Moderna proizvela 100.000 doza cjepiva protiv COVID-19 u 2019. prije nego što je pandemija uopće počela

Moderna
43 komentara

Izvršni direktor Moderne Stephane Bancel priznao je tijekom razgovora sa Svjetskim ekonomskim forumom (WEF) da je tvrtka već proizvodila cjepiva protiv Wuhan koronavirusa (COVID-19) još 2019., mjesecima prije službenog početka pandemije.

Priznanje se dogodilo tijekom panel sesije 19. siječnja na konferenciji WEF 2023 u Davosu u Švicarskoj, pod nazivom “Stanje pandemije”.

Tijekom sesije, novinarka Sasha Vakulina, koja je moderirala panel, zamolila je Bancela da razgovara o Moderninom razvoju cjepiva, usvajanju i skaliranju s obzirom na to kako je tvrtka odgovorila na porast različitih varijanti koronavirusa. Bancel je u svom odgovoru priznao da je tvrtka već proizvodila cjepiva protiv COVID-19 od 2019., mjesecima prije nego što su prvi slučajevi stigli u Europu i Sjevernu Ameriku.

“Sjajna vijest u odnosu na 2020., gdje smo danas, je da imamo proizvodne kapacitete,” rekao je Bancel. “Kada se dogodila pandemija, Moderna je napravila 100.000 doza u 2019. za cijelu godinu.”

Nadalje, Bancel je priznao da je tvrtka znala da će 2020. doći do globalne pandemije.

“I sjećam se da sam ušao u ured svoje proizvodnje i rekao: ‘Što kažete na to da sljedeće godine napravimo milijardu doza?’”, dodao je. “I oni me malo smiješno pogledaju i kažu: ‘Što?’ A ja kažem: ‘Da, trebamo napraviti milijardu doza sljedeće godine, bit će pandemija’.”
Mainstream mediji brane Bancela, tvrdeći da su njegove riječi “pogrešno protumačene”

Snimka Bancelovog priznanja brzo se proširila društvenim mrežama u danima i tjednima nakon njegove izjave. Kate Cronin, glasnogovornica Moderne, odmah je ustvrdila da je “potpuno netočno” sugerirati da je Bancel priznao da je tvrtka proizvodila cjepiva protiv COVID-19 2019.

Nadalje, više mainstream medija također je stalo u obranu izvršnog direktora Big Pharme, tvrdeći da su njegove riječi namjerno krivo protumačene.

Sudiksha Kochi, pišući za USA Today, tvrdi da Bancel nikada nije konkretno rekao da je tvrtka proizvela 100.000 cjepiva protiv COVID-19 u 2019., napisavši: “Moderna je napravila približno 100.000 doza cjepiva u 2019. u svim proizvodima tvrtke.”

Sophia Tulp, pišući za Associated Press, ponovila je Kochijevu tvrdnju, ističući da transkripti drugih intervjua s Bancelom pokazuju da je dao slične primjedbe u prošlosti iz kojih je jasno da se 100.000 doza koje je spomenuo odnosi na sva cjepiva koja je Moderna proizvela u 2019. Tulp nadalje tvrdi da su ljudi koji su podijelili snimku Bancela namjerno pogrešno protumačili njegove riječi.

“Korisnici društvenih medija koji dijele ovaj snimak kako bi sugerirali da je Bancel priznao da je predvidio pandemiju i preliminarnu proizvodnju cjepiva, ignoriraju činjenicu da on ne precizira o kojim dozama govori kada spominje proizvodnju 2019.”, ustvrdila je. “Prethodni intervjui s Bancelom u kojima daje gotovo identične primjedbe također jasno pokazuju da on uspoređuje doze bilo koje vrste cjepiva iz 2019. s nadograđenim kapacitetom koji je uspostavljen nakon što se virus počeo brzo širiti početkom 2020..”

Ali ono što mediji propuštaju istaknuti jest da ove prethodne Bancelove izjave također pokazuju da je priznao da je prije pandemije razvio cjepiva protiv COVID-19.

U jednom pojavljivanju na CNBC-u početkom siječnja, novinarka Rebecca Quick komentirala je da je na svom posljednjem sastanku s Bancelom, tijekom sastanka WEF-a početkom 2020., izvršni direktor priznao da Moderna već radi na cjepivu protiv COVID-19 iako je bolest u tom trenutku još nije imao ni ime.

“Sjećam se… govorili ste o tome kako ste zapravo radili na cjepivu za COVID”, rekao je Quick. “U tom trenutku, COVID-19 zapravo nije ni postojao u našim glavama.”

“Mislim da u to vrijeme nije bilo imena”, odgovorio je Bancel.

Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 mjeseci prije

Sve je namješteno.

NeBudiOvca
2 mjeseci prije

Pa obzirom da to sto su nazvali cjepivom i tako nije imalo veze s imunizacijom protiv onoga sto su nazvali Covid 19 virusom, mogao ga je poceti proizvoditi i 92. godine.

deev_zg
2 mjeseci prije

dobar jutar

Hogar
2 mjeseci prije

Dr Vladimir Zelenko je fino reka : veci holokaust od nazi 40 tih
Covjek nije puno zivio poslije.
Ovo su zlikovci veceg kalibra. Samo streljanje kao onima u Nunbergu. Tek ce se vidjet koliko ima mrtvih a mladi padaju.

Yugo45neregistrovan
2 mjeseci prije

To su samo teorije zavjere,Gejc,Švap i kompani su zabrinuti za naše zdravlje,molim sve alternativne medije da sa empatijom i podrškom pišu o agendi najvećih dobrotvora koje je čovječanstvo ikad imalo,njihova bliska veza sa Sotonom -Iblisom je za naše dobro,humanizam i briga za budućnost čovječanstva je misao vodilja agende 2020-2030.
Filantropija gore navedenih je novo mesijanstvo i molim Logično redakciju da preispita uređivačku”politiku”inače slijedi nemaš ništa ali si sretan.

tatamata
2 mjeseci prije

lijepo vam sve govorim mjesecima ,ali niko ne slusa ,, ovo se rjesava samo macom u celo .. ovi su prosli obuku kod mengela

Ivan Bgd
2 mjeseci prije

Promislite samo o nazivu kompanije MODE RNA, modifikacija rna.
Sve je deo ranije pripremljenog plana. Cetvrta industrijska revolucija, prema Klausu Svabu, treba da obavi i promenu covekove genetike. Zato zele da nam redovno injektiraju taj njihov pripravak. Negde sam video i patent, medju sastojcima je i jedan koji se zove luciferaza! Eto, u nedostatku inspiracije za neko drugo ime izabrali su taj naziv, slucajno bas kao i sve drugo…

noppo
2 mjeseci prije

COVID = Certificate Of Vaccination and ID. Šta vam još treba?

noppo
2 mjeseci prije

COVID = Certificate Of Vaccination and ID. Šta vam još treba?

borjana
2 mjeseci prije

Cjelu ovu priču, igrokaz i igranku riječi, jest rekao-nije rekao, multimedijalno nadmetanje šta je točno rekao, kad i gdje rekao, snimci… etc… na sve to, samo pustiti vodu i kanalizirati u septićku.
Ovom “diskusijom” se podlo nudi “a la” jedno prastaro “znanstveno” pitanje za vječnu diskusiju bez ikada valjanog odgovora, a to pitanje glasi: šta je starije, koka ili jaje? Ma kakva god kreacija odgovora bila, odgovor nkada neće moći negirati činjenicu postojanja i koke iz koje danas “proizilazi”, jaje.
Namjesto da se pođu zbrajati sve posljedice zločinačkog djelovanja pripravka na ljudski organizam, nama laicima nudi se bezvezno pitanje za razglabanje: šta je starije, virus ili cjepivo??? I to je kao ono oko čega bi se trebale voditi diskusije i lomiti koplja, a da u konačnici niti jedan odgovor neće negirati jedno: virus iz kojeg, kao, proizilazi cjepivo.
Nema šta, svaka čast – podlije i jednostavnije nije moglo biti!

Ivan
2 mjeseci prije

Tocno nam treba Putin i da izgranatira to smece od zidovskih tvornica, pas im mater pokvarenu sto ih Hitler nije sve potamanio?

Ivan
2 mjeseci prije

Bego sine, ne vjeruj ženama koje lažu.

Rovad
2 mjeseci prije

ModeRNA….Kad ovako otvoreno priznaju , onda to znači da vladaju suvereno i samouvjereno. Da su zadovoljni odazivom svekolikog pučanstva svijeta. Milijarde i milijarde su pale na psihotestu , sad su milijarde hakiranog genoma, imaju žig zvijeri… Ovo je ,kad ljudima otvoreno poruče: Većina vas, ste naivne budale.
Sad ostaje vrijeme za vidjeti koji je ishod… Već je ozbiljan porast smrti među pelcovanim. Svako malo neki srčani, moždani, limfom, tromboza, embolija… Govorili su da je okidač kad pelcovani dobiju neku virozu, da tad tijelo počinje nekontrolirano proizvoditi limfocite ubojice, a budući su organi puni Spike proteina , limfociti će ubijati organe vlastitog tijela. Je li to tako ,vidjet ćemo. O tome su pričali profesori Montagnier i Bahdi… Viroze su upravo u tijeku među pelcovanim…

Jomla
2 mjeseci prije

Jeßo 100000 doza, nisu bitne, OVO je bitno: ‘Da, trebamo napraviti milijardu doza sljedeće godine, bit će pandemija’.”

Hogar Strašni
2 mjeseci prije

Nisam cijepljen i očekivao sam ovakve vijesti. Cijepljeni se imaju razloga tek sada bojati za sebe. Tako će biti i kad izađe istina o Ukrajini

Alan Ford
2 mjeseci prije

Ovo je izjava za …..:
Moderna je napravila približno 100.000 doza cjepiva u 2019. u svim proizvodima tvrtke.”
Naime, jedino njihovo cjepivo i to sa privremenom dozvolom je bilo RNA cjepivo protiv SARS-CoV-2.
Niti jedno drugo cjepivo Moderna nije komercijalno proizvela prije toga.
A sva druga njihova cjepiva, pa i terapeutici su bili tek u fazi ispitivanja.
Prema tome, tko bi proizvodio masovno (100.000 doza !!) nečega što nema uporabnu dozvolu, a da prije toga nikada nije napravio niti jedan bilo kakav komercijalni proizvod?
Mislim da je svako dalje tumačenje i objašnjavanje suvišno.

Emiliano Zapata
2 mjeseci prije

Pa gdje je video da sami poslusamo i zakljucimo?

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Nova metoda proučavanja: Nema veze s Modernom (koliko ja znam). “The dynamic process of virus infection in host cells involves intricate interactions between viral components and cellular structures or organelles, but conventional methods lack the ability to acquire dynamic information on individual viruses during the infection process. SINGLE-VIRUS TRACKING(SVT) technique is a powerful approach for studying the REAL-TIME and IN-SITU DYNAMICS of viral processes in live cells and it plays an increasingly important role in the study of viral infection mechanism. SVT allows researchers to obtain the dynamic information on individual viruses during the infection process, including viral entry, trafficking, and genome release, which is meaningful to study the infection mechanisms on the molecular level. In this article, we first discuss the measurement techniques, viral labeling strategies and data analysis methods for SVT, then summarize a couple of applications of SVT and finally propose the challenges and future possibilities of… Čitaj više »

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“Smrtnost od korone je u ovom stupnju pandemije postala zanemarljiva.

Dodatne statistike, koje zgodno nisu priložene u ovom tekstu, ( imdexovog “znanstvenog novinara”, a vidi se da je ćuk), nagoveštavaju da isti trend viška smrtnosti u ovom periodu ima MIOKARDITIS.

Sa druge strane je jedno nemačko istraživanje direktno pokazalo slučajeve oštećenja srčanog tkiva kao posledica mRNA cijepiva.

Takođe, Izraelci su na uzroku cele populacije genijalno dokazali da preležana korona ne povećava rizik od srčanih oboljenja.”

Pazite, ovo je značajan udarac. Jer je jedan ovdje tvrdio da i virus ima Spike.
Ima, ima. Ali ne Wuhan Spike.
I umjetni pri tome.

“Sve je ovo uredno dokumentovano i može biti pronađeno na YouTube kanalu Dr. John-a Campbell-a, bez rizika širenja bilo kakvih zavera.”

Doktor
2 mjeseci prije

To nije cjepivo. To je genski tretman. Cijepivo je nesto drugo. Podveli su pod cijepivo nesto sto to vise nije izmjenjujuci teoriju svrhe cijepiva.

Fliktor
2 mjeseci prije

Rade budale od nas i bespomoćan si da išta promijeniš. Možemo se samo zgražati i besciljno se ljutiti. Na njih, na ostatak svijeta što slijepo prolaze kroz život, na sebe što živiš u takvom društvu.

Keki
2 mjeseci prije

Pa zna se to od početka. Evo imam skrinšotova svu silu.

Filozof 🙂
2 mjeseci prije

Nisu li oni sjedili za stolom na eventu 201 koji je održan par mjeseci prije pandemije ?

DEDA
2 mjeseci prije

AAAAAHHHHHHHHHH

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI