EU potpisuje ugovor s Gileadom kako bi osigurala pristup Remdesiviru

Remdesivir
14 komentara

Remdesivir je jedan od rijetkih lijekova koji se do sada pokazao učinkovitim u ublažavanju teških slučajeva infekcije koronavirusa, iako ga je Gilead izvorno razvio kao lijek za hepatitis C.

Komisija Europske unije najavila je potpisivanje sporazuma s američkom tvrtkom Gilead Sciences kako bi osigurala pristup svom antikoronavirusnom lijeku Remdesivir. Dogovor bi osigurao liječenje protiv COVIDA-19 za oko 30.000 pacijenata širom bloka, kao i Velike Britanije, koja je u procesu povlačenja iz njega.

“Komisija je potpisala ugovor za osiguranje doza liječenja Vekluryja, što je trgovačko ime za Remdesivir. Od početka kolovoza nadalje, serije lijeka Veklury bit će dostupne državama članicama i Velikoj Britaniji”, rekla je Dana Spinant, glasnogovornica Europske komisije.

Glasnogovornica je nadalje napomenula da će se prva serija cjepiva od ugovora vrijednog 63 milijuna eura (73,99 milijuna USD) koristiti za rješavanje neposrednih potreba. Dodala je da zemlje članice trenutno rade na osiguravanju dodatnih nabavki lijeka i da će se aktivnije na tome početi raditi od listopada, bez otkrivanja koliko će doza biti naručeno u sljedećem sporazumu.

Remdesivir je izvorno tvrtka Gilead Sciences dizajnirala za liječenje pacijenata koji pate od hepatitisa C, s time da je lijek odobren za hitnu uporabu u teškim slučajevima zaraze koronavirusa. Takva je odluka donesena nakon što su neke studije sugerirale da bi Remdesivir mogao skratiti vrijeme koje je potrebno osobi za oporavak od infekcije.

Studija koju su proveli američki Nacionalni instituti za zdravlje, pokazala je da je Remdesivir skratio vrijeme oporavka s prosječnih 15 dana na 11 dana, iako su autori studije priznali da sami lijekovi nisu dovoljni za liječenje osobe koja boluje od COVIDA-19. Istodobno, konkurentna studija lijeka u Kini pokazala je suprotne rezultate, koji su pokazali da lijek ne samo da je imao vrlo slab pozitivan utjecaj na pacijente, nego je čak i rezultirao raznim štetnim nuspojavama.

Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Samo 30.000 doza? Malo je to za onoliku uniju. Nastampali su tolike pare, a sad stede. Trebace Bil pustiti novu mutaciju da odrijese kesu.

Čmrlj
2 godine prije

Pravu istinu o ovome navodnom lijeku koji nam uvaljuju (kao i o uvijek istim igračima), možete naći u iscrpnom članku uvaženog kanadskog profesora (uz mnoštvo linkova):

https://www.globalresearch.ca/scientific-corona-lies-and-big-pharma-corruption-hydroxychloroquine-versus-gileads-remdesivir/5717718

Kolega ISTRAŽUJ je svakako u pravu kada bez uvijanja govori o posvemašnji korupciji tamo gdje je ne bi smjelo biti.

Pozdrav!

Eto i mene
2 godine prije

Prvo stvoren za lijecenje hepatitisa, pa nije bas djelovalo (a jos je i dodatno jetru ostecivalo), pa se njime lijecila ebola, pa ni od toga nista, pa marburg virus, pa sad korona… Trude se jadnici svim silama ga uvaljati bilo di, al nece pa nece…

RENEW
2 godine prije

To je kemoterapija, kot je tudi AZT kemoterapija. Rabili bomo to, predvsem če ima Judy Mikovits prav in bodo maske pri ljudeh okuženih z mišjo levkemijo povzročile raka. Če bomo v roku desetih let doživeli veliko povečanje primerov raka, pomeni, da ima ta ženska čisto prav.

Max
2 godine prije

Bolje Klorokinin I Azitromicin.

Davor
2 godine prije

Većinski vlasnik tvrtke Gilead je Bill Gates. To sve govori! A Gilead je starohebrejska riječ.

System Failure
2 godine prije

LoL … Izmislili “lijek” pa sad traze bolest za njega. I naravno, vazali ce ga kupovati jednako kao sto kupuju i lose americko oruzje u ime reketa.

Suzana
2 godine prije

Alemka Mrkoticka ovaj lijek na sva zvona hvali
sto ne uspiju cjepivom, nadokanditi ce sumnjivim lijekovima

Dany
2 godine prije

Gilead, Gilead…
Sluškinjina priča (eng. The Handmaid’s Tale) američka je mrežna televizijska serija temeljena na istoimenom romanu kanadske književnice Margaret Atwood. Stvorio ju je Bruce Miller. Radnja serije odvija se u distopijskoj budućnosti nakon Drugog američkog građanskog rata u kojoj su žene, zvane sluškinje, prisiljene na seksualno i porođajno sužanjstvo. U bliskoj budućnosti smanjuju se stope fertiliteta kao rezultat spolno prenosivih bolesti i zagađenja. Na području bivših Sjedinjenih Američkih Država razorenih u novom građanskom ratu, vlast preuzima totalitaristička, kršćansko-teokratska vlada Gileada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI