fbpx

Francuska ANSM nije u pravu što se mehanizma djelovanja cjepiva tiče: nesposobnost ili manipulacija?

Cjepiva-Cijepljenje
16 komentara
3,152

Kada ANSM (Nacionalna agencija za sigurnost lijekova i zdravstvenih proizvoda) zaboravi navesti da modificiran DNA adenovirusa, cjepiva Astra Zeneca i Janssen, ulazi u jezgru vaših stanica.

ANSM (Nacionalna agencija za sigurnost lijekova i zdravstvenih proizvoda) na svojoj web stranici objavljuje objašnjavajući dijagram kako djeluje virusno vektorsko cjepivo protiv adenovirusa, poput cjepiva AstraZenece i Janssena.

Ne replikativna cjepiva vektora adenovirusa (cjepiva AstraZeneca i Janssen) su organizmi koji su genetski modificirani (GMO) na dva načina:

  • geni bitni za njihovu replikaciju su izbrisani kako bi postali nereplikativni
  • dodano je nekoliko gena: promotorski gen iz citomegalovirusa (drugi virus), fragment gena za aktiviranje tkivnog plazminogena i na kraju gen za protein Spike iz Sars-cov-2. Cilj ovih gena je povećati proizvodnju i imunogenost proteina klasova kako bi se inducirao imunitet protiv Sars-cov2.

Nažalost, ANSM-ov dijagram koji objašnjava mehanizam djelovanja ovih cjepiva nije cjelovit i stoga zavarava (slika dolje):

Zapravo, na ovom dijagramu možemo vidjeti da genetski modificirano cjepivo adenovirus ulazi u citoplazmu stanice i tamo ulijeva svoj modificirani genom (korak 2 dijagrama). Jezgra stanice koja sadrži DNA cijepljene osobe prikazana je pokraj nje i čini se da je dobro odvojena od ovog modificiranog DNA adenovirusa. Sljedeći prikaz (korak 3 dijagrama) vezan je za proizvodnju proteina klas iz ovog DNA cjepiva, još uvijek izvan jezgre. To je nemoguće!

Modificiran adenovirusni DNA prvo se mora transkribirati u glasničku RNA (mRNA) u jezgri cijepljene stanice. Ta mRNA zatim napušta jezgru da bi ušla u citoplazmu stanice. U citoplazmi će se protein spike stvarati iz “ravnine” kodirane mRNA.

Dijagramu koji pruža ANSM stoga nedostaje korak transkripcije koji se odvija u jezgri stanice cjepiva, tj. proizvodnje komplementarne mRNA iz genetski modificiranog DNA cjepiva.

Kako bi proizveo mRNA, genetski modificiran DNA adenovirusa cjepiva MORA UĆI u staničnu jezgru cijepljene osobe.

Kako djeluje virusno vektorsko cjepivo koje se ne replicira?:

  • Modificirani adenovirus cjepiva, nakon ubrizgavanja, prvo će ući u citoplazmu ljudske stanice, a zatim uvesti svoj genetski modificiran DNA da kodira protein Spike u jezgru ljudske stanice cijepljene osobe.
  • U jezgri će se transkribirati geni modificiranog adenovirusa, odnosno stvorit će se RNA koji odgovaraju genetski modificiranim genima adenovirusa. Te će RNA tada jezgru napustiti kako bi se prevele: odgovarajući proteini stvorit će se u citoplazmi, uključujući protein klas.
  • Tada će se ovaj Spike protein eksprimirati na površini stanice cijepljene osobe i potaknuti proizvodnju antitijela protiv spikea koji bi trebali štititi od bolesti Covida-19. Ovdje je ANSM dijagram ispravljen od strane Reinfocovid.

Ova se verzija može potkrijepiti dijagramom koji su proizvele zdravstvene vlasti u Ontariju, a koji precizira mehanizam djelovanja cjepiva protiv vektorskih virusa Adenovirus na njihovoj web stranici: (publichealthontario.ca/event-presentations/2020/pho-rounds- covid-19-cjepivo- kandidati i frontiersin.org/fimmu.2020.00909)

  • ANSM ili Nacionalna agencija za sigurnost lijekova i zdravstvenih proizvoda “javni je čimbenik koji u ime države osigurava pristup zdravstvenim proizvodima u Francuskoj i koji osigurava njihovu sigurnost tijekom cijelog njihovog životnog ciklusa”.
  • Ova je agencija stoga “čuvar hrama”, trebala bi “govoriti znanost” i odlučivati ​​o davanju MA ili ATU lijeku ili cjepivu. Analizom studija, biokemijskih i imunoloških mehanizama ANSM vodi vladine odluke. ANSM stoga mora biti potpuno svjesna mehanizama djelovanja cjepiva koje odobrava. Zašto onda predlagati lažni dijagram?
  • Je li to zbog pojednostavljenja? Smatra li ANSM da Francuzi ne mogu razumjeti? Ali u koju svrhu. Suprotno tome, trebate li kada konzultirate ANSM, dobiti precizan znanstveni odgovor? A ne pojednostavljeni i popularizirani odgovor?
  • Je li to pokušaj razuvjeravanja sugerirajući da DNA koju daje adenovirus ubrizgan tijekom cijepljenja ne ulazi u jezgru stanice u dodiru s našim vlastitim genomom? Ali u koju svrhu opet?
  • Teško nam je povjerovati da ANSM ni sama ne zna kako djeluju nedavno prodana cjepiva protiv adenovirusa, posebno u kontekstu mnogih nuspojava koje su dovele do privremene suspenzije cjepiva AstraZeneca.

Zaključak

Suprotno shemi ANSM-a, genetski modificiran DNA cjepiva adenovirusa, poput cjepiva AstraZeneca ili Janssen, mora ući u staničnu jezgru cijepljenih osoba kako bi postigao očekivani učinak cjepiva.

Smatramo da je važno da ove informacije budu jasno naznačene na ANSM-ovom listu i za liječnike i za osobu koja se cijepi.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
16 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Picajzl
Member
Picajzl
1 godina prije

Zato jer ni sami ne znaju kako djeluje cjepivo, svega ima tu ail znanosti najmanje. Paušalno sve i od prilike. Kod svih cjepiva prezentiraju “BEST CASE” scenario, a i za njega nema nikakve podloge. Čemu se i truditi izgovoriti točno kad mogu preporučiti bilo što, svi ostali glasovi se cenzuriraju… Pročitaj više »

Sebastian
Member
Sebastian
1 godina prije

Dovoljno sam se do sada informirao o prirodi,mogućnostima i u krajnjoj liniji ciljevima cijepiva da mogu reči kako apsolutno i trajno odbijam svaku mogućnost cijepljenja. Metajezik koji se razvio oko cijepiva ima isključivo propagandnu svrhu indoktrinirati potencijalne primatelje cijepiva da ga prime,a sva ostala pitanja su isključena po shemi “veča… Pročitaj više »

Max
Member
Max
1 godina prije

Nije to nesposobnost nego manipulacija . Nisu oni glupi da to ne znaju.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije

Dobro je još jednom pšročitati iako smoo tome već i pisali. Vektorsko cjepivo (uključujućii ruski Sputnik V) seisto bazira na genetskim manipulacijama unutar stanice. I dok kod mRNK cjepiva direktno ubrizgavaju već gotovu glasničku RNK umotanu u umjetno stvorenu lipidnu ovojnicu u citoplazmu gdje počinje proizvoditi uz pomoć ribosoma taj… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije

Inače, dragi kolege ako niste znali imamo zahvaljujući legendarnom ljigavcu Branku Kolariću novitermin za cijepljenje. Objašnjavajući zašto će biti “potrebna” i treća dozua Pfizera genije nam je pojasnio da se ove prve dvije doze ustvari zovu “primovakcinacija”, a eventualna treća iievenutalno četvrta doza “ako se ukaže potreba” (a nekako osjećam… Pročitaj više »

niki
Gost
niki
1 godina prije

danas cjepiva rade biotehnolozi a odlučuju o njima oni koji to nikada neće biti, kao političari, liječnici i farmaceuti.To su patuljci koji se naviruju u biotehnologiju poput Beroša i Markotićke.Liječnici i farmaceuti se nameću sinergijom sa poličarima,uparenom korupcijom,nametanjem propisa i zakona kako bi osigurali monopol svoje kaste eliminirali pristup drugim… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik