Širenje novog koronavirusa u padu?

Laboratorija

Omjer broja novih zaraženih coronavirusom 2019-nCoV i ukupnog broja pacijenata u veljači smanjen je u odnosu na mjesec siječanj, rezultati su statistike koju je objavila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Dana 23. siječnja omjer između broja novoinficiranih koronavirusa virusom 2019-nCoV i ukupnog broja bolesnika dosegao je vrhunac od 46%, nakon čega je uslijedilo izvjesno smanjenje. 28. siječnja došlo je do daljnjeg povećanja za 39,1%. Međutim, oko 1. veljače taj je indeks pao na 17,8%, a od 7. veljače već je bio samo 10,2%.

Ukupan broj zaraženih coronavirusom je blizu 35.000 ljudi. Kako je 6. veljače rekao Michael Ryan, izvršni direktor zdravstvenog programa WHO-a, prvi je put zabilježeno smanjenje broja novih pacijenata. Dodao je, međutim, da bi bilo prerano pretpostaviti da najgore od epidemije koronavirusa 2019.-nCoV ostaje iza nas. Istovremeno, generalni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus napomenuo je da je 5. veljače zabilježen najveći broj zaraza od izbijanja epidemije krajem prosinca.

Dana 30. siječnja, mjesec dana nakon što je Kina obaviještena o postojanju epidemije uzrokovane novim koronavirusom, WHO je proglasio “Izvanredno stanje na svjetskoj razini” (USPPI). “Napustivši” kineski grad Wuhan, mjesto početka epidemije krajem prosinca 2019., koronavirus 2019-nCoV proširio se i na ostale zemlje širom svijeta.  Što će od svega biti na kraju, vidjet ćemo vrlo brzo.

8
Ostavite komentar

avatar
10000
 
7 Grupirani komentari
1 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
8 Komentatori
VenatorEra sa onoga svijetaLucijatufneznanje Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice

Ili možemo utvrditi da Kina uspješno drži virus u kontroli, rigorozan nastup i naređenja kineske vlade svi građani poštuju, svi rade, zaustavljaju demona u nastojanju da nekontrolirano raste.
Odlično

Ivan
Gost
Ivan

Naravno da jenjava jer su poduzete adekvatne mjere zastite od sirenja. I prednost je da se upravo u Kini desila epidemija, jer zapad nije spreman ni skolu zatvorit a kamoli grad. No, kad tad ce se to nasim prostorima obiti u glavu.

AJeTo
Gost
AJeTo

Ako je netko raspolozen za paniku nek pogleda youtube kanal Last messages.

neznanje
Gost
neznanje

Index ima interesantan članak :”Što je smrtonosnije, koronavirus ili gripa?” Mnogo toga što muči one koji odlučuju na jednom mjestu. Nema dogme ni seruckanja po nikome.

tuf
Gost
tuf

U zapadnim medijima će epidemija potrajati još godinama…

Lucija
Gost
Lucija

Da. Opada. 17 000, 24 000, 30 000.
Dakle, stopa porasta se smanjuje.
Napisala san nešto o virusu na onom tekstu “Maroko, Tunis izvoz, Rusija”.

Venator
Gost
Venator

Definitivno bi mogla poduciti pisca ovog clanka o pravilnim terminologijama.

Era sa onoga svijeta
Gost
Era sa onoga svijeta

Možda samo umišljam, ali sa tačke gledišta određenih centara moći, izgleda li vam ovo kao idealna vježba za globalniji oblik ograničavanja kretanja, porobljavanja i kontrole populacije s obzirom na to da je mogući razlog upravo “radi bezbjednosti” onih kojima se slobode uskraćuju?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik