Potpuno vakcinisani zdravstveni radnici nose 251 puta veće virusno opterećenje, predstavljaju prijetnju za nevakcinisane pacijente i saradnike

Vakcinisanje medicinskog osoblja
193 komentara

Izvještaj prestižne Kliničke istraživačke grupe Univerziteta Oxford, objavljen 10. avgusta u časopisu The Lancet, otkrio je da vakcinisane osobe nose 251 puta veće opterećenje virusom COVID-19 u nozdrvama u odnosu na nevakcinisane.

Revolucionarni rad pripremljen za štampu prestižne kliničke istraživačke grupe Univerziteta Oxford, objavljen 10. avgusta u časopisu The Lancet, uključuje alarmantne nalaze razorne za uvođenje vakcine protiv COVIDA-19.

Studija je pokazala da vakcinisane osobe nose 251 puta veće opterećenje virusom COVID-19 u nozdrvama u odnosu na nevakcinisane.

Dok ublažava simptome infekcije, vakcina omogućava vakcinisanim pojedincima da nose neuobičajeno velika virusna opterećenja, a da se u početku ne razbole, potencijalno ih pretvarajući u presimptomatske superprenosnike.

Ovaj fenomen može biti izvor šokantnih porasta slučajeva nakon vakcinacije u visoko vakcinisanoj populaciji na globalnom nivou.

Autori rada, Chau i drugi, pokazali su široko rasprostranjen neuspjeh vakcine i prenos virusa pod strogo kontrolisanim okolnostima u zatvorskoj bolnici u Ho Ši Minu, Vijetnam.

Naučnici su proučavali zdravstvene radnike koji dvije nedjelje nisu mogli da napuste bolnicu. Podaci su pokazali da su potpuno vakcinisani radnici – otprilike dva mjeseca nakon primanja vakcine Oxford/AstraZeneca COVID-19 (AZD1222) – razvili, nosili i vjerovatno prenijeli varijantu Delta svojim vakcinisanim kolegama.

Skoro sigurno su takođe prenijeli varijantu Delta na osjetljive nevakcinisane ljude, uključujući i njihove pacijente. Sekvenciranje sojeva potvrdilo je da su radnici prenosili SARS-CoV-2 jedni na druge.

To je u skladu sa zapažanjima Farinholta i njegovih kolega u SAD, a u skladu sa komentarima direktora Centra za kontrolu i prevenciju bolesti koji priznaju da vakcine protiv COVIDA-19 nisu uspjele da zaustave prenos SARS-CoV-2.

Svjetska zdravstvena organizacija je 11. februara navela efikasnost vakcine AZD1222 od 63,09 % protiv razvoja simptomatske infekcije SARS-CoV-2. Zaključci Chau studije podržavaju upozorenja vodećih medicinskih stručnjaka da djelimični, nesterilizujući imunitet  tri ozloglašene vakcine protiv COVIDA-19 omogućava prenos 251 puta višeg virusnog opterećenja SARS-CoV-2 u poređenju sa uzorcima iz doba prije vakcinacije 2020.

Dakle, imamo ključni dio zagonetke koji objašnjava zašto je izbijanje varijante Delta tako užasno – potpuno vakcinisani učestvuju kao COVID-19 pacijenti i djeluju kao moćni super prenosnici infekcije u stilu tifusne Mari.

Vakcinisani pojedinci izbacuju koncentrisane virusne eksplozije u svoje zajednice i podstiču nove nalete COVIDA-19. Vakcinisani zdravstveni radnici gotovo sigurno inficiraju svoje saradnike i pacijente, izazivajući užasnu kolateralnu štetu.

Nastavak vakcinacije samo će pogoršati ovaj problem, posebno među ljekarima i medicinskim sestrama koji brinu o ugroženim pacijentima.

Zdravstveni sistemi trebali bi odmah odustati od obavezne vakcinacije, uzeti u obzir stanje radnika oporavljenih od COVIDA-19 koji su snažno imuni na varijantu Delta i uzeti u obzir posljedice svojih sadašnjih vakcinisanih zdravstvenih radnika kao potencijalnu prijetnju za visokorizične pacijente i saradnike.

Autor: Dr Peter McCullough

Pretplatiti se
Obavijesti o
193 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
buga
1 godina prije

Ubrzo će cjepljeni početi masovno umirati. Vlasti će tada okriviti necjepljene.

Tucker Carlson
1 godina prije

i sada bi trebalo ovaj clanak siriti dalje..ali iz vlastitog iskustva sam primjetio da to nema prevelikog ucinka.jednostavno,tko je shvatio do sada,shvatio je.ostali su vjerski fanatici koji,sha im vise dajes relevantne podatke pod nos,postaju agresivni.cudno ali je jednostavno tako.nadam se da netko ima bolja iskustva nego ja.hvala.

Jack Shadow
1 godina prije

Ja nekak gruntam u sebi da ta korona uopće niti ne postoji, niti svi ti njeni izmišljeni sojevi, mislim da je to neki paravan za slom i reset globalnog financijskog sustava da svi postanemo robovi moćnih korporacija na kraju a mala i srednja poduzeća propadnu i ljudi postanu robovi. Ali to je sve za naše dobro.🤣

Čudan lik
1 godina prije

Jeste li skužili o čemu se ovdje radi???

Jeste li shvatili da se priprema podloga kako doktori i ostalo medicinsko osoblje ne bi moralo primiti treću dozu vakcine?!?!?
Ako zdravstveni radnici ne bi trebali primiti treću dozu, zašto bi je itko drugi trebao primiti???
Blagajnica u tržnom centru je dnevno u kontaktu sa tisućama ljudi, zašto bi ona trebala primiti treću dozu???

ZAKLJUČAK:

Doktori će preporučivati svima da prime treću dozu ALI je oni sami neće primiti???

mizuno
1 godina prije

350 umrlih u Izraelu u prvih 3 tjedna kolovoza.Naravno oni kazu od ‘bolesti’, ja velim
da je od cjepiva i bakterijskih upala pluca od nosenja maski.

https://news.yahoo.com/ultra-vaxxed-israel-debacle-dire-073840050.html

Barba Adolf
1 godina prije

Vakcinisani smrde.

Brainstorm
1 godina prije

kaze bolnica da ce, ako ih netko tuzi za zarazavanje koronom u bolnici, preusmjeriti dalje na trazenje odstete od svog ne cijepljenog osoblja.

Zagor
1 godina prije

Ma hajte molim Vas!!!

Ja to da “vakcinisane osobe nose 251 puta veće opterećenje virusom COVID-19 u nozdrvama u odnosu na nevakcinisan” ne vjerujem!!!!
Što znaju tamo neki Oxford i Lancet!?!?!?!
Valjda naši stručnjaci iz HZJZa znaju bolje.

Ovo je izjavila epidemiologinja Dijana Mayer:

Naglasila je da cijepljeni mogu prenositi bolest, ali u puno manjoj mjeri.”

Evo poveznica pa se lijepo uvjerite i vi!!

ttps://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/brojke-su-bolje-nego-lani-4-val-sigurno-ce-biti-kraci-i-blazi-covid-potvrde-nista-vam-u-zivotu-nije-sigurno-15097423

Zorule
1 godina prije

Odgovor znanstvenog establishmenta na to ce vjerojatno biti u stilu da je to jos jedan dokaz da je potrebno sto prije provestii ubadanje sa 3. dozom.

Lucija, prva
1 godina prije

Evo kojom strategijom su Australci razbili prosvjede; nisu ni dozvolili da se stvori masa:

“Pоliciја u Sidneju, je blokirala rutе јаvnоg prеvоzа dо cеntrа Sidnеја. Vоzоvi su menjali svoje polaske, a tаksistima i kоmpаnijama zа iznајmlјivаnjе vozila zаprеćеno je nоvčаnim kаznаmа dо pоlа miliоnа dоlаrа, аkо оdvеdu lјudе u cеntаr Sidnеја.

Obustаvljen je sаоbrаćај nа glаvnim putеvimа dо grаdа, kаkо bi sе оduprli bilо kаkvim nаgоvеštајimа о plаnirаnоm prоtеstu. Zаustаvili su оkо 38.000 аutоmоbilа.

Hеlikоptеri su kružili iznad grada, a policija je odvodila ljude i pisala prijave. Izrеčeno je višе оd 260 kаzni u rаspоnu оd 50 dо 3.000 dolara.”

tihobl
1 godina prije

Evo brojeva iz Srbije:

Како је објавио Републички завод за статистику, број умрлих у Србији у периоду од јануара до јула износио је 74.234.
У односу на исти период претходне године, када је број умрлих био 61.592, бележи се раст од 12.642 или за 20,5 одсто.

Proljece prosle godine bila je “pandemija” i harao je “nevidljivi neprijatelj”.
Ovog proljeca masovna vakcinacija.

Brojevi sve govore.

Mrgud
1 godina prije

Ne znam više dokle pričanje o ovome. Vreme uveravanja prolazi. One koji ne shvataju šta se događa, treba ignorisati i ne gubiti vreme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na lična uverenja i pogled na svet. Osim raskrinkavanja, dolazi vreme delovanja brojnim i legalnim sredstvima u ekonomiji, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Lucija, prva
1 godina prije

Komentar prenesen sa 24 sata:

“Prije 15 dana na svadbi se zarazilo 20 osoba svi uredno cijepljeni stigli iz dijaspore dok mi necijepljeni preživjeli bez posljedica i tko tu koga.?”

Cabo
1 godina prije

Pa sars cov2 virus uopste nije izolovan pcr testom. Znaci jos jedna u nizu lazi,da se opravda nastavak pandemije, zar ne?

Zvrk
1 godina prije

Pronašao sam jedan niz tvitova koje sam oblikovao u tekst. Govori o rigoroznim mjerama u Australiji gdje ni mrtvima ne daju mira. Doslovno. Da ne spomenem manipulaciju. Otac mog kuma je preminuo u Australiji, prirodna smrt, u snu. Nisu se videli više od 35 godina. Otac je napustio majku i nikada se nije vratio. Sad kad je otac mrtav ima pravo na nasledstvo, i on i brat. E, baš tu nastaju nevolje. Otac je ostavio kuću, automobil i bankovni račun. Kum trenutno nema novac da telo transportuje iz Australije, novac sa očevog računa bi to podmirio, ali… “Kulturna, organizovana” Australija zahteva da u umrlici piše da je umro od kovida. Što naravno nije tačno. Pokojni otac nije bio vakcinisan. Vreme prolazi. Kum očajan. Otac 4 meseca u ledari. Zbog ove situacije, “ostrvo-zatvor” ni mrtvi ne mogu da napuste njenu teritoriju. Ležarina u hladnjači se naplaćuje. Šah-mat. Svet je ozbiljna sprdačina.… Čitaj više »

Melita
1 godina prije

U samo 24 sata mainstream medije preplavio je naslov “Izdano puno odobrenje za Pfizerovo cjepivo!”.Međutim, unatoč oduševljenju korona talibana, nešto u toj priči ipak nije u redu. Još 2018.,dalekovidno sluteći da će svijet uskoro pogoditi pandemija gripi slične bolesti, Pfizer je angažirao njemačku tvrtku BioNTech da odradi posao razvoja mRNA “cjepiva” umjesto njih. Naknadno su sklopili zajednički marketinško-proizvodni ugovor o razvoju cjepiva. Iz njihovog zajedničkog priopćenja 2018., saznajemo da: “Prema uvjetima sporazuma, BioNTech i Pfizer zajednički će provoditi istraživačko -razvojne aktivnosti kako bi pomogli u razvoju cjepiva protiv gripe zasnovanih na mRNA. Pfizer će preuzeti isključivu odgovornost za daljnji klinički razvoj i komercijalizaciju cjepiva protiv gripe na bazi mRNA, nakon što  BioNTech završi prvu kliničku studiju na ljudima. ”Potonja klinička studija na ljudima dostavljena je FDA na procjenu, u ime BioNTecha, kako bi se dobilo „odobrenje“ od strane FDA. BioNTech je “cjepivo” nazvao Comirnaty. Pfizer dakle nije proveo vlastito ispitivanje.… Čitaj više »

Axeon Imstrad
1 godina prije

Od ovakvog članka bih nakon izrečenih tvrdnji očekivao neki link na studiju o kojoj pišu…

gostgost
1 godina prije

link, link, link, link????

Throne
1 godina prije

Hrt ponovo i rtl direkt predvode u covid maltretiranju i podupiranju otrovnog eksperimentalnog injektiranja. Dobro sto neki vide da se grafen oksid moze izvuci iz tijela ali ne iz djela organa u covjeku, zato nastavljaju novim brzim programima da injektiraju 3 i 4 put ljude, da sto vise grafen oksida ostane u tijelu i da se nakupi sto veci broj spike proteina. U sljedecem zimskom periodu dosta ljudi ce da strada upravo od toga ako vlasti i stozer budu inzistirali na novim bodenjima. Sta reci nego sretno ljudima, ko se nece, nece se, ko se zeli nek mu je sa srecom, vise od toga im vise ne mogu savjetovati.
Lp.

Abe 04
1 godina prije

Problemi sa probavom? Za sve fanove, NJ Daurenfelder ima novi klasik na imbexu.

Toffi
1 godina prije

Pogledajte stanje u Izraelu, više teško bolesnih i hospitaliziranih među cijepljenima https://www.youtube.com/watch?v=WyfkfXzZcNU

Stara kuka
1 godina prije

“Dok ublažava simptome infekcije, vakcina omogućava vakcinisanim pojedincima da nose neuobičajeno velika virusna opterećenja, a da se u početku ne razbole, potencijalno ih pretvarajući u presimptomatske superprenosnike.” E da me yebeš, ovo mi nikako nije jasno. Zadatak onoga što nazivaju cjepivo je poticanje organizma na stvaranje antitijela koja uništavaju patogene pa dakle i viruse, a ne da ublažava simptome. Pa kako onda mogu cijepljeni imati “neuobičajeno veliko virusno opterećenje” ako njihov organizam pod utjecajem cjepiva stvara puno više antitijela koja uništavaju viruse nego oorganizam necijepljenih? Nije li logično da povežanjem broja antitijela dođer do smanjenja broj virusa? Nadalje, na koji način to “cjepivo” uopće može ublažavati simptome koji bi s druge strane valjda trebali biti jači uz “neuobičajeno “visoko virusno opterećenje” a ne slabiji? Nije li logično da visoko virusno opterećenje, odnosno više virusa, izaziva bržu i jaču infekciju i jače simptome? I nije li logično da će “cjepivo” koje… Čitaj više »

Zba
1 godina prije

Zaista neznam sto misliti S jedne strane vas tjeraju ili daju otkaz s druge strane posljedice Neka svatko radi kako je najbolje i prema svom nahodenjuz

Mali Ivica
1 godina prije

Evo ja se dragovoljno javljam da besplatno mojim cjepivom ucijepim zdravstvene radnice od 18 do 65 godina.

petar777
1 godina prije

-the lažet-pouzdan izvor ciljanih dezinformacija

Siniša
1 godina prije

Stručna, nučna,epohalna, ovo/ono studija a na samo početku naletiš na “vjerovatno”…i tu staje svaki interes za članak.

pero
1 godina prije

U istrazivanju na kojeg se clanak poziva ne pise da cijepljeni imaju 251 puta vise virusa od necijepljenih nego pise da imaju 251 puta vise virusa od delta varijante u odnosu na stare varijante. Stoga prestanite siriti lazi i dezinformacije!
“Viral loads of breakthrough Delta variant infection cases were 251 times higher than those of cases infected with old strains detected between March-April 2020.”

trla la
1 godina prije

Ovaj članak proslijediti svim bolnicama koji razmišljaju kako će medicinske sestre u slučaju tužbi zbog corona smrti biti one krive!!!!

Anonimno
1 godina prije

Radi se o tom da ovako zele natjerati sve necijepljenje na cijepljenje. Jer svak misli na sebe pod 1. I vodit ce se tim “zasto bi mene taj i taj zarazio jer je cijepljen pa nosi xy puta vise virusa.. cijepit cu se i ja! Bolje da ja izbacujem virus nego da ga dobijem”
Eto o tom se radi.

Mr Smith
1 godina prije

Ima li netko link za ovaj clanak u lancetu? Online najsvjeziji clanak u Lancetu je od 04/08/21. Ili mozda link od priginalnog clanka?

Josip Skok
1 godina prije

Podrška Vama g. Milić. Hvala za prijevod s engleskog. Ovaj članak bi trebali odmejlati na adresu ministra Beroša i ostalih iz ekipe stožeraša, te premijeru Plenkoviću. Možda dođu k pameti nakon ovog saznanja.

Маја
1 godina prije

Ова информација ако је тачна је од превелике важности да не ставите линк ка оригиналном тексту и студији.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI