Jeffrey Epstein je koristio JPMorgan kao glavnu banku za svoju operaciju trgovine ljudima

SLucaj Epstein
8 komentara

Pokojni trgovac ljudima Jeffrey Epstein koristio je JPMorgan Chase kao primarnu banku za svoju operaciju trgovine ljudima.

Istraživačka novinarka Liz Crokin napravila je ovo otkriće tokom svog pojavljivanja 10. aprila u emisiji “Odmah sa Ann Vandersteel” na Brighteon.TV . Crokin je dublje ulazi u priču o Epsteinu već duže vrijeme.

Prema Vandersteelu, Epsteinov bumerang je ponovo u pokretu a JPMorgan i druge banke su na meti zbog svoje uloge u prenosu novca za osuđenog seksualnog prestupnika. Ona je dodala da vlada Američkih Djevičanskih Ostrva (USVI) ima puno pitanja za JPMorgan.

Crokin, nagrađivana autorka i producentkinja dokumentarnog filma, rekla je da je USVI podnio tužbu protiv JPMorgana krajem prošle godine. Štaviše, USVI je pozvao četiri druge osobe – od kojih su tri milijardera – u tužbi protiv banke. Kako se slučaj odmiče i određeni dokumenti su otpečaćeni, Crokin je rekla da ljudi počinju vidjeti više informacija o tome.

“Ono što USVI tvrdi je da je Epstein koristio JPMorgan kao svoju glavnu banku, a njegovi bankovni računi su korišteni za njegovu operaciju trgovine ljudima “, odgovorila je Crokin na Vandersteelovo pitanje o potezima USVI-ja. “Oni tvrde da JP Morgan ne samo da je znao za to, već mu je u suštini pomogao da to prikrije.”

Prema njenim riječima, u prvobitnoj tužbi pominju se „saučesnici“ ili pojedinci koji su direktno ili indirektno učestvovali i urotili se sa Epsteinom u obrascu kriminalne aktivnosti u vezi sa trgovinom seksom . Također se navodi da je Epstein dovodio klijente visokog profila u JP Morgan u zamjenu za zatvaranje očiju pred njegovom kriminalnom aktivnošću.

“Neki od ovih ljudi… bili su dio Epsteinovog pedofilskog lanca, ali možda ih je on dovodio kao klijente u JPMorgan. JPMorgan će tada, u stvari, nastaviti da zatvara oči pred svojim kriminalnim aktivnostima kako USVI navodi.”

Crokin: Tom Pritzer bi mogao biti klijent broj 1 u Epstein crnoj knjizi

Prema Crokinovim riječima, osobe koje USVI poziva su sljedeće: suosnivač Googlea Sergey Brin, investitor u nekretnine Mortimer Zuckerman, suosnivač Agencije za kreativnu umjetnost Michael Ovitz i predsjednik hotela Hyatt Thomas “Tom” Pritzker. Vandersteel se usredotočio na Pritzkera, člana poznate porodice Pritzker koja financira nekoliko dobrotvornih organizacija.

Crokin je tada istakla da je većina Pritzkerovih vrlo ljevičarska, koristeći veliki dio svog novca i filantropskih napora da proguraju transrodnost. Oni su također veliki donatori Demokratske stranke, a sam Tom je bio jedan od najvećih donatora neuspjele predsjedničke kampanje Hillary Clinton 2016. godine.

Prema istraživačkoj novinarki, zanimljiva činjenica o Pritzkeru je njegova historija povezivanja s Epsteinom. Crokin je spomenula tužbu Virginije Giuffre, jedne od Epsteinovih žrtava, u kojoj se navodi da je bila prisiljena na seks sa Pritzkerom. Ako je Giuffreova tvrdnja tačna, to bi Pritzkera učinilo kriminalnim saučesnikom u Epsteinovom poduhvatu trgovine ljudima.

Još jedna zanimljiva stvar u vezi Pritzkera je da je bio broj 1 u Epsteinovoj crnoj knjizi. Crokin je istakao da je pokojni seksualni prestupnik, koji je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji 2019. godine, vjerovatno pokušavao da kaže ljudima da je Pritzker njegov tip broj 1, klijent ili saučesnik.

Crokin je rekla da su informacije koje pokazuju Pritzkerove veze s Epsteinom i optužbe protiv predsjednika hotela Hyatt otvorenog tipa. Međutim, glavni mediji se ponašaju kao neznalice o tome zašto je USVI uputio sudski poziv nekome poput njega.

EpsteinPedofiltrgovina ljudima
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

Zna Tramp zašto je rekao da u USA postoji velika “močvara” koju treba isušiti. Medjutim, malo je onih koji su spremni za sušenje močvare. Narod se tu ništa ne pita. Vidljivi i nevidljivi vladari USA su veloko zlo , kako za američki narod, tako i za ceo svet .

Iva
1 godina prije

I preko Dojče banke su išle uplate klijentima.

Ivan Bgd
1 godina prije

Nemojte vise da kritikujemo tu finu gospodu… treba ih ostaviti da upraznjavaju pedofiliju, koriste adrenohrom, prinose ljudske zrtve, kanibalizam, i moraju da vladaju svetom… sta nam tu nije jasno?

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ha,ha,ha logično.com editorial – dobra vam slika naslovnice 👍😁🍸!!! Dobra slika , vrijedi više od tisuću riječi 😉 ?!

Max
1 godina prije

ništa čudno.

nessy
1 godina prije

Na slici, dva ofucana, polovna hebaca, koji bi da im nije para i polozaja bili u vezi samo sa Desankom Sakic. I njihova madam, koja im je pribavljala piletinu. A sve te jedne iskoristene curice, su se vracale po novac, cca desetak godina, dok su im bile zanimljive. A onda je proslo jos 20-30 godina, i te pacenice su se sjetile da su bile lose placene, i da bi im leglo nesto kinte za crne dane. Situacija u drustvu se promjenila i prica im je prosla. A inace, Epstein se ubio, s pet metaka u potiljak, ili tako nesto. Koja bi to sramota bila, da je svjedocio da su mu na pedo zabavama gosti bili USA predsjednici, nekoliko njih. Naravno da se ubio, to bi napravio svaki patriot.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI