fbpx

Merkel upozorava da bi se ekonomske posljedice od Covida-19 mogle osjetiti godinama

Angela Merkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je novinarima u ponedjeljak da se boji da će se ekonomske posljedice od koronavirusa osjetiti u godinama koje dolaze.

Merkel je pohvalila poboljšanu koordinaciju između država članica EU-a, ali je i pozvala države na prepoznavanje kritične važnosti instrumenata EU-a u saniranju financijske štete koja je nastala zbog događaja vezanih uz Covid-19, budući da će se savez “morati nositi s ekonomskim posljedicama Covida-19 i kroz nekoliko godina.”

Primjedbe slijede nakon odluke njemačkog parlamenta o produljenju mjera zaključavanja u zemlji, zbog zabrinutosti da bi zdravstveni sustav mogao biti zatrpan slučajevima zaraženih od Covida-19. Braneći prijedlog, Merkel je potvrdila da će savezna vlada trebati potrošiti milijarde eura kako bi ublažila ekonomske posljedice.

Merkel je prethodno upozorila da EU podcjenjuje ekonomsku situaciju, strahujući da bi blok mogao potonuti u najdublju recesiju još od Drugog svjetskog rata. Neke države očekuju da će se ove godine njihova gospodarstva smanjiti i do 10 posto.

Kancelarka je danas govorila na događaju kojeg je održalo njemačko predsjedništvo Vijeća EU, na kojem se raspravljalo o tekućem zastoju oko proračuna EU, nakon što su Mađarska i Poljska stavile veto, nakon uključivanja odredbe o “vladavini prava.” Veto ne blokira samo prolazak proračuna EU-a, već i sprečava usvajanje fonda za oporavak od koronavirusa u iznosu od 750 milijardi eura, koji je vezan uz paket.

Njemačka je bila jasna da je za prevladavanje Covida-19 situacije EU ključan fond za oporavak. Međutim, Merkel je tijekom svojih izjava u ponedjeljak rekla da EU neće odstupiti od stava o tome da proračun mora prihvatiti zajedničke vrijednosti bloka: demokraciju, slobodu, ljudska prava, vladavinu prava i solidarnost.

4 5 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
24 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije

Frau Sau…

nekoime
Gost
nekoime
1 mjesec prije

Ekonomske posljedice Angele Merkel osjećat će se još godinama širom ostataka EU.

Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije
Reply to  nekoime

To zlo od žene(?) će pamtiti generacije.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Joe

Tesko jer ce nove generacije govoriti drugim jezikom i biti druge puti i vjere…

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

..

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  piždro

piždro, ljepuškasta je baba Angela.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

ha Mrči ko zna šta bi ti njoj sve radio da ste nasamo haha. . mene samo čudi kako kabalisti sad u moderna vremena mogu prebaciti toliku moć, vlast i utjecaj na ovako DEFEKTNE pojedince, a mase pogotovo pseudokršćanske toliko zatupljene, do bola i da ništa ne primjećuju!!!! baš do bola. I da ova može biti njihova Führerka 15 god. NEOBJAŠNJIVO – nema logike. Nemoguće gdje je doslo bezzakonje i kako su ovcoidi na uspavanki – kao na opijumu.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  piždro

piždro, ili je u pitanju okultno ili ono što nam pedest godina stavljaju u hranu sada uzima danak.
Najvjerojatnije je da je u pitanju sinergija jednog i drugog.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

da i ja se se to stalno pitam.. izgleda i jedno i drugo.. od kraja 80tih rasturaju! i to na svim kontinentima. kad oni balavaca i novokompnovani demokrati poput julije timošenko, guida i svetlanu tičanowskaju i još drugi fb “revo-lu- cionara” da bidu vođe drzava a poslije vjerne sluge i vazali kabale – izgleda sve mogu. ništa gore od jeftine robe… tko ima lovu i propagandu njegova je mladenka..tako je to laufa sa njihovim obojenim i crnobjelim revolucijama i gdje instalirali ovakve maroionete poput ove gore na slici utvare..

nvidefviesfivsiefvis
Gost
nvidefviesfivsiefvis
1 mjesec prije

Bao je ti terma u čkupi.

Lazarus
Gost
Lazarus
1 mjesec prije

Mlada kurbla, stara prosjakinja kaže narod. Nema više Honeckera ni felacija ni pistacija. Čuo sam da Švabe imaju vrhunske doktore. Zašto ne pomognu ovoj teško psihički bolesnoj ocvaloj Stasi sekretarki za pistacije i analne relacije? Ipak imaju te neke Hipokratove zakletve pa ako ništa zbog toga. Ne gledajmo šta frau Stasi priča. Ne zna ni ona nego tako da nešto kaže. Neće nju nitko više, prošla su ta vremena. Herr Doktoren, pomozite posrnuloj Stasi-drojlajn. Ta ona već pleše Totentanz, iz njenih očiju cakli se Totenkopf a glas joj dostojan kćeri samog Teufela.

nvidefviesfivsiefvis
Gost
nvidefviesfivsiefvis
1 mjesec prije
Reply to  Lazarus

Ja je zovem stasikonkubina ali ovaj tvoj izraz stasi drojlan ubija, hehehe.

roki
Gost
roki
1 mjesec prije

E mamika otišo četvrti rajh u tri lepe roknula vam ekonomija a ova korona priča potiče iz Nemačke ovo je samo početak kraja Nemačke imperije ujedno i evropske unije , jebiga sad će i Nemci morati da rade !!!

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  roki

Isp.net.navoda;
Ne potječe iz švabije,
već iz Utah i california.

Jack Shadow
Gost
Jack Shadow
1 mjesec prije

Pa to je samo jedan od ciljeva ovog umjetno stvorenog ludila oko prehlade koja je samo promjenila ime-srušit ekonomije u svetu,cena rada pada,ljudi se osiromaše i onda im se može uzet sve šta imaju,bogati se još više bogate a sirotinja još više osiromašuje,i nema tu puno filozofije.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 mjesec prije
Reply to  Jack Shadow

Upravo tako.
Na to ide još i cijepljenje nedovoljno testiranim i – po prvi puta odobrenim na ljudima – genetskim cjepivima nepoznatog sastava.
Jednim udarcem tri muhe – zatvor, osiromašivanje, trovanje.

jelka
Gost
jelka
1 mjesec prije

Nisam iznenađena,a to nam ni je trebalo da drugi stobom upravlja i daje mrvice

Pera
Gost
Pera
1 mjesec prije
Reply to  jelka

Nemojte tako. A zasto smo onda glasali da ‘uletimo naglavacke’ u EU. Pa, valjda upravo zato, nase mud(r)e glavice.

Lazarus
Gost
Lazarus
1 mjesec prije
Reply to  Pera

To glasanje je prošlo slično kao i zadnji američki izbori. Nemoguće je utvrditi koliko je listića sa PROTIV završilo u vatri i koliko je ubačeno listića ZA. Tu su sestrinske partije HDZ-SDP i njihovi sateliti djelovali sinkronizirano svi ko jedan na zajedničkom zadatku. Zoka Koka je rekao da će biti referenduma koliko god treba dok ne bude ZA EU ali uspjelo im isprve. Tako da nije narod kriv ovaj put. Pitanje je koji su bili realni rezultati u postocima naravno u korist PROTIV. Dokazi su davno uništeni tako da nikad nećemo saznati. Propaganda je bila jaka i neki naivni su popušili “med i mlijeko” bajke ali prema realnim anketama ti prevareni nikad nisu prešli 40%. Radio mi prijatelj na anketarenju. Drugo su propagandne ankete koje se objavljuju po medijima, ne znam da li to netko uzima za ozbiljno. Svi oni rade realne ankete pa onda iz tih rezultata friziraju brojke u propagandne svrhe. Realne ankete također okvirno služe u operaciji nariktavanja referenduma. Znali su da imaju max. 40% pa je trebalo dobro upregnuti HDZ-SDP mašineriju da se dobije željeni rezultat.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije

Upozorava!?Svim silama radi na tome.

huhuhu
Gost
huhuhu
1 mjesec prije

nece ona sigurno nista osjetiti, kao sto nije niti osjetila kad je uvezla 5 miliona arapa u de da siluju i kradu. zbljuv

Mirko
Gost
Mirko
1 mjesec prije

Međutim, Merkel je tijekom svojih izjava u ponedjeljak rekla da EU neće odstupiti od stava o tome da proračun mora prihvatiti zajedničke vrijednosti bloka: demokraciju, slobodu, ljudska prava, vladavinu prava i solidarnost.

Vidimo Merkelice kako neće odstupiti, po nedavno donesenom zakonu o zaštiti od zaraznih bolesti u Bundestagu, a kako tu demokraciju, slobodu i ljudska prava mislite provoditi vidilo se istoga dana kada ste mirne prosvjednike polijevali hladnom vodom na skoro nula stupnjeva. Međutim, ovo je samo uvod što spremate narodima, a sloboda će biti ako će se uopće moći disati jer uskoro slijedi i zabrana disanja!

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

To i jest cilj..

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

U prijevodi dragi građani postajati ćete sve siromašniji i siromašniji. Ali nema brige i nije sve tako crno. Jer već vidimo da je jedna od posljedica “kovida” enormno povećanje bogatstva onih 2-3 tisuće svjetskim dolarskih milijardera.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik