Glavni savjetnik Zelenskog krivi SAD za sukob u Ukrajini

Mihail Podoljak
64 komentara

Glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, Mihail Podoliak, pohvalio je rezoluciju o ‘ukrajinskoj pobjedi’ koju su predložili američki zakonodavci u srijedu. Vašington, nastoji da se iskupi za ‘istorijsku grešku’ primanjem Kijeva u NATO i podržavanjem njegovih ratnih ciljeva.

“Rezolucija Predstavničkog doma je nedvosmislena: Sjedinjene Države su, nažalost, zajedno s drugim zapadnim zemljama, ohrabrile Ukrajinu da odustane od nuklearnog i drugog oružja kako bi osigurala sigurnost i stabilnost u regiji pod zaštitom. To je bila pogrešna politika koju je agresor pogrešno protumačio i dovela do velikog rata u Evropi”, napisao je  Podoliak  na Tviteru .

Kijev je godinama insistirao da su SAD bile obavezne da ga zaštite od Moskve jer je Ukrajina pristala da vrati atomsko oružje Moskvi prema Budimpeštanskom memorandumu iz 1994. godine, u zamenu za garancije teritorijalnog integriteta. Bivši američki predsjednik Bill Clinton ponudio je “izvinjenje” za to u intervjuu za irsku RTE ranije ovog mjeseca.

Moskva je tvrdila da arsenal u početku nije pripadao Ukrajini, već da je pripadao Sovjetskom Savezu, čiji je Rusija priznata kao jedini nasljednik. Rusija je također ukazala na izjave Zelenskog o ponovnom nabavci nuklearnog oružja, date u januaru 2022., kao opravdanje za svoju trenutnu vojnu operaciju.

Samo bi „povratak okupiranih teritorija u Ukrajinu, privođenje ratnih zločinaca pravdi i punopravno članstvo zemlje u NATO-u“ pomoglo vraćanju sigurnosti u Evropu, dodao je.

Podoliakovi komentari uslijedili su kao odgovor na rezoluciju koju su predložili američki predstavnici Joe Wilson i Steve Cohen, republikanac iz Južne Karoline i demokrata iz Tennesseeja. Iako njegov tekst nije javno objavljen, čini se da je ukrajinska vlada upoznata s njegovim sadržajem. Veleposlanica Kijeva u Washingtonu Oksana Markarova napisala je u utorak na Tviteru da to “uključuje važne elemente” Zelenskog “formule mira”.

Prema onome što su anonimni članovi Kongresa rekli Yahoo News-u , rezolucija praktički odražava stavove Zelenskog, proglašavajući američku politiku vraćanjem ukrajinskih granica iz 1991. i prisiljavanjem Rusije da plati reparacije i da njeno vodstvo bude suđeno za ratne zločine. “Možda je najvažnija karakteristika zapadne civilizacijske kulture sposobnost analiziranja prošlih iskustava i priznavanja grešaka”, rekao je Podoliak za Yahoo kada je u utorak zatražio komentar o rezoluciji. Ovo je vjerovatno bila referenca na tvrdnju rezolucije da su SAD pogrešno izvršile pritisak na Ukrajinu da odustane od nuklearnog oružja.

SAD i dalje tvrde da nisu učesnik u sukobu, ali insistira na tome da Rusija “mora izgubiti” i da je Kijevu tokom prošle godine pružila više od 100 milijardi dolara finansijske i vojne pomoći.

Rezoluciju Wilson-Cohen morat će odobriti Odbor za vanjske poslove Predstavničkog doma prije nego što dobije glasanje u punom domu. Propratna rezolucija predstavljena je u Senatu u utorak navečer, koju su sponzorirali demokrate Richard Blumenthal iz Connecticuta i Sheldon Whitehouse sa Rhode Islanda i republikanka iz Južne Karoline Lindsey Graham.

PodoliakrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Salinas
1 godina prije

priča mi danas jedan koji je nedavno umro kako je prije smrti bio jako nervozan i vikao vikao…

Lucija, prva
1 godina prije

“U porazu Bahmutskog grupisanja oružanih snaga Ukrajine (VSU), lično je odgovoran komandant Glavne obaveštajne uprave, general Kiril Budanov. Upravo je on lično zahtevao slanje elitnih jedinica u Bahmut, u beznadežnoj nadi da će se sprečiti napredovanje protivnika.

Dokumenti Pentagona dokazuju krivicu Budanova, koji su postali dostupni javnosti zahvaljujući simpatizerima u Rusiji. Ukrajinske specijalne snage su uništene u Bahmutu, što je oslabilo jurišne jedinice VSU. To je u mnogome odložilo obećanu kijevsku „protivofanzivu“.

Ne samo Budanov, naravno, snosi odgovornost za masovno stradanje ukrajinskih vojnika u Bahmutu. Obaveštajni podaci Pentagona dokazuju da je još u januaru Vašington zahtevao od Kijeva da preda Bahmut kako bi se spasili životi vojnika i vojne tehnike. Međutim, upravo je predsednik Vladimir Zelenski odbio da preda grad, popuštajući zapovednicima, uključujući i Budanova.”, webtribune

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Svira na tarabu . Nebi ni dobili državnost da se toga nijesu odrekli ! Na koncu – isto je učinjela i South African Republic ( također imala nukes 😉 ) … U tom vremenu 78 % pučanstva je bilo za opstanak USSR – Gorbachev i ” ekipa ” – nijesu … Cjena” državnosti ” Ukraine je bila – odricanje od A – Bombs , NATO Block je isto željeo čim prije – tim bolje – a Clinton i taj … Obadva su – bivši , jedan u mirovini , drugi bez države tak da mogu poop do mile volje …

Lucija, prva
1 godina prije

Razgovarali Zelenski i Xi.
Sat vremena.

“„Kina je bila glavni trgovinski partner Ukrajine. Verujem da će naš današnji razgovor dati snažan impuls za povratak, očuvanje i razvoj ove dinamike na svim nivoima“, zaključio je Zelenski.

The most recent exports are led by Iron Ore ($6.83B), Seed Oils ($6.34B), Wheat ($5.87B), Corn ($5.86B), and Semi-Finished Iron ($4.08B). The most common destination for the exports of Ukraine are China ($8.09B), Poland ($5B), Turkey ($4.12B), Russia ($3.61B), and Italy ($3.36B).”

Znali ste za ovo? 🙂
I uvoz isto visoka razina. Osim iz Rusije i Bjelorusije.
Zanimljivo kako jedna vrst trolova ovo nije znala. I nije znala iskoristiti…😏

entebe
1 godina prije

Ista prica kao u Hrvatskoj, pa moze se reci takodjer u Srbiji….najprije su nas nahuskali na rat pa nas zahebali svakog na posebni nacin…

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

”Kad Ukrajina izgubi….”, u pojavljivanju pred jednim od odbora američkog Kongresa, izgovorio je general Mark “Kijev bi mogao pasti u roku od 72 sata” Milley…

P.S.
Devetogodišnji dječak pronašao torbu s velikom količinom novca i medaljama borca ​​PMC Wagner i predao ju policiji.
Prigožin mu dodijelio Wagnerovu medalju.
Ta medalja mu vrijedi više nego novac koji je našao!
Ako ga u životu netko takne, slučaj će preuzeti Wagner…

Гавран
1 godina prije

Prvo treba rezolucija o pobedi u Avganistanu, na koju bi se rezolucija o pobedi u Ukrajini prirodno oslonila.
A onda rezolucija o pobedi dolara.
Blumberg:
“Удео јуана у кинеској трговини с иностранством порастао је на рекордних 48 одсто на крају марта са скоро нуле у 2010, откривају “Блумбергови” подаци. Удео долара је опао на 47 одсто са 83 одсто у истом периоду, показују бројке.”

tihobl
1 godina prije

Заменица шефа Пентагона: У Украјини се спремамо за рат са Кином
САД могу да науче много о потенцијалном рату са Кином на основу руске “инвазије” на Украјини, рекла је заменица америчког министра одбране Кетлин Хикс.
“Наш приоритет је да учинимо да се руководство Кине сваки дан пробуди и помисли како данас није дан за агресију против америчких интереса. То је наш циљ данас, а биће и 2027, и 2035, и 2045. године”, рекла је заменица шефа Пентагона.

držnedaj
1 godina prije

hebeno onom kome su kauboji ‘frendi’ – il teški ovisnik il pokojnik

Гавран
1 godina prije

Za Rusiju je ukrajinski sukob je i dalje lokalni.

“Ruska Federacija sada ima više kopnenih snaga nego prije početka ukrajinskog sukoba. Ovo je izjavio glavnokomandujući savezničkih oružanih snaga NATO-a u Evropi, general američke vojske Kristofer Kavoli.”

Flint
1 godina prije

😂 Trebalo ih je pustit da zarate 91′ sad bi imali vječni mir

Genijalno 😁
1 godina prije

Dok god je glupih Slovena Ameri trljaju ruke.

Ruzica
1 godina prije

Istina … u pocetku , pred pokretanje Rusije u specijalnu operacije, Zelenski je izjavljivao da ne veruje da ce Rusija , krenuti na Ukrajinu. Medjutim , kada je Britanski ministar, svratio u posetu.. sve se okrenulo .

tuf
1 godina prije

Ukrajinska politička struktura premrežena je kroničnim lažljivcima koji su vjerojatno i sebe uvjerili u laži. Ukrajina nikada nije posjedovala nuklearne bombe. Radilo se o ruskim bombama koje Ukrajinci nisu mogli niti aktivirati niti lansirati – baš kao što Turci nemaju čak ni pristup silosima s američkim nuklearnim glavama na vlastitom tlu. I to se čini s razlogom jer vidimo da takve nestabilne države ne ulijevaju povjerenje u posjedovanje vlastitih arsenala. Jedan Pakistan je tome dokaz, gdje svako previranje u vlasti izaziva nelagodu susjeda jer ne znaju tko će doći u posjed silosa.
A što se tiče Ukrajine – kada su u ovih godinu dana pokazali svoje pravo, neonacističko lice – treba otkloniti svaku mogućnost da dođu u posjed nuklearnog oružja. To vrijedi i za Poljsku.

Ringo10
1 godina prije

Ukrajinci zaboravljaju da kao prvo to nuklearno oružje nije bilo njihovo a osim tofa kodovi su bili u Moskvi pa je bilo neupotrebljivo za njih

Drugo, Rusija je preuzela sve moguće enormne dugove bivšeg SSSRa na sebe i odplatila ih. Ostale republike su iz SSSRa izašle čiste i bez dolara duga. A to nikad ne spominju

Gojko
1 godina prije

Manipulacija s naslovom. Ne, ne postoji razdor između razvijenog svijeta i Ukrajine. Ili bolje rečeno cijeli svijet dobro zna tko je napao Ukrajinu i koji su to ruski razlozi da se želi etablirati kao velesila. Rusija je nekad, kao SSSR bila sila. Sada je to država koja zbog loše politike nazaduje u svakom pogledu. Moraš biti stvarno nesposoban da tolike prirodne resurse ne uspiješ iskoristiti za napredak svoje države. Sebični interesi iskomplesiranih političara bacili su Rusiju s ovom ratom u ropotarnicu svijeta. Ono što joj nije mogla napravit Amerika i Kina napravila si je ona sama. Izbacila se iz skupine država s utjecajem. Vojno osramoćena, ekonomski ruinirana, politički uništena. I to sve zahvaljujući sama sebi.

hiber
1 godina prije

A tko je to priznao Rusku federaciju kao jedinog nasljednika SSSRa, moliću lijepo? Patrijarh Kiril? Bit Budimpeštanskog sporazuma je da Britanija, USA i Rusija garantiraju nepovredivost granica. U prijevodu, u duhu 19. stoljeća, nakon agresije Rusi bi se mogli koristiti samo kao rasvjetna tijela uslijed radijacije. Dakle, u stvari je jedini “priznavatelj” USA, upravo kao sto je priznao komunističku Kinu 1971. godine. Dakle, osnovno pitanje je za koga uopće Putin ratuje, za Rusiju svakako ne. Za Schwaba možda, a za globaliste svakako. To se vidi u jednom detalju. Kada se Putinova agresija krajem ljeta počela raspadati, tko je prvi priskočio u pomoć? Musk, isključenjem Starlinka.

hiber
1 godina prije

Naučite se da Kremlj ne može pobijediti a Kijev izgubiti. Ukraina je najmilitariziranija zemlja Europe koja je u potpunosti suzbila Putinovu agresiju. Napredovanje od 0.4 km2 dnevno po kojem bi Rusiji trebalo 5.000 godina da okupira Ukrainu očito nije opcija.

Max
1 godina prije

Ameri i jesu krivi.

duki
1 godina prije

Kada pljugaš i blizu si kapitulacije svi su ti krivi !
Pa su sada ameri nagovorili “zemlja zrak” ekipu da baci u smrt 150000 mladića I još toliko ih osakati! Sramotna je farsa oko jeguljarenja zelenskog i ovog idiota o krivici !
Ali kod kok-braće moral je obično na niskim granama !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI