Iran neće pregovarati s američkim agresorom: „Neka se drže što dalje od nas“

Khamenei
33 komentara

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei je nazvao izjave o američkim naporima za pregovore s Teheranom “čistom obmanom” , izvještava Press TV.

“Nakon što ništa nije uspio postići svojim pritiskom, neprijatelj dolazi s prijedlogom za pregovore i tvrdi kako je blizak iranskom narodi i da iranski narod mora krenuti naprijed”, rekao je Hamnei jučer na sastanku s predstavnicima iranskog pravosudnog sustava.

„Iranski narod će sigurno krenuti naprijed, ali samo pod uvjetom da se Sjedinjene Države drže podalje“, dodao je iranski vođa.

Prema vrhovnom vođi Irana, prijedlog Washingtona je osmišljen kako bi lišio Teheran oružja i uništio temelje utjecaja Islamske Republike.

„Ako Teheran prihvati prijedlog i ispuni zahtjeve Sjedinjenih Država, Amerika će početi nanositi štetu iranskoj državi, a ako Iran prijedlog odbije, Bijela kuća će nastaviti povećavati pritisak i voditi političku i propagandnu kampanju protiv Islamske Republike“, siguran je Hamnei.

“Najomraženija i najokrutnija vlada na svijetu, koja stoji iza ratova, pobuna i  iskorištavanja drugih zemalja, svakodnevno iznosi optužbe i uvrede protiv ugleda iranskog naroda”, kazao je čelnik Islamske Republike.

“Ali takve neukusne mjere neće obeshrabriti iranski narod i neće ga prisiliti da se povuče”, dodao je ajatolah Sayed Ali Hamnei.

Kako podsjeća list, izjave Alija Hamneija dolaze nekoliko dana nakon što je Bijela kuća uvela besmislene sankcije protiv iranskog vrhovnog vođe, članova njegovog kabineta i glavnog zapovjedništva korpusa Iranske Revolucionarne Garde. Prema kanalu, Washington se također sprema uvesti mjere zabrane protiv “arhitekta” multilateralnog nuklearnog dogovora iz 2015. Mohammada Javada Zarifa.

Ranije su iranski mediji pojasnili kako su ove sankcije apsolutno besmislene, jer nitko od osoba s „crne liste“ nema imovinu u Sjedinjenim Državama, niti itko od njih kani putovati u SAD.

Američke sankcijeBijela kuća
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
4 godine prije

Jedino o čemu bi Amerikanci pregovarali je razoružanje Irana i predaje Iranskih prirodnih resursa Americi. Slično kako je u Hrvatskoj napravljeno pod vodstvom takozvanih demokrata.

sgfobmwonbvwueriubwevbqer
4 godine prije

Hamnei je bio protiv sporazuma sa vragom ciokaubojgusarskim i bio je u pravu, Rohani izdajnik treba da snosi posljedice. Da je moralan ko Hamnei otišao bi sam sa vlasti jer je on izdao irance nudeći im ciopohlepu a ostavio ih bez nuklearnog oružja (u ovih par godina bi ga imali) koje bi ih zaštitilo od tame. On je zagovarao dil sa vragom i eto mu ga sada, izdajnik ništa drugo, vjerojatno je iste krvi kao i u saudi. Zazivati Rusiju i Kinu da pomognu Iranu je suludo jer toliko naivan nisam.

Arkaj
4 godine prije

Čovjek ne može a da ne poštuje izravnost i principjelnost iranskog vodstva. Ako to usporedimo s glumatanjem evropskih čelnika, da ne spominjemo balkanske hoštaplere, onda je to razlika između neba i zemlje.

Max
4 godine prije

Tako se brane interesi i suverenitet svoje zemlje . Nema tu “izazova” “Sukoba” “ugroza” nego čisto i jasno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI