fbpx

Je li moguće po sili zakona nametnuti mami i tati da trajno oštete zdravlje ili usmrte svoje rođeno dijete?

Beba s roditeljima

“Cijepljenje je najveći doseg moderne medicine koji je mnogima produljio životni vijek… Cijepljenje je najveći medicinski uspjeh 20. stoljeća i cijepljenjem je spašeno više života nego bilo kojom drugom medicinskom intervencijom u povijesti…”

Svakom brižnom roditelju prioritet su najbolji interes i dobrobit vlastitog djeteta, pri čemu se vodi posebna pažnja o djetetovom zdravlju i sigurnosti koji su imanentni zdravlju i sreći samog roditelja. Stoga je svakom brižnom roditelju itekako stalo da vlastitom djetetu osigura pravo na zdrav život i omogući mu najvišu dostupnu razinu zdravstvene zaštite uz, naravno, adekvatnu edukaciju i argumentirane savjete kompetentnih stručnjaka.

Cijepljenjem u praksi današnjim cjepivima zdravo dijete može završiti s nepoželjnim sporednim pojavama cijepljenja koje uključuju trajno oštećenje djetetova zdravlja, kao i smrt, uz napomenu proizvođača kako niti jedno cjepivo nije 100% učinkovito, tj. ne pruža potpunu, dugoročnu zaštitu čime se proizvođač ekskulpira odgovornosti za neispravan proizvod. Upravo radi navedenih činjenica zakon predviđa institut informiranog pristanka, tj. pravo na suodlučivanje, koje obuhvaća pravo na obaviještenost i pravo na prihvaćanje ili odbijanje nekog medicinskog postupka.

Što to znači? To znači da se roditelj, tj. zakonski zastupnik djeteta, prije cijepljenja svog djeteta obvezno mora u potpunosti istinito obavijestiti i o mogućim, postojećim negativnim učincima cijepljenja (u suprotnom informiranog pristanka nema) i upravo radi činjenice egzistiranja tih negativnih učinaka cijepljenja ima pravo na prihvaćanje ili odbijanje cijepljenja. Unijeti stranu tvar u tijelo bez informiranog pristanka je pravno nedopustivo. Također, zbog problematike i teških posljedica koje mogu biti prouzročene medicinskom intervencijom, zakon predviđa da liječnik postupa pažnjom dobrog stručnjaka i poduzme sve poznate mjere predostrožnosti u obavljanju svoje profesionalne djelatnosti. Pravilnikom su određene opće i posebne kontraindikacije za cijepljenje, te njihovo utvrđivanje prije cijepljenja radi reduciranja nastupa nuspojava kod prethodno zdravog djeteta (cijepe se zdrava djeca) koje mogu završiti nepoželjnim sporednim pojavama cijepljenja, a prvenstveno radi djetetove sigurnosti. Iako, ako se i utvrdi kako dijete nema kontraindikacija za cijepljenje isto nije garancija da do negativnih učinaka cijepljenja neće doći. Razlog više za poštivanjem prava na suodlučivanje.

Vjerujemo zaista kako je cijepljenje u smislu unosa u ljudski organizam bioloških preparata od mrtvih ili živih, dovoljno oslabljenih (atenuiranih) uzročnika zaraznih bolesti, njihovih proizvoda ili dijelova, radi aktivne imunizacije jedan od najvećih civilizacijskih dosega, te da je spasilo živote, stoga inzistiramo na strogom poštivanju regulatornog okvira kojim je ono uređeno, a kako bi opravdalo svoju očekivanu svrhu.


Izvor: Cijepljenje.info

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
13 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Ilirac
Gost
Ilirac
1 godina prije

‘https://www.dcclothesline.com/2019/03/29/doctors-who-discovered-cancer-enzymes-in-vaccines-all-found-murdered-3/’

‘https://www.naturalnews.com/2019-10-04-medical-horror-genetic-sequencing-vaccines-mrc-5-cancer-genes-modified.html’

debeli pas
Gost
debeli pas
1 godina prije

Tko je tako jako pametan neka se ne cijepi. Možda bi prije trebao popričati sa strukom , a ne crpiti “znanje” sa internetskih portala.

Onako usput
Gost
Onako usput
1 godina prije

Debeli psu, ako tebi činjenica da se cjepljenje u Hrvatskoj vrši po prisilom, i to “medikamentom” koji nije prošao sva potrebna klinička ispitivanja koja moraju proći lijekovi, bez da itko snosi odgovornost za nuspojave, među kojima su sterilitet, teški invaliditet ili smrt, a javno dostupne izjave i snimljene emisije u kojima se jasno govori o beskorisnosti, štetnosti, te opasnosti obaveznog cjepiva, iz usta hrvatskih krovnih stručnjaka iz područja imunologije, Profesora dr. Sci. Željka Poljaka, spec. imunologije i alergologije, osnivača i dugogodišnjeg voditelja Studija Imunologije i alergologije na medicinskom fakultetu u Zagrebu, te Dr. Sci. Srećka Sladoljeva spec. Imunologije, voditelja Odjela za istraživanje i razvoj Imunološkog zavoda u Zagreba, nisu dovoljne da se barem zapitaš što se ovo u našoj zemlji događa, očigledno je da ti logika nije jača strana, a čini se da bi i pod hitno trebao na medicinski pregled mozga.
Malo je stručnjaka iz HR koji bi im se po autoritetu iz ovog područja mogli približiti, a njihov stav i stručno mišljenje politika, sabor i vlada RH, prilikom kreiranja i donošenja zakona, u potpunosti zanemaruju.

Svima koji zanemaruju vapaj roditelja oštećenih cjepivima i stavove vrhunskih znanstvenila koji riskiraju i javno nastupaju s izjavama o cjepivu u igli kao beskorisnoj praksi i realnoj opasnosti po zdravlje i život, poručujem: Sutra će se dogoditi i vama! Zar ste zaista toliko zatupljeni da to ne možete vidjeti? Koliki trebaš biti ignorant i slijepci da ne vidiš da prisili ovdje nema i ne smije biti mjesta?!

Cjepljenje djece pod prisilom mogu odobravati, predlagati i provoditi samo isprani mozgovi ili bezdušni plaćenici svjetske korumpirane zločinačke organizacije – farmacije!

Mafije koja se legalno bogati na dilanju droga i bolesti, a koliko je crno pod noktom, se brine za život i zdravlje naše djece.

Derim
Gost
Derim
1 godina prije

U čemu je problem? Ko je “pametan” pa se vakcinisao taj se zaštitio a “budalama” kako bude. Čemu primoravati ljude ?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Problem je u zakonskoj prisili na cijepljenje, ni u čemu drugom. Dakle, nema izbora cijepiti se ili ne, ono je obavezno, a da pritom odgovornost za posljedice cijepljenja ne preuzima ni zakonodavac (država), niti zdravstveni sustav, niti liječnik, niti farmaceutska industrija, već isključivo i jedino roditelj.

RoPe
Gost
RoPe
1 godina prije

Ja koju godinu vidim kako kmece da je njihovo cipirano dijete ugrozeno tudjin necipiranim djetetom

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

RoPe
Odlična opservacija. Bravo!!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Bas tako

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

Naravno da može. Svi smo čitali Orwella pa možemo zaključit šta nas čeka

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Cijepljenje nikad nije bilo u mom fokusu, niti sam mu pridavao kakvu pozornost. Došli bi medicinski radnici u školu i ajmo, zavrni rukav, ampulu u injekciju i da vidimo tko je hrabar, tko kukavica. Nakon toga bi bila mala krastica, crvenilo i nakon nekog vremena zaboraviš. Tijelo nije zaboravljalo jer bi na nadlaktici trajno ostao znak, krug od cijepljenja.

No, to je bilo nekad, prije tro-peterovalentnih cjepiva. Prije nego je farmaceutska industrija postala zvijer, a liječnici, apotekari uvezani u korupcijske mreže (studijska putovanja dva tjedna recimo u Australiju, all inklusive gdje bi gledali klokane).
Postojao je i Imunološki zavod koji je bio garant zdravstvene ispravnosti cjepiva.

Onda je Imunološki zavod dospio u probleme. Kako? Za ministra zdravstva Milinovića je farmaceutska industrija imala sreću pa se niotkuda pojavila svinjska gripa. Krenula je kampanja preko TV, radija, novina s ciljem zastrašivanja stanovništva. Slijedi apokalipsa ne cijepimo li se. Reklamom , medijski induciran strah je dalje tražio od farmaceutske industrije valjano cjepivo. Proizveo ga je Novartis Pharm AG. Na brzinu.
No, krenule su i sumnje, najprije poljske ministrice zdravstva u ispravnost cjepiva tako da se ministar Milinović išao cijepiti pred kamerama kako bi dokazao ispravnost. U njegovom slučaju se pokazalo neštetno, što mnogi sadašnji hadezeovci žale.
Za Hrvatsku je kao dobavljač cjepiva odabran Imunološki Zavod. Nabavit će cjepiva u vrijednosti od 20 milijuna eura za Hrvatsku, BiH i Srbiju. No, nitko se nije htio cijepiti, ljudi su shvatili te igre. HZZO je Imunološkom uplatio jedan dio računa, Srbija je otkazala svoju narudžbu, Novartis nije htio cjepivo natrag i Imunološki je sam platio kompletan račun. Kako? Pa na računu su imali oko 10 milijuna eura od kredita koje su digli za obnovu pogona, izgradnju nove poslovne zgrade. Novac su dali za cjepivo koje su mogli samo spaliti, za proširenje posla nije ostala ni lipa. Kasnije su slijedile ovrhe Imunološkom i propast.
Od te svinjske gripe bilo je još gripa, nitko pametan se nije cijepio.

Jednog dana mi je došlo dijete iz škole i reklo da je bilo cijepljenje u školi. Nitko me nije obavijestio. Nitko nije tražio pristanak. Kao što to već biva. Po Zakonu i po kalendaru cijepljenja. Slijedećih 30 dana mi je dijete provelo u povišenoj temperaturi nesposobno za odlazak u školu.
Uslijedile su još neke kožne reakcije.

Dođu li ikad ti likovi opet u školu i bude cijepljenje – nećeš se cijepiti, nego nazovi mene.
Naravno, bilo je dalje cijepljenje. Moje dijete se nije cijepilo. Slijedila je reakcija školske liječnice, telefonska pa pismena, pa onda dolazak socijalnih radnika i na kraju sud. Presuda kriv, cijena za krivnju 2 500 kuna. Prigovor. Sutkinja pronašla salamonsko rješenje i naplatila 100 kuna sudskog troška.
Ne znam što bih rekao budućim roditeljima, da li da cijepe svoju djecu ili ne. Nisam antivakser, nisam niti pro. Samo što ne dam da se itko moj više cijepi. Za mene je priča tu gotova što se cijepljenja tiče, a drugi neka odlučuju za se.

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Koliko ti je dijete bilo tada staro?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Šesti razred.

Kvisko
Gost
Kvisko
1 godina prije

Cijepljenje djece, odnosno mozebitne nus pojave cjepiva na organizam djeteta su relativno lako dokazive.Krstenje djece i kasnija cjelozivotna indoktrinacija religijom nije cak ni empirijski dokaziva, pa ipak, vrlo rijetki roditelji si postave pitanje kako ce religijska indoktrinacija djelovati na mentalno zdravlje i logicno rasudjivanje djeteta.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
13
0
()
x