Je li moguće po sili zakona nametnuti mami i tati da trajno oštete zdravlje ili usmrte svoje rođeno dijete?

Beba s roditeljima

“Cijepljenje je najveći doseg moderne medicine koji je mnogima produljio životni vijek… Cijepljenje je najveći medicinski uspjeh 20. stoljeća i cijepljenjem je spašeno više života nego bilo kojom drugom medicinskom intervencijom u povijesti…”

Svakom brižnom roditelju prioritet su najbolji interes i dobrobit vlastitog djeteta, pri čemu se vodi posebna pažnja o djetetovom zdravlju i sigurnosti koji su imanentni zdravlju i sreći samog roditelja. Stoga je svakom brižnom roditelju itekako stalo da vlastitom djetetu osigura pravo na zdrav život i omogući mu najvišu dostupnu razinu zdravstvene zaštite uz, naravno, adekvatnu edukaciju i argumentirane savjete kompetentnih stručnjaka.

Cijepljenjem u praksi današnjim cjepivima zdravo dijete može završiti s nepoželjnim sporednim pojavama cijepljenja koje uključuju trajno oštećenje djetetova zdravlja, kao i smrt, uz napomenu proizvođača kako niti jedno cjepivo nije 100% učinkovito, tj. ne pruža potpunu, dugoročnu zaštitu čime se proizvođač ekskulpira odgovornosti za neispravan proizvod. Upravo radi navedenih činjenica zakon predviđa institut informiranog pristanka, tj. pravo na suodlučivanje, koje obuhvaća pravo na obaviještenost i pravo na prihvaćanje ili odbijanje nekog medicinskog postupka.

Što to znači? To znači da se roditelj, tj. zakonski zastupnik djeteta, prije cijepljenja svog djeteta obvezno mora u potpunosti istinito obavijestiti i o mogućim, postojećim negativnim učincima cijepljenja (u suprotnom informiranog pristanka nema) i upravo radi činjenice egzistiranja tih negativnih učinaka cijepljenja ima pravo na prihvaćanje ili odbijanje cijepljenja. Unijeti stranu tvar u tijelo bez informiranog pristanka je pravno nedopustivo. Također, zbog problematike i teških posljedica koje mogu biti prouzročene medicinskom intervencijom, zakon predviđa da liječnik postupa pažnjom dobrog stručnjaka i poduzme sve poznate mjere predostrožnosti u obavljanju svoje profesionalne djelatnosti. Pravilnikom su određene opće i posebne kontraindikacije za cijepljenje, te njihovo utvrđivanje prije cijepljenja radi reduciranja nastupa nuspojava kod prethodno zdravog djeteta (cijepe se zdrava djeca) koje mogu završiti nepoželjnim sporednim pojavama cijepljenja, a prvenstveno radi djetetove sigurnosti. Iako, ako se i utvrdi kako dijete nema kontraindikacija za cijepljenje isto nije garancija da do negativnih učinaka cijepljenja neće doći. Razlog više za poštivanjem prava na suodlučivanje.

Vjerujemo zaista kako je cijepljenje u smislu unosa u ljudski organizam bioloških preparata od mrtvih ili živih, dovoljno oslabljenih (atenuiranih) uzročnika zaraznih bolesti, njihovih proizvoda ili dijelova, radi aktivne imunizacije jedan od najvećih civilizacijskih dosega, te da je spasilo živote, stoga inzistiramo na strogom poštivanju regulatornog okvira kojim je ono uređeno, a kako bi opravdalo svoju očekivanu svrhu.


Izvor: Cijepljenje.info

cijepljenjePravo
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ilirac
4 godine prije

‘https://www.dcclothesline.com/2019/03/29/doctors-who-discovered-cancer-enzymes-in-vaccines-all-found-murdered-3/’

‘https://www.naturalnews.com/2019-10-04-medical-horror-genetic-sequencing-vaccines-mrc-5-cancer-genes-modified.html’

debeli pas
4 godine prije

Tko je tako jako pametan neka se ne cijepi. Možda bi prije trebao popričati sa strukom , a ne crpiti “znanje” sa internetskih portala.

RoPe
4 godine prije

Ja koju godinu vidim kako kmece da je njihovo cipirano dijete ugrozeno tudjin necipiranim djetetom

Majk Majers
4 godine prije

Naravno da može. Svi smo čitali Orwella pa možemo zaključit šta nas čeka

Son of Alerik
4 godine prije

Cijepljenje nikad nije bilo u mom fokusu, niti sam mu pridavao kakvu pozornost. Došli bi medicinski radnici u školu i ajmo, zavrni rukav, ampulu u injekciju i da vidimo tko je hrabar, tko kukavica. Nakon toga bi bila mala krastica, crvenilo i nakon nekog vremena zaboraviš. Tijelo nije zaboravljalo jer bi na nadlaktici trajno ostao znak, krug od cijepljenja. No, to je bilo nekad, prije tro-peterovalentnih cjepiva. Prije nego je farmaceutska industrija postala zvijer, a liječnici, apotekari uvezani u korupcijske mreže (studijska putovanja dva tjedna recimo u Australiju, all inklusive gdje bi gledali klokane). Postojao je i Imunološki zavod koji je bio garant zdravstvene ispravnosti cjepiva. Onda je Imunološki zavod dospio u probleme. Kako? Za ministra zdravstva Milinovića je farmaceutska industrija imala sreću pa se niotkuda pojavila svinjska gripa. Krenula je kampanja preko TV, radija, novina s ciljem zastrašivanja stanovništva. Slijedi apokalipsa ne cijepimo li se. Reklamom , medijski induciran… Čitaj više »

Kvisko
4 godine prije

Cijepljenje djece, odnosno mozebitne nus pojave cjepiva na organizam djeteta su relativno lako dokazive.Krstenje djece i kasnija cjelozivotna indoktrinacija religijom nije cak ni empirijski dokaziva, pa ipak, vrlo rijetki roditelji si postave pitanje kako ce religijska indoktrinacija djelovati na mentalno zdravlje i logicno rasudjivanje djeteta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI