Širenje novog koronavirusa u padu?

Laboratorija

Omjer broja novih zaraženih coronavirusom 2019-nCoV i ukupnog broja pacijenata u veljači smanjen je u odnosu na mjesec siječanj, rezultati su statistike koju je objavila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Dana 23. siječnja omjer između broja novoinficiranih koronavirusa virusom 2019-nCoV i ukupnog broja bolesnika dosegao je vrhunac od 46%, nakon čega je uslijedilo izvjesno smanjenje. 28. siječnja došlo je do daljnjeg povećanja za 39,1%. Međutim, oko 1. veljače taj je indeks pao na 17,8%, a od 7. veljače već je bio samo 10,2%.

Ukupan broj zaraženih coronavirusom je blizu 35.000 ljudi. Kako je 6. veljače rekao Michael Ryan, izvršni direktor zdravstvenog programa WHO-a, prvi je put zabilježeno smanjenje broja novih pacijenata. Dodao je, međutim, da bi bilo prerano pretpostaviti da najgore od epidemije koronavirusa 2019.-nCoV ostaje iza nas. Istovremeno, generalni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus napomenuo je da je 5. veljače zabilježen najveći broj zaraza od izbijanja epidemije krajem prosinca.

Dana 30. siječnja, mjesec dana nakon što je Kina obaviještena o postojanju epidemije uzrokovane novim koronavirusom, WHO je proglasio “Izvanredno stanje na svjetskoj razini” (USPPI). “Napustivši” kineski grad Wuhan, mjesto početka epidemije krajem prosinca 2019., koronavirus 2019-nCoV proširio se i na ostale zemlje širom svijeta.  Što će od svega biti na kraju, vidjet ćemo vrlo brzo.

Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dečko sa ulice
3 godine prije

Ili možemo utvrditi da Kina uspješno drži virus u kontroli, rigorozan nastup i naređenja kineske vlade svi građani poštuju, svi rade, zaustavljaju demona u nastojanju da nekontrolirano raste.
Odlično

Ivan
3 godine prije

Naravno da jenjava jer su poduzete adekvatne mjere zastite od sirenja. I prednost je da se upravo u Kini desila epidemija, jer zapad nije spreman ni skolu zatvorit a kamoli grad. No, kad tad ce se to nasim prostorima obiti u glavu.

AJeTo
3 godine prije

Ako je netko raspolozen za paniku nek pogleda youtube kanal Last messages.

neznanje
3 godine prije

Index ima interesantan članak :”Što je smrtonosnije, koronavirus ili gripa?” Mnogo toga što muči one koji odlučuju na jednom mjestu. Nema dogme ni seruckanja po nikome.

tuf
3 godine prije

U zapadnim medijima će epidemija potrajati još godinama…

Lucija
3 godine prije

Da. Opada. 17 000, 24 000, 30 000.
Dakle, stopa porasta se smanjuje.
Napisala san nešto o virusu na onom tekstu “Maroko, Tunis izvoz, Rusija”.

Era sa onoga svijeta
3 godine prije

Možda samo umišljam, ali sa tačke gledišta određenih centara moći, izgleda li vam ovo kao idealna vježba za globalniji oblik ograničavanja kretanja, porobljavanja i kontrole populacije s obzirom na to da je mogući razlog upravo “radi bezbjednosti” onih kojima se slobode uskraćuju?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI