fbpx

Izmišljene epidemije – milijarde dolara profita

Profiteri epidemija

Knjiga iz 2007. godine Virus Mania Torstena Engelbrechta i Clausa Kohnlein-a predstavlja tragičnu poruku koja će, nadamo se, doprinijeti ponovnom uključivanju etičkih vrijednosti u sprovođenje istraživanja virusa, politike javnog zdravlja, medijske komunikacije i aktivnosti farmaceutskih kompanija. Očigledno je da su elementarna etička pravila u veoma opasnoj mjeri zanemarena u mnogim od ovih oblasti, već alarmantan niz godina.

Kada je američka novinarka Celia Farber hrabro objavila, u časopisu Harper’s Magazine (mart 2006.) članak „Izvan kontrole – AIDS i korupcija medicinske nauke“, neki čitaoci su vjerovatno pokušali da se uvjere da je „korupcija“ izolovan slučaj. To je veoma daleko od istine što je tako dobro dokumentovano u ovoj knjizi Engelbrechta i Kohnlein-a. To je samo vrh ledenog brijega.

Korupcija u istraživanju je raširena pojava koja se trenutno nalazi u mnogim glavnim, navodno zaraznim zdravstvenim problemima, u rasponu od AIDS-a do hepatitisa C, spongiformne encefalopatije goveda (BSE ili „bolest ludih krava“), SARS-a, ptičjeg gripa i trenutnih praksi vakcinacije (humani papiloma virus ili Vakcinacija protiv HPV-a).

U istraživanju svih ovih šest različitih javnih zdravstvenih pitanja, naučna istraživanja virusa (ili priona u slučaju BSE) skliznula su na pogrešan trag u osnovi istim sistematskim putem. Taj put uvijek uključuje nekoliko ključnih koraka: pronalazak rizika od katastrofalne epidemije, inkriminiranje neuhvatljivog patogena, ignorisanje alternativnih toksičnih uzroka, manipulacija epidemiologijom sa neprovjerljivim brojevima kako bi se maksimizirala lažna percepcija neposredne katastrofe i obećavajući spas vakcinama.

Ovo garantuje velike finansijske prinose. Ali kako je moguće sve ovo postići? Jednostavno oslanjajući se na najmoćniji aktivator ljudskog procesa donošenja odluka, tj. STRAH!

Nismo svjedoci virusnih epidemija; svjedoci smo epidemije straha

I mediji i farmaceutska industrija nose većinu odgovornosti za pojačavanje strahova, strahova koji se, slučajno, događaju tako da uvijek zapale fantastično profitabilne poslove. Hipoteze istraživanja koje pokrivaju ove oblasti istraživanja virusa praktično nikada nisu naučno verifikovane odgovarajućim kontrolama. Umjesto toga, oni su uspostavljeni „konsenzusom“. To se potom brzo preoblikuje u dogmu, koju efikasno na kvazireligijski način nastavljaju mediji, uključujući osiguravanje da finansiranje istraživanja bude ograničeno na projekte koji podržavaju dogmu, isključujući istraživanje alternativnih hipoteza.

Važno sredstvo za sprječavanje glasova neslaganja u debati je cenzura na različitim nivoima, od popularnih medija do naučnih publikacija.

Nismo dobro naučili iz prošlih iskustava. I dalje postoje brojna neodgovorena pitanja o uzrocima španske epidemije gripa 1918. godine i ulozi virusa u poliologu poslije Drugog svjetskog rata (neurotoksičnost DDT-a?). Ove moderne epidemije trebalo bi da nam otvore um za kritičnije analize. Paster i Koch su čvrsto konstruisali razumijevanje infekcije primjenjive na mnoge bakterijske, zarazne bolesti. Ali to je bilo prije nego što su prvi virusi zaista otkriveni. Prenošenje principa bakterijskih infekcija virusima bilo je, naravno, vrlo primamljivo, ali to nije trebalo učiniti bez davanja paralelne pažnje nebrojenim faktorima rizika u našem toksičnom okruženju; na toksičnost mnogih lijekova i na neke nutritivne nedostatke.

Istraživanje raka imalo je slične probleme. Hipoteza da bi rak mogao da bude izazvan virusima formulisana je 1903. godine, prije više od jednog vijeka. Ni danas to nije ubjedljivo dokazano. Većina eksperimentalnih laboratorijskih istraživanja lovaca na viruse zasnivala se na upotrebi uzgojenih miševa, uzgoj koji podrazumijeva potpuno neprirodnu genetsku pozadinu. Da li su ovi miševi bili odgovarajući modeli za proučavanje raka kod čovjeka? Tačno, ovi miševi su omogućili izolaciju i prečišćavanje „RNA tumorskih virusa“, kasnije preimenovanih u „retrovirusi“ i dobro ih je karakterisala elektronska mikroskopija.

Ali da li su ove virusne čestice jednostavno povezane s mišjim tumorima ili su zaista krivac zloćudne transformacije? Da li su te čestice stvarne egzogene infektivne čestice ili endogeni defektni virusi skriveni u našim hromozomima? Pitanje je i dalje diskutabilno.

Ono što je sigurno je da virusne čestice slične onima koje su lako prepoznate kod kanceroznih i leukemičnih miševa nikada nisu viđene niti izolovane kod karcinoma kod ljudi. Miševi i ljudi…

Međutim, do trenutka kada je ovo postalo jasno, krajem 1960-ih godina virusna onkologija je postigla dogmatičan, kvazireligijski status. Ako virusne čestice ne mogu da se primijete elektronskom mikroskopijom kod humanih karcinoma, problem je bio sa elektronskom mikroskopijom, a ne sa dogmom virusne onkologije! U to je vrijeme molekularna biologija zauzimala potpuno dominantno mjesto u virusnim istraživanjima.

Stoga su pronađeni “molekularni markeri” za retroviruse (na primjer reverzna transkriptaza) i najpogodnije zamijene za odsutne virusne čestice, u nadi da će spasiti centralnu dogmu virusne onkologije. Ovo je omogućilo da virusna hipoteza preživi još deset godina, sve do kasnih 1970-ih, uz sve veću izdašnu podršku agencija za finansiranje i farmaceutskih kompanija. Međutim, do 1980. neuspjeh ove linije istraživanja postao je neugodno očigledan, a zatvaranje nekih laboratorija za viral onkologiju bilo je neizbježno, ali …

Ali šta? Istraživanje raka virusa srušilo bi se, ali je 1981. godine ljekar iz Los Angelesa opisao pet slučajeva teškog imunog deficita, među homoseksualnim muškarcima koji su takođe koristili amil nitrit, svi su zloupotrebljavali druge lijekove, zloupotrebljavali antibiotike, i vjerovatno patili od neuhranjenosti i seksualno prenosivih bolesti. Bilo bi logično pretpostaviti da su ovi teški slučajevi deficita imuniteta imali višestruko toksično porijeklo. To bi značilo inkriminaciju životnog stila ovih pacijenata …

Nažalost, takva diskriminacija je, politički, bila potpuno neprihvatljiva. Stoga je trebalo pronaći drugu hipotezu – ovi pacijenti su patili od zarazne bolesti uzrokovane novim … retrovirusom! Naučni podaci u prilog ovoj hipotezi nedostaju i, nevjerovatno je, da još uvijek potpuno nedostaju. To nije bilo važno, a momentalni i strastveni interes istraživača i institucija za otkrivanje raka je odmah buknuo. Ovo je bio spas za virusne laboratorije u kojima je AIDS sada, gotovo preko noći, postao glavni fokus istraživanja. Dobilo je veliku finansijsku podršku Big Pharma-a, više budžeta za CDC i NIH, i niko se nije morao brinuti o životnom stilu pacijenata koji su odjednom postali nevine žrtve ovog užasnog virusa, ubrzo označenog kao HIV.

Dvadeset i pet godina kasnije, hipoteza o HIV / AIDS-u totalno nije uspjela da postigne tri glavna cilja uprkos ogromnom finansiranju istraživanja isključivo usmjerenim na projekte zasnovane na tome. Nikada nije pronađen lijek protiv AIDS-a; nikada nisu postavljena provjerljiva epidemiološka predviđanja; i nikad nije uspješno pripremljena nijedna vakcina protiv HIV-a. Umjesto toga, visokootrovni (ali ne ljekoviti) lijekovi su najodgovornije korišćeni, sa čestim, smrtonosnim nuspojavama. Ipak, elektronskom mikroskopijom u krvi pacijenata za koje se pretpostavlja da imaju veliko virusno opterećenje nije primijećena nijedna čestica HIV-a! Pa šta? Sve najvažnije novine i časopisi prikazali su atraktivne kompjuterizovane, šarene slike HIV-a koje sve potiču iz laboratorijskih ćelijskih kultura, ali nikada ni od jednog jedinog pacijenta oboljelog od AIDS-a. Uprkos ovom zapanjujućem propustu, dogma o HIV / AIDS-u još uvijek je čvrsto ukorijenjena. Desetine hiljada istraživača i stotine velikih farmaceutskih kompanija nastavljaju da ostvaruju ogromne profite na osnovu hipoteze o HIV-u. A nijedan pacijent sa AIDS-om nikada nije izliječen …

Da, HIV / AIDS je simbol korupcije u istraživanju virusa koji je izvanredno i tragično dokumentovan u ovoj knjizi.

Istraživački programi o hepatitisu C, BSE, SARS-u, ptičjem gripu i trenutnim politikama vakcinacije razvijali su se po istoj logici, kao i maksimiziranje finansijskog profita. Kad god pokušamo da razumijemo kako se preporučuju neke vrlo upitne terapijske politike na najvišim nivoima vlasti u javnom zdravstvu (SZO, CDC, RKI itd.), Često otkrivamo ili sramotne sukobe interesa, ili nedostatak suštinskih eksperimenata kontrole, i uvijek strogo odbacivanje bilo kakve otvorene rasprave sa autoritativnim naučnicima koji predstavljaju disidentske poglede na patološke procese.

Manipulacije statistika, falsifikovanja kliničkih ispitivanja, sklanjanje testova toksičnosti za lijekove su više puta dokumentovane. Sve je brzo zataškano, a ništa do sada nije uspjelo da poremeti ciničnu logiku današnjeg poslovanja sa istraživanjem virusa.

Zataškavanje neurotoksičnosti žive koja sadrži konzervans timerosal kao vrlo vjerovatan uzrok autizma kod vakcinisane djece očigledno je dostiglo najviše nivoe američke vladavine …

Virus Mania je socijalna bolest našeg visoko razvijenog društva. Da bi se izliječilo, potrebno je pobijediti strah, strah kao najsmrtonosniji zarazni virus, koji se najefikasnije prenosi preko medija.

Izvor: Whale | Prof. Etienne de Harven

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
48 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
borg
Gost
borg
5 mjeseci prije

Molim vas svijuh, nemojte se vise pozivati na zapadne novine kao da je to istina sto u njima pise.
Ovdje imate od D. Trumpa
Donald J. Trump
@realDonaldTrump
·
May 10
When are the Fake Journalists, who received unwarranted Pulitzer Prizes for Russia, Russia, Russia, and the Impeachment Scam, going to turn in their tarnished awards so they can be given to the real journalists who got it right. I’ll give you the names, there are plenty of them!

Donald J. Trump
@realDonaldTrump
·
1h
THE ENEMY OF THE PEOPLE. Sadly, our Lamestream Media is TOTALLY CORRUPT!
Quote Tweet

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga
5 mjeseci prije

Ja sam već pisao da iza svega ovoga stoji Rusija i iza Korone.Oni su odigrali igru puštajući u opticaj hipersonična oružja i pokazali svoju superiornost i sad pustili i koronu da bi urazumìli zapadne ludake.Toliko za sad😊

The Beatles
Gost
The Beatles
5 mjeseci prije

Iza ovog svega navedenog, zaključak je jednostavan, virusi uzročnici bolesti ne postoje, postoji vanjski utjecaji na čovjeka u obliku najrazličitijih otrova bili fizičkih ili psihičkih a obrambeni ćelijski mehanizam su RNK strukture (egzozomi) koji se pogrešno nazivaju virusima, i njihov povećan broj pogrešno je protumačen kao uzročnik bolesti.

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

A Beatle

😃 egzosomi !
“…što je najzanimljivije oni na slikama s elektronskog mikroskopa izgledaju identično kao COVID 19 ”

Vrlo zanimljivo. A …što je s drugim virusima?
Izgledaju li i oni kao – egzosomi (btw, riječ ima DVA značenja kao dio stanične građe).

I, još zanimljivije. Kako “teorija egzosoma” objašnjava – zaraznost, za početak?

Nema frke. Ovdje je najmanje jedan komentator koji će ti to objasnit. 😃
Ah. Lijepo sam c/p sa drugog teksta.

Pitanje za vas: Što bi to trebala proučavati – virusologija?

The Beatles
Gost
The Beatles
5 mjeseci prije

VIRUSI SU PROSTO IZLUČEVINE OTROVANE ĆELIJE. VIRUSI SU DELIĆI DNK ILI RNK SA JOŠ NEKOLIKO PROTEINA, PUPE VAN ĆELIJE I NASTAJU KADA JE ĆELIJA OTROVANA! ONI NIŠTA NE UZROKUJU.” Rudolf Stainer

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

Beatle

Od te izjave prošlo je…više od stoljeća…?
Postoje i elektronski mikroskopi.
A…što to truje ćelije?
Jel’ neko definirao razne “otrove”? 😃
Zanimljivo, isti otrov dolazi nekako do iste populacije i izaziva iste simptome…? 😃
Priznaju li takvi kao ti da postoje bakterije?
NEMOJ SE DERATI.
NISI ODGOVORIO NA PITANJE.

The Beatles
Gost
The Beatles
5 mjeseci prije

Ne derem se nego sam prenio citat koji je napisan velikim slovima, a drugo nisam ovdje da odgovaram na tvoja pitanja, pročitaj ako te zanima, istraži ako te zanima, u tekstu članka je dobro objašnjenja manipulacija sa pandemijama, sa virusima što sve ukazuje da postoji drugo objašnjenje svega ovoga što nam se događa, teorija egzozoma je jedno moguće

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

Beatle

Koje je objašnjenje?
NEMA GA. Inače bi ga netko od vas naveo.

guzičetinica
Gost
guzičetinica
5 mjeseci prije

…Lucija,
BECHAMP OR PASTEUR?
A LOST CHAPTER IN THE HISTORY OF BIOLOGY
PASTEUR: PLAGIARIST, IMPOSTOR

skineš sa archive.orga i pročitaš…vrlo poučno štivo koje će te sačuvati od ovakvih pitanja. Ako si intelektualac razrješi tu dilemu sama za sebe. pa se čujemo poslije. Važi? ili si tek običan ignorant.

The Beatles
Gost
The Beatles
5 mjeseci prije

Prvo postavljaš pitanja pa zadaješ literaturu,???

The Beatles
Gost
The Beatles
5 mjeseci prije

pardon

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

Guzičetina i Beatle

“Béchamp … argued that microbes became dangerous when the health of the host—its “terrain” or environment—deteriorated.”, wired.com

“Béchamp also disputed cell theory.

Claiming discovery that the “molecular granulations” in biological fluids were actually the elementary units of life, Béchamp named them MICROZYMAS—that is, “tiny enzymes”—and credited them with producing both enzymes and cells while “evolving” amid favorable conditions into multicellular organisms. “, wiki

“Antoine Bechamp advocated a conflicting theory known as the “cellular theory” of disease., maronewellnes.com

Bechamp’s cellular theory is almost completely opposite to that of Pasteur’s. …. Germs … were everywhere and even existed inside of us in a symbiotic relationship.
Bechamp noticed in his research that it was only when the tissue of the host became damaged or compromised that these germs began to manifest as a prevailing symptom (not cause) of disease.”

1. Kontradikcija: “stanični uzrok bolesti, a stanica nije osnovna jedinica kod njega.

“In the 1920’s medical historians also discovered that most of Pasteur’s theories were plagiarized from Bechamp’s early research work.” !!!

2. Optužbe za plagijat su vrlo ozbiljna stvar.
Bilo tko ako to spomene, morao bi točno reći:” taj i taj rad/ teoriju od AB plagirao P tu i tu”.

3. Gdje su – egzosomi?

4. Ako netko prihvaća ovu teoriju – nema nikakva prava tražiti i spominjati Kohove postulate jer oni pretpostavljaju realan uzrok bolesti, dakle, pretpostavljaju – Pastera.

5. U ova vremena, 1800 i nekoje, tek su se otkrivale prve bakterije…o virusima nema ni govora.

“Although Louis Pasteur and Edward Jenner developed the first vaccines to protect against viral infections, THEY DID NOT KNOW THAT VIRUSES EXISTED. The first evidence of the existence of viruses came from experiments with filters that had pores small enough to retain bacteria. In 1892, Dmitri Ivanovsky used one of these filters to show that sap FROM A DISEASED TOBACCO PLANT REMAINED INFECTIOUS TO HEALTHY TOBACCO PLANTS despite having been filtered. Martinus Beijerinck called the filtered, infectious substance a “virus” and this discovery is considered to be the beginning of virology.”, wiki

Dakle, prvi atribut koji određuje virus i prije nego je ugledan, jest – zaraznost.
“…the invention of the electron microscope in 1931 allowed their complex structures to be visualised.”
“The first human virus to be identified was the yellow fever virus.”

Dodat ću i dvije zanimljivosti:

“Bacteriophages are ubiquitous viruses, found wherever bacteria exist. It is estimated there are more than 1031 bacteriophages on the planet, MORE THAN EVERY OTHER ORGANISM ON EARTH, including bacteria, combined.”

“Phages have been used since the late 19th century as an alternative to antibiotics in the former Soviet Union and Central Europe, as well as in France.”

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

Guzičetina

Vi – neznate što je intelektualac.
Pa se – nemojte razbacivati pojmovima.
I pojam ” ignirant” je – sporan. Je li to osoba koja nešto ili nekoga – ignorira?

VOLGA VOLGA
Gost
VOLGA VOLGA
5 mjeseci prije

Vjerujem da još ima političara koji će i po cijenu vlastitog statusa stati tim zločincima na kraj…procesuirati ih i UZETI IM SVU IMOVINU,STRPATI U ZATVOR doživotno…da se mene pita završili bi sa svim svojim “vakcinama i čipovima ” na tretmanu i da bilježe efekte od tog,gamad nacistička.

Zvrk
Gost
Zvrk
5 mjeseci prije

Manje više svake te epidemije ili pandemije su podvale same po sebi. Uvijek postoje skrivene agende bilo da je riječ o nekakvim globalnim koncertima za sušu u etiopiji, teroristima pardon liječnicima bez granica po sudanima ili kongoima, kosovima itd. Čak i ako se razviju bolesti, to se preuveliča do tolike mjere da se napravi panika.

istrazuj
Gost
istrazuj
5 mjeseci prije

Ovo je odlicna analiza.
Naravno, ne slazem se sa svakim dijelom, ali ima toliko toga sto je tacno i dokumentovano dokazano – da naprosto odskace od onih standardnih glupavih “main stream naucnih” sr#nja.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije

Umberto Eco :”Drama je interneta što je seosku budalu promovirao u donositelja istine.”

Mercury
Gost
Mercury
5 mjeseci prije

@ neznanje

Umberto Eco :”Drama je interneta što je seosku budalu promovirao u donositelja istine.” – slažem se. Ljude treba vratiti u doba kada ih preko 90% nije znalo čitati.
Inače, ta izjava puno govori o Umbertu. Toliko je umišljen da nije shvatio koliko je kratak. Nisu ga roditelji naučili osnove kulture. A Ameri su ga mogli naučiti tko je donositelj istine i kako se ubijaju bebe u inkubatorima i kako Saddam jaše po atomskim bombama.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije

Živice
Ne živciraj se. Evo ti jedna od Ive Andrića:”Nije najveća budala onaj koji ne zna čitati, već onaj koji misli da je sve što pročita istina”.
‘si sad zadovoljan?

Mucke
Gost
Mucke
5 mjeseci prije

Ovo shvacam kao samokritiku.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije

Mucke
Ne osječaj se ugroženim. Umberto Eco nije znao za tebe ni za mene.

Jadranka Belančić
Gost
Jadranka Belančić
5 mjeseci prije

Hahaha 😂😂😂✌️

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

Mercury

A ti si navalio i na Umberta i na @neznanje. Prvi put vidim da nisi odmjeren u reakciji.
(sebe ne računam u ‘odmjerene’. Uvijek. ☺)

Mercury
Gost
Mercury
5 mjeseci prije

@ Lucija

Umberto te muči??? Pa to je liberal i fašista u jednome. On bi idiotima (vjerojatno misli na sve s kojima se ne slaže) ukinuo pravo govora. Kad se baviš srednjim vijekom, onda to valjda mora ostaviti neke posljedice. Čovjek iz kojeg izlazi mržnja nije čovjek.

Nemam sada vremena u detalje analizirati tu njegovu rečenicu. Ali zamisli da ti 10 različitih ljudi (Trump, Einstein, Platon, susjeda koju mrziš, najbolji frend…) kaže takvu rečenicu, i onda zamisli da ti potpuno nepoznata osoba izjavi takvu rečenicu pa napravi sama analizu.

Da je neznanje uopće shvatio što citira, znao bi da se to odnosi i na njega. Onda si je valjda po prvi puta dao 5 minuta truda i dao drugi citat koji je miljama udaljen od Umbertovog.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije

Živice
Evo i drugo mišljenje ( sa interneta): “Najbolja oružje za borbu protiv virusa je zdrav razum. Jao si ga nama. Večina je ne naoružana”.
Evo ovo nije Eco već Neto. Ti se više sviđa.

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

Koju tezu terate vi zapravo? Da Covid-19 ne postoji?
Ili drzite to onako ambivalentno da privlacite teoreticare zavera i trpate im reklamu?

L. R.
Admin
Famed Member
5 mjeseci prije

Poštovani Red Dog,

To što radite, ne priliči jednoj iskrenoj i poštenoj osobi.

Ako pronađete jednu negaciju virusa na našem portalu, mi ćemo se sami ugasiti.

Negiranje strašne pandemije koju treba suzbiti karantenom i postojanja virusa nije ista stvar.

Hvala na razumijevanju.

Redakcija

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije

L.R.
“…, navodno zaraznim zdravstvenim problemima,…”, “….inkriminiranje neuhvatljivog patogena….”.
Ukoliko ovo nije negacija virusa kao uzročnika zaraze Što je onda?
Budite dosljedni i ugasite se.
Umberto Eco :”Drama je interneta što je seosku budalu promovirao u donositelja istine.”

Mercury
Gost
Mercury
5 mjeseci prije

@ neznanje

“Ovo garantuje velike finansijske prinose.” – o tome se radi, a ne negaciji kao što ti kažeš. Zašto ignoriraš kontekst, to je na tebi.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije

Živice
Ajde stavi na račun gubitke u privredi u cijelom svijetu i moguće zarade par firmi. Kad iskalkuliraš da li misliš da tvorci gubitaka ne bi prošli poput Kenedija?
Idemo druga računica: cijena cjepiva 80 kn. Cijena liječenja ( kod nas)180 000 kn u Americi cca 200 000$ do 1 000 000$. Teško oboljelih 20%. Što ti i ostali mislite, gdje je veća zarada?
Upalite mozgove i mislite. Nije đabe rečeno:”Naj bolje oružje virusa je razum. Naj.bali smo. Večina je ne naoružana!”

Mercury
Gost
Mercury
5 mjeseci prije

@ neznanje

Prvo pročitaj članak pa ponovno složi komentar. Radiš insinuacije kako bi uklopio svoj komentar.

“Pa daj upali taj svoj mozak. Ako je HIV neizlječiv = konstantna lova”. – glumim tvoj stil pisanja, s time da je ovaj komentar/rečenica vezana za članak i točna je za razliku od tvog komentara jer samo bog zna na što se odnosi tvoj komentar. Čekaj, idem proletiti kroz 300 prethodnih članak da nađem gdje spada tvoj komentar.

Da ne ostane da ti nisam direktno na tvoj komentar odgovorio:
“gubitke u privredi u cijelom svijetu” – gubitke od čega? Ma na što god ti mislio s time, evo ti univerzalnog odgovora – ne postoji država bez nezaposlenih. Ili ti je ovaj ljepši. Primjerice, u Americi 22% umrlih se odnosi na rak. nema frke za ekonomiju. Preko 30% kardiovaskularne bolesti. Nema frke za ekonomiju. Ekonomija cvjeta na ti smrtima. Jedan dio ekonomije ih hrani dok se počnu voziti u kolicima jer imaju oreko 250kg, a onda ih drugi liječi do kraja života. Gdje ćeš bolju kombinaciju.
“cijena cjepiva 80 kn. Cijena liječenja ( kod nas)180 000 kn” – liječenja čega? Ne znam na što misliš jer ti je bilo teško napisati. Ali evo ti opet univerzalnog odgovora. Cjepivo koje košta 1kn, a baci se na smeće (svinjska gripa) je jako profitabilno. Cjepivo koje se koristi, a beskorisno (cjepivo protiv gripe), jako je profitabilno. Biološka injekcija (1x) za “krpanje” imuniteta košta 16 000.00kn. Ali i da sve košta po 1kn, ide iz novčanika ovaca. Bolesna ovca = dobra ovca.
“Što ti i ostali mislite, gdje je veća zarada?” – iz nekoga razloga uzeo si pretpostavku da cjepivo negira liječenje = kriva premisa. Iznad sam ti naveo gripu koja je predivan primjer. Masivna cijepljenja, a godišnje umre do pola milijuna ljudi, a ovce plaćaju.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije

Ne radim insinuacije. Pišem o veoma realnm događanjima iz svakodnevnice:uzročnik zaraze, oboljeli, teško oboljeli, bolničko liječenje, cijena. Za razliku od pisca članka i komentatora ne negiram ništa.
Pišemo u doba korone pa se odnosi na koronu.
Upoznat sam sa cjenama nekih liječenja .
Zahvaljujem bogu što ti i slični ne radite u zdravstvu što čini ovaj svijet sigurnijim mjestom.

Mucke
Gost
Mucke
5 mjeseci prije

Opet samokritika?

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

OK. Zadovoljan sam odgovorom.
Ali… zar ne primecujete koji ste rep sledbenika privukli?
Od, koliko sam ja shvatio, nekada levicarske kritike daju komentari sada opsti dojam da je „Bil Gejc stvorio Koronu da nas teraju da se vakcinisemo da nam ubace mikrocipove koje ce aktivirati sa 5G da poludimo“ :/

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

L.R.

Vlasnicima portala je nesumnjivo poznato da postoje savjetnici za ‘mali’ biznis? I koje bi se s velikom vjerojatnošću isplatilo angažirati za nekih 5- 20 000€?

Stock
Gost
Stock
5 mjeseci prije

A koju tezu zastupas ti Red Dog?
Da je Svedska “kapitulirala”, da se Svedsko zdravstvo urusilo i da od virusa umire svaki dan 1000 ljudi?
Obracem se posebno tebi posto sam skuzio da se javljas iz Svedske.
Kada ti postavim cifre koje pobijaju tvoje pisanje, pravis se da ih ne vidis i odlazis na druge teme propagirati isto.
Ono sto ne razumijem je zasto to radis?

Mucke
Gost
Mucke
5 mjeseci prije

On spada u grupu onih kojima magarece usi I nos ko u pinokia ne smeta da stavi jos koju pinku u padze.Strasni virus koji hoce samo stare a nece mlade, koji napada samo pusace ,koji najvise voli neke iz odredjene krvne grupe,virus koji je najopasniji za vrijeme policijskog sata I koji se smiri samo za vrijeme revanja po balkonima ,virus koji uspijeva jednako na sjevernoj polutki kao I u tropskim podrucjima ,ali se povlaci dolaskom toplog vremena,koji voli samo sjever Italije I mrzi jug na koji je vecina sa sjevera pobjegla I virus koji obozava samo savezne drzave u SAD kojima vladaju demokrati.
Virus krebilizma se siri svijetom I opasniji je od tzv.korone.Pasce,hafiz dvica I onaj hipsterski starac sa RTL-a sa nogicama slavuja I mjesinom sumo borca najbolje opisuju sebe kad stave plasticni lijevak oblozen alu folijom na glavu.

tihobl
Gost
tihobl
5 mjeseci prije

LR meni smeta neprecizno izrazavanje. Ispada da ste protiv karanitina, a vjerujem da niste.

Ja sam za stroge karantine koje ce cuvati vojska sa bojevom municijom. Karantin je najvaznija alatka epidemiologa stotinama godina. U karantin zatvore sve bolesne i lijece, a ako neko pokusa pobjeci napune ga strijelama. Nisu dozvoljavali nikome da udje u grad i siri epidemiju.

Ovo sad sto imamo je sasvim naopako – zdrave su zatvorili u karantin, a bolesne pustili da se setaju kud hoce. Izdavali su im rjesenja o samoizolaciji kod kuce, a samo kod mene u BL uhvaceno je 263 da su krsili odluke i nisu bili kod kuce za vrijeme provjere. Tek tad su odbacili preporuke SZO i podigli karanitene (medju prvima su bili zatvoreni poslanici, ministri i guzonje i na tome im svaka cast).

Ja sam za karantine za zarazene, a ne za zatvaranje zdravih. Tako se radilo stotinama godina i bilo je uspjesno sve dok se nekom progleda kroz prste i pusti inficiran medju zdrave. Ko je strogo provodio mjere bio je postedjen, a ostali su bili desetkovani kugom i ostalim epidemijama. Nemamo sta otkrivati toplu vodu i eksperimentisati sa naopakim mjerama gdje se zatvaraju zdravi, a bolesni pustaju da hodaju kud hoce.

Stock
Gost
Stock
5 mjeseci prije

A kako ti tihobl pronalazis bolesne?
Znaci ti bi zatvorio i onu papaju i kozu i ostle zivotinje koje je onaj Tanzanijac testirao?
Zar si tako nehuman???
Pa sta ti je jedna papaja skrivila?

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

Sad je drug Stock u pravu.
Ne zna se ko je bolestan. Oni koji ne znaju ni sami da su bolesni je sire.

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

@Stock
Ne mogu odgovoriti posto mi moraju priznati postove. Da cekam nekoliko sati da mi priznaju… imam ja pametnija posla.
Ja tvrdim da:
1. Korona je stvarna. Vlada pandemija. Da, umire se znatno vise od bolesti krvnih sudova i raka, ali i od Korone.
2. Ne umiru u Svedskoj po 1 000 na dan vec po 100. Medicinska sestra place posto se ne cuvaju zato sto na Intenzivnoj kod nje u Stokholmu umiru po 50 na dan. Doci ce kod nje da umiru.
3. Svedska ne moze da ih zastiti vise. Epidemiolog Tegnell je rekao izricito da cuvaju zdravstvo. Zato fiksacija na „krivulju“ da ne bude prevelika odjednom. Zdravstvo se cuva i samo. Posle 20-30 godina sa nerealisticnim budzetima su naucili da budu cinicni. Priznaje se da su omanuli zastititi stare, priznaje se da su se odrekli pripravnosti, najavljene su istrage i tuzbe.
4. Posto ne moze vise je Svedska bar dosledna. Ostali su skrenuli sa 100 % karantine na „idite, zarazite se“. Jer ce se zaraziti. Posto je Korona stvarna, a vakcine nema, je samo pitanje vremena. Ja ne razumem zasto jos uvek uzbudenje zbog mera, posto ako nisu vec pusteni ce biti uskoro. Jeli to uzbudenje radi uzbudenja?
5. Ne, ne stoji Bil Gejc iza nje, ne Kabala, ne Gusteri. Jedino sta znamo je da je stvarna. Mozda cemo saznati nekada ako je neko stajao iza nje, ali za sada ne znamo, pa je irelevantno. Da, farmacija i svi moguci i pokusavaju da se ogrebu od nje, ali to je onako, u hodu. Ne postoji nikakav dokaz da je neko seo i razradio Master Plan da pusti Koronu da se obogati

tongo
Gost
tongo
5 mjeseci prije

Postovani L.R. ignorirajte provokatore.
Nikoje novine se ne drze jedne teorije ili ideologije pa necete ni vi.
Vasi novinari iznose svoje stavove a vi ih objavljujete.
Vi ste najbolji, vi ste jedine hrvatske novine koje otvorim, citam i zelim vam mnogo uspjeha.
Drzite se ovog biznis modela
mnogi bi vam htijeli potjerati citaoce. Nemojte im nasjedati.

Hamer
Gost
Hamer
5 mjeseci prije

To je slično kada je Jahve dao deset zapovijedi Izraelcima a to se odnosilo samo na njih a ne na cijeli svijet zapravo Jahve je bio samo jedan od mnogih elohima koji je htjeo zatucane divljake dovesti u red .sve je stvar vjerovanja .

Bosanac
Gost
Bosanac
5 mjeseci prije

‘nadamo se, doprinijeti ponovnom uključivanju etičkih vrijednosti u sprovođenje istraživanja virusa, politike javnog zdravlja, medijske komunikacije i aktivnosti farmaceutskih kompanija.’ …. nema nista od nadanja, ovi nemaju nikakve eticke i moralne vrijednosti (inace ne bi dosli u ovu situaciju) s njima se razgovara drugacijim jezikom ako se zeli nesto promijenit. Kad kazem njima mislim na ove farmaceute i ostalu ekipu

alex
Gost
alex
5 mjeseci prije

Ljudskoj gramzivosti nema granica. Historija nas uči da je od matrijarhata na ovamo jedan čovjek zarađivao na muci drugoga. Što je pokretalo ratove, revolucije, ustanke…uvijek je u pozadini bila lova i moć, što ide ruku pid ruku.
Pa zašto bi sada bilo drugačije. Jedni boluju, a drugi na njima zarađuju. Ali se malo tko liječi od najgore od svih bolesti…straha. Posebno je na Balkanu sramota ići psihijatru. Poznam masu ljudi koji doma imaju pune kutije od cipela lijekova…koji im ni za što nisu potrebni…strah!

Jadranka Belančić
Gost
Jadranka Belančić
5 mjeseci prije

Strah je prirodna i normalna ljudska osobina, to ne liječi psihijatar., u ovom slučaju… I psihijatri se boje u novim i nepoznatim situacijama, u kojima se nikada nisu našli.., i oni su samo ljudi..
Trebalo se suočiti s ovim stanjem , svako od nas doživio je to na svoj način, ali nikome nije bilo ugodno.. Sada smo počeli pomalo dolaziti sebi, saznali smo neke stvari, kod većine ljudi strah se povukao na podnošljivu razinu ili je nestao.. Ja ne sljivim nikog više, postala dam ravnodusna ! … Sada je vrijeme da svi skupa razmislimo što ćemo dalje.., nećemo valjda ostati u kućama, i dezinficirati sve za sobom, ko zadnji debili.. poludim kad vidim kako prskaju po svemu, tim smrdljivim dezinficijensima.. A virus se uopće ne zadržava na predmetima, osim u laboratorijskim uvjetima… ☹️ I nikako ne mogu dkuziti što će ljudi raditi u restoranima, ako su obavezne maske.. 😜😂😂✌️
A kako se glupo smješkaju i bezocno lažu u kameru ovi naši junaci iz stožera, kako su kontradiktorni po nekim pitanjima, dođe mi da šupim nekog u gubicu., sorry… 😊✌️.. Pa, je li moguće da je novac uvijek iznad svega, ili postoji neko drugo objašnjenje za ovo što rade vlastitom narodu ??
Samo mi možemo spriječiti to zlo.., ako budemo složni i odlučni., a ne plašljive ovce.. .😞😪

Bosanac
Gost
Bosanac
5 mjeseci prije

Jedno pitanje za redakciju … mozel neki tekst o #obamagate , i to je krenulo ima 2 dana..navodno ce i on bit istrazen u kriminalu koji je pocinio prema U.S. u svojim mandatima?

Prakticar
Gost
Prakticar
5 mjeseci prije

Izmišljene epidemije – milijarde dolara profita

Ova Teorija je uz teorije chemtrailsa najkompliciraniji nacin kako posticI cilj
Bacati otrov sa 10 km visine umjesto da ga ubacis u npr Snickers nema smisla
Navuci SVE glavne vladare da si uniste ekonomije je prevara milenija

Bogatasi su uspjeli postati bogati jer su trazili Jednostavna rjesenja

A I gusteri mogu pobiti covjecanstvo I promijeniti klimu na 100 laganih I brzo nacina I bez 5G mreze

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
48
0
()
x