Medicinskim časopisima plaćaju kako bi gurali laži o “koristima” cjepiva

cijepljenje

Postoji razlog zašto platforme društvenih medija, poput Facebooka, sada agresivno i sustavno zabranjuju sav sadržaj povezan s cjepivima. Naime, čak ni “medicinski časopisi”, koji bi trebali biti nositelji medicinskih istina, ne mogu održati potpunu, autoritativnu kontrolu nad liječnicima i javnošću dok govore o tim lijekovima i cjepivima. No kada “nezgodne” istine o njihovoj opasnosti i neučinkovitosti počnu izlaziti na vidjelo i širiti se poput požara, onda farmaceutska industrija gubi. Zato svim silama pokušaju zaštiti sebe, jer oni ne rade za očuvanje i poboljšanje ljudskog života, oni rade za profit.

To je razlog zašto farmaceutske tvrtke ulažu milijune dolara u korumpirane veze s medicinskim časopisima, koji su toliko očajni da bi učinili sve za novac od velikih farmaceutskih firmi. Što uključuje i to da nikada ne objavljuju neovisne znanstvene studije koja bi mogle dovesti u pitanje sigurnost ili djelotvornost centara za kontrolu i odobrenih cjepiva.

Kako se ispostavilo, oglašavanje lijekova i cjepiva je razlog zbog kojeg većina glavnih medicinskih časopisa ostaje u poslu, jer industrija lijekova i medicinski časopisi imaju “ekskluzivan i ovisan odnos”. To je razlog zašto su jedini oglasi, koji se objavljuju u takvim časopisima, oni za lijekove i medicinske proizvode.

Da nema ovakvih medicinski časopisa, koji su u ovisnoj vezi s farmaceutskom industrijom, karteli za lijekove ne bi bili ni približno tako profitabilni koliko trenutno jesu. Brojne neovisne studije otkrile su da oglašavanje lijekova u medicinskim časopisima predstavlja “najveći povrat ulaganja od svih promotivnih strategija koje farmaceutske kompanije koriste”, zbog čega su oni glavni fokus velikih farmaceutskih tvrtki.

Nadalje, farmaceutska industrija stavlja vrlo “visoku vrijednost u oglašavanju svojih proizvoda u tiskanim časopisima”, jer su časopisi primarno informacijsko sredstvo kojim dopiru do liječnika. Drugim riječima, medicinski časopisi funkcioniraju kao „vratari između lijekova i pacijenata“, zbog čega farmaceutska industrija troši oko devet od svakih 10 dolara svog oglašavanja na reklame u medicinskim časopisima.

“Farmaceutske tvrtke osiguravaju časopisima potreban prihod, a zauzvrat, časopisi igraju ključnu ulogu u suzbijanju studija koje postavljaju kritična pitanja o riziku od cjepiva – što bi moglo ugroziti dobit”, izvještava Dječja zdravstvena obrana (CHD) u članku: Sukobi interesa ugrožavaju dječje zdravlje.

„Oglašavanje je tako uspostavljen dio rada časopisa da vrhunski časopisi poput New England Journal of Medicine (NEJM) hrabro pozivaju medicinske stručnjake da„ postave na NEJM kamen temeljac svojih reklamnih programa, „obećavajući“  veće jamstvo da će se oglas vidjeti, ljudi će ga pročitati i djelovati prema njemu.

Zbog toga nikad nećete vidjeti reklamu za dodatke prehrani ili bilo koji oblik prehrane u takozvanim medicinskim časopisima: Budući da se vitamini, minerali i funkcionalna hrana izravno natječu s lijekovima i cjepivima – koji, kao što vjerojatno već dobro znate, predstavljaju jedini prihvaćeni oblik moderne “medicine” u Sjedinjenim Državama.

Većina rezultata kliničkih ispitivanja NIKADA nije objavljena u časopisima jer su rezultati nepovoljni za velike farmaceutske tvrtke

Osim njihove varljive reklamne prakse, medicinski časopisi također su sastavni dio prikrivanja studija, koje su u suprotnosti s onima što je zabranila industrija lijekova, a koje su uvijek povoljne za interese farmaceutske industrije. U stvari, velika većina kliničkih ispitivanja nikada neće biti ni objavljena, jer većina njih ne potvrđuje tvrdnje koje je izradila industrija lijekova vlastitim studijama.

Studije koje financira industrija lijekova gotovo uvijek sadrže neistinite podatke zbog niza čimbenika, od kojih najmanji uključuje metodološku pristranost i degradaciju dizajna studija i analitičkih strategija. Prema CHD-u, pristranost može biti prisutna i zbog stvari poput:

„… Neadekvatne veličine uzorka, kratkog vremenskog perioda praćenja, neprimjerenog placeba ili usporedbe, uporabe nepravilnih surogatskih krajnjih točaka, neprikladne statističke analize ili pogrešnog prikazivanja podataka.

S vremena na vrijeme, pokoji zviždač će izaći, iz ovog časopisa ili nekog drugog, i hrabro razotkriti istinu o onome što se stvarno događa iza kulisa. Jedna od njih je dr. Marcia Angell, bivša glavna urednica časopisa New England Journal of Medicine (NEJM), navodno prestižnog, recenziranog časopisa koji je prepun laži i dezinformacija.

“Jednostavno više nije moguće vjerovati većini objavljenih kliničkih istraživanja ili se oslanjati na presudu pouzdanih liječnika ili mjerodavnih medicinskih smjernica”, citira dr. Angell.

Teško je to progutati, priznavanje da je većina onoga što prolazi kao “znanost” samo propaganda industrije lijekova koja je dizajnirana da maksimizira profit farmaceutskih kartela – čak i kada to stavlja život, svima koji uzimaju lijekove ili cjepiva, a posebno djeci, u ozbiljan rizik.

cijepljenjefarmaceutska industrija
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pitalica
4 godine prije

Kada bi to bilo tako jednostavno kao što si napisao, svijet bi bio jedno divno mjesto u kojem ne bi bilo bolesnih.

Par pitanja za početak, za one koji žele znati više.

Što je sa nuspojavama? Što je sa prijavama nuspojava? Što je sa informiranjem o lijekovima/cjepivima, o nuspojavama istih? Zašto liječnici uvijek nude samo jedan lijek/cjepivo, ako postoje više lijekova za bolest/simptom, zašto nema informacija o tome i zašto ne možemo odabrati lijek koji ćemo koristiti u liječenju? Što je sa bolestima i stanjima koje su direktna i/ili indirektna posljedica cijepljenja?

Zašto nikada liječnik i/ili ljekarnik ne daje i informacije o kliničkom ispitivanju lijekova, a posebno cjepiva?
Zašto se oni koji postavljaju pitanja ismijavaju i nazivaju pogrdnim imenima?

markoo
4 godine prije

posljedice se kriju u mass medijima ko silovanja i nasilja novopridoslih u njemacku i sl.
kolko dijece ima poteskoce i autizam sto blazi sto tezi ? ,u svakom selu ima ih nekoliko.

Onako usput
4 godine prije

U Hrvatskoj, Bosni, Srbiji, Sloveniji, Bugarskoj, Rumunjskoj…. je cijepljenje obavezno, osobito za novorođenčad. Odrasli se nemaju obvezu cijepiti bez obzira da li im je istekla imunizacija ili cjepivo nikada nisu primili. U Njemačkoj, Luksemburgu, Velikoj Britaniji, Danskoj, Irskoj, Grčkoj, Španjolskoj, Portugalu, Austriji, Finskoj, Švedskoj, Švicarskoj, Norveškoj, Cipru je fakultativno, po izboru roditelja. Broj obveznih cjepiva u Hrvatskoj iz godine u godinu raste. Na deklaraciji svakog cjepiva stoji da cjepni imunitet traje od 3 mjeseca do najduže 7 godina, ovisno o cjepivu. Nema garanancije da se zdrava osoba, odnosno dijete koje se cijepilo neće razboliti od bolesti od koje se cjepilo čak i za vrijeme tkz.cjepnog imuniteta, ili od druge bolesti koja je navedena kao nuspojava. Ukoliko se to dogodi ili u krajnjoj linij nedugo nakon cijepljenja dijete umre, pprema Hrvatskim zakonima niti jedan pedijatar koji je preporučio i primijenio cjepivo na dijetetu, nema za to nikakvu odgovornost. Odgovornost za nuspojave… Čitaj više »

Onako usput
4 godine prije

Čestitka portalu Logično, i novinarki I. Marinović na ovom članku kojim ukazuje na nepoznate činjenica u pozadini (obaveznog) cijepljenja malodobne djece, postupka o kojem je zabranjeno razgovarati, a istina o njemu nam se nameće kao kakva crkvena DOGMA. Obavezno je, a nije dozvoljeno postavljati pitanja. O mogućim nesagledivim štetnostima i upitnosti djelovanja cjepiva u smislu obavezno liječničko-biokemijskog tretmana koji se primjenjuje na maloljetnicima i novorođenčadi naročito u zemaljama ex.yu i istočnog balkana, javno istupaju i govore brojni krovni medicinski stručnjaci iz područja cijepljenja od kojih je s područja Hrvatske važno istaknuti prof. dr. Željka Poljaka osnivača dvogodišnjeg postdiplomskog studija Alergologije i kliničke imunologije na zagrebačkome MEF-u sedam godina njegovog voditelja, Dr.sc. Srećko Sladoljev, voditelja Odjela razvoja i istraživanja Hrvatskog Imunološkog zavoda, dr.sci. Lucija Tomljenović, mikrobiologinja i biokemičarka na znanstvenom radu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Britanska Kolumbija u Kanadi, Dr. Lidija Gajski, internista i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran… Čitaj više »

onako usput
4 godine prije

Zašto se u medijima više ne spominje Dr. sc. Lucija Tomljenović, specijalist mikrobiologije i biokemije. Doktorirala je biokemiju i trenutno je postdoktorand na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Britanska Kolumbija, koji je podatak iznesen u članku s portala Biologija.com.hr koji je znanstveni portal specijaliziran za novosti i članke iz područja biologije i srodnih znanosti: fiziologije, medicine, psihologije, sociologije, antropologije, prehrane, agronomije, klimatologije i drugih znanosti, a dostupan je svakome tko je zainteresiran za ono o čemu govori. Njezino istraživanje usredotočeno je na objašnjavanje mehanizama kojima cjepiva i njihovi adjuvansi (kemijski dodaci cjepivima) mogu izazvati neurološke i autoimune bolesti. Također radi na razvijanju novih protokola temeljenih na biomarkerima koji bi omogućili utvrđivanje moguće povezanosti ozbiljnih, štetnih pojava nakon cijepljenja sa samim cijepljenjem. Njezin rad na sigurnosti cjepiva bio je objavljen u vrlo utjecajnim medicinskim časopisima uključujući Annals of Medicine, Journal of Internal Medicine, JAMA, Current Pharmaceutical Design, Current Medicinal Chemistry, Vaccine and Lupus.… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI