Iran proziva Francusku zbog nasilnih nemira

Protesti u Francuskoj Jul 2023
23 komentara

Iransko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u nedjelju francusku vladu da bude oprezna i suzdržana u rješavanju nastavka rasprostranjenih protesta i nereda širom zemlje. Također je pozvao iranske državljane da izbjegavaju putovanja u Francusku, navodeći tamošnje uslove.

“Kao i u prošlosti, savjetujemo francusku vladu i policiju da poslušaju zahtjeve demonstranata, uz suzdržanost i izbjegavanje nasilja”, izjavio je glasnogovornik ministarstva Nasser Kanaani.

Kanaani je također sugerirao da su nemiri u Francuskoj, kao i situacija u drugim neutvrđenim evropskim državama, proizašli iz navodnog “diskriminatornog tretmana” migranata i nevoljkosti odgovarajućih vlada da se pozabave tim problemom. On je takođe pozvao Pariz da poštuje osnovna prava građana i dozvoli da se „mirni protesti“ neometano odvijaju.

Očekuje se da će francuska vlada stati na kraj nasilnom postupanju prema svom narodu poštujući principe ljudskog dostojanstva, slobode izražavanja i prava građana na mirne proteste.
Osim što je pozvao francuske vlasti da budu oprezne u suočavanju s haosom, Teheran je također pozvao svoje građane da se uzdrže od “nepotrebnih putovanja” u Francusku sve dok je sigurnosna situacija upitna.

Nasilje u Francuskoj izazvala je smrtonosna policijska pucnjava na Nahela M. tokom zaustavljanja saobraćaja u pariskom predgrađu Nantere ranije ove sedmice. 17-godišnjak je smrtno ranjen iz neposredne blizine, nakon čega je umro.

Incident je izazvao ljutite proteste i direktne nerede širom zemlje, uništavajući imovinu i automobile, a višestruke javne zgrade napale su bučne mase. Sa stotinama uhapšenih ljudi i preko 45.000 policajaca raspoređenih na ulice, francuska vlada do sada nije bila u stanju da uguši nemire. Štaviše, nasilje se već proširilo na susjedne zemlje, uključujući Belgiju i Švicarsku.

francuskairanprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
10 mjeseci prije

Irak, Sirija i libija poyivaju Francusku da se vrati demokratskom putu…

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

U međuvremenu po cjeloj Francuzkoj , demonstranti ruše i pale stubove sa face recognition cameras 💥🤳👍 !!!! Bravo 👍👍👍 !!! Sada ih već ima puno više no policije na ulicama te se policija povlači … Neki pokušavaju postaviti camere poviše no ih gađaju zračnim puškama 🤣 pa brzo postaju neupotrijebljive …. Francuzka se krijeće ka ——>>>> MAIDAN SCENARIO 💥 !!! ОГРОМНОЕ СПАСИБО ТЕЛЕГРАМ 🤳

Rudar
10 mjeseci prije

Mogli su im Iranci dati koji savijet kako e riješavaju takvi neredi, Iran je to brzo smirio, kakovo hapšenje, to samo ako ga metak kojim slučajem promaši, onda hapsiš radi reda.

joškoboško
10 mjeseci prije

Bunt, revolt građana (nije važna boja kože ni porjeklo) u Francuskoj ,poglavito nasilnost u urbanim megapolisima, pokazuje svu nemoć Države (policije) da kontrolira i priguši socijalno nezadovoljstvo pogotovo mlade populacije (poslije oktroirane mirovinske reforme, covid ograničenja i prisiljavanja na cjepljenje, prije nasilnoga brutalnoga gušenja sindikalnih protesta -Žutih prsluka.) Indikativno je da su otpor i bunt sve bolje organizirali, izvode se u nočnim satima kada se nemogu koristiti nadzorne kamere po ulicama, treba napomenuti da su gnjevni buntovnici uništiliu u prvim danima preko 80% nadzornih kamera u Parizu i Marselju i blokirali mogućnost policije da preko kamera identificira pojedince, a ujedno sada ne mogu pratiti aktivnosti i pravce djelovanja buntovnika (i nasilnika) koji u ostalo upotrebljavaju i vatreno jurišno oružje, što dovodi policajce u paničnu defenzivu. Naime svu policiju na Zapadu plaši oružana pobuna u megalopolisima (mini gradski gerilski rat) jer nema pravoga odgovora na učinkovitu pacifikaciju motivirane pobune poglavito mladih… Čitaj više »

Japanac
10 mjeseci prije

Prosvjednike žutih prsluka (uglavnom domicilno stanovništvo) su mlatili i prebijali… a ove novodošljake puštaju da divljaju i da pale sve živo… interesantno zar ne?

eks
10 mjeseci prije

Pojedini mediji u Francuskoj govore o široj pozadini nemira i protesta. Počinje formiranje “Unije afričkih gradova Francuske” . U Nemačkoj su veoma zabrinuti, jer je Nemačka puna imigranata .

Primat
10 mjeseci prije

kad ti se netko zove “kanaani”, na visokoj funkciji “muhamedanske republike”… (kanaaniti-edomiti, sjeme-zmije, kontaminirana nephilim-loza ljudozderi-kanibali-canaan-ball)!?!?, haha,.. ah!

jasam
10 mjeseci prije

Danas Paris i drugi gradovi u Francuskoj, sutra ce to biti Berlin, Brisel , London,,,,

nekoime
10 mjeseci prije

A pitali smo se gdje nestaje oružje poslano Ukrajini…
Tako je i ISIL nastao.

Max
10 mjeseci prije

Tako i treba.

Max
10 mjeseci prije

Trpim i ja nemir i teror.

Ivek
10 mjeseci prije

Isti oni koji su uvezli te kmice su odgovorni za nerede.

Don
10 mjeseci prije

haha, that’s a good one… francuska vlada je obicno prva u pozivima vladama drugih zemalja da ne koriste nasilje protiv nasilnih demonstracija. ali, kada se demonstracije dese kod njih,to je nevidjeni denek i nasilje policije prema demonstrantima u francuskoj, britaniji, americi,…lol

Tim
10 mjeseci prije

Prirodno i najbolje za sve bi bilo da se iz svih europskih zemalja muslimani svih boja i rasa vrate u domicilne države. Treba im pomoći da kruh mogu zaraditi i doma, neka im njihovi daju socijalu za one koji ne žele raditi, najbolje se razumiju, mogu punim plućima živjeti svoju kulturu, mogu se lijepo dijeliti i klati međusobno u okviru islama na svome teritoriju. Zašto žive tamo gdje ih radi njihove biti i nasilništva preziru i istinski ne žele. To multikulti sranje će samo izazvati rat bez presedana i sve će završiti u krvi do koljena. Neka ne misle da će na kraju Europa postati islamski sandžak jer neće, Europljani znaju što su muslimani napravili od svojih zemalja, a i krvoločni su kada se dira njihov komfor. Europa je samoživa koljevka svih pokolja i žeđa krvi, a muslimani su samo, uz europljane izvor krvi za staru drolju Europu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI