Dok rat u Ukrajini bijesni, američka vojska trenira vojnike kako se ophoditi sa transeksualnim osobama

Americka vojska
24 komentara

Dok u Ukrajini bijesni rat, američka vojska svoje vojnike provodi kroz obuku o rodnim zamjenicama i obučava časnike kada vojnicima ponuditi operaciju tranzicije spola, prema službenoj vojnoj prezentaciji o toj temi koju je dobio Washington Free Beacon.

Obavezna prezentacija, “Politika o vojnoj službi transrodnih osoba i osoba sa spolnom disforijom”, dana je časnicima početkom ovog mjeseca zajedno s uputama za obuku svojih podređenih o tom materijalu. Dijelove prezentacije Free Beaconu je dostavio zviždač kojem je naređeno da prođe obuku za visokog časnika u specijalnim snagama kopnene vojske.

Glasnogovornik vojske potvrdio je Free Beaconu da su dotični slajdovi dio “obavezne obuke” i da potječu iz službenog programa “koji se koristi za obuku vojnog osoblja o nedavnim promjenama politike Ministarstva obrane i vojske za transrodne usluge”. Sve osoblje vojske, od vojnika do zapovjednika i nadzornika, mora sudjelovati u obuci do 30. rujna 2022., prema glasnogovorniku.

Prezentacija transrodnih osoba slijedi najavu vojske u lipnju 2021. kojom je promijenila svoju politiku kako bi transrodni vojnici mogli otvoreno služiti. Promjena politike dio je većeg napora Bidenove administracije da vojska učini dobrodošlijom transrodnim osobama. Ti su napori potaknuli odbijanje republikanaca u Kongresu i nekih unutar vojske koji na promjene politike gledaju kao na pokušaj promicanja “probuđene” propagande unutar službe. Dok ruska invazija na Ukrajinu prijeti izazvati veći sukob, vojni stručnjaci i upućeni kažu da su zabrinuti da američke borbene snage daju prioritet buđenoj kulturi u odnosu na zaštitu američkog naroda.

“Vojska omogućuje transrodnim vojnicima da služe otvoreno”, navodi se u prezentaciji koja je prilagođena vojnim zapovjednicima i vođama. “Inače kvalificirani vojnik ne smije biti prisilno odvojen, otpušten ili odbijen ponovni angažman ili nastavak službe na temelju rodnog identiteta.”

Prezentacija nudi nekoliko hipotetskih scenarija o tome kako bi se vojnici trebali ponašati ako su transrodni ili u nekoj fazi prijelaza na drugi spol.

U jednoj situaciji, “vojnik kojemu je pri rođenju dodijeljen muškarac kaže da se identificira kao žena”, “živi kao žena u vrijeme izvan službe” i “ne traži da se s njim postupa kao sa ženom dok je na dužnosti”. U tom slučaju prema vojniku se treba odnositi s dostojanstvom i poštovanjem i nije potrebno ništa poduzeti.

Međutim, ako transrodni vojnik “kasnije zatraži da bude identificiran kao žena tijekom radnog vremena i/ili doživi povećanu nevolju u vezi sa svojim rodnim identitetom”, nadležni časnik mora “obavijestiti [vojnika] o transrodnoj politici vojske i preporučiti da ide kod vojnog medicinskog djelatnika.”

“Promjena spola u vojsci”, navodi se u prezentaciji, “počinje kada vojnik dobije dijagnozu od vojnog medicinskog djelatnika koja pokazuje da je prijelaz spola medicinski nužan.”

U drugom scenariju uključenom u prezentaciju, “vojniku je dodijeljena žena pri rođenju. Ona kaže svom prvom naredniku da se identificira kao muškarac i da bi željela da se s njom postupa kao s muškarcem. Još nije posjetila vojnog medicinskog djelatnika.”

U ovoj situaciji, vojnim čelnicima je naređeno da “obavijeste [vojnika] da vojska prepoznaje spol vojnika prema oznaci spola vojnika u DEER-ima”, ili Sustav izvješćivanja o prihvatljivosti upisa u obranu, masivnu bazu podataka koja prati pripadnike vojske. Od vojnika se, prema prezentaciji, očekuje da ispunjava standarde uniforme, dotjerivanja i fizičke spremnosti povezane s njihovim priznatim spolom.

Vojnik će tada biti poslan vojnom medicinskom djelatniku koji može utvrditi je li “promjena spola medicinski neophodna”.

Glasnogovornik vojske koji je Free Beaconu potvrdio autentičnost slajdova naglasio je da je “služba u vojsci otvorena za sve koji mogu zadovoljiti standarde vojne službe i pripravnosti”.

“Ostajemo predani postupanju prema svim vojnicima s dostojanstvom i poštovanjem, istovremeno osiguravajući dobar red i disciplinu”, rekao je glasnogovornik. “Vojnici koji ispunjavaju te standarde mogu otvoreno služiti u svom samoidentificiranom spolu.”

Prezentacija je objavljena za vojnu granu u kolovozu 2021., a kreirala ju je Središnja koordinacijska stanica vojne službe (SCCC), “koja se sastoji od medicinskih, pravnih i vojnih stručnjaka”, rekao je glasnogovornik. “Vojska SCCC koristila je jezik iz politike Ministarstva obrane, priručnika i naučenih lekcija kako bi razvio vinjete koje su dane u obuci.”

Prezentacija se proširuje na prošlogodišnju odluku vojske da dopusti “transrodnom osoblju i osobama s rodnom disforijom” da otvoreno služe. Politika se odnosi na sve aktivno osoblje, Nacionalnu gardu i pričuvne vojnike, kadete Vojne akademije SAD-a i kadete za obuku rezervnih časnika po ugovoru.

„Svaki vojnik je drugačiji”, rekao je tada u izjavi general-bojnik Douglas F. Stitt, direktor upravljanja vojnim osobljem. “Kada zdravstveni djelatnik da dijagnozu spolne disforije, taj vojnik će morati sjesti sa svojim lancem zapovjedništvo i medicinsko osoblje kako bi odredili što je medicinski potrebno za učinkovitu tranziciju.”

Zapovjednici vojske, navodi se u politici, “trebaju pristupiti tranziciji spola vojnika na isti način na koji pristupaju bilo kojem vojniku koji prima bilo kakvu drugu potrebnu medicinsku pomoć.”

Dakota Wood, veteranka marinaca koja je specijalizirana za pitanja obrane u istraživačkom centru Heritage Foundation, rekla je da se u vojnoj prezentaciji koristi jezik koji prvenstveno koriste oni s progresivne ljevice.

“Izrazita fraza u prezentaciji—’dodijeljena (muško ili žensko) pri rođenju’ — otkriva da onaj tko je razvio prezentacijski materijal i politiku koja se provodi, prihvaća argument da je spol umjetni konstrukt, a ne biološka stvarnost,” Wood rekao je. “Ovo je vrlo kontroverzan argument koji promovira progresivna ljevica, a odbacuje konzervativna desnica.”

Te politike prijete narušiti koheziju među vojnicima, dodao je Wood.

“Korištenje takvih primjera za ilustraciju slučajeva u kojima čelnici vojske trebaju postupati prema vojniku na ovaj ili onaj način naglašava vrste socijalne politike koje se nameću vojnim službama. U vojsci je jako puno ljudi, vjerojatno velika većina, koji to čine ne slažem se s ovom proizvedenom konstrukcijom”, rekao je Wood. Prisiljavanje vojnika “da prihvate premisu – da netko može odabrati svoj spol i stoga promijeniti način na koji će se prema njima postupati – stvara trvenja unutar organizacija koje ovise o jedinstvu i koheziji kako bi bile uspješne u borbi.”

IZVOR: freebeacon.com

SADtransrodne osobeTransrodnostVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mario
2 godine prije

Zabij ga meni molim te 😍😍🤩🤩

Mario
2 godine prije

Ocigledno je da je to njima najvaznije, sve ostalo je lajanje.

ogo
2 godine prije

Ja se osjecam kao zena ali moja supruga nicut,kaze da bi potrosio cijelu placu na kozmetiku.
Ne znam sto cu mozda se prijavim u oruzane snage prijateljske USA.

2 godine prije

Prvo, što moraju naučiti, da bi mogli bježati, moraju dignuti suknju….
Ovo je mišljeno sarkastično, da ne bi netko shvatio doslovno.
Jer, poanta je, zapad, u ovom stanju, ne samo, da je transrodan, izbezumio se je.
I to je jedan od vidika ovog rata.

tihobl
2 godine prije

Ljubavi ne zaboravi na vazelin,znas da se mjenjamo….

Sticky fingers
2 godine prije

Ne smijes reci ona/on nego oni😜 nebinarno/transrodno/transseksualno/homoseksualno/pedofilno/zoofilno/nekrofilno…nastavi niz

Tupko Glupko
2 godine prije

Ovi koji se osjećaju kao žene u vojsci, trebali bi tražiti razumijevanje nadređenih i davanje lakših zadataka tijekom PMS-a i redovnih menstruacija.
I dobiti napismeno da neće biti otpušteni iz vojske ako ostanu trudni.
Plus besplatni higijenski ulošci.

Drugi će im biti zavidni što krvare redovno za domovinu svakih mjesec dana, budu i oni tražili iste beneficije.

nekoime
2 godine prije

Sami si buju mijenjali spol kada ih Rusi dohvate.

Ja to onako
2 godine prije

Mora da tezi ka zapadu kad mu je decko iz svabije ide svaki vikend kod njega da mu ovaj razvaljuje paksu.

Slonica
2 godine prije

Muškarce koji se osjećaju kao žene, ali opet ne toliko da bi promijenili spol ,obuhvaća vojna obaveza jer se u dokumentima vode muškim rođenim imenom.
Ili će u dokumentime uvesti kategoriju roda?

tihobl
2 godine prije

U EU energetska kriza je sporedna tema. Kao i inflacija. Kao i rat u Ukrajini.
Glavna tema je kako urediti wc u evroparlamentu u skladu sa rodnom ravnopravnosti.

Max
2 godine prije

Perverzije propadajućeg imperija.

Detektor
2 godine prije

Meni su ovo dobre vijesti. Da je po mojem, ja bih američku, britansku i sve zapadne vojske u svim njihovim segmentima nakrcao trandžama, pe-derima i ženama barem 80% uz ponešto crnaca, Arapa i Latinosa i potpuno bih zabranio novačenje bijelih seksualno normalnih muškaraca..

Гавран
2 godine prije

To su neke posledice širenja satanizma. Vojska ti postaje umobolnica.

Daniel Plainview
2 godine prije

Prije dok sam bio kockoglavi fašist, homofob i transfob, ismijavao sam društveni napredak i šljašteći svijet raznolikosti. Danas kao poboljšana osoba drugačije gledam na zastupljenost seksualnih manjina u vojsci. Nadam se da će postotak porasti maksimalno i da će heteroseksualce izgoniti iz vojske, tako da ostanu samo seksualne manjine koje će ratovati između sebe.

abc
2 godine prije

Kondomčič na kurčič, kurčič u šupak….na mestu voljno!

abc
2 godine prije

Amerikanci su totalno prolupali. USA je največa psihiatria na svetu.

Indigo
2 godine prije

Znači, kao muško ne prođeš APFT (provjera fizičke spremnosti), kažeš da se identificiraš kao žensko i moraju ti primjeniti kriterij za žene?!?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI