CDC izvještava o 8 slučajeva miokarditisa kod mladih učenika koji su primili Pfizerovu vakcinu protiv COVIDA-19

Posljedica Pfizer vakcine - Miokarditis
20 komentara

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) prijavili su osam slučajeva miokarditisa kod učenika osnovnih škola koji su primili Pfizerovu vakcinu protiv korona virusa iz Wuhana (COVID-19).

Od 10. decembra, CDC je saopštio da je primio 14 prijava miokarditisa, potencijalno fatalnog tipa zapaljenja srca, kod mladih učenika starosti od pet do 11 godina koji su vakcinisani protiv COVIDA-19. Od zabilježenih slučajeva, najmanje osam izvještaja koji uključuju četiri dječaka i četiri djevojčice ispunjavaju CDC „definiciju radnog slučaja“ miokarditisa.

Pet od 14 prijavljenih slučajeva se i dalje prati.

Od osam slučajeva koje je prihvatio CDC, šest se desilo nakon što su djeca primila drugu dozu vakcine Pfizer, koja je jedina dostupna vakcina za ovu starosnu grupu.

Izvještaji su istaknuti 16. decembra, zajedno sa 3.233 druge neželjene posljedice nakon vakcinacije prijavljene agencijskom sistemu za izvještavanje o neželjenim posljedicama (VAERS).

Iako je agencija insistirala na tome da su slučajevi imali „blagi klinički tok“, nije potvrdila da li je identifikovala vezu između slučajeva miokarditisa i Pfizer vakcine. Pored toga, CDC nije otkrio učestalost pojave miokarditisa među onima u starosnoj grupi koja nije vakcinisana.

Agencija je izvijestila da je do 9. decembra primijenjeno više od sedam miliona doza vakcine u starosnoj grupi od pet do 11 godina. CDCD je takođe prijavio dva smrtna slučaja djece sa „komplikovanom medicinskom istorijom“, dok je još jednom insistirao da je većina štetnih prijavljenih posljedica bilo „neozbiljno“.

Veća je vjerovatnoća da će tinejdžeri razviti miokarditis povezan sa vakcinom nego da budu hospitalizovani sa COVIDOM-19

Prema studiji, veća je vjerovatnoća da će zdravi dječaci adolescenti biti primljeni u bolnicu sa miokarditisom povezanim sa vakcinom Pfizer nego samim koronavirusom.

Studija, koja tek treba da bude recenzirana, otkrila je da dječaci adolescenti starosti od 12 do 15 godina koji nisu imali osnovne zdravstvene probleme imaju najmanje četiri do šest puta veću vjerovatnoću da će dobiti dijagnozu miokarditisa povezanog sa vakcinom nego da budu hospitalizovani sa koronavirusom tokom četiri mjeseci.

Većina djece koja su razvila miokarditis iskusila su simptome u roku od nekoliko dana nakon što su primili drugu dozu Pfizer vakcine. Najmanje 86 odsto povrijeđenih dječaka zahtijevalo je hospitalizaciju.

Sličan neželjeni efekat primijećen je kod Moderna vakcine protiv COVIDA-19.

Za ovu studiju, dr Tracy Hoeg sa Univerziteta u Kaliforniji i kolege ispitivali su neželjene reakcije na vakcine protiv koronavirusa kod adolescentne američke djece uzrasta od 12 do 17 godina tokom prve polovine 2021. godine.

Oni su procijenili da je stopa miokarditisa nakon dvije doze vakcine Pfizer 162,2 slučaja na milion za zdrave dječake uzrasta od 12 do 15 godina i 94 slučaja na milion za one od 16 do 17 godina.

Za djevojčice, stope su bile 13,4 i 13 slučajeva na milion, respektivno. Prema trenutnim stopama infekcije u SAD, rizik da zdrav tinejdžer bude hospitalizovan sa koronavirusom u narednih 120 dana je oko 44 na milion, rekli su istraživači.

Roditelji učenika osnovnih škola ne žele da rizikuju bezbjednost svoje djece vakcinama protiv COVIDA-19

Početkom decembra, direktorka CDC Rochelle Walensky rekla je da agencija „još nije vidjela ništa“ o slučajevima miokarditisa nakon vakcinacije.

Walensky je takođe rekla da je vakcina bezbjedna za malu djecu. Međutim, nedavna anketa je pokazala da skoro dvije trećine roditelja osnovnoškolaca nisu voljni da svoju djecu izlažu bilo kakvim rizicima povezanim sa vakcinama protiv koronavirusa.

Kada je odobrila Pfizer mRNA vakcinu za ovu starosnu grupu u oktobru 2021. godine, Uprava za hranu i lijekove (FDA) izrazila je zabrinutost zbog miokarditisa i perikarditisa (zapaljenja tkiva koje okružuje srce) među adolescentnim dječacima od 12 do 17 godina.

Međutim, model FDA za procjenu koristi i rizika predviđa da će koristi vakcine za djecu uzrasta od pet do 11 godina „premašiti rizike“.

bolesti srcaCDCcjepivoCovidMiokarditisPfizerposljedicetinejdžerivakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Toxic_Zombie
2 godine prije

Nisam nikakav teoretičar ali ovo kaj ću vam sad ispričat, to je jezivo. Pogledajte ceremoniju otvaranja OI u Londonu 2012., onaj dio kad bolnički kreveti, bolničari i pacijenti se pojavljuju, a iznad toga velika lutka đavla s dirigentskom palicom s kojom dirigira svime. Još jezivije je scena kad nekakva bića, obučena u crno love djecu koja bježe preko bolničkih kreveta.

Max
2 godine prije

Da.

WCL
2 godine prije

Što nam to kaže Tedros, direktor Svjetske zdravstvene organizacije? DOSLOVNO kaže da “neke zemlje daju booster da ubiju djecu….što nije u redu.” Da nije tužno bilo bi smiješno. Poslušajte ga.
h ttps://www.bitchute.com/video/RrkMHeQ24dDH/

Jednostavno receno
2 godine prije

Ekstra poso, sada prodaji lijek za mikrokarditis….. Uzmi pare na liječenju od nus pojava lijeka.

Joe
2 godine prije

Primili su zdravlje. sad uzdravlje!!!

grom iz vedra neba
2 godine prije

OSAM!? Neki dan svi naši ms mediji objavili JEDAN.
Koji je cilj ovog ‘priznanja’? Pa ljudi moji, od milijardi doza vakcine SAMO OSAM… Razumijete. Bagateliziraju do bola tu enormno čestu nuspojavu.
Podla kukavička propaganda. Umjesto OSAM MILIONA, oni kažu OSAM.
Ma nemoj…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI