fbpx

Marseille će uspostaviti vlastito znanstveno vijeće u vezi s Covidom kao prosvjed zbog ‘ovisnosti’ o pariškim znanstvenicima

Marseille - Covid-19

Francuski grad Marseille usvojio je prijedlog za formiranje vlastitog znanstvenog vijeća za procjenu statistike Covida i razvijanje informiranijih lokalnih politika, dok se u isto vrijeme bori protiv “nepravednih” pravila zaključavanja, koje je nametnula vlada.

Prijedlog je usvojen u ponedjeljak, a iznijela ga je bivša francuska senatorica Samia Ghali, trenutačna zamjenica šefa gradske uprave.

Ovim potezom će Marseille preuzeti vodeću ulogu u procjeni vlastite zdravstvene situacije i pružiti gradonačelnici Michèle Rubirola i gradskim čelnicima potrebne informacije za upravljanje vlastitom politikom o ograničenjima Covida, rekla je Ghali.

”Gradonačelnik mora predsjedati znanstvenim vijećem kako bi mogao imati uvid u nedostatke, no tako imat ćemo i perspektivu te više nećemo ovisiti o određenim pariškim znanstvenicima, ali isto tako i mi sami imamo sposobnost reći što ide, a što ne i više se nećemo prilagođavati onome što dolazi iz Pariza”.

Ghali je posljednjih tjedana posebno glasna u kritikama pariških zakonodavaca, nakon nametanja novih ograničenja Covida u Marseilleu i susjednom Aix-en-Provenceu. Vlada je u rujnu odredila da će južni grad postati ”zona maksimalnih restriktivnih mjera”, što će uzrokovati zatvaranje svih restorana i barova na 15 dana, što su mnogi u Marseilleu vidjeli neopravdanim i pretjeranim potezom. Na kraju je restoranima dopušteno otvaranje od ponedjeljka, pod određenim uvjetima, što je Ghali ponukalo da kaže kako su ranije restrikcije bile “nepravedne i stoga neodržive”.

Pariz je u rujnu izbjegao nova ograničenja, što je navelo mnoge izabrane dužnosnike u Marseilleu da sugeriraju kako drugi francuski grad po veličini nije tretiran na isti način kao glavni grad. Rubirola je prethodno podijelila svoje neodobravanje na Twitteru, tvrdeći kako “Najave Oliviera Vérana potvrđuju večeras neravnopravan tretman Marseillea. Nedosljedan i nepravedan.” Ograničenja su na kraju uvedena u ponedjeljak i u Parizu.

Međutim, najava znanstvenog vijeća za Marseille naišla je na kritike nekih političkih vođa. Predsjednik Regionalnog vijeća Provence-Alpes-Côte d’Azur, Renaud Muselier, rekao je da već postoji 10 postojećih i nadležnih zdravstvenih tijela na nacionalnoj i regionalnoj razini. “U ovoj krizi svaka od tih struktura ima svoju stručnost i ulogu. Dodavanje čisto marsejske stvari može samo dodati zbunjenost i kakofoniju u ionako velikoj krizi i zbrci”, napomenuo je.

3.9 9
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Istražuj
Gost
Istražuj
20 dana prije

KONACNO!
To bi trebao uraditi svaki grad i opstina!

Postavljati pitanja i analizirati – a ne kao papagaji – izvrsavati naredjenja “stozera” koji opet izvrsava naredjenja zlocinacke i privatne “svjetske zdravstvene organizacije”!
I povrh svega – jos i MSM i “drustvene mreze” koja je u rukama cionista, koje ne dozvoljavaju nikakvo propitivanje!
Kao da je zlocinacka privatna (Gatesova i Rockfellerova) organizacija – “sveta krava” – pa se ne smije cak niti pomisliti protivrjeciti – zlocinackim. laznim a cesto i pogubnim “odlukama” te SZO.

Inace ista SZO je prije 10 godina do preko vrata, bila umjesana u zlocinacki poduhvat – izazivanja lazne pandemije tzv “svinjskog gripa”!

I sve informacije o ZLOCINU te privatne “svjetske organizacije” su jos uvijek dostupne na mrezi – cak i pored nevidjene gebelsovske cenzure cionistickih/drzavnih medija.

Tko tu koga...
Gost
Tko tu koga...
20 dana prije

Mislim da ce osim propitivanja odluka, analiza i postavljanja pitanja, a koji sami za sebe ne daju rezultate jer ih elita nimalo ne uvazava, biti potreno samoorganiziranja lokalnih milicija koje ce omoguciti obranu lokalnih odluka. Tzv. elite ce nazalost bez srama poslati crne kornjace batinase da naprave reda po njihovoj mjeri.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
20 dana prije

Didier Raoult radi u Marseilleu !?

nekoime
Gost
nekoime
20 dana prije

Soroševi će znanstvenici, u međuvremenu, uvesti vlastite zakone gravitacije.
1. Tijelo pada tamo kamo mu mi odredimo.
2. Ubrzanje će biti onakvo kakvo nama trenutačno odgovara

Max
Member
Famed Member
Max
20 dana prije

U Marselleu se provodi i uspješna bi terapija klorokininom Hrvatskim antibiotikok azitromicinom u nas poznatim kao Sumamed pod vodstvom Dr Didiera Raoulta.

Bosanac
Gost
Bosanac
20 dana prije

Marseilleza

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
20 dana prije

Joško Skoblar – u Olympiqueu iz Marseillea  osvojio
Zlatnu kopačku 1971. -44 gola.

Alex
Gost
Alex
19 dana prije

Biznis se rasplamsava…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
8
0
()
x