“Mi smo ljudski zamorci”: Alarmantne stope žrtava za mRNA vakcine zahtijevaju hitnu akciju

Vakcina opasnost
110 komentara

Kako se u Europi i SAD-u pojavljuju službeni vladini podaci o alarmantnom broju smrtnih slučajeva i trajne paralize, kao i drugim teškim nuspojavama eksperimentalnih mRNA vakcina, postaje jasno da se od nas traži da budemo ljudski zamorčići u eksperimentu koji bi mogao promijeniti strukturu ljudskih gena i to daleko gore.

Dok mejnstrim mediji ignorišu alarmantne podatke, uključujući smrt bezbrojnih zdravih mladih žrtava, politiku vakcine protiv korone promiču Vašington i Brisel zajedno sa SZO i kartelom za vakcine sa svim saosećanjem mafijaške „ponude koju ne možete odbiti“.

Alarmantni izvještaj EMA-e

Evropska agencija za lijekove (EMA), agencija Europske unije (EU) zadužena za evaluaciju i nadzor medicinskih proizvoda, koristeći bazu podataka Eudra Vigilance koja prikuplja izvještaje o sumnji na nuspojave lijekova uključujući i vakcine, objavila je 8. maja izvještaj koji jedva da je opravdao spominjanje u glavnim mejnstrim medijima.

Do 8. maja 2021. zabilježili su 10.570 smrtnih slučajeva i 405.259 ozlijeđenih nakon injekcija četiriju eksperimentalnih vakcina protiv COVIDA-19: COVID-19 mRNA VAKCINA MODERNE (CX-024414); COVID-19 mRNA VAKCINA PFIZER-BIONTECH-a; VAKCINA ASTRAZENECA protiv COVIDA-19 (CHADOX1 NCOV-19); i Johnson & Johnson’s Janssen VAKCINA protiv COVIDA-19 (AD26.COV2.S).

Detaljna analiza svake vakcine daje sledeće: Pfizer-BioNTech mRNA genski uređena vakcina rezultirala je najvećim smrtnim ishodom – 5.368 smrtnih slučajeva i 170.528 ozljeda ili skoro 50 % od ukupnog broja za sva četiri. Moderna mRNA vakcina je druga sa 2.865 smrtnih slučajeva i 22.985 povrijeđenih. Odnosno, jedine dvije eksperimentalne mRNA cjepiva kojima se manipulira gen, Pfizer-BioNTech i Moderna, uzrokovale su 8.233 smrti od ukupno 10.570 registriranih smrtnih slučajeva.

To je 78 % svih smrtnih slučajeva od četiri vakcine koje se trenutno koriste u EU. A među ozbiljnim nuspojavama ili povredama koje je EMA zabilježila, za dvije mRNA vakcine na koje se fokusiramo u ovom članku, za Pfizer „eksperimentalnu“ vakcinu, većina prijavljenih povreda uključivala je poremećaje krvi i limfnog sistema, uključujući smrt; srčani poremećaji uključujući smrt; poremećaji mišićno-koštanog sistema i vezivnog tkiva; respiratorni, torakalni i medijastinalni poremećaji, te vaskularni poremećaji.

Za Moderna mRNA vakcinu, najteže povrede ili uzroci smrti uključivali su poremećaje krvi i limfnog sistema; srčani poremećaji; poremećaji mišićno-koštanog sistema i vezivnog tkiva; poremećaji centralnog nervnog sistema. Imajte na umu da su ovo samo najteže povrede vezane za te dvije genetski manipulisane mRNA vakcine.

EMA također napominje da se vjeruje da je samo mali postotak stvarnih smrtnih slučajeva od vakcine ili ozbiljnih nuspojava, možda samo 1 % do 10 %, prijavljen iz različitih razloga. Službeno je više od 10.000 osoba umrlo nakon što su primili vakcinu protiv korona virusa od januara 2021. u EU. To je zastrašujući broj smrtnih slučajeva povezanih s vakcinom, čak i ako su stvarni brojevi daleko veći.

CDC takođe

Čak i američki Centri za kontrolu bolesti (CDC), ozloglašena politička i korumpirana agencija sa profitnim vezama sa proizvođačima vakcina, u svom službenom sistemu za prijavu neželjenih događaja na vakcinama (VAERS), pokazuje ukupno 193.000 „štetnih događaja“ uključujući 4.057 smrtnih slučajeva, 2.475 trajnih invaliditeta, 25.603 posjete hitnoj pomoći i 11.572 hospitalizacije nakon injekcija COVID-19 u periodu od 14. decembra 2020. do 14. maja 2021.

To uključuje dvije mRNA vakcine, Pfizer i Moderna, i Jan, daleko manje rasprostranjene J&J. Od prijavljenih smrtnih slučajeva, 38 % se dogodilo kod ljudi koji su se razboljeli u roku od 48 sati nakon vakcinacije. Zvanični broj smrtnih slučajeva povezanih s vakcinom u SAD veći je za samo 5 mjeseci od svih smrtnih slučajeva povezanih s vakcinom u posljednjih 20 godina zajedno.

Ipak, glavni mediji širom svijeta i američka vlada bukvalno sakrivaju alarmantne činjenice. Oko 96 % smrtonosnih rezultata bilo je od vakcina Pfizer i Moderna, dvije varijante koje su financirale i promovirale Fondacija Gates i NIAID Tonyja Faucija s eksperimentalnom genetskom tehnologijom mRNA.

Štaviše, dr. Tony Fauci, car vakcine američke administracije Bajden i njegov NIAID centar za istraživanje vakcina zajedno su dizajnirali modernu mRNA vakcinu i dali Moderni i Pfizeru svaki 6 milijardi dolara za proizvodnju.

To je takođe očigledan sukob interesa jer Faučiju i njegovom NIAID-u je dozvoljeno da imaju finansijsku korist od svojih patentnih prihoda od vakcine prema neobičnom američkom zakonu. NIAID je razvio proteine ​​korona virusa za razvoj SARS-CoV-2 mRNA vakcine koristeći novac poreskih obveznika. Licencirali su ga Moderni i Pfizeru.

“Nikad viđeno u prirodi…”

Naučnici kompanije Pfizer uradili su svoje testove. Ukratko, 95 % je ono što tvrde Pfizer ili Moderna. Rečeno nam je: „Verujte nam“. Realnija procena stvarne efikasnosti ove dvije vakcine za širu javnost, koristeći podatke koje su proizvođači vakcina dostavili FDA, pokazuje da je vakcina Moderna u vrijeme privremene analize pokazala apsolutno smanjenje rizika od 1,1 %, dok je Pfizer vakcina pokazala smanjenje apsolutnog rizika vakcine 0,7 %. To je jako loše.

Peter Hotez, dekan Nacionalne škole za tropsku medicinu na Baylor College of Medicine u Hjustonu, kaže: „U idealnom slučaju, želite da antivirusna vakcina radi dvije stvari… prvo, smanjite vjerovatnoću da ćete se teško razboljeti i otići u bolnicu, i drugo, spriječite infekciju i time zaustavite prijenos bolesti.” Kako Doshi napominje, nijedno od ispitivanja nije bilo „osmišljeno da otkrije smanjenje bilo kakvog ozbiljnog ishoda kao što su prijem u bolnicu, korištenje intenzivne njege ili smrtni slučajevi.

Niti se cjepiva proučavaju kako bi se utvrdilo mogu li prekinuti prijenos virusa.” Glavni medicinski službenik Moderne je čak priznao da “Naše ispitivanje neće pokazati prevenciju prenošenja.”

Mogući efekti mRNA vakcina

U velikoj novoj studiji koja je upravo objavljena u Međunarodnom časopisu za teoriju, praksu i istraživanje vakcina, dr. Stephanie Seneff, viši naučnik u Laboratoriju za računarske nauke i umjetnu inteligenciju MIT-a, i dr. Greg Nigh, specijalista za naturopatsku onkologiju, detaljno analiziraju mogući putevi u kojima bi eksperimentalne mRNA vakcine Pfizera i Moderne mogle izazvati takve štetne efekte kod vakcinisanih.

Prvo ističu da su i Pfizer i Moderna genski uređene vakcine vrlo nestabilne: „Obje se isporučuju injekcijom mišića i obje zahtijevaju skladištenje u dubokom zamrzavanju kako bi se spriječila razgradnja RNK. To je zato što, za razliku od dvolančane DNK koja je vrlo stabilna, jednolančani RNA proizvodi mogu biti oštećeni ili nemoćni na visokim temperaturama i moraju se držati na izuzetno hladnom kako bi zadržali svoju potencijalnu efikasnost.”

Pfizer preporučuje minus 70 stupnjeva Celzijusa. Autori ističu da kako bi spriječili razgradnju mRNA prije nego što bi mogla proizvesti protein, oba proizvođača cjepiva zamjenjuju metil-pseudouridin kako bi stabilizirali RNK od degradacije, omogućavajući joj da preživi dovoljno dugo da proizvede adekvatnu količinu proteinskog antigena.

Problem na koji ističu je to što „ovaj oblik mRNA unesene u cjepivu nikada nije viđen u prirodi, te stoga ima potencijal za nepoznate posljedice… manipulacija životnim kodom može dovesti do potpuno nepredviđenih negativnih efekata, potencijalno dugoročnih ili čak i trajno.”

PEG pomoćna sredstva i anafilaktički šok

Iz različitih razloga kako bi se izbjeglo korištenje aluminijskih adjuvansa za pojačavanje odgovora antitijela, obje mRNA vakcine koriste polietilen glikol ili PEG kao pomoćno sredstvo. Ovo ima posljedice. Autori ističu, “… obje mRNA vakcine koje se trenutno koriste protiv COVIDA-19 koriste nanočestice zasnovane na lipidima kao sredstva za isporuku.

Teret mRNA smješten je unutar ljuske sastavljene od sintetičkih lipida i kolesterola, zajedno s PEG-om kako bi se molekula mRNA stabilizirala od razgradnje.” Pokazalo se da PEG izaziva anafilaktički šok ili teške alergene reakcije. U studijama prethodnih vakcina koje nisu mRNA, reakcije anafilaktičkog šoka su se javljale u 2 slučaja na milion vakcinacija.

Sa mRNA vakcinama, početno praćenje je otkrilo da se „anafilaksija javlja po stopi od 247 na milion vakcinacija. Ovo je više od 21 puta više nego što je CDC prvobitno prijavio. Drugo izlaganje injekcijom vjerovatno će uzrokovati još veći broj anafilaktičkih reakcija.” Jedna studija je istakla: “PEG je ‘skriveni’ alergen visokog rizika, obično nesumnjivo, i može uzrokovati česte alergijske reakcije zbog nenamjernog ponovnog izlaganja.”

Među takvim reakcijama je i po život opasan kardiovaskularni kolaps. Ovo je daleko od svih neprijavljenih rizika eksperimentalnih mRNA vakcina protiv koronavirusa.

Poboljšanje ovisno o antitijelima

Pojačanje ovisno o antitijelima (ADE) je imunološki fenomen. Seneff i Nigh primjećuju da je „ADE poseban slučaj onoga što se može dogoditi kada su niski, neneutralizirajući nivoi… antitijela protiv virusa prisutni u vrijeme infekcije. Ova antitijela mogu biti prisutna zbog… prethodne vakcinacije protiv virusa…”

Autori sugeriraju da u slučaju Pfizer i Moderna mRNA vakcina, „neutralizirajuća antitijela formiraju imune komplekse s virusnim antigenima da izazovu prekomjerno lučenje proinflamatornih citokina i, u ekstremnom slučaju, citokinska oluja koja uzrokuje široko rasprostranjeno oštećenje lokalnog tkiva.” Da budemo jasni, obično su citokini dio imunološkog odgovora tijela na infekciju. Ali njihovo iznenadno oslobađanje u velikim količinama, citokinska oluja, može uzrokovati zatajenje višesistemskih organa i smrt.

Naš urođeni imuni sistem prolazi kroz nekontrolisano i prekomerno oslobađanje proinflamatornih signalnih molekula zvanih citokini. Autori dodaju da postojeća “antitijela, izazvana prethodnom vakcinacijom, doprinose ozbiljnom oštećenju pluća SARS-CoV-om kod makaka…”

Druga citirana studija pokazuje da je mnogo raznolikiji raspon prethodnih izloženosti koronavirusima, kao što je sezonski grip, doživio Starije osobe bi ih mogle predisponirati za ADE nakon izlaganja SARS-CoV-2.” Ovo je moguće objašnjenje za visoku učestalost smrtnih slučajeva nakon mRNA vakcinacije među starijim osobama. Proizvođači vakcina imaju pametan način da negiraju toksičnost svojih mRNA vakcina. Kako Seneff i Nigh navode, “nije moguće razlikovati ADE manifestaciju bolesti od prave, ne-ADE virusne infekcije.”

Ali oni govore o tome: „U ovom svjetlu važno je prepoznati da, kada se bolesti i smrti dogode ubrzo nakon vakcinacije mRNA vakcinom, nikada se ne može definitivno utvrditi, čak ni uz potpunu istragu, da reakcija na vakcinu nije bila proksimalni uzrok. “

Autori navode brojne druge alarmantne tačke uključujući pojavu autoimunih bolesti kao što je celijakija, bolest probavnog sistema koja oštećuje tanko crijevo i ometa apsorpciju nutrijenata iz hrane. Također Guillain-Barréov sindrom (GBS) koji uzrokuje progresivnu slabost mišića i paralizu.

Osim toga, imunološka trombocitopenija (ITP) u kojoj osoba ima neobično nizak nivo trombocita – ćelija koje pomažu da se krv zgruša – može se pojaviti nakon vakcinacije “preko migracije imunoloških ćelija koje nose teret nanočestica mRNA preko limfnog sistema u slezenu … ITP se u početku pojavljuje kao petehije ili purpure na koži, i/ili krvarenje sa mukoznih površina. Ima visok rizik od smrtnog ishoda zbog krvarenja i moždanog udara.”

Ovi primjeri ukazuju na činjenicu da doslovno izlažemo ljudsku rasu preko neprovjerenih eksperimentalnih genom uređenih mRNA vakcina nesagledivim opasnostima koje na kraju mogu daleko nadmašiti svaki potencijalni rizik od oštećenja od nečega što se zove SARS-Cov-2.

Daleko od toliko hvaljene čudotvorne supstance koju su proglasili WHO, Gates, Fauci i drugi, Pfizer, Moderna i druge moguće mRNA vakcine jasno nose potencijalno tragične, pa čak i katastrofalne nepredviđene posljedice. Nije ni čudo što neki kritičari vjeruju da je to prikriveno sredstvo za ljudsku eugeniku.

Izvor : globalresearch

Autor : F. William Engdahl

Pretplatiti se
Obavijesti o
110 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vendetta
9 mjeseci prije

Ako nekoga zanimaju priče iz Nizozemske predlazem da udjete u FB grupu Bijwerginken na mRna

Uglavnom ono sto ja mogu primjetiti jest da u javnim nl trvrtkama gdje je bockanje bilo obvezno ( kroz odluku ustanove ili pritisak kolega ) sada imaju velikih problema sa “staff shortage”. Avioni kasne, guzve na aerodromima su ogromne, vlakovi kasne, konduktera u javnom prijevozu vidim rijetko kad jer ih nema dosta, iako ih je prije bilo i previse i tako…

Svi pricaju o nedostatku radnika ali nitko ne spominje ociti uzrok. Mozda se i varamo ali to je moja sumnja,

Ako je sve normalno funkcioniralo prije, odakle sad najednom tolki problemi?

Da li imamo vise vlakova koji voze? – Ne, imamo manje

Da li imamo vise tramvajskih linija koje treba pokriti – NE

Cemu nedostatci, di su ljudi?

tihobl
9 mjeseci prije

Zar je cudno da se primjecuju promjene na genetski modifikovanim ljudima?

Hogar Strašni
9 mjeseci prije

A kakve probleme će imati djeca rođena od potpuno cjepljenih. I to kad uđu u pubertet jer tada su hormonalne promjene u tijelu. Tko će od tih jadnika služiti da su njegovi roditelji bili poslušnici pognute glave i golog ramena te primili cjepivo prije 20 godina

Vedran
9 mjeseci prije

Geni onih koji su se uboli nisu valjali ni prije.

Cigeb
9 mjeseci prije

Pripremaju teren za čip kao manje zlo ,eto od kuda navala pretjerane službene istine

NeBudiOvca
9 mjeseci prije

Zamislite da imate susjeda. Taj susjed vam ostavlja smeće pred vratima, gadja vam djecu kamenjem, otrovao vam je psa, ostavlja na oglasnoj ploči zgrade natpis da ste beskorisno smeće koje bi trebalo crknuti.
Jedan dan vam taj susjed donese napitak i kaže “širi se neka viroza u kvartu, ajde popij ovo da se ne razboliš”.
Da li bi popili😲

Davko
9 mjeseci prije

Hajde idemo to sad reći cijepljenima kojima nije ništa Oni ostaju vjerni sljedbenici kovid prevare i sve su agresivniji.

Sardelino
9 mjeseci prije

Ne krećem se u nekom velikom društvu ali evo već drugom poznaniku dijagnosticirana je tromboza i to nakon dugih pretraga.
Trpi velike bolove u potkoljenici desne noge i ne može hodati od bolova.
Veliki je pobornik cijepljenja i njegovo je mišljenje da je trebalo uvesti obavezno i prisilno cijepljenje.
Njegova priča je ovakva.
Ima male prihode i da nešto uštedi na struji odlučio se tuširati u obližnjem gradskom bazenu. Da bi ušao u gradski bazen trebala mu je covid potvrda a da dođe do covid potvrde morao je odraditi obavezna cijepljenja.
Ovo je primjer kako su putevi do tromboze svakojako po svojoj različitosti.
Naravno da ne vjeruje da je trombozu pokupio cijepljenjem. Po njemu to je teorija zavjere.

Jok
9 mjeseci prije

Odlična vijest! Rusi će imati manje posla u Ukrajini. 😁 A sad ozbiljno. Mislim da bi trebali priznati, svatko sebi, da nemamo pojma o ničemu. 1. Zašto bi zapad pomagao Rusima tako da ubija svoje ljude sa cjepivom? 2. Ako su svi zajedno… onda baš i nije bitno cjepivo, ni rat, ni išta drugo na ovom (njihovom) namještenom svijetu. 3. Uživajte dok možete! 👍

Jadranka S.
9 mjeseci prije

” Mi smo ljudski zamorcu.”

Svatko svojom slobodnom voljom pristaje ili ne pristaje biti “ljudskim zamorcem”.

Prestrasno je za djecu, jer se djecu protiv njihove volje “cjepi”, djecu se nista ne pita.

Bond cigarete Bond
9 mjeseci prije

Evo da pozdravim ekipu nakon par mjeseci. Svratih da vidim jel se šta promjenilo a vidim da se i dalje fura tema o vakcinama. Kod nas u BiH više niko ne spominje bilo šta vezano za covid. Pozdrav svima a posebno Debelom Đuri ako još prati portal.
Živjeli.

petar schroder
9 mjeseci prije

Vakcine su napravljene prije korone.Bill Gates je prijavio prvi patent za napravljen virus 2004 godine Patent ne vazi za prirodni virus.Kako sam istrazivao on je prijavio nekoliko pantenta svoji na viruse, Vakcine dolaze iz istoga labora. Mislim da je sada kasno za sve.Sve im ide po planu.Politicari koje placamo i koje smo birali su nas prodali toj farma mafiji, a sta drugo.Klaus Schwab i Bill Gates su samo menedzeri ,a oni pravi koji su ovo napravili su u sjeni.Bill se nekada oglasi kao BABA VANGA DA NAM KAZE KADA DOLAZI NOVI VIRUS , i svi mu vjeruju.Kupio je WHO PRESE TV I POLITICARE i sada mogu da rade sta hoce.Mislim da im pase CIFRA OD POLA MILIARDE, pa ako ovako nastave mozda se to i desi? SAMO NAM DRAGI BOG MOZE POMOCI Sada se malo igraju rata SAMO DA SIJU STRAH IZBACIT TV IZ KUCE, i vec si malo mirniji.Sta… Čitaj više »

Šele
9 mjeseci prije

Biće zanimljivo na jesen,.mislim da će pritisak ,pogotovo na zapadu biti žestok,lično mislim da će se ogromna većina ponovo cjepiti,jer većina ipak i nije imala nuspojave,zašto,nebitno ,zato će reći ,ma ovi antivaxeri samo lažu,ništa mi nije bilo,što se nebi opet cjepivo da mogu u kino,pozorište, na utakmicu,itd,njima neće biti ni na kraj pameti ono o čemu mi antivaxeri razmišljamo i znamo cilj svega

Nepoznati antivakser
9 mjeseci prije

Brojke su iz 5. mjeseca prošle godine. Piše datum.

Yugo 45neregistrovan
9 mjeseci prije

Bojim se da je stvar gotova ,većina aktivnih ljudi,penzionera a na zapadu i djece je već digitalizovano (pogledati video Dodik u St.Peterburgu),mi analogni moramo se isključiti iz sistema i postati “nevidljivi”za sistem,sve ostalo je trla Baba lan

Ivan
9 mjeseci prije

Naši stožeraši još uvijek vjeruju u dobrobiti od cjepiva. Ili možda ne vjeruju, samo su dobro plaćeni da se prave da vjeruju?

Mordehaj
9 mjeseci prije

“Mi smo ljudski zamorci”

‘Oće to kad se ubodeš zarad ljetovanja i sitnih zadovoljstava, a i sam vidiš da tu nešto nije kako treba…

Definicija budale:
Vidiš istinu, znaš istinu, osjećaš istinu, a opet vjeruješ u laž…

Mister No.
9 mjeseci prije

Svako malo sretnem nekoga poznanika koji se, onakio u sred razgovora, počne žaliti na određene zdravstvene probleme. I tako neki dan sretnem jednoga. Vidim nešto teško hoda pa ga kurtoazno i pomalo sa velikom zainteresiranošću upitam “Druže jeli sve ok?. I tako mi ispriča da ima veliih zdravstvenih problema .. da mu se prvotno otvorila krv na nos koja nije pretala teći dok nije otišao do bolnice.. a kasnije mu počela trnuti stopala pa malo pomalo sve do koljena dok više nije mogao na noge.. na magnetnoj pokazalo lezije duž čitave kičme od 2 kralješka pa naniže..primio 5 doza kortikosteroida da bi mogao stati na noge Inače, čovjek je potpuno i uredno cijelpljen i prije nije imao apsolutno nikakviih zdravstvenih problema ( čovjek sa sela odrastao na mlijeku i kamaku ) .

Tupko Glupko
9 mjeseci prije

Alemka Markotić, Laudato TV, studeni 2021.: ‘Cijepljenje djece protiv brojnih bolesti je iznimno važno, jer kad bi to propustili u cijelom svijetu vratile bi nam se stare zarazne bolesti, što nitko ne želi. Jako je važno da sad shvatimo da nitko nikoga ne tjera, ali kaže, treba ispitati cjepivo. A na čijoj djeci ćemo ispitati? Dakle, brojna cjepiva su rađena u zapadnim zemljama, ispitivana u siromašnim područjima Azije, Afrike, na sirotinjskoj djeci. Na nečijoj djeci se to mora ispitati da bi moje dijete bilo sigurno kad primi. A na čijoj ćemo? Dakle, ovo je prvi put… ovaj covid svašta izvlači, ali neke stvari stavlja u red. Sad se ispituje i na europskoj i na američkoj i na drugoj djeci, ne samo na afričkoj i azijskoj.” Alemka Markotić, za Dnevnik Nove TV, listopad 2021: “Nema službene preporuke. Nije provedena treća faza kliničkih istraživanja jer je to doista zahtjevno. Međutim, većina međunarodnih… Čitaj više »

Tupko Glupko
9 mjeseci prije

Vili Beroš, ministar zdravstva, medijska izjava u Splitu kojeg je posjetio skupa s premijerom Andrejem Plenkovićem, siječanj 2022.: “Čitavo vrijeme govorim da su sve mjere na stolu. Obavezno cijepljenje nije opcija. Ako virus bude napredovao, razmišljat ćemo i o obaveznom cijepljenju za starije od 65 godina… ali prvo sad moramo vidjeti kakav je omikron u RH, kakvu kliničku sliku imaju stariji. Ako se ne cijepimo, teško ćemo imati dobru turističku sezonu. Molim vas, shvatite to najozbiljnije. Moramo postići višu procijepljenost koja bi omogućila da Hrvatska bude sigurna destinacija. S ovakvim stupnjem procijepljenosti Hrvatska to nije.” Vili Beroš, početak prosinca 2021., medijska izjava u ime Vlade RH: “U Hrvatskoj se cijepljenje zasniva na dobrovoljnoj bazi i već smo jasno komunicirali kako zasad nije u planu ići u smjeru obveznog cijepljenja. Vlada je osigurala dovoljno doza cjepiva i svatko se može cijepiti besplatno, sigurno i kad god želi te se zaštititi od COVID-19.… Čitaj više »

Tihomir
9 mjeseci prije

Amerikanci su iz VAERSa brisali ogromno slučajeva,za EUDRAVigilance ne znam.

CAN
9 mjeseci prije

…na zapadu ništa novo…

Bosanac
9 mjeseci prije

Džaba je pisat ovcama, kad dođe čoban i baci im malo trave odoše one past travu, pa kad trave nestane onda dođu i opet bleje a od veličine stada ni ne primjete da na drugom kraju stada čoban vrši pokolj.

Max
9 mjeseci prije

Najveći zločin u povijesti.

Stock
9 mjeseci prije

Ovo u Misinom textu je iz maja 2021 i uopste nije aktuelno danas.
Ja sam, u mome pitanju VAERS-u, uzeo SVE proizvodjace i sve prijavljene slucajeve pa to sortirao prema “slucaju”.
I cifre su zastrasujuce, ako ih poredite sa proslogodisnjom statistikom.
” ….(VAERS), pokazuje ukupno 193.000 „štetnih događaja“ uključujući 4.057 smrtnih slučajeva, 2.475 trajnih invaliditeta, 25.603 posjete hitnoj pomoći i 11.572 hospitalizacije nakon injekcija COVID-19 u periodu od 14. decembra 2020. do 14. maja 2021.”

VAERS.png
Vergilius
9 mjeseci prije

Citiram samog sebe, ali koji put je prihvatljivo:
“Ovo već postaje alarmantno i poprima oblike pandemije! Brzo, cjepivo protiv iznenaditisa!”

tihobl
9 mjeseci prije

Beskucnik koji se 8 puta vakcinisao na tudje ime za novac nije mogao uci u sudnicu jer nama potvrdu da je vakcinisan.

danjan
9 mjeseci prije

nek pocrkivaju ovi koji su uzeli takozvano cjepivo nimalo mi ih nije ža a jedino mi ža ove koji su morali radi posla jer su bili u kreditu i tome slično a radi ove stoke koja je tila luksuz da može pit kavu il da mogu na utakmicu nek pocrkivaju jer ovi su radi takvi morali i uzet cjepivo da bi radili i prehranili familiju…..

5454876g876gvbvbvb44
9 mjeseci prije

brojke iz članka su smiješne…a samo u 90 dana iz Vaersa je obrisano preko 12 000 izvještaja…5000 mrtvih je bio izvještaj samo za Škotsku npr.

5454876g876gvbvbvb44
9 mjeseci prije

Mišo džabe si krečio…neznam otkud ti takve optimistične brojke?

Гавран
9 mjeseci prije

Kada kažemo “GENETSKI MODIFIKOVANI LJUDI” Гатес i comp. su pola posla odradili. To znači da u potpunosti znaju genetiku čoveka i pravac razvoja čoveka. To zna samo Bog, a Гатеса i comp. te dve stvari čak i ne interesuju. Njih interesuje samo obrt kapitala. Sa velikom sigurnošću se može reći “GENETSKI UPROPAŠĆENI LJUDI”

łedeno doba
9 mjeseci prije

Stock je dobro aktualizirao ove podatke. Jer ovo su stari podatci. Članak F. Williama Engdahla od prije 1 godinu dana. Dakle, u samom SAD-u, prema službenim prijavljenim slučajevima VAERS-a,. ima sada okruglo 30.000 mrtvih. U Europi, ih ima, više od 40.000. Međutim, kako je već netko od kolega ovdje u diskusiji dobro primjetio–službene institucije, nadležne za objavljivanje slulčajeva smrti i nuspojava, očito kriju, čak i ove službeno prijavljene slučajeve, iako se prijavljuje samo nekih 1% svih smrtnih slučajeva i nuspojava. Naprimjer, nezavisni njemački aktivisti i portali, koji pažljivo prate mjesdčne izvještaje njemačke službene institucije PEI (njemački VAERS ili HALMED), davno su primjetili, da broj smrtnih slučajeva u izvještajima odavno se povećava jako, jako malo,. Dakle, jako malo je novih smrtnih slučajeva. Ne zato što ih nema, već zato,. što ih banditi očito kriju. Jer čak i tih 1% koji se prijavljuju im je očito bilo previše. Tako da prema PEI-u… Čitaj više »

Nijenego
9 mjeseci prije

Nismo mi ljudski zamorci nego zamoreni ljudi.

nepoželjni
9 mjeseci prije

“Mi smo ljudski zamorci”

Ovo je pogrešno(!)…, zato što “zamorci” služe za eksperimentiranje u svrhu sprečavanja štete po ljude… ali (OVAJ PUT) ljudi nisu dio eksperimenta, već su određeni za uništenje – DEMOCID 
“Čačkanje” po genu kod ljudi ne služi u svrhu eksperimenta već u svrhu eliminacije što većeg broja jedinki a da ipak “ne bode u oči”.
Eksperimentira se samo utoliko da što veći broj umre a da ne bude previše očita namjera….
Malobrojni odabrani, da sprovedu democid, se iz petnih žila trude da ne ispadnu sumnjivi (i vidim da i Logično “puši” laž i zabludu) …”ZLATNA MILIJARDA”JE CILJ

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“N1-Methylpseudouridine Can Alter mRNA Translation … The ultimate purpose of an mRNA medicine is to …”

“pseudouridine in mRNA enhances translation through eIF2α-dependent and independent mechanisms by increasing ribosome densit”, ncbi

Postoji dosta stručnih članaka na ovu temu.
Ne bi li bilo bolje prevesti jednog od njih, barem?
Možda i nekoliko? Preambiciozni?

Legendarni Grk
9 mjeseci prije

Upravo su rekli da će EU “za potrebe svih svojih stanovnika” kupiti cjepiva u vrijednosti oko 100 milijardi EUR, a do sada kupljena cjepiva se uredno bacaju i uništavaju jer ih nitko neće.
Za Hrvatsku su predvidjeli oko 40 milijuna novih cjepiva ili 10-11 po čovjeku.
Znam mnoge koji su nakon jednog ili dva cijepljenja rekli da se više neće cijepiti, jer su vidjeli loše posljedice, tako da se ne vidi kako u Hrvatskoj potrošiti tih 40 milijuna novih cjepiva.

goran
9 mjeseci prije

baš lijepo kad nam ovako natanane objasnite sve,još veči otpor če biti sad pred vakcinama i ludim idiotima na vlasti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI