U globalnoj prodaji pametnih telefona Huawei želi preuzeti tron od Samsunga

Samsung - Apple - Huawei
6 komentara

Kineski tehnološki div Huawei uspio je u tržišnom udjelu smanjiti jaz sa svojim južnokorejskim rivalom Samsungom, približavajući se poziciji najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona, i to usprkos problemima koje su kineskoj kompaniji uzrokovale Sjedinjene Države.

Samsung se sprema zadržati liderstvo na tržištu pametnih telefona još ove godine, što pokazuju podaci tvrtke Strategy Analytics koju citira južnokorejska agencija Yonhap. Očekuje se da će južnokorejska kompanija u 2019. godini isporučiti 323 milijuna pametnih telefona, što znači da će u godini na izmaku ostvariti najveći tržišni udio od 21,3 posto.

Međutim, Huawei se približava poziciji najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona. Kineski div će ovu godinu zaključiti s isporukom 251 milijuna jedinica, čime je ove godine osvojio 17,7 posto globalnog tržišta pametnih telefona, puno više nego u 2018. godini, kada je udio Huaweija iznosio 14,4 posto. Tako je jaz između dva svjetska diva s 5,9 posto prošle godine ove godine pao na 3,6 posto.

Kineski tehnološki div uspio je poboljšati svoje performanse usprkos zabranama Washingtona koje su utjecala na prodaju Huaweija u Sjedinjenim Državama i Europi. Izvješće navodi da je Huawei gubitke uspio nadoknaditi jednostavnom strategijom promicanja prodaje na unutarnjem kineskom tržištu.

Kineska kompanija snažno grabi ka tronu prvog svjetskog proizvođača pametnih telefona, a da želi detronizirati Samsung, nije nikakva tajna.

Apple je još uvijek među prvima, ostajući na trećem mjestu, nakon što je prošle godine izgubio drugo mjesto koje je zauzeo Huawei. Očekuje se da će proizvođač iPhonea ove godine isporučiti manje pametnih telefona jedinica nego u 2018. godini i da ugovorima koji mu do kraja godine jamče ukupne isporuke 193 milijuna pametnih telefona 2019. zaključiti s 13,6% tržišnog udjela.

Yonhap 

AppleHuaweisamsung
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jezevakucica
4 godine prije

Živio moj stari telefon , jer za novi nemam para !

Laki Topalović
4 godine prije

Ja kupuje isto Huawei sada oko Božića…Pa nek se slika Seul i iPhone

panStje
4 godine prije

U tunelu usred mraka sija zvijezda petokraka.
Za koji dan stize P30, Huawei satire konkurenciju…

mmne
4 godine prije

imam trenutno dva i huawei i samsung…..samsung drzim zbog nostalgije….

Red Dog
4 godine prije

Samsung je predao tron jer zna da nema sanse.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI