća EU, na kojem se raspravljalo o tekućem zastoju oko proračuna EU, nakon što su Mađarska i Poljska stavile veto, nakon uključivanja odredbe o “vladavini prava.” Veto ne blokira samo prolazak proračuna EU-a, već i sprečava usvajanje fonda za oporavak od koronavirusa u iznosu od 750 milijardi eura, koji je vezan uz paket.

Njemačka je bila jasna da je za prevladavanje Covida-19 situacije EU ključan fond za oporavak. Međutim, Merkel je tijekom svojih izjava u ponedjeljak rekla da EU neće odstupiti od stava o tome da proračun mora prihvatiti zajedničke vrijednosti bloka: demokraciju, slobodu, ljudska prava, vladavinu prava i solidarnost.

Angela MerkelCOVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Joe
3 godine prije

Frau Sau…

nekoime
3 godine prije

Ekonomske posljedice Angele Merkel osjećat će se još godinama širom ostataka EU.

piždro
3 godine prije

..

3 godine prije zadnji put uredio piždro
nvidefviesfivsiefvis
3 godine prije

Bao je ti terma u čkupi.

Lazarus
3 godine prije

Mlada kurbla, stara prosjakinja kaže narod. Nema više Honeckera ni felacija ni pistacija. Čuo sam da Švabe imaju vrhunske doktore. Zašto ne pomognu ovoj teško psihički bolesnoj ocvaloj Stasi sekretarki za pistacije i analne relacije? Ipak imaju te neke Hipokratove zakletve pa ako ništa zbog toga. Ne gledajmo šta frau Stasi priča. Ne zna ni ona nego tako da nešto kaže. Neće nju nitko više, prošla su ta vremena. Herr Doktoren, pomozite posrnuloj Stasi-drojlajn. Ta ona već pleše Totentanz, iz njenih očiju cakli se Totenkopf a glas joj dostojan kćeri samog Teufela.

roki
3 godine prije

E mamika otišo četvrti rajh u tri lepe roknula vam ekonomija a ova korona priča potiče iz Nemačke ovo je samo početak kraja Nemačke imperije ujedno i evropske unije , jebiga sad će i Nemci morati da rade !!!

Jack Shadow
3 godine prije

Pa to je samo jedan od ciljeva ovog umjetno stvorenog ludila oko prehlade koja je samo promjenila ime-srušit ekonomije u svetu,cena rada pada,ljudi se osiromaše i onda im se može uzet sve šta imaju,bogati se još više bogate a sirotinja još više osiromašuje,i nema tu puno filozofije.

jelka
3 godine prije

Nisam iznenađena,a to nam ni je trebalo da drugi stobom upravlja i daje mrvice

KISIK
3 godine prije

Upozorava!?Svim silama radi na tome.

huhuhu
3 godine prije

nece ona sigurno nista osjetiti, kao sto nije niti osjetila kad je uvezla 5 miliona arapa u de da siluju i kradu. zbljuv

Mirko
3 godine prije

Međutim, Merkel je tijekom svojih izjava u ponedjeljak rekla da EU neće odstupiti od stava o tome da proračun mora prihvatiti zajedničke vrijednosti bloka: demokraciju, slobodu, ljudska prava, vladavinu prava i solidarnost.

Vidimo Merkelice kako neće odstupiti, po nedavno donesenom zakonu o zaštiti od zaraznih bolesti u Bundestagu, a kako tu demokraciju, slobodu i ljudska prava mislite provoditi vidilo se istoga dana kada ste mirne prosvjednike polijevali hladnom vodom na skoro nula stupnjeva. Međutim, ovo je samo uvod što spremate narodima, a sloboda će biti ako će se uopće moći disati jer uskoro slijedi i zabrana disanja!

Max
3 godine prije

To i jest cilj..

Stara kuka
3 godine prije

U prijevodi dragi građani postajati ćete sve siromašniji i siromašniji. Ali nema brige i nije sve tako crno. Jer već vidimo da je jedna od posljedica “kovida” enormno povećanje bogatstva onih 2-3 tisuće svjetskim dolarskih milijardera.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI