fbpx

Izmišljene epidemije – milijarde dolara profita

Profiteri epidemija
47 komentara
20,647

Knjiga iz 2007. godine Virus Mania Torstena Engelbrechta i Clausa Kohnlein-a predstavlja tragičnu poruku koja će, nadamo se, doprinijeti ponovnom uključivanju etičkih vrijednosti u sprovođenje istraživanja virusa, politike javnog zdravlja, medijske komunikacije i aktivnosti farmaceutskih kompanija. Očigledno je da su elementarna etička pravila u veoma opasnoj mjeri zanemarena u mnogim od ovih oblasti, već alarmantan niz godina.

Kada je američka novinarka Celia Farber hrabro objavila, u časopisu Harper’s Magazine (mart 2006.) članak „Izvan kontrole – AIDS i korupcija medicinske nauke“, neki čitaoci su vjerovatno pokušali da se uvjere da je „korupcija“ izolovan slučaj. To je veoma daleko od istine što je tako dobro dokumentovano u ovoj knjizi Engelbrechta i Kohnlein-a. To je samo vrh ledenog brijega.

Korupcija u istraživanju je raširena pojava koja se trenutno nalazi u mnogim glavnim, navodno zaraznim zdravstvenim problemima, u rasponu od AIDS-a do hepatitisa C, spongiformne encefalopatije goveda (BSE ili „bolest ludih krava“), SARS-a, ptičjeg gripa i trenutnih praksi vakcinacije (humani papiloma virus ili Vakcinacija protiv HPV-a).

U istraživanju svih ovih šest različitih javnih zdravstvenih pitanja, naučna istraživanja virusa (ili priona u slučaju BSE) skliznula su na pogrešan trag u osnovi istim sistematskim putem. Taj put uvijek uključuje nekoliko ključnih koraka: pronalazak rizika od katastrofalne epidemije, inkriminiranje neuhvatljivog patogena, ignorisanje alternativnih toksičnih uzroka, manipulacija epidemiologijom sa neprovjerljivim brojevima kako bi se maksimizirala lažna percepcija neposredne katastrofe i obećavajući spas vakcinama.

Ovo garantuje velike finansijske prinose. Ali kako je moguće sve ovo postići? Jednostavno oslanjajući se na najmoćniji aktivator ljudskog procesa donošenja odluka, tj. STRAH!

Nismo svjedoci virusnih epidemija; svjedoci smo epidemije straha

I mediji i farmaceutska industrija nose većinu odgovornosti za pojačavanje strahova, strahova koji se, slučajno, događaju tako da uvijek zapale fantastično profitabilne poslove. Hipoteze istraživanja koje pokrivaju ove oblasti istraživanja virusa praktično nikada nisu naučno verifikovane odgovarajućim kontrolama. Umjesto toga, oni su uspostavljeni „konsenzusom“. To se potom brzo preoblikuje u dogmu, koju efikasno na kvazireligijski način nastavljaju mediji, uključujući osiguravanje da finansiranje istraživanja bude ograničeno na projekte koji podržavaju dogmu, isključujući istraživanje alternativnih hipoteza.

Važno sredstvo za sprječavanje glasova neslaganja u debati je cenzura na različitim nivoima, od popularnih medija do naučnih publikacija.

Nismo dobro naučili iz prošlih iskustava. I dalje postoje brojna neodgovorena pitanja o uzrocima španske epidemije gripa 1918. godine i ulozi virusa u poliologu poslije Drugog svjetskog rata (neurotoksičnost DDT-a?). Ove moderne epidemije trebalo bi da nam otvore um za kritičnije analize. Paster i Koch su čvrsto konstruisali razumijevanje infekcije primjenjive na mnoge bakterijske, zarazne bolesti. Ali to je bilo prije nego što su prvi virusi zaista otkriveni. Prenošenje principa bakterijskih infekcija virusima bilo je, naravno, vrlo primamljivo, ali to nije trebalo učiniti bez davanja paralelne pažnje nebrojenim faktorima rizika u našem toksičnom okruženju; na toksičnost mnogih lijekova i na neke nutritivne nedostatke.

Istraživanje raka imalo je slične probleme. Hipoteza da bi rak mogao da bude izazvan virusima formulisana je 1903. godine, prije više od jednog vijeka. Ni danas to nije ubjedljivo dokazano. Većina eksperimentalnih laboratorijskih istraživanja lovaca na viruse zasnivala se na upotrebi uzgojenih miševa, uzgoj koji podrazumijeva potpuno neprirodnu genetsku pozadinu. Da li su ovi miševi bili odgovarajući modeli za proučavanje raka kod čovjeka? Tačno, ovi miševi su omogućili izolaciju i prečišćavanje „RNA tumorskih virusa“, kasnije preimenovanih u „retrovirusi“ i dobro ih je karakterisala elektronska mikroskopija.

Ali da li su ove virusne čestice jednostavno povezane s mišjim tumorima ili su zaista krivac zloćudne transformacije? Da li su te čestice stvarne egzogene infektivne čestice ili endogeni defektni virusi skriveni u našim hromozomima? Pitanje je i dalje diskutabilno.

Ono što je sigurno je da virusne čestice slične onima koje su lako prepoznate kod kanceroznih i leukemičnih miševa nikada nisu viđene niti izolovane kod karcinoma kod ljudi. Miševi i ljudi…

Međutim, do trenutka kada je ovo postalo jasno, krajem 1960-ih godina virusna onkologija je postigla dogmatičan, kvazireligijski status. Ako virusne čestice ne mogu da se primijete elektronskom mikroskopijom kod humanih karcinoma, problem je bio sa elektronskom mikroskopijom, a ne sa dogmom virusne onkologije! U to je vrijeme molekularna biologija zauzimala potpuno dominantno mjesto u virusnim istraživanjima.

Stoga su pronađeni “molekularni markeri” za retroviruse (na primjer reverzna transkriptaza) i najpogodnije zamijene za odsutne virusne čestice, u nadi da će spasiti centralnu dogmu virusne onkologije. Ovo je omogućilo da virusna hipoteza preživi još deset godina, sve do kasnih 1970-ih, uz sve veću izdašnu podršku agencija za finansiranje i farmaceutskih kompanija. Međutim, do 1980. neuspjeh ove linije istraživanja postao je neugodno očigledan, a zatvaranje nekih laboratorija za viral onkologiju bilo je neizbježno, ali …

Ali šta? Istraživanje raka virusa srušilo bi se, ali je 1981. godine ljekar iz Los Angelesa opisao pet slučajeva teškog imunog deficita, među homoseksualnim muškarcima koji su takođe koristili amil nitrit, svi su zloupotrebljavali druge lijekove, zloupotrebljavali antibiotike, i vjerovatno patili od neuhranjenosti i seksualno prenosivih bolesti. Bilo bi logično pretpostaviti da su ovi teški slučajevi deficita imuniteta imali višestruko toksično porijeklo. To bi značilo inkriminaciju životnog stila ovih pacijenata …

Nažalost, takva diskriminacija je, politički, bila potpuno neprihvatljiva. Stoga je trebalo pronaći drugu hipotezu – ovi pacijenti su patili od zarazne bolesti uzrokovane novim … retrovirusom! Naučni podaci u prilog ovoj hipotezi nedostaju i, nevjerovatno je, da još uvijek potpuno nedostaju. To nije bilo važno, a momentalni i strastveni interes istraživača i institucija za otkrivanje raka je odmah buknuo. Ovo je bio spas za virusne laboratorije u kojima je AIDS sada, gotovo preko noći, postao glavni fokus istraživanja. Dobilo je veliku finansijsku podršku Big Pharma-a, više budžeta za CDC i NIH, i niko se nije morao brinuti o životnom stilu pacijenata koji su odjednom postali nevine žrtve ovog užasnog virusa, ubrzo označenog kao HIV.

Dvadeset i pet godina kasnije, hipoteza o HIV / AIDS-u totalno nije uspjela da postigne tri glavna cilja uprkos ogromnom finansiranju istraživanja isključivo usmjerenim na projekte zasnovane na tome. Nikada nije pronađen lijek protiv AIDS-a; nikada nisu postavljena provjerljiva epidemiološka predviđanja; i nikad nije uspješno pripremljena nijedna vakcina protiv HIV-a. Umjesto toga, visokootrovni (ali ne ljekoviti) lijekovi su najodgovornije korišćeni, sa čestim, smrtonosnim nuspojavama. Ipak, elektronskom mikroskopijom u krvi pacijenata za koje se pretpostavlja da imaju veliko virusno opterećenje nije primijećena nijedna čestica HIV-a! Pa šta? Sve najvažnije novine i časopisi prikazali su atraktivne kompjuterizovane, šarene slike HIV-a koje sve potiču iz laboratorijskih ćelijskih kultura, ali nikada ni od jednog jedinog pacijenta oboljelog od AIDS-a. Uprkos ovom zapanjujućem propustu, dogma o HIV / AIDS-u još uvijek je čvrsto ukorijenjena. Desetine hiljada istraživača i stotine velikih farmaceutskih kompanija nastavljaju da ostvaruju ogromne profite na osnovu hipoteze o HIV-u. A nijedan pacijent sa AIDS-om nikada nije izliječen …

Da, HIV / AIDS je simbol korupcije u istraživanju virusa koji je izvanredno i tragično dokumentovan u ovoj knjizi.

Istraživački programi o hepatitisu C, BSE, SARS-u, ptičjem gripu i trenutnim politikama vakcinacije razvijali su se po istoj logici, kao i maksimiziranje finansijskog profita. Kad god pokušamo da razumijemo kako se preporučuju neke vrlo upitne terapijske politike na najvišim nivoima vlasti u javnom zdravstvu (SZO, CDC, RKI itd.), Često otkrivamo ili sramotne sukobe interesa, ili nedostatak suštinskih eksperimenata kontrole, i uvijek strogo odbacivanje bilo kakve otvorene rasprave sa autoritativnim naučnicima koji predstavljaju disidentske poglede na patološke procese.

Manipulacije statistika, falsifikovanja kliničkih ispitivanja, sklanjanje testova toksičnosti za lijekove su više puta dokumentovane. Sve je brzo zataškano, a ništa do sada nije uspjelo da poremeti ciničnu logiku današnjeg poslovanja sa istraživanjem virusa.

Zataškavanje neurotoksičnosti žive koja sadrži konzervans timerosal kao vrlo vjerovatan uzrok autizma kod vakcinisane djece očigledno je dostiglo najviše nivoe američke vladavine …

Virus Mania je socijalna bolest našeg visoko razvijenog društva. Da bi se izliječilo, potrebno je pobijediti strah, strah kao najsmrtonosniji zarazni virus, koji se najefikasnije prenosi preko medija.

Izvor: Whale | Prof. Etienne de Harven

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
47 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
borg
Gost
borg
1 godina prije

Molim vas svijuh, nemojte se vise pozivati na zapadne novine kao da je to istina sto u njima pise. Ovdje imate od D. Trumpa Donald J. Trump @realDonaldTrump · May 10 When are the Fake Journalists, who received unwarranted Pulitzer Prizes for Russia, Russia, Russia, and the Impeachment Scam, going… Pročitaj više »

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga
1 godina prije

Ja sam već pisao da iza svega ovoga stoji Rusija i iza Korone.Oni su odigrali igru puštajući u opticaj hipersonična oružja i pokazali svoju superiornost i sad pustili i koronu da bi urazumìli zapadne ludake.Toliko za sad😊

The Beatles
Gost
The Beatles
1 godina prije

Iza ovog svega navedenog, zaključak je jednostavan, virusi uzročnici bolesti ne postoje, postoji vanjski utjecaji na čovjeka u obliku najrazličitijih otrova bili fizičkih ili psihičkih a obrambeni ćelijski mehanizam su RNK strukture (egzozomi) koji se pogrešno nazivaju virusima, i njihov povećan broj pogrešno je protumačen kao uzročnik bolesti.

VOLGA VOLGA
Gost
VOLGA VOLGA
1 godina prije

Vjerujem da još ima političara koji će i po cijenu vlastitog statusa stati tim zločincima na kraj…procesuirati ih i UZETI IM SVU IMOVINU,STRPATI U ZATVOR doživotno…da se mene pita završili bi sa svim svojim “vakcinama i čipovima ” na tretmanu i da bilježe efekte od tog,gamad nacistička.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Manje više svake te epidemije ili pandemije su podvale same po sebi. Uvijek postoje skrivene agende bilo da je riječ o nekakvim globalnim koncertima za sušu u etiopiji, teroristima pardon liječnicima bez granica po sudanima ili kongoima, kosovima itd. Čak i ako se razviju bolesti, to se preuveliča do tolike… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije

Ovo je odlicna analiza.
Naravno, ne slazem se sa svakim dijelom, ali ima toliko toga sto je tacno i dokumentovano dokazano – da naprosto odskace od onih standardnih glupavih “main stream naucnih” sr#nja.

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije

Umberto Eco :”Drama je interneta što je seosku budalu promovirao u donositelja istine.”

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Koju tezu terate vi zapravo? Da Covid-19 ne postoji?
Ili drzite to onako ambivalentno da privlacite teoreticare zavera i trpate im reklamu?

tongo
Gost
tongo
1 godina prije

Postovani L.R. ignorirajte provokatore. Nikoje novine se ne drze jedne teorije ili ideologije pa necete ni vi. Vasi novinari iznose svoje stavove a vi ih objavljujete. Vi ste najbolji, vi ste jedine hrvatske novine koje otvorim, citam i zelim vam mnogo uspjeha. Drzite se ovog biznis modela mnogi bi vam… Pročitaj više »

Hamer
Gost
Hamer
1 godina prije

To je slično kada je Jahve dao deset zapovijedi Izraelcima a to se odnosilo samo na njih a ne na cijeli svijet zapravo Jahve je bio samo jedan od mnogih elohima koji je htjeo zatucane divljake dovesti u red .sve je stvar vjerovanja .

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

‘nadamo se, doprinijeti ponovnom uključivanju etičkih vrijednosti u sprovođenje istraživanja virusa, politike javnog zdravlja, medijske komunikacije i aktivnosti farmaceutskih kompanija.’ …. nema nista od nadanja, ovi nemaju nikakve eticke i moralne vrijednosti (inace ne bi dosli u ovu situaciju) s njima se razgovara drugacijim jezikom ako se zeli nesto promijenit.… Pročitaj više »

alex
Gost
alex
1 godina prije

Ljudskoj gramzivosti nema granica. Historija nas uči da je od matrijarhata na ovamo jedan čovjek zarađivao na muci drugoga. Što je pokretalo ratove, revolucije, ustanke…uvijek je u pozadini bila lova i moć, što ide ruku pid ruku. Pa zašto bi sada bilo drugačije. Jedni boluju, a drugi na njima zarađuju.… Pročitaj više »

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

Jedno pitanje za redakciju … mozel neki tekst o #obamagate , i to je krenulo ima 2 dana..navodno ce i on bit istrazen u kriminalu koji je pocinio prema U.S. u svojim mandatima?

Prakticar
Gost
Prakticar
1 godina prije

Izmišljene epidemije – milijarde dolara profita Ova Teorija je uz teorije chemtrailsa najkompliciraniji nacin kako posticI cilj Bacati otrov sa 10 km visine umjesto da ga ubacis u npr Snickers nema smisla Navuci SVE glavne vladare da si uniste ekonomije je prevara milenija Bogatasi su uspjeli postati bogati jer su… Pročitaj više »

Davko
Gost
Davko
12 dana prije

Virusi koji prenose bolesti ne postoje.Bez njih niti nas ne bih bilo.Nije bila ni Španjolska a još
manje gripa nego cijepiva kojima opet pokušavaju. Eugenici i farmaceuska mafija.To je
dokazana ali očito odlično skrivana činjenica cijelo stoljeće.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.
Izbornik