Bill Gates želi da SAD i Velika Britanija potroše milijarde na „igre bacilima“

Bill Gates
28 komentara

Aktivista-“filantrop” Bill Gates podigao je uzbunu kod kritičara predlažući da se milijarde dolara ulože u globalnu radnu grupu za pandemiju koja vodi „igre bacilima“ kako bi se pripremila za buduće epidemije ili biološke napade.

Gates je dao svoje komentare tokom diskusije sa predsjednikom Odbora za zdravstvo i bivšim ministrom zdravlja Ujedinjenog Kraljevstva Jeremy Huntom na samitu COP26 ove nedjelje.

„Vjerovatno će biti potrebno oko milijardu godišnje za radnu grupu za pandemiju na nivou Svjetske zdravstvene organizacije, koja vrši nadzor i zapravo radi ono što ja zovem ‘igre bacilima’ gdje vježbaju”, rekao je Gates. On je dao scenario „šta ako“ bioterorista koji puštaju male boginje na više aerodroma kao potencijalnu „igru bacilima“ koja bi se mogla iskoristiti za pripremu napada.

Gates kaže da njegova „globalna radna grupa za pandemiju“ mora da se finansira prije nego kasnije i da bi trebalo da bude „prioritet“ zbog pandemije koronavirusa.

„Sljedeće godine će se ta izdvajanja morati izvršiti, uključujući ovu globalnu radnu grupu za pandemiju“, rekao je on, dodajući da će i SAD i Velika Britanija prvo morati da potroše „desetine milijardi“ na istraživanje i razvoj.

Ovo istraživanje i razvoj, rekao je Gates, uključivalo bi pojeftinjenje vakcina, dobijanje „velikih fabrika“ i „iskorijenjivanje“ obične prehlade i gripa.

Četvrti najbogatiji čovjek na svijetu našao se upleten u čudne kontroverze od početka pandemije Covid-19, pri čemu mnogi dovode u pitanje milijarderove motive zašto je toliko uključen u distribuciju vakcine. Sam Gates se na kraju osjetio primoranim da se pozabavi nekim divljim tvrdnjama “teoretičara zavjere”. Takođe je dospio na naslovne strane zbog predviđanja globalne pandemije godinama prije Covid-19.

Nova ideja osnivača Microsofta za globalnu radnu grupu vrijednu milijarde koja trčkara unaokolo igrajući „igre bacilima“ navela je mnoge da se počešu po glavi. Neki su kritikovali samog Gatesa, dok se drugima ne sviđa ideja da se vladama daje više ovlaštenja da se pripreme za još jednu pandemiju.

Tokom razgovora sa Huntom, Gates je takođe rekao da mora postojati „novi način“ za stvaranje vakcina koje bi bolje spriječile prenošenje, nešto što bi se moglo razviti kroz njegovu skupu ideju za globalno istraživanje i razvoj potencijalnih pandemija.

„Znate, nemamo vakcine koje blokiraju prenos. Imamo vakcine koje vam pomažu u vašem zdravlju, ali one su samo malo smanjile prenos“, rekao je on. „Potreban nam je novi način uzimanja vakcina.“

BakciliBill GatesEpidemijaPandemijaSADVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 godine prije

Ovaj je Zlo.
Istinsko, svjetsko Zlo.

Bill Gates
2 godine prije

Hahahahaha.
Sve ću da vas potrujem.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Da li ste ikad imali boginje?
Niste!!!
Imat ćete, Gejc kaže…

P.S.
Da li ste ikad imali boginje?
Ma kakvi doktore, sve bile neke nikakve…

petar schroder
2 godine prije

Ovo sve stoji u BIBLIJI da ce na kraju doci jedna opasna zvijer, a sada vidimo da je sve istina. Vjerujem u Boga a ne u ove koji sluze sutoni i nema ti novaca da prodam svoju dusu i svoj narod Treba misliti na smrt , a ako ima Boga onda ce svatko od nas za sve odgovarati.Vjerujem u Boga a ovome neka sluze duse koje su se prodle kao Juda

Drk
2 godine prije

To treba zapaliti na lomaci!

Davor drugi
2 godine prije

Bil je izašao sa konkretnim prijedlogom za buduće terorističke napade. Vise se ne isplate eksplozivi i ubojstva od kojih bil niti itko ima ikakve koristi. Sad teroristi trebaju samo se uključiti u igru “bakcilina” na koje bil već ima odgovore i cjepiva, a sve potrebno sto im za takve napade treba, znamo svi da teroristi posjeduju visoko sofisticirane laboratorije za izradu biološkog oružja.

hope
2 godine prije

ovog retarda treba eutanizirati!

Tim Kunić
2 godine prije

Svi globalni problemi, pandemije, ekonomske krize i terorizam će nestati kada ljudski rod obračuna sa šakom psihopata zvanom elite, oduzme im imovinu i pospremi ih na najudaljenije i najusamljenije mjesto na planeti do njihovog biološkog kraja. To je univerzalno rješenje za sve probleme. Ako i nije, njih je bolje žrtvovati za ekonomsku i svaku dobrobit sviju. Njihova je agenda i rade na smanjenju broja ljudi na zemlji na dvije milijarde, red je da se počne od njih.

Max
2 godine prije

Totalni luđak ali uspješan

davor
2 godine prije

Čovjek je vidio ako smije Pentagon se igrati sa virusima, zašto ne bi i on malo s bacilima, slična je lova u igri a i nitko na Zapadu nikad ne može biti osuđen niti procesuiran.

Mario
2 godine prije

Marioneta vladara iz senke

Noštromo
2 godine prije

Đe Bill Gates bloody idiot.

Boba Lazarević
2 godine prije

Taj tulipan nije ni Windowse zaštitio od virusa, a htio bi čovječanstvo. Tko vjeruje u to, imam jedan lijep most preko Save da mu prodam.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI