PR firma koja predstavlja Modernu i Pfizer također radi sa CDC-om na guranju propagande cjepljenja

Pfizer vs Moderna
15 komentara

Firma za odnose s javnošću koja predstavlja proizvođače cjepiva protiv COVID-19 Modernu i Pfizera ima članove osoblja uključene u odjel za komunikaciju s cjepivima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u onome što je očigledno veliki sukob interesa .

U središtu kontroverze je njujorška firma Weber Shandwick, koja pomaže Pfizerovim naporima u odnosima s javnošću od 2003. Ovog juna su također preuzeli Modernu kao klijenta nakon što je mala biotehnološka firma postala istaknuta kao jedna od vodeći proizvođači cjepiva protiv COVID-19.

Međutim, sada se ispostavilo da je kompanija radila i za CDC tokom pandemije COVID-19, pomažući agenciji u zdravstvenoj komunikaciji. U ovom trenutku ne treba da čudi što je firma bila uključena u kampanje za odnose s javnošću koje su tjerale Amerikance da dobiju cjepiva protiv COVID-19.

Samo u 2021. proizvođači vakcina su zaradili više od 34 milijarde dolara profita od cjepiva COVID-19, što je otprilike 1000 dolara u sekundi, ili 93,5 miliona dolara dnevno. Ove godine spremne su da zarade milijarde dolara više jer kampanje za jačanje budu u toku s približavanjem zime.

Sukob interesa je postao jasan kada je zaposlenik Weber Shandwicka objavio post na LinkedIn-u u kojem je podijelio svoje uzbuđenje oko predstojećeg rada za CDC-ov Nacionalni centar za imunizaciju i respiratorne bolesti (NCIRD).

Napisali su: „Tako sam uzbuđen što danas počinjem novu ulogu! Pridružujem se Weberu Shandwicku kao direktor računa koji podržava ugovor koji dobro poznajem, u CDC-ovom NCIRD-u!”

Ista kompanija je također dobila državni ugovor vrijedan čak 50 miliona dolara za promociju cjepljenja od gripa Amerikancima. Njegove odgovornosti uključivale su distribuciju članaka i postova na društvenim mrežama koji potiču cjepiva , zajedno sa saopštenjima za medije. Radili su i na oglasima za cjepiva.

Glasnogovornik PR firme rekao je za Daily Mail : “Kada radimo za organizacije u istom sektoru, imamo temeljitu provjeru i proces ublažavanja kako bismo izbjegli sukobe, uključujući pravni pregled, odvojene i različite timove i jake protokole o povjerljivosti.”

Koliko god to bilo nečuveno, nije iznenađujuće da zaposleni u Pfizerovim i Moderninim PR firmama mogu imati udjela u proizvodnji javnih informacija i smjernica o politikama cjepiva protiv COVID-19.

Hoće li ovaj sukob interesa ikada biti istražen?
Glasnogovornik senatora Rand Paula (R-KY), koji je dugo izražavao zabrinutost zbog potencijalnih sukoba interesa u preporukama CDC-a za cjepivo, napomenuo je: „Ovo novo izvješće da je CDC imao ugovor s istom PR firmom koja predstavlja proizvođače COVID-a -19 vakcina izaziva ozbiljnu zabrinutost.”

“Američki narod zaslužuje transparentnost i ove sukobe interesa će naš komitet sljedeće godine temeljito istražiti”, dodao je portparol. Senator Paul će biti sljedeći na redu nakon novembarskih izbora na sredini mandata kao najviši republikanac u HELP komitetu, koji je odgovoran za nadgledanje CDC-a.

Istraživački novinar Paul D. Thacker istakao je LinkedIn nalog bivšeg uposlenika Weber Shandwicka, gdje je zaposlenik rekao da se njegova uloga u PR firmi za CDC “fokusira na povećanje stope cjepljenja protiv gripa, HPV-a, velikog kašlja i COVID-19.”

Profesor medicine na Univerzitetu Harvard, dr. Martin Kulldorf, koji je prethodno radio sa CDC-om na razvoju sistema za procjenu sigurnosti cjepiva, prokomentarisao je: “Zabrinjavajuće je što CDC diskusije daje ista kompanija za odnose s javnošću koja radi za proizvođače vakcina.”

Dodao je: “Da bi osigurao povjerenje javnosti, CDC mora pružiti tačne, naučno zasnovane dokaze o cjepivima. Nisu uspjeli u tome.”

Ranije ovog mjeseca, izvršni direktor Pfizera priznao je da farmaceutska kompanija nije znala da li će njena cjepiva protiv COVID-19 zaista zaustaviti prenošenje bolesti prije nego što je stigla na tržište prošle godine. Ipak, ideja cjepljenja da bi se pomoglo drugima je korištena da se okrive bezbrojni pojedinci koji to inače ne bi učinili za samo cjepljenje.

CDCModernaPfizer
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keks
1 godina prije

I što kaže na to Tiffany Dover koja je prije 2 godine nestala? Nitko je ne može pronači, očigledno te cjepivo čini NEVIDLJIVIM….

1 godina prije

uvijek govorim da samo treba pratiti trag novca.odjedanput svi odgovori postaju jasniji,posebno kada takvi financijski odnosi i FILANTROPSKE donacije uopce nisu pod velom tajne.u pitanju je udruzeni zlocinacki pothvat najvecih razmjera.hvala.

tihobl
1 godina prije

Gle, ovi zastupaju i Zelenskog.

Valter
1 godina prije
  • Weber Shandwick – CEO Gail Heimann – židov
  • Pfizer – CEO Albert Bourla – židov
  • Moderna – CEO Stéphane Bancel – židov
  • CDC Director – Rochelle Walensky – židovka

0.15% svjetske populacije, a uvijek na svim kritičnim punktovima

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Priča sa pelcom je sad u drugoj fazi,u ovoj fazi pelcovani sad svjesni da su prevareni priču guraju dalje iz čiste sebičnosti i bolesne ljubomore na nepelecovane zahtjevaju gdje god je to moguće zabranu pristupa ne pelcovanim,projekt pelcovanja uspio 100%

nonwo
1 godina prije

Dodao je: “Da bi osigurao povjerenje javnosti, CDC mora pružiti tačne, naučno zasnovane dokaze o cjepivima. Nisu uspjeli u tome.” Rumble CDC Could Make COVID Vax Mandatory for Kids: Tucker and Dr. Makary Respond Marty Makary, MD John Hopkins university i Tucker Carlson,Fox news -šokirani su nastojanjem big pharme ,uz pomoć CDC-a,da uvede obavezna covid cjepiva za školsku djecu.To bi bilo prvi puta u povijesti da se djeca cijepe pripravcima koji nemaju NIKAKVE podatke kliničkih studija-osim eksperimenta na osam miševa(omicron varijanta). CDC se OČITO ,i dalje,uopće ne trudi pružiti točne,naučno zasnovane dokaze o cjepivima. R.Kennedy Jr. je ranije upozorio da je cilj big pharma plandemičara upravo uvođenje obaveznog covid dječjeg cijepljenja jer proceduralno omogućava by-pass kojim se izbjegava bilo kakva kontrola pripravaka u budućnosti.Jednom obavezno,smatra se sigurnim zauvijek,ma koliko trupala ostavilo za sobom. S obzirom da se eksperiment s neizvjesnim ishodom (miokarditis uz trajne posljedice,već zabilježen) namjerava izvoditi na djeci… Čitaj više »

Hattori Hanzo
1 godina prije

Logicno malo pratite ovo glasanje sutra u USA,radi se o tome da se kovid cjepivo uvrsti u kalendar cjepljenja za djecu,da bude obavezno,da se djeca npr.ne mogu upisati u skolu bez ovog otrova u sebi i ko zna sta jos.

Max
1 godina prije

Sve je to ista bagra.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI