fbpx

“Ne smatram se prorokom”: Didier Raoult još jednom brani hidroksiklorokin

Didier-o-hidroksiklorokinu
9 komentara

Godinu dana nakon početka pandemije, Didier Raoult nastavlja inzistirati na učinkovitosti hidroksiklorokina, iako neke studije dokazuju suprotno. U intervjuu za BFM TV, mikrobiolog uvjerava da je potvrda njegovih riječi pitanje vremena.

Kako je Francuska prešla simbolični prag od 100 000 mrtvih, direktor IHU Méditerranée Infection osvrće se na zdravstvenu krizu u intervjuu za BFM TV.

Profesor priznaje da je cjepivo protiv Covida u stanju izazvati smanjenje broja slučajeva, ali upozorava da to “nije čarobni štapić”.

“Vidjet ćemo vijek trajanja cjepiva, postoje inačice koje su otporne na određeni broj cjepiva. Zato kažem da cjepivo nije čarobni štapić”, napominje.

“Cjepivo vjerojatno igra ulogu u smanjenju osjetljive populacije i trebalo bi dovesti do smanjenja broja slučajeva”, napominje specijalist za zarazne bolesti, odlikovan Legijom časti 2011. godine i nedavno uzdignut na dostojanstvo zapovjednika Reda lava od strane senegalskog predsjednika.

Istodobno, dok je odbijao osobna pitanja, odbio je reći je li se i sam cijepio. Međutim, primijetio je da je većina osoblja u njegovom IHU cijepljena.

“Ne smatram se prorokom. To je bolest koja ima vrlo malo imuniteta”, primjećuje.

O hidroksiklorokinu

Unatoč studijama koje pokazuju njegovu neučinkovitost u liječenju pacijenata s Covidom-19, profesor nastavlja braniti hidroksiklorokin. Osigurava da ova molekula omogućuje “smanjenje rizika od smrti za 75 %”.

Ističe rezultate tri studije objavljene u posljednja dva tjedna, “jedne u Iranu na 28 000 pacijenata, one koju smo upravo predali na 11 000 pacijenata i još jedne u Saudijskoj Arabiji na 5000 pacijenata”.

Međutim, prema velikoj studiji objavljenoj u svibnju 2020. u časopisu The Lancet, niti klorokin niti njegov derivat hidroksiklorokin nisu učinkoviti protiv Covida-19 kod hospitaliziranih bolesnika. Istraživači su čak upozorili da ove molekule povećavaju rizik od smrti i srčane aritmije. Međutim, nekoliko dana nakon objave, deseci znanstvenika izdali su otvoreno pismo izražavajući zabrinutost zbog metoda studije. Pregled je marginalno revidirao svoje rezultate, ali nije promijenio početne nalaze.

“Pitanje je vremena”

Za profesora je “samo pitanje vremena” kada će  znanstvena zajednica priznati da je bio u pravu.

“Suprotno uvriježenom mišljenju, većina molekula je svestrana”, kaže on.

Dalje dodaje da su “sve studije koje pokazuju da hidroksiklorokin ne djeluje povezane s ljudima koji imaju sukob interesa s Gileadom”, američkim laboratorijem koji proizvodi remdesivir. Krajem 2020. godine, SZO također nije preporučila ovu molekulu kao tretman za Covid-19.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
9 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Zelinčanka
Zelinčanka
28 dana prije

Ako se u Francuskoj liječnici većinski cijepe, onda se može zaključiti da im uskoro ne bude dobro…

Picajzl
Member
Noble Member
Picajzl
28 dana prije

OK, ali što on liječi? Respiratorne bolesti općenito ili “Sars-cov 2” uzrokovanu bolest. Evo jedan projekt koji pokušava vratiti znanost i odbaciti mitologiju i voodoo pikanje: https://www.bitchute.com/video/6R3tdBHWzIBq/ Možda vam je poznato ime Stefan Lanka? Dao je nagradu ako itko znanstveno dokaže i prikaže virus ospica. Nitko nije pokupio nagradu. Zanimljivo.… Pročitaj više »

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
28 dana prije

НЕМА нигде никаквих доказа да је вирус изолован. И то није тајна. Ако није изолован, како је могуће разрадити тестове за откривање нечега што није изоловано (а као смртоносно)??
Све је то вриштеће смрдљиво гавно!

tedi
Gost
tedi
28 dana prije

Brane se da virus stalno mutira i da ga je nemoguce izolirati,pazi bogati, a cijepivo napravili,ko koga tu j……e,
Parice su u pitanju MSM tuku ljude u mozak,hooliwud je usavrsio propagandu do savrsenstva od vremena Gebelsa.

Peta Detlic
Gost
Peta Detlic
28 dana prije
Reply to  tedi

Problem-reakcija-rješenje. Stara fora. Pretpostavljam da problem izaziva genetski modificirani živi uzročnik u obliku bakterije ili parazita koji je naravno genetski modificiran i “nasađen” sa dorađenom gripom. Dodano malo Hiv-a i malarije. Zato nije niti čudno da pomažu antimalarijski i antiparazitski lijekovi. Prije par godina su u grotlima vulkana otkrili termički… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
27 dana prije
Reply to  Peta Detlic

Kuže ljudi puno toga, ali nitko ne bi svoju guzu izlagao… lakše lupetati po portalima. Evo, ja mislim da je uzročnik svega jedan mali dinosaurus. Pronađen u sedimentima Jure. A kako imaju mogućnosti danas izvaditi Dna iz sedimenata (ovo nije vic), odlučili su ga klonirati. Ali mladunci, točnije mikromladunci su… Pročitaj više »

Silence
Gost
Silence
28 dana prije

Studija objavljena u The Lancetu je povučena u listopadu 2020. Možda bi bilo korisno taj podatak navesti u članku. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31180-6/fulltext

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
27 dana prije
Reply to  Silence

Ma naravno.

Stara vijest.

Samo blabla. Nitko ne govori o tome da se bande treba maknuti.

Max
Member
Famed Member
Max
28 dana prije

On je prije svega inteletualno pošten čovjek.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik