fbpx

Američki zdravstveni stručnjaci priznaju da toksični sastojci cjepiva štete djeci širom svijeta

sjednice who - cjepiva

Videozapis Svjetske zdravstvene organizacije “Globalni summit o sigurnosti cjepiva”, snimljen 2. prosinca 2019. godine, pronađen je i procurio u svijet, otkrivajući šokantna priznanja o opasnosti po zdravlje koje predstavljaju cjepiva i njihovi toksični sastojci.

Kompilaciju nekih osuđujućih citata stvorila je organizacija “Highwire” Del Bigtree koja je video objavila na YouTubeu. Znajući da će video biti brzo zabranjen, postavljen je i na Brighteon.com, gdje se očekuje da će “Highwire” uskoro pokreniti kanal za to.

Cijeli transkript ovog video sastavljanja dostupan je u nastavku. Pogledajte video na ovoj poveznici:

 

Neki od najvažnijih trenutaka

Priznanje kako katalizatori cjepiva povećavaju staničnu smrt i čine štetu primatelju cjepiva. Za ovaj odlomak, izraz “reaktogenost” znači reakcije na cjepiva i nuspojave, uključujući one za koje je poznato da su izrazito štetne i uzrokuju dugoročnu štetu ili čak smrt:

Dr. Stephen Evans, profesor farmakoepidemiologije – Čini mi se da katalizatori umnožavaju imunogenost antigena kojima su dodani, a to im je i namjera. Čini mi se da umnožavaju reaktogenost u mnogim slučajevima, i zato mi se čini da nije neočekivano ako umnože pojavu nuspojava koje su povezane s antigenom …

Upozorenja o dugoročnim učincima adjuvansa cjepiva:

Dr. Martin Howell Friede – U pravu ste. Kao što dodajemo katalizatore, posebno neke novije katalizatore, poput ASO1, kod katalizatora koji potiču saponin, vidimo povećanu lokalnu reaktogenost … Glavna zdravstvena briga koju vidimo su optužbe za dugoročne posljedice.

Priznanje kako Svjetska zdravstvena organizacija paničari zbog činjenice da mnogi liječnici i medicinske sestre napokon počinju ispitivati sigurnost i cjepiva te postaju svjesni koordiniranog zataškavanja ozljeda od cjepiva:

Prof. dr. Heidi Larson, direktorica Projekta Povjerenje o cjepivima – Imamo vrlo kolebljiv zdravstveni profesionalni front koji počinje ispitivati cjepiva i sigurnost cjepiva. Kad profesionalci na prvoj liniji počnu ispitivati ili ne misle kao da imaju dovoljno povjerenja u sigurnost da bi je mogli ustupiti osobi koja im postavlja pitanja. Mislim na većinu nastavnih planova za medicinsku školu, čak i nastavne programe za medicinske sestre, u medicinskoj školi imaš sreće ako imaš pola dana cjepiva. Imajući na umu da su u toku sa svim tim.

Također od prof. Dr. Heidi Larson – Ne možete ponovno zamijeniti istu staru znanost da bi zvučala bolje ako nemate znanost koja je relevantna za novi problem. Stoga nam treba mnogo više ulaganja u znanost o sigurnosti.

Priznanje da klinička ispitivanja cjepiva nisu dovoljna i da su cjepiva odobrena bez odgovarajućih sigurnosnih podataka. Također priznaje da cjepiva štete djeci puno više nego što štete starijim odraslim osobama:

Dr. Marion Gruber, ravnateljica, Ureda za istraživanje i ispitivanje cjepiva za ocjenjivanje i istraživanje biologije. FDA – I opet, kao što ste spomenuli, klinička ispitivanja prije odobrenja možda neće biti dovoljna. To je i predmetna populacija kojoj dajete katalizator jer smo vidjeli podatke koji su nam predstavljeni gdje katalizator, određeni pojačivač dodan antigenu cjepiva zapravo nije učinio ništa kad se primjenjuje na određenu populaciju i obično starije osobe, znate, u usporedbi davanjem iste formulacije mlađim slojevima dobi.

Upozorenje o nedostatku sustava praćenja sigurnosti cjepiva širom svijeta:

Dr. Soumya Swaminathan, glavni znanstvenik, WHO, pedijatar – mislim da ne možemo preuveličati činjenicu da u mnogim zemljama zapravo nemamo dovoljno dobrih sustava za nadzor sigurnosti, a tome pridodaje i zabluda jer nismo u stanju ljudima dati jasne odgovore postavljene na pitanja o smrti koja je nastupila uslijed određenog cjepiva …

Evo priznanja da virusni fragmenti ne djeluju kako je obećala teorija imunizacije i da su katalizatori odgovorni za upalni odgovor na cjepiva. Drugim riječima, znanost o cjepivima kako je opisala ustanova za cjepivo je nadriliječništvo:

Dr. Martin Howell Friede, koordinator, Inicijativa za istraživanje cjepiva, WHO. – Bez katalizatora, nećemo imati sljedeću generaciju cjepiva. I mnoga cjepiva koja imamo, u rasponu od tetanusa do HPV-a zahtijevaju pomoćne tvari da bi djelovale. Cjepivima ne dodajemo pomoćne tvari jer to želimo.

Priznanje da sustavi praćenja sigurnosti cjepiva uopće ne postoje i da su napori na izgradnji takvih sustava tek započeli:

Dr. Robert Chen, znanstveni direktor, Brighton Collaboration – ovo je stvarno samo početak ere velikih skupova podataka gdje se nadamo da biste mogli započeti harmonizirati baze podataka za više studija. A zapravo je u tijeku inicijativa … Helen će možda htjeti komentirati to kako bi pokušala povezati više nacionalnih baze podataka o sigurnosti cjepiva kako bismo mogli početi odgovarati na ove vrste pitanja koja ste upravo postavili.

Potpuni transkript onoga što se nalazi na ovom videozapisu – Znanstvenici svjetske zdravstvene organizacije postavljaju pitanje sigurnosti cjepiva

Prof. Dr. Sc. Heidi Larson, antropolog, direktorica Projekta Povjerenje o cjepivima
Potrebno je puno znanosti o sigurnosti, a bez dobre znanosti ne možemo imati dobru komunikaciju. Iako govorim o svim tim drugim kontekstualnim pitanjima i komunikacijskim pitanjima, nauka mi je apsolutno potrebna kao okosnica. Ne možete preurediti istu staru znanost da bi zvučala bolje ako nemate znanost koja je relevantna za novi problem. Stoga nam treba puno više ulaganja u znanost o sigurnosti.

Dr. Soumya Swaminathan, M.D., glavni znanstvenik, W.H.O., pedijatrica
Mislim da ne možemo preuveličati činjenicu da u mnogim zemljama zapravo nemamo baš dobre sustave praćenja sigurnosti, a to dodatno doprinosi pogrešnoj komunikaciji i nesporazumima jer nismo u mogućnosti dati jasne odgovore kada ljudi postavljaju pitanja o smrti koje su se dogodile uslijed određenog cjepiva, a to se uvijek rasplamsala u medijima. Trebali bi biti u stanju dati vrlo faktografski prikaz onoga što se točno dogodilo i što je uzrok smrti, ali u većini slučajeva postoji neka zamračenost na toj razini i, prema tome, sve je manje povjerenja u sustav.

Dr. Martin Howell Friede, koordinator, Inicijativa za istraživanje cjepiva, W.H.O.
Svaki put kad postoji asocijacija, bila ona vremenska ili ne vremenska, prva je optužba na katalizator. Pa ipak, bez dodataka, nećemo imati cjepiva sljedeće generacije. I mnoga cjepiva koja imamo, u rasponu od tetanusa do HPV-a zahtijevaju pomoćne tvari da bi djelovale. Dakle, izazov koji imamo pred sobom je: Kako izgraditi povjerenje u to? A povjerenje prije svega dolazi od regulatornih agencija. Kada dodamo dodatak to je zato što je bitno. Cjepivima ne dodajemo pomoćne tvari jer to želimo. Ali kad ih dodamo, pridonose složenosti. Svake godine održavam tečajeve na temu „Kako razvijati cjepiva?“, „Kako cijepiti?“ I prva lekcija je da, dok radite cjepivo, ako možete izbjeći uporabu dodatka, to učinite. Lekcija druga je ako ćete koristiti pomoćni dodatak, koristite onaj koji ima povijest sigurnosti. A lekcija tri je da, ako to ne želite učiniti, razmislite vrlo pažljivo.

Dr. Stephen Evans, profesor farmakoepidemiologije
Čini mi se da katalizatori umnožavaju imunogenost antigena kojima su dodani i to je njihova namjera. Čini mi se da umnožavaju reaktogenost u mnogim slučajevima i zato mi se čini da nije neočekivano ako umnože učestalost štetnih reakcija koje su povezane s antigenom, ali možda nisu otkrivene zbog nedostatka statističke snage u izvorne studije.

Dr. Martin Howell Friede
U pravu ste. Kao što dodajemo katalizatore, posebno neke novije katalizatore poput ASO1, dodatci koji potiču saponin, vidimo povećanu lokalnu reaktogenost. Primarna briga, međutim, obično su sustavni štetni događaji, a ne lokalni štetni događaji. I imamo tendenciju da u fazi II i fazi III dobijemo prilično dobre podatke o lokalnoj reaktogenosti. Oni iz ove sobe koji su stariji od 50 godina i koji su imali zadovoljstvo cijepiti cjepivo protiv šindre, znat će da ovo ima prilično značajnu lokalnu reaktogenost. Ako ste dobili cjepivo, znate da ste dobili cjepivo. Ali to nije glavna briga za zdravlje. Glavna briga za zdravlje koja vidimo su optužbe za dugoročne posljedice. Pa da dođem natrag na to, još jednom ću pokazati regulatorima. Svodi se na to da osiguramo da faze II i faze III provodimo na odgovarajućoj veličini i uz odgovarajuće mjere.

Dr. David Kaslow, M.D. – V.P., esencijalni lijekovi, program razvoja lijekova PATH Centar za inovacije i pristup cjepivima (CVIA)
Dakle, u našim kliničkim ispitivanjima zapravo koristimo relativno male veličine uzorka, a kad to učinimo, riskiramo tiraniju malog broja, što znači da vam treba samo jedan slučaj Wegener-ove granulotoze, a vaše cjepivo mora riješite Waltovu, Kako dokazujete nultu hipotezu? … I potrebne su godine i godine da to shvatimo. To je prava zagonetka, zar ne? Dobivanje prave veličine, baveći se tiranijom malih brojeva, osiguravajući da to stvarno možete učiniti. I tako mislim da su jedna od stvari u koje uistinu trebamo uložiti su bolji biomarkeri, bolje mehaničko razumijevanje kako te stvari funkcioniraju kako bismo lakše razumjeli štetne događaje dok se pojave.

Dr. Marion Gruber – ravnateljica, Ured za istraživanje i ispitivanje cjepiva za ocjenjivanje i istraživanje biologije. FDA
Jedno od dodatnih pitanja koje komplicira evaluaciju sigurnosti jest to da ako pogledate i borite se s duljinom praćenja koja bi trebala biti primjerena u, recimo pre-licenciranju ili čak post-marketinškoj studiji ako je to uopće moguće. I opet, kao što ste spomenuli, klinička ispitivanja prije odobrenja možda neće biti dovoljna. To je i predmetna populacija kojoj dajete katalizator jer smo vidjeli podatke koji su nam predstavljeni gdje katalizator, određeni pojačivač dodan antigenu cjepiva zapravo nije učinio ništa kad se primjenjuje na određenu populaciju i obično starije osobe, znate, u usporedbi davanjem iste formulacije mlađim slojevima dobi. Dakle, to su stvari koje bi također trebalo uzeti u obzir i dodatno kompliciraju procjenu sigurnosti i učinkovitosti katalizatora u kombinaciji s antigenima cjepiva.

Dr. Bassey Okposen – voditelj programa, Nacionalni koordinacijski centar za rutinsku imunizacijsku pomoć (NERICC). Abuja, Nigerija
Ponovno se bavim našom situacijom u Nigeriji gdje se djetetu u šest tjedana, deset tjedana, četrnaest tjedana daju različiti antigeni iz različitih tvrtki, a ta cjepiva imaju različite dodatke i različite konzervanse i tako dalje. Nešto mi pada na pamet … postoji li mogućnost da ovi katalizatori, konzervansi, međusobno djeluju unakrsnim reakcijama? Da li je ikada postojala studija o mogućnosti unakrsnih reakcija iz prošlosti s kojom možete podijeliti iskustvo s nama?

Dr. Robert Chen, znanstveni direktor, Brighton suradnja
Sada je jedini način da to riješite ako imate veliku bazu podataka o populaciji, kao što je baza podataka o sigurnosti cjepiva, kao i neke druge nacionalne baze podataka koje postaju vrijedne. Stvarno izlaganje cjepivima je svedeno na tu razinu specifičnosti tko je proizvođač? Koji je broj serije? I tako dalje. I postoji inicijativa da se pokušaju podaci na oznaci cjepiva učiniti kodiranim tako da sadrže tu razinu informacija. Tako da ćemo ih u budućnosti kada radimo ove vrste studija moći propitkivati. I da bi to bili – svaki put kada ih podijelite, veličina uzorka postaje sve izazovnija i to sam rekao ranije danas o tome da smo stvarno tek na početku ere velikih skupova podataka gdje, nadamo se, možete započeti na neki način uskladiti baze podataka za više studija. A zapravo je u tijeku inicijativa … Helen će možda htjeti komentirati to kako bi pokušala povezati više nacionalne baze podataka o sigurnosti cjepiva kako bismo mogli početi odgovarati na ove vrste pitanja koja ste upravo postavili.

Prof. Dr. Sc. Heidi Larson
Druga stvar koja je trend i problem nije samo povjerenje u pružatelje usluga, već i povjerenje pružatelja zdravstvenih usluga. Imamo vrlo neobičnu zdravstvenu liniju fronta koja počinje ispitivati cjepiva i sigurnost cjepiva. Kad profesionalci na prvoj liniji počnu ispitivati ili ne misle kao da imaju dovoljno povjerenja u sigurnost da bi je mogli ustupiti osobi koja im postavlja pitanja. Mislim na većinu nastavnih planova za medicinsku školu, čak i nastavne programe za medicinske sestre, u medicinskoj školi imaš sreće ako imaš pola dana cjepiva. Imajući na umu da su u toku sa svim tim.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
82 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ivkopivko
Gost
Ivkopivko
1 godina prije

Znaci ovi neki zaključci koje ste donijeli na svoju ruku i onda navodili dijelove texta koji bi vas trebali poduprijeti nemaju veze s vezom. Clanak na dijelove izgleda senzacionalisticki, cemu to.

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR
1 godina prije

Nemojte cijepit djecu ljudi!SMRT farmaceutskim korporacijama,a i doći će im kraj uskoro

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Ma da li je to moguće!?

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije

Nema poveznica. Tekst je kraćen. Tekst nema obrazloženje. Na ovaj način i govor Adofa Hitlera o potrebi istrebljanja židova može biti prikazan kao društveno poželjna ideja. Da, cijepljenje je uvijek bio riskantan pothvat u pojavnosti od cca 1/1000 cijepljenih. Politika cijepljenja nije zaštita pojedinca već zaštita drštva po prihvatljivoj cijeni,… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Nedavno sam gledao emisiju iz Srbije, ljudi su izgubili dvoje djece zbog vakcinisanja….jadnici su popustili i vakcinisali i drugo dijete iako im je jedno već preminulo od posledica i drugo im je nastradalo.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Čak i ako se ne ulazi u raspravu, ovi doktori tvrde da nije cijepljenje štetno, nego loša cjepiva, a takvih je mnogo. Brkaju se pojmovi. Ako se u cjepivu nađu prljavštine i otrovi, DNK ljudski ili životinjski, nepotreban, znači da je pravljeno doslovno u “garaži”, odnosno neadkevatnim uvjetima i da… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije

L.R kaze: “… Drugim riječima, znanost o cjepivima kako je opisala ustanova za cjepivo je nadriliječništvo…! Pa naravno! I to nadriljecnistvo – kojim se UBIJAJU ili SAKATE ljudi. Vec desetljecima se javljaju biolozi, doktori, istrazivaci – koji APSOLUTNO raskrinkavaju i ovu cionisticku LAZ! – Sta vise dr Stefan Lanka je… Pročitaj više »

Derim
Gost
Derim
1 godina prije

U principu sam za cijepljenje ali proizvođač kao i onaj ko nameće obavezu cijepljenja mora imati odgovornost. Ne pričamo o nuspojavama tipa mučnina, povišena temeratura nekoliko dana, proljev, ovdje se radi o trajnim posljedicama na organizam djece. Ove izjave pokazuje šta su danas postala cijepiva. Sve za profit, zaraditi što… Pročitaj više »

Med.Mafija
Gost
Med.Mafija
1 godina prije

Veci problem je zloupotreba cjepiva od lekarske mafije … onda stete su fatalne

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije

Istraživać Nerado kažem nekome da nije u pravu. Ti nisi u pravu. Ne znam koje si struke no cijepljenje spada u jednu od največih dostignuća u medicini u povijesti. O kontroli cjepiva i njihovoj ispravnosti ne govorim. Ono što bi bilo poželjno znati je da večina populacije ne rzlikuje posljedice… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Ma nije istina! Cjepiva su super, ajmo, navali narode, jos su i besplatna!

Stock
Gost
Stock
1 godina prije

Bas danas sam bio na sastanku gdje jedna strana firma zeli da upadne na trziste i vec je njihov loby odradio da se nadju na listi, ali ne dovoljno visoko. Elem, kazu …ako koristite nas preparat usteda za drzavu (ovdje drzava vecim dijelom finansira ljekove) ce iznositi 150 000 000…hocu… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Neka mi netko objasni od zagovornika cjepljena, zasto se za ovcu ili kravu dobije odsteta ukoliko ugine nakon cjepljenja, a ako se djetetu nesto dogodi nakon cjepljenja, onda su krivi geni, ishrana, slucajnost, ma sve drugo osim cjepiva?

imalijosnade
Gost
imalijosnade
1 godina prije

ko ce odgovara?- niko!
a kad padne jedna komoda od ikeina namjstaje i drmne malu bebu necije “Kelly family sorte osreta 30. milion$ ..
il kad auspuh vw propusta više od 1promil co2 2.5 milijardi $ kazna njemica…

Boža
Gost
Boža
1 godina prije

Šta bi sa teorijom zavere i što ove naše prodane duše hoće da hapse ljude koji kažu istinu. Da smo država, ministar zdravlja bi podneo ostavku a vlada oformila komisiju.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije

A onaj tko kaže da se nekome ruka osuši, neka mu se mozak osuši!

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije

Ide se na to da imaš dva izbora. Prvi je da ti dete bude pokusni kunić za vakcine sa velikom verovatnoćom trajnih oštećenja vitalnih organa, a drugi izbor je da na to ne pristaneš što onda pokreće kampanju narušavanja “prava deteta” sa krajnjim ishodom pokušaja oduzimanja deteta, odstranjivanja iz porodice… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik