Britanska AstraZeneca, navodno radi šireg obujma zaštite, planira udružiti snage s kreatorima ruskog Sputnjika V u svojim ispitivanjima cjepiva za Covid-19.

AstraZeneca i Sputnik V
16 komentara

Britanski farmaceutski div AstraZeneca najavio je partnerstvo s timom koji stoji iza cjepiva za koronavirus, Sputnjik V, kako bi se istražio potencijal kombiniranja vlastite eksperimentalne formule s pionirskim ruskim proizvodom.

Dogovor, otkriven u petak ujutro, uslijedio je nakon što su ruski znanstvenici na Twitteru predložili da AstraZeneca isproba kombinaciju. Rekli su da vrijedi eksperimentirati s modelom kojeg preferiraju i moskovski istraživači, koji se odnosi na korištenje dvije različite injekcije, umjesto da se tijekom jednog cijepljenja oslanja na jednu, kao što je AstraZeneca radila ranije.

U izjavi za novinare, britanska je tvrtka predstavila “program kliničkog ispitivanja za procjenu sigurnosti i imunogenosti kombinacije AZD1222, koji su razvili AstraZeneca i Sveučilište Oxford, te Sputnjik V, kojeg je razvio ruski istraživački institut Gamaleja.”

Dodali su da “kombinacije različitih cjepiva Covid-19 mogu biti važan korak u stvaranju šire zaštite jačim imunološkim odgovorom i boljom dostupnošću.”

Odgovarajući na vijest, ruski Fond za izravna ulaganja, koji je financirao istraživanje Instituta Gamaleja, napisao je da je to “primjer ruskog proaktivnog pristupa: ne samo da je stvorio jedno od najučinkovitijih svjetskih cjepiva do danas protiv koronavirusa, već da je ruska strana spremna podijeliti vektore Sputnjika V s onima koji su spremni proizvoditi cjepiva pomoću dvo-vektorske tehnologije.”

“Ovaj jedinstveni primjer suradnje između znanstvenika iz različitih zemalja u zajedničkoj borbi protiv koronavirusa igrat će presudnu ulogu u postizanju konačne pobjede nad virusom, na svjetskoj razini”, dodao je Kirill Dmitriev, predsjednik uprave Fonda, rekavši isto tako kako rusko cjepivo Sputnjik V već spašava živote ljudi u Rusiji danas, putem velikog programa cijepljenja.

“Odluka AstraZenece koja se odnosi na provođenje kliničkih ispitivanja koristeći jedan od dva vektora Sputnjika V, kako bi povećala učinkovitost vlastitog cjepiva, važan je korak prema ujedinjenju svih napora u borbi protiv Covida-19.”

Kreatori Sputnjika V izvijestili su ranije ovog mjeseca da se njihova formula pokazala učinkovitom u 95 posto slučajeva onih kojima su dane dvije injekcije, u sklopu kliničkih ispitivanja. U procesu ispitivanja sudjelovalo je više od 45.000 ljudi. U početnim podacima objavljenim u studenom, AstraZeneca je izjavila da je njihova formula u prosjeku učinkovita oko 70 posto. Nadamo se da će ispitivanja koja koriste dvije različite vrste cjepiva poboljšati tu brojku.

Na prezentaciji izvedenoj u Ujedinjenim narodima početkom prosinca, znanstvenici iz Instituta Gamaleja izjavili su da je više od 40 zemalja, koje predstavljaju više od polovice svjetske populacije, izrazilo interes za cijepljenje njihovim cjepivom. Po dozi Sputnjik V košta 10 dolara, što je prema njegovim proizvođačima “dva ili više puta jeftinije od mnogih drugih cjepiva protiv Covida-19.”

Britanski su mediji ranije iznijeli kritike zbog izvještavanja o Sputnjiku V. Ranije ovog tjedna BBC je izvijestio da je sve “ubrzano s opreznim Rusima”, dok je BBC i dalje bio daleko pozitivniji glede početka cijepljenja u zemlji, ako bi Britanija koristila cjepivo razvijeno od strane američkog farmaceutskog diva Pfizera. Treba vidjeti kako će zapadni mediji pokriti vijest o tome da se vodeća formula Velike Britanije okreće prema Istoku, u nastojanju poboljšavanje svoje učinkovitosti.

AstraZenecaCOVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zorule
3 godine prije

Cjepiva su nepotrebna ako postoji Ivermectin i da je samo 50% sto se govori o njemu istina.

nekoime
3 godine prije

Molotov Ribbentrop v2.0

Adriana
3 godine prije

Britanci ( i Šveđani) pokušavaju spasiti ulaganje, ali bit će:

Sankcije! Sankcije! Sankcije!

D.Trump

3 godine prije zadnji put uredio Adriana
bauštelac
3 godine prije

novichok ???

splav meduze
3 godine prije

Gdje je nestaloTrumpovo sigurno cjepivo?

preseren3
3 godine prije

Potrebno je odstraniti majmunski DNK iz cjepiva. Ovdje trebaju Ruse.

Q T
3 godine prije

Serum Institute of India koji je dobio naređenje od FujBilla da proizvede što prije milijune doza cjepiva TUŽI volontera u testiranju zato što je prijavio nuspojave i zatražio prestanak testiranja i podnio sudsku tužbu protiv njih za nadoknadu štete.

https://click.pstmrk.it/2s/www.lifesitenews.com%2Fnews%2Fgates-foundation-backed-covid-vaccine-maker-sues-trial-volunteer-alleging-brain-damage/akpTOyIJ/N0s4/bsKNTBlf1j
Na istoj stranici imate i peticiju protiv nametanja cjepiva

Ožujsko light
3 godine prije

Evo danas sam pročitao na businessinsideru da je čak dr. Antony Fauci rekao da se Britanija ponaša neodgovorno, jer je prebrzo odobrila Pfizeru i Biontecu dozvolu za vakcinu.
A na drugoj strani je Trump pritisnuo na FDA da mora pod hitno dati sve dozvole Pfizeru za njegovu vakcinu ili slijede zamjene u samom vrhu FDA.
Sad samo neznam da li je to onaj Trump koji tako jako mrzi deep state i voli obične poštene i radne ljude (a vole oni i njega bar tu na logično) ili je to možda neki drugi Trump…

netjak od Daltona
3 godine prije

Moj strikan kaže da oni ne prave ni isti deterdžent za sebe i nas, a di će cjepivo!.

Max
3 godine prije

Ne smetaju ni sankcije kad su u pitanju interesi.

Janko
3 godine prije

Zapadnim novinarima i političarima sve „smrdi” što dolazi sa Istoka posebno Rusije,a pokazati će se da je rusko cijepivo najučinkovitije i najjeftinije što zapadnim profiterima ne odgovara

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI