Musk tvrdi da bi Rusija koristila nuklearne bombe za odbranu Krima

Musk - Rusija - Nuklearne bombe
28 komentara

Izvršni direktor SpaceX-a i Tesle Elon Musk ustvrdio je u ponedjeljak da Rusija smatra Krim sastavnim dijelom svoje teritorije i da bi pokušaji Ukrajine ili Zapada da zauzmu poluostrvo mogli završiti nuklearnim ratom. Dok je Musk ranije odustao od povlačenja svoje tehnološke podrške Ukrajini, on je izazvao kontroverzu zbog insistiranja da je Krim Rusija.

“Ako Rusija bude suočena sa izborom da izgubi Krim ili da upotrebi nuklearne bombe na bojnom polju, ona će izabrati ovo drugo”, napisao je Musk na Tviteru. „Već smo sankcionisali/isključili Rusiju na svaki mogući način, pa šta im više preostaje da izgube?“ upitao je, kao odgovor komentatoru koji ga je pitao da li smatra da bi se sukob u Ukrajini mogao pretvoriti u nuklearni rat.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski je više puta izjavljivao da namjerava preuzeti kontrolu nad Krimom, zajedno s četiri bivše regije Ukrajine koje su nedavno glasale za pridruživanje Ruskoj Federaciji. Krim je velikom većinom glasao za ponovno priključenje Rusiji 2014. godine, te stoga potpada pod zaštitu moskovskog nuklearnog arsenala.

Kako je izjavio predsjednik Vladimir Putin, ruska nuklearna doktrina omogućava državi da se brani “svim raspoloživim sredstvima” ako je ugroženo njeno postojanje.

„Sviđalo se to nekome ili ne, Rusija apsolutno vidi Krim kao ključni dio Rusije“, nastavio je Musk. „Krim je takođe od ključne važnosti za nacionalnu bezbjednost za Rusiju, jer je to njihova južna mornarička baza. Sa njihovog stanovišta gubitak Krima je kao da [SAD] izgube Havaje i Pearl Harbor.”

Krim je formalno bio dio Rusije od 1783. sve dok ga sovjetski premijer Nikita Hruščov nije poklonio Ukrajinskoj SSR 1954. Musk je ranije ovog mjeseca tvrdio da je odluka Hruščova bila „greška“ i predložio da Ukrajina odustane od prava na poluostrvo kao deo budućeg mirovnog sporazuma sa Rusijom.

Ukrajinski zvaničnici i njihove pristalice na internetu osudili su Muskov mirovni plan, a bivši ukrajinski ambasador u Njemačkoj Andrey Melnik rekao je milijarderu da “odjebe”. Musk je tada rekao da će poslušati Melnikov savjet i prestati da pruža besplatan Starlink pristup internetu Ukrajini, za koji bi, kako je rekao, koštao SpaceX 400 miliona dolara za rad tokom 2023.

Otprilike u isto vrijeme kada je navodno stavljen na ozloglašenu ”listu za ubijanje” koju podržava Kijev , Musk je naglo promijenio svoj plan da odsiječe Ukrajinu,  najavljujući  „dovraga s tim… samo ćemo nastaviti finansirati Ukrajinu besplatno.”

elon muskKrimNuklearkerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sardelino
1 godina prije

Taj se tip zapleo kao pile u trajinu. Ničim izazvan sad je primoran da sjedi na dvije stolice a sve u namjeri da spasi i sebe i svoje satelite. Htio bi po svojoj prirodi onakva kakva je da se dočepa i ovaca i novaca.Ne ide to baš tako.

tihobl
1 godina prije

Englezi stalno uvjezbavaju lude ukre za desant na Krim. Svaki put kad naprave probu uvjezbani im izginu. A tamo je puno ludaka koje je lako nagovoriti na takvu avanturu.
Kijevski MVP tvrdi da je ukrajinski knez Vladimir 998. podnio zahtjev za ulazak u EU i prijem u hriscanstvo.

МИНИСТАРСТВО спољних послова Украјине саопштило је преко Твитеру да је још кнез Владимир, који је крстио Русе, у 10. веку одлучио да Кијев треба да се придружи Европској унији.      
Исто кијевско министарствло је на исти начин лансирало лудост да су Украјина и Европа одувек биле пријатељи. Чак је устврдило да је Владимир 988. године одлучио да Кијев треба да се придружи Европској унији.
      

Mlata
1 godina prije

Musk je nečiji portparol…glasnogovornik! Vučić ima take, Plenković takođe…ma svi ” državnici na planeti Zemlja

Max
1 godina prije

Krim je barem dvaput bio napadnut pa nije upoterbljeno N oružje ali kad bi bi krenula bitka za Krim sve je moguće.

tihobl
1 godina prije

„Украјина се мало опустила… Размахивали смо се како ћемо заузети Херсон, заузети Сватово, како ћемо сада заузети све, али није све тако једноставно“, изјавио је саветник шефа кабинета Зеленског Алексеј Арестович .

Razmahali su se i busali u prsa ko Debeli Djuro, a onda je ponovo nastupila pusiona. Zad zelenski moli gradjane koji imaju struju da je stede izmedju 17 i 23 sata.

tihobl
1 godina prije

Obama je za pustanje Kijeva niz vodu:

Бивши председник САД Барак Обама позвао је на дефинисање оквира подршке Украјини

“Дужни смо да кажемо Украјини шта можемо урадити за њу, а шта не”, рекао је Обама гостујући у подкасту “Под Сејв Америка”.
По мишљењу бившег америчког председника, НАТО, Бела кућа и остали би требало сами да одреде своје границе и могућности приликом помоћи Украјини, јер настојањем украјински конфликт може ескалирати, те лако прерасти у сукоб Русије са САД и НАТО.

U prevodu: pruzice ukrima kikiriki i staklene perlice u zamjenu za rat do poslednjeg ukrajinca.

mrdo
1 godina prije

Aha, dobro. Zašto je bitno šta ovaj tvrdi? Jel’ on predsjednik Rusije?

Alex Keller
1 godina prije

Zašto Rusi napokon ne ispale supersonični projektil sa termobaričnim punjenjem,da napokon vidimo to super oružje na djelu,ako nisu sve Potemkinova sela.

Keks
1 godina prije

Je, tada je i Aljaska – Ruska, kenja tip, bi li vratio??? Ukrajna priznata kao takva, njen teritorij, te će ga i osloboditi. Nuklearni fantazam je samo to, Rusija i te kako zna da je ne bi bilo da krene tim putem.

tuf
1 godina prije

Ajde Elone Mušče ostavi se tema koje stigneš tek površinski zagrebati (to je btw. karakteristika njegovog sindroma koji ne skriva).
Svjesno ili nesvjesno sudjeluje u zapadnom građenju propagandnog okružja kojim se priprema teren za nuklearni false flag. Onog trenutka kad Rusi budu ostvarili značajnije rezultate u nastupajućoj ofenzivi moramo se početi brinuti nuklearne eskalacije ali koja neće biti inicirana s Istoka nego Zapada.

Mali Boro
1 godina prije

Musk nije u pravu , nuklearnim štitom Rusija je pokrila i 4 novo primljene republike.

Roccos
1 godina prije

Svašta se priča za tog Muska,da je klon,zatim da je sin Wernera von Brauna,pa čak da je glavom i bradom-Antikrist.U svakom slučaju mutan tip do zla boga.

nessy
1 godina prije

Musk, kakav-takav je, ali je dao vrlo razuman prijedlog za okoncanje sukoba u trenutnoj situaciji. Zelenski i svita parazita i nabiguza oko njega, u trenu su zaboravili miljune $ koje im je poklonio, i nisu imali niti dovoljno kucnog odgoja da to kazu pristojno, nego je odgovor bio “Musk, fuck-off”. Krasan nacin da motiviraju sutrasnje moguce donatore. Dakle, sipaj lovu (nikad dovoljno, nikad zadovoljni, nikad hvala), a ako imas svoje misljenje koje se ne slaze sa sluzbenom drzavnom politikom, mozes fuck-off. Kao osoba, naravno, tvoji miljuni su i dalje dobrodosli, samo da ih je bar 50% vise. Svakakvih nezahvalnih govnara sam se nagledao u zivotu, ali Zelenski i ekipa cine jednu potpuno novu kategoriju. Da sastave listu zelja, i da im Djed Mraz odmah sutra dostavi sve redom, rekli bi da se zagubio drugi list sa zeljama, a i da je Djed Mraz mogao uzeti Uber, a ne da ga… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Ovaj Ukrima da besplatno neophodno potreban internet bez kojeg ovi ne mogu voditi rat, i to preko svojih Starlink satelita što ga godišnje košta 400 milijuna dolara, a ovi mu poručuju da odjebe i navodno ga stave na ozloglašenu listu za ubijanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI