U globalnoj prodaji pametnih telefona Huawei želi preuzeti tron od Samsunga

Samsung - Apple - Huawei

Kineski tehnološki div Huawei uspio je u tržišnom udjelu smanjiti jaz sa svojim južnokorejskim rivalom Samsungom, približavajući se poziciji najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona, i to usprkos problemima koje su kineskoj kompaniji uzrokovale Sjedinjene Države.

Samsung se sprema zadržati liderstvo na tržištu pametnih telefona još ove godine, što pokazuju podaci tvrtke Strategy Analytics koju citira južnokorejska agencija Yonhap. Očekuje se da će južnokorejska kompanija u 2019. godini isporučiti 323 milijuna pametnih telefona, što znači da će u godini na izmaku ostvariti najveći tržišni udio od 21,3 posto.

Međutim, Huawei se približava poziciji najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona. Kineski div će ovu godinu zaključiti s isporukom 251 milijuna jedinica, čime je ove godine osvojio 17,7 posto globalnog tržišta pametnih telefona, puno više nego u 2018. godini, kada je udio Huaweija iznosio 14,4 posto. Tako je jaz između dva svjetska diva s 5,9 posto prošle godine ove godine pao na 3,6 posto.

Kineski tehnološki div uspio je poboljšati svoje performanse usprkos zabranama Washingtona koje su utjecala na prodaju Huaweija u Sjedinjenim Državama i Europi. Izvješće navodi da je Huawei gubitke uspio nadoknaditi jednostavnom strategijom promicanja prodaje na unutarnjem kineskom tržištu.

Kineska kompanija snažno grabi ka tronu prvog svjetskog proizvođača pametnih telefona, a da želi detronizirati Samsung, nije nikakva tajna.

Apple je još uvijek među prvima, ostajući na trećem mjestu, nakon što je prošle godine izgubio drugo mjesto koje je zauzeo Huawei. Očekuje se da će proizvođač iPhonea ove godine isporučiti manje pametnih telefona jedinica nego u 2018. godini i da ugovorima koji mu do kraja godine jamče ukupne isporuke 193 milijuna pametnih telefona 2019. zaključiti s 13,6% tržišnog udjela.

Yonhap 

7
Ostavite komentar

avatar
10000
 
4 Grupirani komentari
3 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
7 Komentatori
Red DogmmnejezevakucicapanStjeLaki Topalović Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Bob Rock
Gost
Bob Rock

Evo kupio prije par dana P30 Lite i oduševljen sam telefonom!
Limit za kupnju telefona mi je oko 2000 kuna, sve ostalo je bacanje nofca!
Živio Huawei!
Živjela Jugoslavija!
Živio socijalizam!

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Živio moj stari telefon , jer za novi nemam para !

mmne
Gost
mmne

imam trenutno dva i huawei i samsung…..samsung drzim zbog nostalgije….

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Ja kupuje isto Huawei sada oko Božića…Pa nek se slika Seul i iPhone

panStje
Gost
panStje

U tunelu usred mraka sija zvijezda petokraka.
Za koji dan stize P30, Huawei satire konkurenciju…

jezevakucica
Gost
jezevakucica

I P40 uskoro stiže !Ja već naručio poster da ga zalijepim na zid pored kreveta.

Red Dog
Gost
Red Dog

Samsung je predao tron jer zna da nema sanse.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik