Bijela kuća šalje poruku Putinu

Karine Jean-Pierre
38 komentara

SAD i njihovi saveznici će nastaviti pružati podršku Kijevu u sukobu s Moskvom, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre na brifingu za novinare u ponedjeljak.

Službenica je obećala više pomoći Ukrajini “uskoro”, nakon što američki zakonodavci prošle sedmice nisu uključili vojnu pomoć Kijevu u zakon o kratkoročnom financiranju.

Jean-Pierre je porekla da podrška Ukrajini među zapadnim zemljama jenjava. “Postoji snažna, vrlo snažna međunarodna koalicija iza Ukrajine”, rekla je novinarima. “I ako [ruski predsjednik Vladimir] Putin misli da nas može nadmašiti, on je u krivu. On je u krivu.”

Glasnogovornica Bijele kuće također je najavila “drug paket pomoći za Ukrajinu uskoro”, ali nije pružila detalje o roku ili sadržaju predstojeće vojne pomoći.

Njene riječi došle su samo dva dana nakon što je Kongres usvojio zakon o finansiranju osmišljen da omogući američkoj vladi da funkcioniše nakon septembra i izbjegne gašenje, ali nije uključivao nikakvu pomoć za Kijev. Jean-Pierre je pozvala Kongres da se brzo pomjeri. “Ne moraju čekati 45 dana da to obave”, rekla je.

Međutim, neki američki zakonodavci zabrinuti su zbog toga kako se novac koji se šalje Ukrajini zapravo koristi i kako Bidenova administracija zamisli kraj sukoba.

“Naši članovi imaju puno pitanja, posebno o odredbama o odgovornosti za ono što želimo vidjeti s novcem koji se šalje”, rekao je predsjednik Predstavničkog doma Kevin McCarthy novinarima u ponedjeljak. Također je pozvao Bijelu kuću da organizira brifing za zakonodavce kako bi izložila mogući izlaz iz sukoba.

Također u ponedjeljak, Pentagon je upozorio da ograničenja budžeta mogu utjecati na sposobnost SAD-a da pruži pomoć Kijevu i obnovi svoje vlastite zalihe oružja. Ako se ne ispune zahtjevi za finansiranjem, Ministarstvo odbrane SAD-a bilo bi prisiljeno ograničiti svoje isporuke Ukrajini, dodali su.

U septembru je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelensky rekao vođi većine u Senatu SAD-a Chucku Schumeru da bi Kijev mogao “izgubiti rat” ako ne dobije pomoć na vrijeme.

Prošle nedjelje je ukrajinski parlamentarac Aleksey Goncharenko upozorio da Kijev nema šansu da opstane bez kontinuirane podrške Washingtona, idući toliko daleko da predloži da se Ukrajina obaveže da se pridruži američkim ratovima u inostranstvu kako bi osigurala više vojne pomoći.

Bijela kućaKarine Jean PierreSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Gdje ovu nađoše 🤣 … ? Pa dobro … No ništ od svega ak I US Army ne pošaljete ! A TO SE ČEKA ✨ ☠️ 👽 !!!!!!

Alex
6 mjeseci prije

Bijela Kuća?!? Na ovoj fotki nedostaje još samo Kolinda u kockastom dresu .😁😂🤣

tihobl
6 mjeseci prije

Марија Захарова прокоментарисала је на свом Телеграм каналу изјаву секретара за штампу Беле куће Карин Жан Пјер о руском председнику Владимиру Путину:
„Ако Путин мисли да може да издржи дуже од нас, вара се“, рекао је Жан-Пјер.

На ово јој је Захарова отписала:
„Могу само да замислим како је Башар Асад праснуо у смех док је читао њене редове. Питам се да ли има још урачунљивих у Белој кући?”

A kad ja napisem da je Bajden najsabraniji u bijeloj kuci neki mi ne vjeruju.

Amater
6 mjeseci prije

Kakva podrška , oni aktivno ratuju …

Bruno
6 mjeseci prije

Priroda se pobrinula da žene budu savršenija bića, ali i među ženama ima idiota. Kako su samo isplivale na površinu žene sumnjivog IQ i emocionalno oštećene :Victoria Nuland,Analena Baerbock, Ursula von Der Leyen, Sandra Benčić. Ova civilizacija mora propasti. Blizu je.

tuf
6 mjeseci prije

Ova psihički nestabilna lutka koja većinu vremena gleda u papire a ne lica ljudi s kojima komunicira te odbija odgovoriti na bilo koje pitanje van kontrolirane liste dozvoljenih tema će prije završiti karijeru nego tvrdokorni Putin. Pompi unatoč čak ni EU klauni na jučerašnjem cirkusu u Kijevu nisu uspjeli dogovoriti ni paket od ‘tričavih’ 5 milijardi eura a kamoli nešto slično prošlogodišnjim busanjima beskonačnih sredstava u Borbi za Demokraciju. Ali neće sve to stati, ne treba imati iluzije. Ako već i utihne kampanja ‘kontraofenzive’ uslijed nedostatka financijskih i vojnih resursa nastaviti će se i s manjim iznosima sponzorirati gerilske/partizanske/terorističke akcije. Dugoročno.

FIFY
6 mjeseci prije

Kmica ružna….L.p.

Abcd
6 mjeseci prije

Još niste ušli u Kijev i zarobili Zelenskog ratnici?

Maja
6 mjeseci prije

ova me jako podsjeća na crnu barbie

Alibaba
6 mjeseci prije

Jel ova garava šalje,ahaha

Max
6 mjeseci prije

Ova predebela afrol+ lezbijka ne zna ni gdje je Rusija.

tatamata
6 mjeseci prije

amerokenjci ukrali negdje strasilo ? bez diskusije spodoba koja izaziva smijeh

abc
6 mjeseci prije

Belokučanska prostitutka…..

goran
6 mjeseci prije

a šta dragi ameri ako rusija krene sa istoka prema washingtonu a kina sa pacifika prema havajima,šta če te onda?
nemate vi snage za rat sa dve velike supersile,zgazit če vas ko žohare.

milan
6 mjeseci prije

DC Muppet Show

Dante
6 mjeseci prije

Ekonomski ciklus
Rusija Amerika itd su cirkusanti
Iluminatska posla

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI