Hoće li FDA konačno odgovarati za zaustavljanje upotrebe ivermektina?

FDA-Ivermektin
13 komentara

Postoji stvarno dobra šansa da će američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) konačno biti pozvana na odgovornost za pokušaj da spriječi Amerikance da uzimaju ivermektin tijekom “pandemije” koronavirusa Wuhan (COVID-19).

Ista tužba koja je prisilila FDA da prizna kako nema zakonske ovlasti zabraniti Amerikancima da uzimaju ivermektin također se očekuje da donese presudu o kazni protiv korumpirane savezne agencije kada se sva prašina slegne.

Sudac žalbenog suda upravo je presudio da tri liječnika koji su digli tužbu mogu nastaviti sa svojim slučajem protiv FDA, koja tvrdi da je agencija uvelike prekoračila svoje granice s porukama protiv ivermektina američkoj javnosti.

“FDA nije liječnik”, napisao je u presudi sudac Don Willett iz američkog žalbenog suda za peti okrug. “Ima ovlasti informirati, objavljivati i ocjenjivati – ali ne podržavati, osuđivati ili savjetovati.”

Treba li FDA u potpunosti raspustiti?

Izjave suca Willetta o tome da je FDA slučajno propustila spomenuti da je ivermektin lijek za ljude, kao i lijek za stoku, ukazuje na zloglasnu poruku koju je FDA objavila na Twitteru tijekom COVID-a, a koja je pokušala učiniti da se čini da je ivermektin samo za životinje.

“Ti nisi konj”, rugala se FDA u tvitu. “Ti nisi krava. Ozbiljno, svi. Prestanite.”

FDA je također tvitala poveznicu na cijeli članak u kojem se govori Amerikancima da ne uzimaju ivermektin, a još jednom se ne spominje da je sama FDA odobrila ivermektin za ljudsku upotrebu prije gotovo 30 godina.

“‘Stručnjaci’ su vas iznevjerili tijekom COVID-a”, komentirao je konzervativni stameni Charlie Kirk o tome. “Nikad više.”

“Liječnici su vjerojatno tvrdili da su objave FDA-e pale na krivu stranu granice između pričanja o i govorenja”, dalje je napisao sudac Willett za vijeće u kojem su također bile Jennifer Walker Elrod i Edith Brown Clement.

Trojica liječnika koji su podnijeli tužbu uključuju dr. Robert L. Apter, Mary Talley Bowden i Paul E. Marik. Sve troje kažu da su bili oštećeni FDA-ovom kampanjom protiv ivermektina, a Bowden je posebno izjavila da je izgubila svoje privilegije u teksaškoj bolnici zbog nedopuštenog ponašanja i poruka FDA-e.

Prije nego što je stigao do prizivnog suda, sudac Jeffrey Vincent Brown, kojeg je imenovao predsjednik Donald Trump, odbacio je slučaj, tvrdeći da FDA ima “suvereni imunitet”, pravno načelo koje češće nego ne štiti američke vladine agencije od građanskih tužbi vezano uz njihove dužnosti.

Sudac Willett se, međutim, ne slaže. Kaže da bi FDA-ino očito prekoračenje moglo učiniti agenciju ranjivom na pravni postupak, što je ono što trojica liječnika žele postići, u najvećoj mjeri zakona.

“Krajnje je vrijeme da ove jezive agencije odgovaraju za zlo koje su pustile”, komentirao je Revolver vijest o slučaju.

“Ako ivermektin ima učinkovitost, što jest, tada je odobrenje za hitnu uporabu cjepiva bilo nevažeće”, primijetio je drugi o operaciji Warp Speed.

“Oni, farmaceutske kompanije, morale bi napraviti pune longitudinalne studije.”

CovidFDAIvermektinTužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Voditelj službe za epidemiologiju HZJZ-a Bernard Kaić, prosinac 2021. godine: “Ivermektin nema nikakvog dokazanog djelovanja kod COVID-a, jer bi ga u protivnom koristili u Infektivnoj klinici, u Dubravi, u svim klinikama svijeta. To mi je neshvatljivo i kriminalno.” HRT vijesti, travanj 2022. godine: “Nova velika studija brazilskih znanstvenika potvrdila je da ivermektin, lijek koji se naveliko kupovao u ljekarnama nakon što su antivakseri iznijeli niz neutemeljenih informacija o njegovu učinku, ne pomaže u liječenju COVID-19.” HALMED, ožujak 2021. godine:“EMA izdala preporuke da se ivermektin ne koristi za prevenciju ili liječenje bolesti COVID-19 izvan okvira randomiziranih kliničkih ispitivanja” EMA (European Medicine Agency) – krovna zdravstvena organizacija EU, koja preuzima sve odluke FDA nakon nekoliko mjeseci što ih FDA usvoji. Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić, studeni 2021. godine: Komora već vodi postupke protiv onih koji inače podržavaju takve prosvjede. Osvrnuo se na jučerašnje skandiranje lijeka Ivermectina, naglasio je da to nije… Čitaj više »

Jomla
2 mjeseci prije

Želim sudskom postupku “warp speed”!

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Sad je i nebitno , budući da Zemlje BRICS-a uvode BRIC valutu…. 55 dolara / jedan BRIC ⚠️ Dovest će do MASOVNE inflacije u američkim dolarima i OGROMNOG gubitka kupovne moći.jer će se sad svi overseas Dollari , počet doma vraćat , uključujuć i State bonds a tih Dollara ima više – nego u Americi 😱 , situacija je posebno pogoršana od kada je Saudi Arabia , punopravno ušla u BRICS — ZAJEDNO SA IRAN 🤳 ! Te dvije zemlje , bogate naftom će svakako povuč za sobom i ove , manje , također naftom i plinom bogate , Islamske zemlje zaliva … Taj će udar , zadesiti i Euro a posebice će stradat , jake – tehnološke zemlje – bez resursa , South Korea , Japan , Singapore .. Oni sve uvoze ! I pijaču vodu budući su svoju – upropastili …. Ode sve u *urac 👎 … Ne… Čitaj više »

Max
2 mjeseci prije

Trebali,bi,

Ivan Bgd
2 mjeseci prije

Odgovarati? Smesno, pa Fauci je otisao u penziju i ponovo daje izjave i diktira sta treba da se radi povodom novog soja koji se navodno pojavio.
Neki ljudi su nedodirljivi, zato sto iza njih stoje mocnici.

boro
2 mjeseci prije

hoće li plenković odgovarati za pljačku hrvata preko kockarnica

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI