Liječnici tuže japansku vladu za obaveznu osobnu iskaznicu za pristup medicinskoj njezi

Identitet
9 komentara

Skupina liječnika osporila je središnju japansku vladu zbog uredbe Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi (MHLW) kojom se za medicinsku njegu nalaže korištenje nacionalne osobne iskaznice umjesto iskaznica zdravstvenog osiguranja.

Tokyo Medical Practitioners Association (TMPA) zajedno s još 273 tužitelja podnijeli su tužbu okružnom sudu u Tokiju protiv naloga MHLW-a. Prema naredbi, bolnice i druge zdravstvene ustanove od osoba koje traže liječenje trebat će tražiti kartice Moj broj umjesto kartica zdravstvenog osiguranja. Kartice Moj broj dolaze u fizičkoj osobnoj iskaznici i digitalnoj verziji.

Tužitelji su tvrdili da zahtijevanje od medicinskih ustanova da prihvate My Number kartice poziva Nacionalnu dijetu – japanski parlament – da izmijeni Zakon o zdravstvenom osiguranju. Izmjenom akta kroz uredbu ministarstva, Tokio je prekršio članak 41. japanskog ustava koji kaže da će parlament “biti jedini zakonodavni organ države”.

Štoviše, tvrdili su da je sustav My Number skup za implementaciju. Instalacija košta oko 700.000 ¥ (5.121 USD), što je previsoka cijena za neke liječnike. Neki su liječnici zbog toga razmišljali o trajnom zatvaranju ordinacije.

U tužbi je sudu upućen zahtjev da naredi vladi da plati 100.000 jena (731,60 USD) po tužitelju jer je povrijeđena sloboda tužitelja da se bave medicinskim aktivnostima.

Čelnik TMPA dr. Akio Suda pozvao je druge medicinske udruge diljem Japana da se pridruže tužbi. Rekao je: “Ako stariji liječnici koji dobro poznaju svoju zajednicu zatvore svoja vrata, lokalna medicinska skrb će se pogoršati. Ono što vlada radi je uništavanje medicinske skrbi.”

Moj brojevni sustav zamisao PM Suge

Japanski premijer Yoshihide Suga postavio je digitalizaciju u japanskoj vladi kao glavni prioritet otkako je preuzeo dužnost u rujnu 2020. Sustav My Number koji kombinira brojeve socijalnog osiguranja i porezne brojeve u jedan ključni je dio ovog nastojanja. Uz to, Tokio se obvezao da će bolje koristiti sustav i proširiti njegovu upotrebu.

Prema sustavu My Number, stanovnici Japana dobivaju 12-znamenkasti broj. Čak i kada se osoba vjenča, preseli na drugo mjesto stanovanja ili promijeni posao, broj će ostati isti. 12-znamenkasti broj može se koristiti za socijalno osiguranje, oporezivanje i odgovor na katastrofe.

Fizička verzija My Number ID-a, koja se može predstaviti kao obična osobna iskaznica, nosi broj i sliku osobe. Također ima čip koji sadrži elektronički certifikat i osnovne podatke kao što su ime osobe, adresa, datum rođenja i spol.

Japanska vlada ponudila je bodove kako bi potaknula korištenje My Number ID-a među stanovništvom. Ali sedam godina nakon uvođenja sustava, samo se polovica stanovništva prijavila. Osim gnjavaže oko dobivanja osobne iskaznice, duboko ukorijenjena nelagoda i nepovjerenje u vezi s državnim upravljanjem podacima pridonijeli su ograničenom prihvaćanju osobnih iskaznica.

U rujnu prošle godine japanska je vlada – putem MHLW-a – objavila novu naredbu kojom se od zdravstvenih ustanova zahtijeva da uspostave sustav za provjeru kartica My Number. To bi stupilo na snagu od travnja 2023.

U listopadu 2022. Tokio je najavio da će kartice zdravstvenog osiguranja biti ukinute u jesen 2024. i uključene u sustav My Number. Taj je potez u biti obvezao Japance da dobiju My Number ID jer je sada potreban za medicinske tretmane pokrivene osiguranjem. To je također dovelo do tužbe koju su podnijeli TMPA i ostali tužitelji.

JapanOsobna iskaznicaTužbazdravstveno osiguranje
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Odličan primjer KAKO sotonisti iz WEF a namjeravaju CHIPIRAT ( žig zvjeri ) , cjele narode !!!! Upravo po Bibliji – baš kako je napisano !!! Dakle tko ne bu prihvatio , neće moć niti trgovati , niti …… Dakle od vas se traži da SVOJEVOLJNO PRIHVATITE — žig zvjeri — prodate vlastitu dušu vragu — kroz dobrovoljno chipiranje a čime postajete ROB — CARTELA ZA RAČUN — vraga !!! Ne , ne i ne !!!! Izdržite !!!! Upravo sada !!! Se okončava bitka za BUDUĆNOST PLANETA !!! Ti .. vražji zaredjenici će i sami uskoro postati —- ZVJERI PROGONJENE !!! Sami , preplašeni , gladni i … Od sama vraga – za života – napušteni . Kasnije … njegovi su 😎 !

crodaemon1
11 mjeseci prije

Oib

Гавран
11 mjeseci prije

Nemačka i Japan su u statusu ratnih zarobljenika. Kada pokušaju da dignu glavu dobiju miniranje plinovoda ili Fukušimu.

Гавран
11 mjeseci prije

U Italiji, u blizini Trsta, na granici sa Slovenijom, nalazi se Naučni park (Science Park), gde je smešten i Međunarodni centar za genetski inženjering i biotehnologije u kome se istražuju virusi poput zike, HIV-a i kovida 19.
Reč je o laboratoriji koja je klasifikovana kao nivo P-3 biološke sigurnosti, a uskoro će uključiti i laboratoriju nivoa P-4, poput one u Vuhanu. To je izazvalo zabrinutost i reakciju medija i građana u Italiji.

Ako USA-đani izgube rat u Evropi ostaće im samo prostori USA da ih usrećuju svojim kreativnostima.

joškoboško
11 mjeseci prije

Stvaran slučaj u Hrvatskoj, Umirovljenik, prima mirovinu u Hrvatskoj, plaća porez iz mirovine na poreznoj kartici u Hrvatskoj, ima zdravstvenu iskaznicu jer je prijavljen u HZZO od HZMO koji plaća sve doprinose iz mirovine, ali je izbačen od strane HZZO iz obaveznoga zdravstvenoga osiguranja jer nema prebivalište u Hrvatskoj (na traženje MUPa jer nema osobnu iskaznicu jer je beskućnik)
Problem između HZZO, HZMO, MUPa i Službe za socijalnu skrb traje već 5 godina, a čovjek 75 godina nemože doći do ljekova, zdravstvene skrbi, jjer svi čekaju da umre i da se slučaj rješi višom silom- to je naša Hrvatska, ponos novih partizana kojih je puna TV i parade sjećanja!

Max
11 mjeseci prije

Pravedna tužba protiv dehumanizacije društva.

Jomla
11 mjeseci prije

To japanci izmislili JMBG? Mašala, mašala! 😛 😛

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI