Istraživanja pokazala da su maske doprinijele visokoj smrtnosti od Covida-19

maske su stetne
19 komentara

Bombastično izvješće, koje je podijelila dr. Simone Gold, osnivačica American Frontline Doctors, otkrila je da su maske doprinijele visokoj stopi smrtnosti od koronavirusa (COVID-19).

“Ljudi još uvijek nisu svjesni da ih nošenje maski ne štiti od virusa i da je zapravo štetno”, otkrila je Gold navodeći izvješće kao dokaz.

Opservacijska studija pod nazivom “Foegenov efekt: mehanizam pomoću kojeg maske doprinose stopi smrtnosti od COVIDA-19”, autora njemačkog liječnika Zachariasa Fögena, objavljena je u časopisu Medicine u veljači.

Studija je ispitala “je li obvezna uporaba maski utjecala na stopu smrtnosti u Kanzasu” od 01. kolovoza do 15. listopada 2020. Kanzas je korišten za usporedbu, jer je država dopustila svakom od svojih 105 okruga odlučivanje hoće li ili ne provesti mandate za maske. Osamdeset i jedan okrug odlučio je protiv te mjere.

Analiza paralelizacije koja se temelji na podacima na županijskoj razini pokazala je da su u Kanzasu okruzi s mandatom maske imali znatno veće stope smrtnosti od Covida-19, za razliku od okruga koje nisu propisali nošenje maski.

“Rezultati ove studije snažno sugeriraju da je nošenje maski zapravo uzrokovalo oko 1,5 puta veći broj smrtnih slučajeva ili otprilike 50 posto više smrtnih slučajeva, u usporedbi s mandatom bez maski”, napisao je Foegen. Studija je pokazala da nošenje maski može predstavljati veliki rizik za pojedince, koji se ne bi ublažio smanjenjem stope infekcije.

Nošenje maski ne smanjuje prijenos COVIDA-19

Izašla je još jedna studija dok Bidenova administracija i dalje zahtijeva nošenje maski u nekoliko država s “visokim rizikom” od širenja Covida-19, uključujući zdravstvenu skrb i ustanove za dugotrajnu njegu.

Prošlog mjeseca, recenzirana studija otkrila je da su europske zemlje s visokom razinom poštovanja maski otkrile značajan odnos između korištenja maski i smrti.

Rad pod nazivom “Korelacija između usklađenosti maski i ishoda COVIDA-19 u Europi” autor je Beny Spira, izvanredni profesor na Sveučilištu u Sao Paulu, čije se istraživanje usredotočuje na molekularnu genetiku mikroorganizama. Studija je “analizirala korelaciju između korištenja maski i stope morbiditeta i smrtnosti u zimi 2020.-2021. u Europi.” Objavljeno je u časopisu Cureus Journal of Medical Science 19. travnja. “Analizirani su i uspoređeni podaci iz 35 europskih zemalja o morbiditetu, smrtnosti i korištenju maski tijekom šestomjesečnog razdoblja”, navodi se u studiji koja je obuhvatila ukupno 602 milijuna ljudi. “Nalazi sugeriraju da zemlje s visokim postotkom nošenja maski nisu imale bolji učinak od onih s niskom upotrebom maski u šestomjesečnom razdoblju, koje je obuhvatilo drugi europski val COVIDA-19.”

Istraživanje je nadalje pokazalo da nedostatak negativnih korelacija između korištenja maski i slučajeva COVIDA-19 i smrti sugerira da raširena uporaba maski, kada je učinkovita intervencija bila najpotrebnija (tj. tijekom snažnog jesensko-zimskog vrhunca 2020.-2021.), nije smanjila prijenos Covida-19.

Spira je također objasnio kako su čimbenici koji bi mogli potencijalno utjecati na studiju bili irelevantni.

“Na kraju razdoblja analiziranog u ovoj studiji (31. ožujka 2021.), uvođenje cijepljenja još je bilo na početku, sa samo tri zemlje koje su pokazale stope cijepljenja veće od 20 posto: to su Ujedinjeno Kraljevstvo (48 posto), Srbija (35 posto) i Mađarska (30 posto), sa svim dozama pojedinačno”, rekao je.

“Moglo bi se također tvrditi da je porast razine infekcije potaknuo korištenje maski što je rezultiralo većom razinom maskiranja u zemljama s već višim stopama prijenosa. Iako je ova tvrdnja zasigurno istinita za neke zemlje, nekoliko drugih s visokim stopama zaraze, poput Francuske, Njemačke, Italije, Portugala i Španjolske, imalo je stroge mandate za nošenje maski od prve polovice 2020. godine.

Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ozzy
9 mjeseci prije

Virusi ne postoje u smislu kako ih prikazuju. Ali nije bitno da li postoje ili ne postoje vec da li izazivaju sindrom ili simptome koje im pripisuju. Cinjenica je jedna da nikad nije dokazan odnosno pronadjen odnosno snimljen ili na bilo koji nacin indentifikovan u organizmu niti cak u uzorku iz bolesne osobe. To je zvanicna kvazi nauka prodala covjecanstvu kao istinu , bez ikakvog dokaza . Ne postoji nikakva studija gdje je pronadjen taj virus a samim tim izolovan i upotrebljen da se zarazi druga osoba a zatim taj isti virus pronadje u toj drugoj osobi. Sve ove budalastine oko virusa su zasnovane na nekakvoj teoriji koju prodaje kvazinauka. Znaci svi ovi doktori i zive u zabludi oko virusa jer su uceni odnosno programirani kroz skolovanje da vjeruju u to iako sami nemaju znanje oko toga samo informacije koje su im usadjene u mozak. Cist dokaz izgubljenosti u svemu… Čitaj više »

Smokva
9 mjeseci prije

Da li je nevidljivi neprijatelj virus ili infekcija 5g zračenja od 60gh..

Adriana
9 mjeseci prije

Bože, što ti kirurzi sebi i pacijentima čine u neznanju!

Smokva
9 mjeseci prije

Nevidljivi neprijatelj je uzrok 5g od 60Ghz

Ivan
9 mjeseci prije

Znali smo to bez ikakve studije. Znali su i stožeraši, samo su imali drugačija naređenje.

CAN
9 mjeseci prije

Čuj drugi val…maske…
Dole više!?
Kad bacim oko na wordometer.com, moja zemlja 2.u evropi po smrtnosti od “slavnog virusa”,kad nazovem,ili pričam sa osobama na terenu,dobijem odgovor:
Smrtnost nika manja!
Kome virovat,kompjutoru il’ bratu!?,)

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Da maske ne koriste dokazala su dva istraživanja, na velikom broju ljudi.
Čini mi se, Danska 9000. U ranu jesen 2020.
Nisu se mogla probiti do stručnih publikacija.
Ali su se autori pobrinuli da dođu do javnosti.
I? Šta?
Također, već onda se znalo da od lockdowna nema koristi (za stanovništvo i države, a ima za ekstraprofite Amazona i drugih), ja stavljala ovdje, i – šta?

Be…be… BEEE…!

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Ovo su potpuno bezvezna istraživanja.
Zašto?

Trebalo je uzeti samo Kansas:
“okruzi s mandatom maske imali znatno veće stope smrtnosti od Covida-19, …”

Je li to bilo – zbog – maske? 😏

Pa, – nije. Bilo je zbog -cijepljenja. Jer će takav paranoika i hipohondar odmah pobirati po spasonosnu tvar.
A najmanje što će mu se od nje dogoditi jest – kovid.
Onda će mu se dogoditi kovid protokol liječenja.
A o drugim stvarima se ovdje dovoljno piše.

Hubert
9 mjeseci prije

Tute na glavama bi bila sigurna opcija!

Pero
9 mjeseci prije

Ovo do sada je bila jedna vrsta experimenta, gdje su najvise zakazali glazbenici, sportasi, kulturni radnici i dr. Sjetite se promotora cjepiva i maski Toncija Huljica, Tarika Filipovic, Sprajca i drugi…uzas.

mrdo
9 mjeseci prije

“maske doprinose stopi smrtnosti od COVIDA-19”

Još jedna bajka o kovidu. Povećane smrtnosti od “kovida” nikada nije bilo, već je problem nosanja pelene na licu udisanje mikroplastike, trovanje sa bog zna čega sve ima u tim brnjicama i gušenje.

Emiliano Zapata
9 mjeseci prije

Dobro da je to studija pokazala, barem za sataniste koji ce nas ubiuduce tjerat da nosimo po 4maske kako bi nas sto vise pobili…

Max
9 mjeseci prije

To i jest bio cilj . Osoba mora slobodno disati da bi živjela.

Sardelino
9 mjeseci prije

Ozloglašeni Fajzer. Ozloglašen jer je na zlom glasu, gradi ogromnu tvornicu u Marofu u kojoj će uz cijepivo za kovid proizvoditi lijekove za rijetke bolesti.
Hvale se da će zaposliti stotine djelatnika a meni se pričinjava da će i svoju priliku za zaposlenje imati i na stotine pokusnih kunića kojih neće manjkati u bližem i širem okolišu buduće tvornice.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Upravo je sekvencioniran genom virusa majmunskih boginja u Brazilu.

virological.org
” first-monkeypox-virus-genome-sequence-from-brazil”

Imate vrlo precizan opis metoda i protokola. Ono što ne razumijete, možete pronaći na internetu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI