U Njemačkoj i Austriji rok trajanja covid cjepiva ponovno produžen za tri mjeseca

Njemacka-Covid-Cijepljenje
26 komentara

U Njemačkoj su dobavljači lijekova za ljekarne očito dobili upute da jednostavno ponovno “neslužbeno” produže rok valjanosti cjepiva protiv Covida – za dodatna tri mjeseca. Očito rok valjanosti, baš kao ni učinkovitost eksperimentalnih cjepiva, više nije stvar znanosti, već je odnedavno prepuštena političkoj diskreciji.

Praksu, koja je sama po sebi potpuno nemoguća u smislu farmaceutskih pravila, razotkrio je dopis čitatelja za “reitschuster.de”, prema kojem su dobavljači farmaceutske veledrogerije dobili uputu da produže rok valjanosti za cjepiva protiv korone za tri mjeseca – i to drugi put ove godine. Prema izvoru dotičnog zviždača, koji je očito aktivan u industriji, u njegovih 45 godina profesionalnog djelovanja nikada se nije dogodilo ništa slično.

Kada je Reitschuster upitao je li to tako, Paul-Ehrlich-Institut (PEI), najviše savezno tijelo za odobravanje cjepiva u Njemačkoj, otišao je toliko daleko da je odgovorilo prema u međuvremenu uobičajenom obrascu “potvrde uskraćivanjem”:

“Ne radi se o općem produljenju roka trajanja cjepiva protiv COVIDA-19, već se takvo produljenje temelji na odobrenjima koja prethode ispitivanju podataka o stabilnosti. Promijenjeni datumi najboljeg roka također su ažurirani u skladu s tim.”

Jednostavnim jezikom: produženje trajnosti, koje se ovdje spominje kao “ažuriranje”, zapravo se dogodilo – i nastavlja se događati.

PEI je također poslao niz referenci na odgovarajuće obavijesti instituta i odgovorio na pitanje koliko često se takva produljenja događaju ili su se događala ističući da se rokovi trajanja “općenito nikada ne produžuju bez odgovarajućih datuma”. “Nemamo statističkih procjena o učestalosti odgovarajućih primjena i produljenja roka trajanja”, rečeno je.

Također uobičajena praksa u Austriji

I u Austriji vlada jednostavno produljuje rok trajanja cjepiva, kao što je zastupnik FPÖ-a Christoph Steiner objasnio u nezaboravnom govoru: Savezni ured za sigurnost u zdravstvu dao je pismenu uputu “koordinatorima za lijekove”: “Serije kojima istječu datumi na zalihama ne smije se uništavati, već ih treba staviti u karantenu pod uvjetima skladištenja koje je proizvođač naveo u tehničkim informacijama.“

Ovo je kako bi se osiguralo “da se zahvaćene serije mogu nastaviti koristiti u slučaju (naknadnog) produljenja roka trajanja od strane EMA-e i BASG-a i na taj način koristiti austrijskom stanovništvu.” Steiner je savršeno pročitao ovo pismo i njegov sadržaj poentira:

“Sada to znači da bismo cjepivo kojem je istekao rok trajanja, koje ionako više ne pomaže protiv novih sojeva, trebali ponovno ubrizgati šest mjeseci kasnije, jer je ova vlada kupila previše milijuna doza cjepiva. Svi koji se žele cijepiti na jesen, neka se zabave s isteklim rokom trajanja.”

Nadalje, Steiner se opravdano razbjesnio: „Ako na jogurtu kojem je istekao rok trajanja ispišem novi rok trajanja, jogurtu je i dalje istekao rok trajanja! To nije normalno! To nije normalno! Istekao je rok, istekao, ministre.”

Čovjek je već toliko naviknut na skandale o neučinkovitosti cjepiva, na bezbrojne (po život) opasne nuspojave i beskrupuloznost s kojom vlade nameću ta cjepiva ljudima da nije iznenađen činjenicom da njihov jednostavni potez olovke rok trajanja može magično produljiti za tri mjeseca – po “potrebi” i nekoliko puta!

Uništavanje poreznog novca u službi farmaceutskog lobija

To je sasvim logično, posebno s obzirom na njemačku i austrijsku koronsku politiku: njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach u svibnju je naručio cjepivo vrijedno 830 milijuna eura kako bi se “optimalno pripremio” za svoj preventivni jesenski val. Nedugo nakon preuzimanja dužnosti već je nabavio cjepiva za 92 milijuna eura, od čega je skoro četiri milijuna doza nedavno moralo biti uništeno jer im je istekao rok trajanja. Ova groteskna pogrešna planiranja na račun poreznih obveznika, koja su pomogla povećanju profita farmaceutske industrije do astronomskih visina, naštetila su Lauterbachu jednako malo kao i njegove kontinuirane laži i proturječja.

Austrijska vlada se također potpuno pogubila, prvo je donijela obvezu cijepljenja za sve stanovnike koja je najprije bila odlučena, zatim suspendirana i na kraju ukinuta, s odgovarajućim visokim zalihama. Kako bi se izbjeglo njihovo uništenje, koje je zapravo na pomolu, ili barem odgodilo dok ljudi ne zaborave skandal, rok upotrebe se jednostavno produljuje. Jedan se skandal širi na drugi.

cijepljenjecjepivoCovidrok trajanjavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

tako i nas konzum , preko starog vijeka trajanja ,nalijepe novi ,sve ce to raja pobrstiti

nepoželjni
1 godina prije

Naravno! …ako te truje, onda rok trajanja otrova nije bitan a biti će još efikasniji i bolji (kao crno vino-odležan;)

1 godina prije zadnji put uredio dzabaludin
roberto
1 godina prije

Dok ne postane..neograničen..hehe

Japanac
1 godina prije

Ako već moraš da primiš vakcinu zbog posla, itd… bolje je primiti onu čiji je rok istekao…. manje će imati nus pojava..

Vojni analitičar
1 godina prije

Nema nikakvih problema. Pa neće se grafen pokvariti ni za 33 mjeseca.

Fehko
1 godina prije

Jogurtu ozbiljniji pristup imaju proizvodjaci.

Prle
1 godina prije

Znaju oni koliko je stoka pojela smeca i mela,pa sto nebi moglo i ovo.

Jednostavno receno
1 godina prije

Pa svakako je staro ko za koliko godina šta je još par mjeseci? Jer kakve su to mašine i gdje je ta industrija da za godinu dana naštanca milijarde bočica za pelc?

tihobl
1 godina prije

Kad se samo sjetim JUS, najboljeg standarda na svijetu koji je nastao tako sto su uzeli DIN, ASA i ГОСТ, vidjeli sta je kod koga najstrozije i to ugradili u standard. A hranu za djecu, bebi opremu i drugo vezano za djecu su dodatno postrozili.

Znate li da je JUS dopustao 100 puta manje radijacije i teskih metala u hrani nego sto dopusta ISO? Znate li kad bi kovid vakcine dobile dozvolu i postale uskladjene sa JUS – nikad. Eto vam EU i njihovi trovacki standardi, a nije vam valjao JUS.

Max
1 godina prije

Eto me familija jebe u zdrav mozak.

Sardelino
1 godina prije

Nije im cilj spriječavanje zaraze i nakakvo liječenje već im je cilj ubacivanje u još necijepljene supstance nepoznatog porijekla. Uz što manji trošak.
Cijepivo nije i napravljeno da djeluje. To je potvrdio i predsjednik SZO na izravan upit Bolsanara.
Ono što bi trebalo biti djelotvorno su upravo te supstance nepoznatog porijekla ubrizgane u ljudska tijela.

Jomla
1 godina prije

Tko će se bocnuti, njemu je ionako svejedno! Rok istekao, ne istekao, primio “medicinsku prevaru” il’ vodu iz bare… sve mu je to isto!

Zorule
1 godina prije

mislim da je to problem za farmakomafiju, ako se više produžuje rok postojećim bočicama tko će naručivati nove?

Magefun
1 godina prije

Ustvari to je manje bitno, kad i frisko ” cjepivo ” je opasno za ljude i ima smrtne posljedice. Nek se budale bockaju, ocito im nije dovoljno prevare.

roberto
1 godina prije

Jel radi neko ovdje;);)

Đole
1 godina prije

CDC je od ponedeljka ukinuo sva ograničenja (osim nošenja maske kod najugroženijih) …cjepljeni/necjepljeni nema diskriminacije, nema karantene za doticaj sa ‘zaraženim’, na osobnu procjenu se ostavlja postupanje …a bolesni mogu na posao 24h nakon šta tempratura prestane…čemu sve ove pizdarije…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI