Iran proziva Francusku zbog nasilnih nemira

Protesti u Francuskoj Jul 2023
23 komentara

Iransko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u nedjelju francusku vladu da bude oprezna i suzdržana u rješavanju nastavka rasprostranjenih protesta i nereda širom zemlje. Također je pozvao iranske državljane da izbjegavaju putovanja u Francusku, navodeći tamošnje uslove.

“Kao i u prošlosti, savjetujemo francusku vladu i policiju da poslušaju zahtjeve demonstranata, uz suzdržanost i izbjegavanje nasilja”, izjavio je glasnogovornik ministarstva Nasser Kanaani.

Kanaani je također sugerirao da su nemiri u Francuskoj, kao i situacija u drugim neutvrđenim evropskim državama, proizašli iz navodnog “diskriminatornog tretmana” migranata i nevoljkosti odgovarajućih vlada da se pozabave tim problemom. On je takođe pozvao Pariz da poštuje osnovna prava građana i dozvoli da se „mirni protesti“ neometano odvijaju.

Očekuje se da će francuska vlada stati na kraj nasilnom postupanju prema svom narodu poštujući principe ljudskog dostojanstva, slobode izražavanja i prava građana na mirne proteste.
Osim što je pozvao francuske vlasti da budu oprezne u suočavanju s haosom, Teheran je također pozvao svoje građane da se uzdrže od “nepotrebnih putovanja” u Francusku sve dok je sigurnosna situacija upitna.

Nasilje u Francuskoj izazvala je smrtonosna policijska pucnjava na Nahela M. tokom zaustavljanja saobraćaja u pariskom predgrađu Nantere ranije ove sedmice. 17-godišnjak je smrtno ranjen iz neposredne blizine, nakon čega je umro.

Incident je izazvao ljutite proteste i direktne nerede širom zemlje, uništavajući imovinu i automobile, a višestruke javne zgrade napale su bučne mase. Sa stotinama uhapšenih ljudi i preko 45.000 policajaca raspoređenih na ulice, francuska vlada do sada nije bila u stanju da uguši nemire. Štaviše, nasilje se već proširilo na susjedne zemlje, uključujući Belgiju i Švicarsku.

francuskairanprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
9 mjeseci prije

Irak, Sirija i libija poyivaju Francusku da se vrati demokratskom putu…

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

U međuvremenu po cjeloj Francuzkoj , demonstranti ruše i pale stubove sa face recognition cameras 💥🤳👍 !!!! Bravo 👍👍👍 !!! Sada ih već ima puno više no policije na ulicama te se policija povlači … Neki pokušavaju postaviti camere poviše no ih gađaju zračnim puškama 🤣 pa brzo postaju neupotrijebljive …. Francuzka se krijeće ka ——>>>> MAIDAN SCENARIO 💥 !!! ОГРОМНОЕ СПАСИБО ТЕЛЕГРАМ 🤳

Rudar
9 mjeseci prije

Mogli su im Iranci dati koji savijet kako e riješavaju takvi neredi, Iran je to brzo smirio, kakovo hapšenje, to samo ako ga metak kojim slučajem promaši, onda hapsiš radi reda.

joškoboško
9 mjeseci prije

Bunt, revolt građana (nije važna boja kože ni porjeklo) u Francuskoj ,poglavito nasilnost u urbanim megapolisima, pokazuje svu nemoć Države (policije) da kontrolira i priguši socijalno nezadovoljstvo pogotovo mlade populacije (poslije oktroirane mirovinske reforme, covid ograničenja i prisiljavanja na cjepljenje, prije nasilnoga brutalnoga gušenja sindikalnih protesta -Žutih prsluka.) Indikativno je da su otpor i bunt sve bolje organizirali, izvode se u nočnim satima kada se nemogu koristiti nadzorne kamere po ulicama, treba napomenuti da su gnjevni buntovnici uništiliu u prvim danima preko 80% nadzornih kamera u Parizu i Marselju i blokirali mogućnost policije da preko kamera identificira pojedince, a ujedno sada ne mogu pratiti aktivnosti i pravce djelovanja buntovnika (i nasilnika) koji u ostalo upotrebljavaju i vatreno jurišno oružje, što dovodi policajce u paničnu defenzivu. Naime svu policiju na Zapadu plaši oružana pobuna u megalopolisima (mini gradski gerilski rat) jer nema pravoga odgovora na učinkovitu pacifikaciju motivirane pobune poglavito mladih… Čitaj više »

Japanac
9 mjeseci prije

Prosvjednike žutih prsluka (uglavnom domicilno stanovništvo) su mlatili i prebijali… a ove novodošljake puštaju da divljaju i da pale sve živo… interesantno zar ne?

eks
9 mjeseci prije

Pojedini mediji u Francuskoj govore o široj pozadini nemira i protesta. Počinje formiranje “Unije afričkih gradova Francuske” . U Nemačkoj su veoma zabrinuti, jer je Nemačka puna imigranata .

Primat
9 mjeseci prije

kad ti se netko zove “kanaani”, na visokoj funkciji “muhamedanske republike”… (kanaaniti-edomiti, sjeme-zmije, kontaminirana nephilim-loza ljudozderi-kanibali-canaan-ball)!?!?, haha,.. ah!

jasam
9 mjeseci prije

Danas Paris i drugi gradovi u Francuskoj, sutra ce to biti Berlin, Brisel , London,,,,

nekoime
9 mjeseci prije

A pitali smo se gdje nestaje oružje poslano Ukrajini…
Tako je i ISIL nastao.

Max
9 mjeseci prije

Tako i treba.

Max
9 mjeseci prije

Trpim i ja nemir i teror.

Ivek
9 mjeseci prije

Isti oni koji su uvezli te kmice su odgovorni za nerede.

Don
9 mjeseci prije

haha, that’s a good one… francuska vlada je obicno prva u pozivima vladama drugih zemalja da ne koriste nasilje protiv nasilnih demonstracija. ali, kada se demonstracije dese kod njih,to je nevidjeni denek i nasilje policije prema demonstrantima u francuskoj, britaniji, americi,…lol

Tim
9 mjeseci prije

Prirodno i najbolje za sve bi bilo da se iz svih europskih zemalja muslimani svih boja i rasa vrate u domicilne države. Treba im pomoći da kruh mogu zaraditi i doma, neka im njihovi daju socijalu za one koji ne žele raditi, najbolje se razumiju, mogu punim plućima živjeti svoju kulturu, mogu se lijepo dijeliti i klati međusobno u okviru islama na svome teritoriju. Zašto žive tamo gdje ih radi njihove biti i nasilništva preziru i istinski ne žele. To multikulti sranje će samo izazvati rat bez presedana i sve će završiti u krvi do koljena. Neka ne misle da će na kraju Europa postati islamski sandžak jer neće, Europljani znaju što su muslimani napravili od svojih zemalja, a i krvoločni su kada se dira njihov komfor. Europa je samoživa koljevka svih pokolja i žeđa krvi, a muslimani su samo, uz europljane izvor krvi za staru drolju Europu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI