Priroda je čudo – Kukuruzna svila može spriječiti upale na staničnoj razini, tvrdi nova znanstvena studija

Kukurzna svila
3 komentara

Kukuruz je imao važnu ulogu u povijesti, pogotovo kod naroda Srednje Amerike, odakle i potječe. Amerikanci su stoljećima koristili kukuruznu svilu (Maydis Stigma) kao prirodni lijek za razne bolesti. I danas se koristi za različite namjene. U današnje vrijeme su se znanstvenici zainteresirali za potencijalne ljekovite prednosti kukuruzne svile. U studiji objavljenoj u The American Journal of Chinese Medicine, otkriveno je da je kukuruzna svila potencijalni prirodni lijek za upalu.

Za ovu studiju, tim istraživača s Korejskog instituta za orijentalnu medicinu u Daeguu, proučio je protuupalna svojstva kukuruzne svile i njen molekularni mehanizam, kako na staničnoj razini tako i kod ispitivanja na miševima.

Rezultati pokusa pokazali su da liječenje kukuruznom svilom na staničnoj razini sprječava upalu bez da šteti zdravim stanicama. Uz to, suzbija proizvodnju protuupalnih citokina.

U pokusu na životinjama, istraživački tim dao je miševima octenu kiselinu kako bi uzrokovali grčenje trbuha. Kod miševa su, također, izazvali edeme uha dajući životinjama ksilen. Otkrili su da tretman kukuruznom svilom ublažava abnormalno grčenje i smanjuje upalu kod miševa. Istraživački tim je također identificirao spojeve pronađene u ekstraktu kukuruzne svile i otkrio je da kao komponentu markera sadrži majin.

Iz ovih nalaza istraživački tim zaključio je da kukuruzna svila može ublažiti bol i smanjiti upalu. Nalazi sugeriraju da se ekstrakt kukuruzne svile može koristiti za liječenje zdravstvenih problema povezanih s upalom.

Druge zdravstvene koristi kukuruzne svile

Pored smanjenja upale, kukuruzna svila može se koristiti i za sljedeće:

Za liječenje problema s mokraćnim putovima: Kukuruzna svila koristi se i kao umirujući diuretik koji može biti koristan za mokraćni kanal. U djece se može koristiti za liječenje problema s mokrenjem u krevet.

Također se široko koristi kao alternativa antibioticima pri liječenju urinarne infekcije uzrokovane bakterijama. Kukuruzna svila također može pomoći u borbi protiv upale mokraćnog mjehura ili uretre.

Pored toga, kukuruzna svila može se koristiti za liječenje i sprečavanje razvoja bubrežnih kamenaca kod odraslih. Uzimanje kukuruzne svile svakog dana može se koristiti i za liječenje infekcija bubrega.

Za očuvanje zdravlja srca: Istraživanja su pokazala da biljka može pomoći u smanjenju visokog krvnog tlaka i rizika stvaranja krvnih ugrušaka u krvnim žilama. Konzumiranje kukuruzne svile također može spriječiti otvrdnuće arterija i smanjiti rizik od anemije. Korist kukuruzne svile za srce može se pripisati njegovom diuretičkom djelovanju.

Za poboljšanje probave: Konzumiranje kukuruzne svile također može poboljšati lošu probavu. Razlog za to može biti zahvaljujući sposobnosti čišćenja, koja pomažu u proizvodnji žuči i ostalih probavnih sokova. Zdrav probavni sustav može također pomoći u sprječavanju pretilosti uklanjanjem viška masnoća i otpada iz tijela.

Za detoksikaciju: Kukuruzna svila može detoksicirati bubrege i mjehur, kao i jetru i žučni mjehur. Detoksikacija organa pomoći će im da bolje funkcioniraju.

Kukuruznu svilu možete konzumirati kao čaj

Da biste ga napravili, u kipuću vodu stavite 2 žlice kukuruzne svile, sklonite s vratre i ostavite da stoji poklopljeno 10 do 15 minuta. Zatim procijedite. Ovaj čaj pijte jednom do tri puta dnevno. Kukuruzna svila dostupna je i u tinkturama. Za to se svakodnevno preporučuje uzimanje tri do šest milimetara (ml).

Izvori: StudijaBenefits of Cornsilk

Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Qwerty
3 godine prije

To vrijedi za “oridjidji” ne i gmo.

straja
3 godine prije

Da li neko moze da mi prevede ovaj tekst…voleo bih da isprobam preporucen lek!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI