Glavni savjetnik Zelenskog krivi SAD za sukob u Ukrajini

Mihail Podoljak
64 komentara

Glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, Mihail Podoliak, pohvalio je rezoluciju o ‘ukrajinskoj pobjedi’ koju su predložili američki zakonodavci u srijedu. Vašington, nastoji da se iskupi za ‘istorijsku grešku’ primanjem Kijeva u NATO i podržavanjem njegovih ratnih ciljeva.

“Rezolucija Predstavničkog doma je nedvosmislena: Sjedinjene Države su, nažalost, zajedno s drugim zapadnim zemljama, ohrabrile Ukrajinu da odustane od nuklearnog i drugog oružja kako bi osigurala sigurnost i stabilnost u regiji pod zaštitom. To je bila pogrešna politika koju je agresor pogrešno protumačio i dovela do velikog rata u Evropi”, napisao je  Podoliak  na Tviteru .

Kijev je godinama insistirao da su SAD bile obavezne da ga zaštite od Moskve jer je Ukrajina pristala da vrati atomsko oružje Moskvi prema Budimpeštanskom memorandumu iz 1994. godine, u zamenu za garancije teritorijalnog integriteta. Bivši američki predsjednik Bill Clinton ponudio je “izvinjenje” za to u intervjuu za irsku RTE ranije ovog mjeseca.

Moskva je tvrdila da arsenal u početku nije pripadao Ukrajini, već da je pripadao Sovjetskom Savezu, čiji je Rusija priznata kao jedini nasljednik. Rusija je također ukazala na izjave Zelenskog o ponovnom nabavci nuklearnog oružja, date u januaru 2022., kao opravdanje za svoju trenutnu vojnu operaciju.

Samo bi „povratak okupiranih teritorija u Ukrajinu, privođenje ratnih zločinaca pravdi i punopravno članstvo zemlje u NATO-u“ pomoglo vraćanju sigurnosti u Evropu, dodao je.

Podoliakovi komentari uslijedili su kao odgovor na rezoluciju koju su predložili američki predstavnici Joe Wilson i Steve Cohen, republikanac iz Južne Karoline i demokrata iz Tennesseeja. Iako njegov tekst nije javno objavljen, čini se da je ukrajinska vlada upoznata s njegovim sadržajem. Veleposlanica Kijeva u Washingtonu Oksana Markarova napisala je u utorak na Tviteru da to “uključuje važne elemente” Zelenskog “formule mira”.

Prema onome što su anonimni članovi Kongresa rekli Yahoo News-u , rezolucija praktički odražava stavove Zelenskog, proglašavajući američku politiku vraćanjem ukrajinskih granica iz 1991. i prisiljavanjem Rusije da plati reparacije i da njeno vodstvo bude suđeno za ratne zločine. “Možda je najvažnija karakteristika zapadne civilizacijske kulture sposobnost analiziranja prošlih iskustava i priznavanja grešaka”, rekao je Podoliak za Yahoo kada je u utorak zatražio komentar o rezoluciji. Ovo je vjerovatno bila referenca na tvrdnju rezolucije da su SAD pogrešno izvršile pritisak na Ukrajinu da odustane od nuklearnog oružja.

SAD i dalje tvrde da nisu učesnik u sukobu, ali insistira na tome da Rusija “mora izgubiti” i da je Kijevu tokom prošle godine pružila više od 100 milijardi dolara finansijske i vojne pomoći.

Rezoluciju Wilson-Cohen morat će odobriti Odbor za vanjske poslove Predstavničkog doma prije nego što dobije glasanje u punom domu. Propratna rezolucija predstavljena je u Senatu u utorak navečer, koju su sponzorirali demokrate Richard Blumenthal iz Connecticuta i Sheldon Whitehouse sa Rhode Islanda i republikanka iz Južne Karoline Lindsey Graham.

PodoliakrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Salinas
11 mjeseci prije

priča mi danas jedan koji je nedavno umro kako je prije smrti bio jako nervozan i vikao vikao…

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“U porazu Bahmutskog grupisanja oružanih snaga Ukrajine (VSU), lično je odgovoran komandant Glavne obaveštajne uprave, general Kiril Budanov. Upravo je on lično zahtevao slanje elitnih jedinica u Bahmut, u beznadežnoj nadi da će se sprečiti napredovanje protivnika.

Dokumenti Pentagona dokazuju krivicu Budanova, koji su postali dostupni javnosti zahvaljujući simpatizerima u Rusiji. Ukrajinske specijalne snage su uništene u Bahmutu, što je oslabilo jurišne jedinice VSU. To je u mnogome odložilo obećanu kijevsku „protivofanzivu“.

Ne samo Budanov, naravno, snosi odgovornost za masovno stradanje ukrajinskih vojnika u Bahmutu. Obaveštajni podaci Pentagona dokazuju da je još u januaru Vašington zahtevao od Kijeva da preda Bahmut kako bi se spasili životi vojnika i vojne tehnike. Međutim, upravo je predsednik Vladimir Zelenski odbio da preda grad, popuštajući zapovednicima, uključujući i Budanova.”, webtribune

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Svira na tarabu . Nebi ni dobili državnost da se toga nijesu odrekli ! Na koncu – isto je učinjela i South African Republic ( također imala nukes 😉 ) … U tom vremenu 78 % pučanstva je bilo za opstanak USSR – Gorbachev i ” ekipa ” – nijesu … Cjena” državnosti ” Ukraine je bila – odricanje od A – Bombs , NATO Block je isto željeo čim prije – tim bolje – a Clinton i taj … Obadva su – bivši , jedan u mirovini , drugi bez države tak da mogu poop do mile volje …

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Razgovarali Zelenski i Xi.
Sat vremena.

“„Kina je bila glavni trgovinski partner Ukrajine. Verujem da će naš današnji razgovor dati snažan impuls za povratak, očuvanje i razvoj ove dinamike na svim nivoima“, zaključio je Zelenski.

The most recent exports are led by Iron Ore ($6.83B), Seed Oils ($6.34B), Wheat ($5.87B), Corn ($5.86B), and Semi-Finished Iron ($4.08B). The most common destination for the exports of Ukraine are China ($8.09B), Poland ($5B), Turkey ($4.12B), Russia ($3.61B), and Italy ($3.36B).”

Znali ste za ovo? 🙂
I uvoz isto visoka razina. Osim iz Rusije i Bjelorusije.
Zanimljivo kako jedna vrst trolova ovo nije znala. I nije znala iskoristiti…😏

entebe
11 mjeseci prije

Ista prica kao u Hrvatskoj, pa moze se reci takodjer u Srbiji….najprije su nas nahuskali na rat pa nas zahebali svakog na posebni nacin…

onaj najglu...Dalton
11 mjeseci prije

”Kad Ukrajina izgubi….”, u pojavljivanju pred jednim od odbora američkog Kongresa, izgovorio je general Mark “Kijev bi mogao pasti u roku od 72 sata” Milley…

P.S.
Devetogodišnji dječak pronašao torbu s velikom količinom novca i medaljama borca ​​PMC Wagner i predao ju policiji.
Prigožin mu dodijelio Wagnerovu medalju.
Ta medalja mu vrijedi više nego novac koji je našao!
Ako ga u životu netko takne, slučaj će preuzeti Wagner…

Гавран
11 mjeseci prije

Prvo treba rezolucija o pobedi u Avganistanu, na koju bi se rezolucija o pobedi u Ukrajini prirodno oslonila.
A onda rezolucija o pobedi dolara.
Blumberg:
“Удео јуана у кинеској трговини с иностранством порастао је на рекордних 48 одсто на крају марта са скоро нуле у 2010, откривају “Блумбергови” подаци. Удео долара је опао на 47 одсто са 83 одсто у истом периоду, показују бројке.”

tihobl
11 mjeseci prije

Заменица шефа Пентагона: У Украјини се спремамо за рат са Кином
САД могу да науче много о потенцијалном рату са Кином на основу руске “инвазије” на Украјини, рекла је заменица америчког министра одбране Кетлин Хикс.
“Наш приоритет је да учинимо да се руководство Кине сваки дан пробуди и помисли како данас није дан за агресију против америчких интереса. То је наш циљ данас, а биће и 2027, и 2035, и 2045. године”, рекла је заменица шефа Пентагона.

držnedaj
11 mjeseci prije

hebeno onom kome su kauboji ‘frendi’ – il teški ovisnik il pokojnik

Гавран
11 mjeseci prije

Za Rusiju je ukrajinski sukob je i dalje lokalni.

“Ruska Federacija sada ima više kopnenih snaga nego prije početka ukrajinskog sukoba. Ovo je izjavio glavnokomandujući savezničkih oružanih snaga NATO-a u Evropi, general američke vojske Kristofer Kavoli.”

Flint
11 mjeseci prije

😂 Trebalo ih je pustit da zarate 91′ sad bi imali vječni mir

Genijalno 😁
11 mjeseci prije

Dok god je glupih Slovena Ameri trljaju ruke.

Ruzica
11 mjeseci prije

Istina … u pocetku , pred pokretanje Rusije u specijalnu operacije, Zelenski je izjavljivao da ne veruje da ce Rusija , krenuti na Ukrajinu. Medjutim , kada je Britanski ministar, svratio u posetu.. sve se okrenulo .

tuf
11 mjeseci prije

Ukrajinska politička struktura premrežena je kroničnim lažljivcima koji su vjerojatno i sebe uvjerili u laži. Ukrajina nikada nije posjedovala nuklearne bombe. Radilo se o ruskim bombama koje Ukrajinci nisu mogli niti aktivirati niti lansirati – baš kao što Turci nemaju čak ni pristup silosima s američkim nuklearnim glavama na vlastitom tlu. I to se čini s razlogom jer vidimo da takve nestabilne države ne ulijevaju povjerenje u posjedovanje vlastitih arsenala. Jedan Pakistan je tome dokaz, gdje svako previranje u vlasti izaziva nelagodu susjeda jer ne znaju tko će doći u posjed silosa.
A što se tiče Ukrajine – kada su u ovih godinu dana pokazali svoje pravo, neonacističko lice – treba otkloniti svaku mogućnost da dođu u posjed nuklearnog oružja. To vrijedi i za Poljsku.

Ringo10
11 mjeseci prije

Ukrajinci zaboravljaju da kao prvo to nuklearno oružje nije bilo njihovo a osim tofa kodovi su bili u Moskvi pa je bilo neupotrebljivo za njih

Drugo, Rusija je preuzela sve moguće enormne dugove bivšeg SSSRa na sebe i odplatila ih. Ostale republike su iz SSSRa izašle čiste i bez dolara duga. A to nikad ne spominju

Gojko
11 mjeseci prije

Manipulacija s naslovom. Ne, ne postoji razdor između razvijenog svijeta i Ukrajine. Ili bolje rečeno cijeli svijet dobro zna tko je napao Ukrajinu i koji su to ruski razlozi da se želi etablirati kao velesila. Rusija je nekad, kao SSSR bila sila. Sada je to država koja zbog loše politike nazaduje u svakom pogledu. Moraš biti stvarno nesposoban da tolike prirodne resurse ne uspiješ iskoristiti za napredak svoje države. Sebični interesi iskomplesiranih političara bacili su Rusiju s ovom ratom u ropotarnicu svijeta. Ono što joj nije mogla napravit Amerika i Kina napravila si je ona sama. Izbacila se iz skupine država s utjecajem. Vojno osramoćena, ekonomski ruinirana, politički uništena. I to sve zahvaljujući sama sebi.

hiber
11 mjeseci prije

A tko je to priznao Rusku federaciju kao jedinog nasljednika SSSRa, moliću lijepo? Patrijarh Kiril? Bit Budimpeštanskog sporazuma je da Britanija, USA i Rusija garantiraju nepovredivost granica. U prijevodu, u duhu 19. stoljeća, nakon agresije Rusi bi se mogli koristiti samo kao rasvjetna tijela uslijed radijacije. Dakle, u stvari je jedini “priznavatelj” USA, upravo kao sto je priznao komunističku Kinu 1971. godine. Dakle, osnovno pitanje je za koga uopće Putin ratuje, za Rusiju svakako ne. Za Schwaba možda, a za globaliste svakako. To se vidi u jednom detalju. Kada se Putinova agresija krajem ljeta počela raspadati, tko je prvi priskočio u pomoć? Musk, isključenjem Starlinka.

hiber
11 mjeseci prije

Naučite se da Kremlj ne može pobijediti a Kijev izgubiti. Ukraina je najmilitariziranija zemlja Europe koja je u potpunosti suzbila Putinovu agresiju. Napredovanje od 0.4 km2 dnevno po kojem bi Rusiji trebalo 5.000 godina da okupira Ukrainu očito nije opcija.

Max
11 mjeseci prije

Ameri i jesu krivi.

duki
11 mjeseci prije

Kada pljugaš i blizu si kapitulacije svi su ti krivi !
Pa su sada ameri nagovorili “zemlja zrak” ekipu da baci u smrt 150000 mladića I još toliko ih osakati! Sramotna je farsa oko jeguljarenja zelenskog i ovog idiota o krivici !
Ali kod kok-braće moral je obično na niskim granama !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI