New York proširuje naredbu za obavezne vakcine u školama – Moguć otpor ortodoksnih Jevreja

Bill de Blasio
6 komentara

Odlazeći gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio uveo je obavezne vakcinacije protiv Covida-19 u privatnim školama u gradu, što je pogodilo oko 56.000 zaposlenih. Očekuje se da će naredba naići na otpor kod ortodoksnih Jevreja.

„Činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo naše učenike i školsko osoblje, a naredba za zaposlene u školama koje nisu državne pomoći će da naše školske zajednice i najmlađi njujorčani budu bezbjedni“, rekao je de Blasio u saopštenju u četvrtak, najavljujući naredbu.

Osoblje u oko 930 katoličkih škola, ješiva i drugih privatnih institucija morat će da pokažu dokaz o primljenoj najmanje prvoj dozi do 20. decembra, ili rizikuju da izgube posao. Vakcine su bile obavezne za zaposlene u javnim školama od avgusta, a državno Ministarstvo za obrazovanje procijenilo je stopu usaglašenosti sa preko 95 %, prema New York Timesu.

Naredba je jedan od posljednjih de Blasiovih poteza na funkciji, jer će ga 1. januara zamijeniti kolega demokrata Eric Adams. Times je primijetio da bi naredba mogla naići na otpor kod „ultra-ortodoksnih” Jevreja, za koje je rečeno da se opiru mjerama vlade tokom pandemije zbog „kampanja dezinformacija“.

Dok je 77 % svih njujorčana primilo barem jednu dozu, stope vakcinacije u oblastima sa velikim jevrejskim zajednicama, kao što su Brooklin’s Borough Park i South Villiamsburg, iznose 51 %, odnosno 59 %. Jedan jevrejski medij već je nazvao de Blasiovu naredbu lošim poklonom za Hanuku.

Rimokatolička biskupija New Yorka već „veoma ohrabruje“ vakcinaciju u svojim školama. Nadbiskup New Yorka Timothy Dolan rekao je za PIX11 u avgustu da crkva „ne može da ugrozi zdravlje djece“.

Još nema ni gradske ni državne naredbe za učenike, ali su neke privatne škole u ​​gradu već počele da nameću svoje. „Elitni bastioni“ poput Spence, Chapin i Horace Mann poslali su pisma roditeljima dajući rokove do januara ili februara za djecu od 5 do 11 godina, objavio je New York Post u srijedu.

Adams, budući gradonačelnik, već je rekao da će podržati obaveznu vakcinaciju za učenike.

„Već imamo uspostavljen sistem koji kaže da prije nego što krenete u školu, primite vakcinu. To je zaštita djece i učenika“, rekao je Adams za WCBS Newsradio u oktobru, neposredno prije nego što su zdravstvene vlasti odobrile Pfizer vakcinu za upotrebu kod tinejdžera.

Bill de BlasiocjepivoCovidnew yorkobavezne vakcineŠkolavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Otimanje djece
1 godina prije

Kako otimaju djecu u Australiji

h ttps://www.bitchute.com/video/A2WVbGkgTReW/

Otvori oči
1 godina prije

h ttps://www.youtube.com/watch?v=wKwf9MjqV2w

Žena sanjala prisilna cijepljenja i stavila na youtube prije više od desetljeća.

petar schroder
1 godina prije

To je samo dr Mengele radio.Trebao je dobiti smrtnu kaznu na sudenju 1947 godine u NURBERGU , ALI JE POBJEGAO I SAKRIVAO SE KAO PAS U JUZNOJ AMERICI Naposljetku se utopio u jednoj rijeci Njegovi pomocnici doktori koji su mu pomagali da dadi eksperimente sa Zidovskom djecom osudeni su na smrt.Vecina nevine DJECE POSLIJE TOGA EKSPITIMENTA SU UMRLA, Tada je osnovan NURBERSKI KODEKS ;GDJE STOJI DA JE ZABRANJEN SVAKI EKSPIRIMENT DA SE RADI NAD LJUDIMA I DJECOM BEZ NJIHOVE VOLJE UCJENOM ZA POSU ;SKOLU ILI SLOBODU:Taj kodeks vazi sve do danas 4 12 2021godine

ledeno doba
1 godina prije

jako napredni Bill de Blasio , talijanskog porijekla, oženjen je afroamerikankom, koja je ranije bila lezba.. djeca će im transrodna

Rekla nam je...
1 godina prije

h ttps://www.bitchute.com/video/Uy18nB5UyID4/

Ako netko nije vidio, eto Markotić kaže eksperimentiramo na djeci, i ponosno kaže na svoj djeci bez obzira od kud su. Po njoj to opravdava eksperiment. KOMENTAR NEPOTREBAN!

Nene
1 godina prije

Činiš sve da u džepove Bigfarmaša utrpaš što više trulih zelembaća, majmune!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI