“Ne smatram se prorokom”: Didier Raoult još jednom brani hidroksiklorokin

Didier-o-hidroksiklorokinu
9 komentara

Godinu dana nakon početka pandemije, Didier Raoult nastavlja inzistirati na učinkovitosti hidroksiklorokina, iako neke studije dokazuju suprotno. U intervjuu za BFM TV, mikrobiolog uvjerava da je potvrda njegovih riječi pitanje vremena.

Kako je Francuska prešla simbolični prag od 100 000 mrtvih, direktor IHU Méditerranée Infection osvrće se na zdravstvenu krizu u intervjuu za BFM TV.

Profesor priznaje da je cjepivo protiv Covida u stanju izazvati smanjenje broja slučajeva, ali upozorava da to “nije čarobni štapić”.

“Vidjet ćemo vijek trajanja cjepiva, postoje inačice koje su otporne na određeni broj cjepiva. Zato kažem da cjepivo nije čarobni štapić”, napominje.

“Cjepivo vjerojatno igra ulogu u smanjenju osjetljive populacije i trebalo bi dovesti do smanjenja broja slučajeva”, napominje specijalist za zarazne bolesti, odlikovan Legijom časti 2011. godine i nedavno uzdignut na dostojanstvo zapovjednika Reda lava od strane senegalskog predsjednika.

Istodobno, dok je odbijao osobna pitanja, odbio je reći je li se i sam cijepio. Međutim, primijetio je da je većina osoblja u njegovom IHU cijepljena.

“Ne smatram se prorokom. To je bolest koja ima vrlo malo imuniteta”, primjećuje.

O hidroksiklorokinu

Unatoč studijama koje pokazuju njegovu neučinkovitost u liječenju pacijenata s Covidom-19, profesor nastavlja braniti hidroksiklorokin. Osigurava da ova molekula omogućuje “smanjenje rizika od smrti za 75 %”.

Ističe rezultate tri studije objavljene u posljednja dva tjedna, “jedne u Iranu na 28 000 pacijenata, one koju smo upravo predali na 11 000 pacijenata i još jedne u Saudijskoj Arabiji na 5000 pacijenata”.

Međutim, prema velikoj studiji objavljenoj u svibnju 2020. u časopisu The Lancet, niti klorokin niti njegov derivat hidroksiklorokin nisu učinkoviti protiv Covida-19 kod hospitaliziranih bolesnika. Istraživači su čak upozorili da ove molekule povećavaju rizik od smrti i srčane aritmije. Međutim, nekoliko dana nakon objave, deseci znanstvenika izdali su otvoreno pismo izražavajući zabrinutost zbog metoda studije. Pregled je marginalno revidirao svoje rezultate, ali nije promijenio početne nalaze.

“Pitanje je vremena”

Za profesora je “samo pitanje vremena” kada će  znanstvena zajednica priznati da je bio u pravu.

“Suprotno uvriježenom mišljenju, većina molekula je svestrana”, kaže on.

Dalje dodaje da su “sve studije koje pokazuju da hidroksiklorokin ne djeluje povezane s ljudima koji imaju sukob interesa s Gileadom”, američkim laboratorijem koji proizvodi remdesivir. Krajem 2020. godine, SZO također nije preporučila ovu molekulu kao tretman za Covid-19.

Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zelinčanka
1 godina prije

Ako se u Francuskoj liječnici većinski cijepe, onda se može zaključiti da im uskoro ne bude dobro…

Picajzl
1 godina prije

OK, ali što on liječi? Respiratorne bolesti općenito ili “Sars-cov 2” uzrokovanu bolest.
Evo jedan projekt koji pokušava vratiti znanost i odbaciti mitologiju i voodoo pikanje:
https://www.bitchute.com/video/6R3tdBHWzIBq/
Možda vam je poznato ime Stefan Lanka? Dao je nagradu ako itko znanstveno dokaže i prikaže virus ospica. Nitko nije pokupio nagradu. Zanimljivo.
Evo stranice projekta , pa ako ste voljni i imate ekspertizu u polju medicinskebiokemije, prilika (ne novčana):
https://projekt-immanuel.de/en/projekt-immanuel/

Ришона Вилон
1 godina prije

НЕМА нигде никаквих доказа да је вирус изолован. И то није тајна. Ако није изолован, како је могуће разрадити тестове за откривање нечега што није изоловано (а као смртоносно)??
Све је то вриштеће смрдљиво гавно!

Silence
1 godina prije

Studija objavljena u The Lancetu je povučena u listopadu 2020. Možda bi bilo korisno taj podatak navesti u članku. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31180-6/fulltext

Max
1 godina prije

On je prije svega inteletualno pošten čovjek.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI