fbpx

Rusija izjavila da je kritiziranje ruskog cjepiva protiv Covida-19 komercijalne prirode. U isto vrijeme Izrael pokazuje zanimanje za rusko cjepivo.

Koronavirus - Vakcina

Kritika inozemnih dužnosnika i stručnjaka u vezi s novim ruskim cjepivom protiv koronavirusa ”Sputnik V” nerazumljiva je i motivirana komercijalnim i znanstvenim nadmetanjem. Takvo je mišljenje ruskog ministra zdravstva, Mihaila Murashka.

Govoreći u srijedu ujutro, Murashko nije štedio s pohvalama kada je objašnjavao kako je Rusija postala prva zemlja na svijetu koja je registrirala rješenje za Covid-19. “Neki inozemni kolege, koji su sigurno osjetili konkurentnost ruskih kao i slabljenje konkurentnosti njihovih proizvoda i usluga, izražavaju mišljenja i kritike koje mi smatramo potpuno neutemeljenim”, rekao je on, što prenosi TASS.

U međuvremenu, Izrael je sve više zainteresiran za razgovor s Rusijom o eventualnoj kupnji cjepiva, što je i otkrila izraelska ministrica zdravstva, Yuli Edelstein: “Već smo dogovarali rasprave o istraživačkom centru u Rusiji (istraživački centar Gamaleya, Moskva) i razvoju cjepiva”, rekla je novinarima. “Ako budemo uvjereni da je cjepivo autentično, pokušat ćemo ući u pregovore o kupnji doza”.

Edelstein je također rekla kako Izrael “pažljivo prati bilo kakve vijesti o cjepivima protiv koronavirusa”. Istodobno, ministar je rekao da ne “želi nikoga prevariti”, napomenuvši da je gotovo nemoguće da će “cjepivo biti dostupno sutra”, jer “još uvijek ne postoji cjepivo koje je prošlo sve potrebne faze ispitivanja, kako bi se dobile se potrebne potvrde o njegovoj kvaliteti”.

U utorak predsjednik Vladimir Putin objavio je da je Rusija registrirala ”Sputnik V”, prvo cjepivo na svijetu protiv Covida-19. Ono je nastalo u centru Gamaleja u Moskvi, a u lipnju i srpnju podvrgnuto je kliničkim testovima. Zasniva se na prethodno stvorenoj platformi, koja se već koristi za izradu brojnih drugih cjepiva. Putin je također otkrio da je jedna od njegovih kćeri primila injekciju te da se dobro osjeća.

Čelnik ruskog Fonda za izravna ulaganja, Kirill Dmitriev, rekao je da je Rusija već primila zahtjeve od 20 zemalja za proizvodnju 1 milijarde doza proizvoda. Dodao je da su zemlje Latinske Amerike, Bliskog Istoka i Azije najviše zainteresirane za kupnju te da je već sklopljen cijeli niz ugovora.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
181 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Dodik je vec uplatio avans kao bi dobio medju prvima.
Sa nivo BiH porucuju da ce odobriti samo one vakcine koje im preporuci EU.
Evo ponovnog natezanja kao sa mobilnom bolnicom.

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Tihobi
A sta ce nam uopce ijedna?
Zamisli dvovektorske,prvi put ,posto su one prije jednovektorske.
Dakle,eksperiment!
A one zapadne jos gore.
Takodje eksperiment,mRNA manipulacija.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Same meni odgovara ovaj Dodikov potez. Cim dodju ruske vakcine nabaviicu potvrdu da sam vakcinisan. A onda mi niko ne moze traziti prc test mladji od 72 sata.

PS.sto se tice dvovektorskih vakicna mislim da je to stari fazon. Kad sam bio klinac za neke vakcine bila je obavezna revakcinacija da bi vakcinisanje bilo potpuno. Kad dodje Lucija ona ce ti to objasniti, ja pisem po sjecanju.

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

tihobl

Postoje i RNA virusi i DNA virusi.
DNA = DNK, A, acid = kiselina; RNA= RNK.

Dakle, imamo male lukavce koji imaju jednostruku spiralu genetskog materijala i – po potrebi je kopiraju.

During replication of RNA viruses, there are at least three types of RNA that must be synthesized: the genome, a copy of the genome (copy genome), and mRNAs. Some RNA viruses also SYNTHESIZE COPIES OF SUBGENOMIC mRNAs.

RNA vaccines work by introducing an mRNA sequence (the molecule which tells cells what to build) which is coded for a disease specific antigen, once produced within the body, the antigen is recognised by the immune system, preparing it to fight the real thing.
Sekvenca virusa ubacuje se u ljudsku stanicu. Točnije, poruka. Ono “m” je za “messanger”. Poruka/ aktivacija za Dnk ljudske stanice. Stanica sama gradi segment/ protein virusa. Ali ne i cijeli virus, naravno, jer nema uputsva za to.
I, sada na to, tu sekvencu reagira – imuni sustav.

Types of RNA vaccine

1.Non-replicating mRNA
The simplest type of RNA vaccine, an mRNA strand is packaged and delivered to the body, where it is taken up by the body’s cells to make the antigen.
To je osnovna ideja, ali, vjerojatno je i pitanje količine i jednog tipa tih sekvenci i koje sekvence poslati.

2.In vivo self-replicating mRNA
The pathogen-mRNA strand is packaged with additional RNA strands that ensure it will be copied once the vaccine is inside a cell. This means that greater quantities of the antigen are made from a smaller amount of vaccine, helping to ensure a more robust immune response.
😣 ovo, hm…ne bih

3.In vitro dendritic cell non-replicating mRNA vaccine
Dendritic cells are immune cells that can present antigens on their cell surface to other types of immune cells to help stimulate an immune response. These cells are extracted from the patient’s blood, transfected with the RNA vaccine, then given back to the patient to stimulate an immune reaction.”, phgfoundation.org

Dendritic cells (DCs) are antigen-presenting cells (also known as accessory cells) of the mammalian immune system. Their main function is to process antigen material and present it on the cell surface to the T cells of the immune system. They act as messengers between the innate and the adaptive immune systems.
Ovo zvuči kao dobra ideja. Rna virusa se stavlja direktno na dendrite, stanice koje su posrednik prirodnog ‘imuno’ sustava i ‘stečenog’ imuniteta
Dendriti bi sad trebali nešto napraviti i to proslijediti t- limfocitima.

Nastavak slijedi

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Lucija,nisam biolog ni virusolog,samo pojasni ove ruske i ove ukratko,
Jedan vektor,dva,druge mRNA ili DNK.
Davno sam ja biologiju ucio i zaboravio.
Ostalo mi u glavi samo,RNA ili DNK,zlijezde,hormoni,fermenti,interferon i jos ponesto nebitno.
Ovi izrazi danas su malo strasni🤔

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

Sam

Ovo ti je objašnjenje one pojave o kojoj je govorila @nonwo jučer. I nije usamljena u svojim strahovima.

“In general, virus-specific antibodies are considered antiviral and play an important role in the control of virus infections in a number of ways. However, in some instances, the presence of specific antibodies can be beneficial to the virus. This activity is known as ANTIBODY-DEPENDENT ENHANCEMENT (ADE) of virus infection. The ADE of virus infection is a phenomenon in which virus-specific antibodies enhance the entry of virus, and in some cases the replication of virus, into monocytes/macrophages and granulocytic cells through interaction with Fc and/or complement receptors. ”

“Paradoxically, for a number of viral pathogens, under certain conditions, antibodies provide an attractive means of enhanced virus entry and replication in a number of cell types. Known as antibody-dependent enhancement (ADE) of infection,…” pubmed.ncbi.

U određenim uvjetima specifična antitijela, izdajnici jedni, pomažu virusu da uđe u stanicu. Znači, virus bi tako mogao ući u više stanica i više raznih tipova stanica. I to čak obrambene stanice ! To se događa preko Fc receptora.

Međutim, Rus smatra da se to neće dogoditi kod cjepiva za Covid. Ili između dva cjepljenja, da netko baš oboli od Covida. Napominjd da je to slučaj kod denga groznice ( i jest, najveći broj radova je na tu temu).

“Talk in the media about possible complications caused by catching the actual coronavirus between the two injections, also known as antibody-dependent enhancement, only sounds horrific to people who have no expertise in the matter, …. He explains that the phenomenon has only been detected in dengue fever patients and is not linked to vaccinations – something that virologists are well aware of.”, sputnik
Dakle, tvrdi da ovaj fenomen uopće nije vezan za cijepljenje.
Ja ne mogu ovo komentirati: postoje tisuće vrsta antitijela sa svakojakim zadacima. Ne mogu ni stručnjaci.
Jedino da u’vatimo kojeg Rusa sa tog instituta…😊
O, o tome sigurno mnogi maštaju…

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

Sam

Rusko cjepivo ti je objašnjeno jučer u onom tekstu, ali ima i na rs.sputniknews.com objašnjenje.

Sam, nitko nezna kako TOČNO to funkcionira…inače bi svi zarađivali. Rusi tvrde da je “raketa nosač” precizno navođena (to je onaj adenovirus).

Mene osobno bi baš to zanimalo: na koju stanicu “pristaje”, da li na one na koje idu obični adenovirusi? Na koje receptore? Jesu li modificirali još nešto, ipak, osim što su samo izbacili gen za razmnožavanje?

Ovo drugo mi se čini čak jednostavnim. Zapravo osnove ovog svega su poznate desetljećima u molekularnoj biologiji. Kad je segment koji daje uputu ušao u stanicu, upotrebit će staničnu dnk i stvoriti zamišljeni DIO virusa. Onda će se proizvesti i imuni odgovor na taj segment tj antitijela.
To je dovoljno. Dovoljno da obrana prepozna po jednom elementu budućeg neprijatelja.

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Hvala.
Dovoljno mi je da znam onaj minimum da mogu baratati pojmovima,jer se ljudima treba objasnjavat.
Ja znam vrlo malo,a ima ih koji jos manje znaju,ali eto makar u ovoj fazi da sirimo istinu o Projektu.

Kihot
Gost
Kihot
1 mjesec prije

Luce,

Ti si tu svašta s wiki nadrobila, a mene brine ovaj odgovor Stipana Jonjića iz intervjua koji je dao Žutarnjem listu (jutarnji.hr/life/zdravlje/nas-vodeci-imunolog-kombinacija-dva-virusa-u-ruskom-cjepivu-sputnik-v-mogla-bi-biti-ucinkovita-15013262), u kojem kaže da bi rusko cjepivo moglo bit ok.

“…Pored spomenutog vektorskog cjepiva u visokoj fazi testiranja su i cjepiva koja se temelje na imunizaciji pomoću SINTETSKIH virusnih gena (RNK i DNK) koji su se dosad koristili uglavnom u istraživanju EKSPERIMENTALNIH cjepiva, ali je IZGLEDNO da će biti uspješni u zaštiti od Covida-19.”

Znači te tri riječi koje sam stavio velikim slovima mi govore više od ičega drugog: SINTETSKIH, EKSPERIMENTALNIH, IZGLEDNO da će biti uspješni, ali možda vas do kraja pretvore u robote sterilne, ili još bolje za psihopate koji ih proizvode, odmah i ubiju.

inače zanimljiv mi je i ovaj članak gdje manipuliraju ovcama:

jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kolovoska-rupa-nam-pokazuje-zasto-zapravo-ne-trebamo-strahovati-od-toga-da-nas-neovlasteno-nadziru-15013228

evo vidite, vlasti ne znaju gdje je 200000 stranaca koji su ušli u zemlju, a bojite se instalirati aplikaciju za pračenje.

a i ovo je vrh:

“Primjenom modernih tzv. big data tehnologija analize podataka i predikcije vjerojatno bi se moglo doći do naprednih statistika temeljem kojih bi se moglo djelovati preventivno.

Finska socijalna služba, primjerice, koristi takve prediktivne analize kako bi pokušala prevenirati nasilje u obitelji. Hrvatska ima problema s prebrojavanjem turista na svojoj obali.”

Finska socijalna služba koristi prediktivne analize… minority report s tomicom kruzom? jeziva i sablasna stvarnost pod izgovorom spašavanja i zaštite.

Buco
Gost
Buco
1 mjesec prije

Pa nisu svi koji su ušli u HR sa stranim tablicama turisti.
Barem mi imamo dijasporu, a od kad smo ušli u EU pogotovo.
Samo od tada do početka ove godine, HR je trbuhom za kruhom napustilo okruglo 1 milijun ljudi.
Sada je 1/5 njih došla na godišnji ostavit koji euro, odnosno došli doma, pa ih zato nema u hotelima.
Aplikacije za pračenje neka si instaliraju oni koji u tu prevaru od korone i vjeruju.

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Nije da branim Luciju ali dosta puta je donijela ovdje dobrih informacija,mozda se i ne slozimo svi s njom po nekim pitanjima,kao i svi izmedju sebe,ali ipak ne treba tako. Ja ipak cijenim kad neko se potrudi i plasira ovdje obilje informacija,
Treba i vremena a i zivaca za to.

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

Kihot

🐒 drobi ti mama.
Izvori su navedeni i NIJE wikipedia.
Ja ne mislim još dugo ovako komunicirati.

Kihot
Gost
Kihot
1 mjesec prije

@guest_463455 Zasto vrjedanje? Ja rijec drobi nisam koristio u derogativnom smislu, nego u opisnom u odnosu na tvoj poduzi post na engleskom. Ne mislis vise komunicirat tako da vrjedas druge komentatore? To ti je dobra ideja.

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

Kihot

Nemoj ljude zastrašivat.

Bilo koji virus kojemu je uzet jedan segment npr zove se modificirani virus. Jer se razlikuje od prirodnog.
I još nešto.

Ovo nisu nepoznate stvari.
Banalan primjer: bili su došli na ideju da bi mogli paradajz zaštiti tako da mu pridodaju jedan gen od – ribe.
Neznam je li to napravljeno i nisam pristalica genetske modifikacije.
Ovo je samo primjer što se MOGLO prije 20 godina.

A puno se radilo i na ljudskom genomu…kojeg npr treba popraviti ako postoji genetsko oboljenje. Ili, – rak.
Ovo je jednokratno liječenje i tu nema zarade za farmaceutsku industriju.

A što se tiče izraza ” vjerojatno” (70%), ili “trebalo bi” (80% sigurnosti), NE OČEKUJ VIŠE, ako hoćeš da ti netko istinu govori o bilo kojem biološkom sustavu. Stohastički sustavi.

Neznam ima li koji antibiotik koji će sa više od 93% vjerojatnosti djelovati na one bakterije kojima je namijenjen. Ne in vitro, nego u organizmu.
Pa si tako pokazao elementarno neznanje: i o nazivima i o izražavanju. I nisi jedini. Ali glavno je nekome tko nešto zna – govoriti da – drobi.

Kihot
Gost
Kihot
1 mjesec prije

@guest_463455 na sto se ovo uopce odnosi? Na dio gdje sam citirao Stipana o Zapadnim cjepivima, gdje kaze da jos nikad takva nisu proizvedena, sinteticka, eksperimentalna, izgledno. Sto ti tu nije jasno da ovako odgovaras? Znam da su krizali prase i krokodila, hvala na infu.

seofivnefnviusenfivnswefuvnsefvrs
Gost
seofivnefnviusenfivnswefuvnsefvrs
1 mjesec prije

Kihot, riječ o zlu koje boravi na ovom planetu od početka, bježi u divljinu.

Željko
Gost
Željko
1 mjesec prije

@tihobl Zemljače, nije to tako jer hoćete u Hrvatsku, ne možete ne priznaju rusko cjepivo, hoćete u Crnu Goru isto to, hoćete u Njemačku da radite isto to, hoćete posao primjerice u Jajcu (F.BiH), najbliže vašoj Banja Luci, ne možete raditi jer se ne priznaju ruska cjepiva! Ja ću pokušati da se hranim zdravo, da ne dobijem ako postoji taj virus i to je to i ako je moguće da izbjegnem cijepljenje, do kada vidjet ćemo!

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

@Sam
“…A sta ce nam uopce ijedna?…”
Tacno.
Zanimljivo je da Svajcarci obavjestavaju svoje gradjane i o drugacijim pogledima na vakcine…
Dakle, zbog nekog razloga – ne slusaju slijepo naredbe Bil Gatesa tj njegovog privatnog WHO…
Ova druga “predsjednicka” boranija samo drhti i prihvata mjere Gatesovog “autoriteta WHO”…
https://youtu.be/POfOxBGIPmw

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

@guest_463209
Stvarno mi nije jasno – sta se to nekom od ovih kolega koje su dale “minus” ne svidja u ovom videu is Svajcarske?
Pa video je preveden sa italijanskog.
Nedavno je objavljen.
I daje masu (ali bukvalno MASU!) – odlicnih informacija – upravo kontra obaveznog vakcinisanja!
I to na – lokalnoj TV stanici!
Nije moguce – da je toliko ljudi zainteresirano da im prikucaju obavezne vakcine – na ovom portalu?

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

@Istražuj
Ja sam ga pogledao i naravno potvrdjuje i moje i tvoje vidjenje vakcinisanja.
Nalazim ga korisnim,a minusi su mozda od antivaxera ili se neki nasi tek probudili.

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

@Istražuj
Pardon. Pogresno se odrazio.
Provakseri ti dali minuse,i mozda neki nas koji je tek ustao.
Plaho sam se danas zapisao,pa pomijesam i pojmove vise.
Gledao sam sve video uradtke i vjerujem da je mnogo od onoga tacno,jer imaju ljudi argumente i vidi se da iz srca govore.
Iskreni i nisu pokvareni,jer ne traze nista za sebe osim slobodu i pravdu

wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
Gost
wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
1 mjesec prije

Dodiđa kao i Vučko su se uživili u ulogu ko da su u holivudu i snimaju ciofilm sa temom virusi napadaju……….

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
1 mjesec prije

E,a pazi, više nema ono nema virusa, ili virus nije opasan, pa neću se cijepiti… sada je samo pitanje kojim će se cjepivom cijepiti, da li “prijateljskim” ili “neprijateljskim”… (!)

… a danas na sve strane zveči – Rekordan broj “novo-oboljelih” na Balkanu i ostatku Svijeta čak i Novi Zeland ima rekordan broj “novooboljelih”. … ovo je samo uvertira u reprizu predstave a predstava će trajati dok svi ne budu dobrovoljno trčali u red za cjepivo samo kako bi preživjeli.

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

otpisani

Ha! To sam vidjela još jučer. Kao u Hrv.opet kritični dan sa puno oboljelih.
Capak se toliko upetljai da je rekao da i na Viru ima noćni klub. I tamo ples i podij zabranit. Ovi mu javili da oni tamo nemaju – noćni klub.

I, naravno. Jučer je bio dan naglog skoka i za Grčku i za Francusku…vjerojatno izazvano ruskim cjepivom po 10$.

Kao ono kad je pred mjesec (?) dana bio ‘pik’ i u Hrvatskoj i u Srbiji, ali i u Izraelu i – Iranu. Sve mi je jasnije i kako i zašto je Sulejmani ubijen.

Se*u cijelom svijetu po glavi !

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

@Lucija, e sad bi trebalo biti sloge kod ugostitelja, svi u jednom danu zatvoriti sve birtije, krčme. kafiće, restorane, nočne klubove i otpustiti ljude, poslati na biro, na državni trošak pa neka ih hrane. Ovakvu zajebanciju nismo imali ni kada su sirene zavijale, treba to presječi i tim Capakima objasniti od koga plaću dobivaju.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

@otpisani, jednostavno im treba reči, pušite vi xaru svom drugaru i gotovo. Od virusa gripe se umiralo i umirati će se, oni svoje cirkuse neka vježbaju na svojoj familiji. kraj rasprave.

Busola
Gost
Busola
1 mjesec prije

Budale limitirane , čudi me da srpski narod ne može uopće naći neku normalnu alternativu i opoziciju… Naši političari su loši do bola , ali njihovi… to je vrh vrhova… Dovoljno je vidjeti onog gradonačelnika Palmu, ogledalo velikog djela naroda na Balkanu…

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Busola: Palma je iz Bandica jedan od najboljih gradonaceljina Balkana. Narod ce za njih glasati dozivotno, a to sto se tebi ne svidjaju je tvoj problem.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 mjesec prije

Treba pricekati Sha kaze kill bill za rusko cjepivo.onda Ce stvari biti malo jasnije,kakvu igru igra Putin.

Kio
Gost
Kio
1 mjesec prije

Kakva god “igra” bila nije sigurno neljudska

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 mjesec prije

Zanimljivo je da Izrael ugovara s Rusima rusko cjepivo iako imaju svog globalnog farma-kriminalca – Gilead Sciences, ono koje nam guraju iz Pentagona i orvelovskih krugova.
Znači, za hazarčiće rusko cjepivo, za sve druge, gojime, ultrasumnjivo Gileadovo.

Iako, najbolje bi bilo niti jedno. Nek Putinove kćeri primaju što hoće, ionako ne znamo je li i ona sirotica primila ampulu fiziološke otopine kao HDZ-ov lički ministar zdravstva za vrijeme “svinjske gripe” samo da bi tata pokazao Rusimai svijetu – ovo naše je super i sigurno što dokazuju čak 2 mjeseca – 60 dana kliničkih ispitivanja. Dulje traje dermatološko ispitivanje flastera za guzicu nego za nešto što se ubrizgava u krvotok i organizam čovjeka a za što apsolutno nemamo pojma što je.

Predlažem da se testiranje cjepiva tijekom 5 godina provede na: Fakografima, šoroševcima, antifašima, wokcima, gretenima, HDZ-ovcima, SDP-ovcima, HNS-ovcima, glupom liječničkom mafijom iz Stožera, zajedno sa ljigavim masončićem Božinovićem, bivšim predstojnikom ureda kriminalca Mesića.
Ako njima ne bude ništa od toga nakon 5 godina, ljudi – navalite.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Slazem se u svemu sa tobom , mozda je ovo samo vesto postavljena scenografija da sto vise ljudi dobrovoljno primi vakcinu jer Zapad vrlo dobro zna da svakim danom sve manje ljudi na ovoj planeti ima poverenja u njihove vakcine .

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Ti mislis da ce zapad dozvoliti uvoz ruske vakcine? Izraleu ne mogu zabraniti, ali ostalima stici ce prijetnje gore nego za Sjeverni tok.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 mjesec prije

Nije bitno hoće li Zahod dozvoliti uvoz ruskog cjepiva na prostore bivše SFRJ. Bitno je hoćemo li mi dozvoliti da nam ih uvezu u krvotok. Po tom pitanju, mišljenje Zahoda i pederčića-veleizdajnika, briselskog boljševika Plenkovića me apsolutno ne zanima.

davor
Gost
davor
1 mjesec prije

Prijaviš se u lokalnoj ruskoj ambasadi, ili uplatiš doček Nove godine u Petrogradu..

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Videcemo , kao sto rekoh , mozda je sve ovo samo koreografija za sve nas , obicni mali narod , mi cemo ( i jesmo ) biti “pokusni kunici” , ne za vakcinu , ona je marginalna jer tu ce svi oni u svakom slucaju da zarade sumanute svote novca , odakle , pitamo se , pa od prodaje vakcina , kome , svim vladama ovog sveta , ko ce to platiti , pa narod , vecim porezima i manjim platama , jos manjim pravima na bilo sta , vrlo moguce je da je sva ova histerija sa COVID-19 samo dimna zavesa , da ne vidimo da smo na pocetku kraja , uvod u depopulaciju planete jer misle da nas je previse , a i da ostvare potpunu kontrolu nad nasim zivotima jer ih to “pali” , novca vec imaju , to im ne treba , uzbudjuje ih bolesni , sadisticki osecaj da drze nekog za vrat i , ako oni to odluce , mogu samo pojacati stisak i ubiti nas , uzivaju dok gledaju samrtni strah svoje zrtve , to je , izgleda njihov krajnji cilj , psihopate i pedofili vladaju ovim svetom , zaista vladaju , samo mi to zasad nismo spremni da poverujemo , gmizavci Dejvida Ajka su tu da nas ubede da je on lud i da sve sto prica je neverovatna laz a sve je to vesto utkano u strasnu istinu koju nam on prezentira , ako je to sto on prica istina , kako to da ga niko od tih mocnih ljudi o kojim prica vec nije “uklonio” , imaju i vise no dovoljno novca da ga trajno ucutkaju , na bilo koji nacin , sve je to izrezirano , budimo spremni , dolazi nam svima novi feudalizam gde cemo svi biti kmetovi , totalitarni rezim , niko vise nece smeti ni cvet posaditi u basti a kamoli krompir ili paradajz , zelite jesti , kupite u velikim lancima trgovina koje poseduju prebogati ljudi , koji su postali jos bogatiji zbog COVID-19 i bice jos bogatiji , pogledajte kako naoruzavaju policiju , kao vojsku , brutalno lomi kosti svima , bez ustrucavanja i bilo kakve odgovornosti , i niko nece snositi nikakvu odgovornost za to jer smo mi apsolutno nebitni , a ionako nas ima previse …

wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
Gost
wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
1 mjesec prije

Progledavaš polako………..

Riddick
Gost
Riddick
1 mjesec prije

……polako mu se otvara trece oko u gacama, pomozi jos malo Jablanu.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Trece oko u gacama , ovo je dobro 🙂 Jos samo da pocne da namiguje 🙂

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Intencija onih koji ovo planiraju ide u tom pravcu,ali si ti druze tu ubacio mnogo elemenata SF podrzanih najcrmjim scenarijem koji ni Spilberg nije u stanju napisati.
Malo je ipak previse.
U tom tvom kompletnom scenariju,zivot ma kakav bio uopce ne postoji,samo tama i beznadje.
Nade nema,a ONI kontrolisu sve.
Fantazmagoricno,sto bi rekao Stjepan Kljujic.
Oni kontrolisu mnogo stosta,vuku konce u mnogim procesima,odlucuju u mnogocemu ali svemocni nisu.
I nisu svi u svemu zajedno.
Neki ovdje pokusavaju pametovati i svima drugima drzati lekcije kako nista ne vide,kako su svi zajedno,imena neka,prezimena itd i tako sebe u nekom potencijalnom scenariju koji moze pokazati da nisu svi zajedno,eliminisu kao ozbiljni komentatori na ovom portalu u buducnosti.
Uzalud ce biti megakolicina informacija koje ce tako samo otici u havu.
Zar nije pametnije i mudrije ostaviti mogucnost da je i Putin i neki drugi odigrao dobar potez i da nisu svi zajedno bas u svemu.
Za mene je to moguce,kao i obratno i ne zelim vjerovati da je ovo scemario iz Pakla,kome se ne moze nista suprostaviti.
I ukoliko je istina to sto su par komentatora ovdje napisali,da su svi ONI JEDNO,pitam ih,vide li izlaz,ima li nade i trebamo li vec sebi uzeti konopce da se povjesamo ili vatreno oruzje,ne da se branimo,nego da izvrsimo kolektivno samoubistvo,kao nekakve japanske sekte ili neki drugi?!
Opet ce neko reci da ja gluposti pisem i da razumio nisam,a moze biti i obratno,zar ne?!
Teoretski su sanse 50:50.
A da su svi bas u svemu zajedno,da su to isplanirali do u najsitnije detalje,da im nista nije promaklo,da ce tako bas biti,da mi nemamo nade i slicno….. izvinite koliko god mozete…
GLUPOST

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Vreme ce reci ko je u pravu .

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Vrijeme ce reci tacno.
A do tada moze biti i ovako i onako.
To sam mislio sto bi rekao Sojic

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Sam , kad sam napisao da ce vreme reci svoje , to je ustvari samo bio pristojno uoblicen ( nadam se ) odraz apsolutne nevoljkosti da uopste i pozelim da argumentovano odgovorim na tvoj komentar o mojim SF “predvidjanjima” , upotrebom velikih slova “GLUPOST” za ono sto sam napisao te ostalim opaskama na moj racun …

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Nisam tebi licno naposao to.
Da jesam,priznao bih i izvinio ti se.
Znaci,tebi nisam.
Ono gore za SF,malo stoji,zato sto si se upecao na pricu o apokalipsi bez imalo sanse.
Navikao sam da su ti komentari pozitivniji i optimisticniji.
U sustini dobri,ali si ovdje malo pretjerao.
Drugi su mnogo veci defetisti od tebe a to necu shvatiti.

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Jablane.
Ponovo sam procitao moj komentar i tebi sam napisao prvih pet recenica,u smislu da si pretjerao i malo vise crnog scenaria ubacio.
Onaj rest,mozes to prepoznati,gdje sam poceo uopceno pisati i pominjati druge nije o tebi.
O drugima koji jos nisu tri pozitivna komentara napisali.
Sve je helac,sve je gotovo.
Svi mi,ili skoro svi,mislimo isto o Agendi,o planovima,sta,ko,kako i dr. ali vecina je opet pozitivna i optimisticna.
Ja odem po bh portalima i dodje mi da povratim(avaz,klix,depo i slicni),necu valjda i na logicnom da isto radim?!
Da nema logicnog,ja ne znam koji bi portal citao i s kim bi polemisao i razmjenjivao misljenje i naravno dosta toga naucio?!

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Sam , u tom slucaju , izvini !

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Nisam bas optimista , iskreno , previse smo se mi ljudi navikli na zivot u velikim gradovima , i postali smo zavisni od tehnologije . Ko jos zna da iskopa bunar , ima zrvanj za zito , zna kako da spremi zimnicu ? Procentualno , koliko nas bi moglo da prezivi u urbanoj sredini ako dodje do nestanka struje , vode , prekine se lanac snabdevanja hranom ?

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Jablane
Sve cemo mi to preziviti,samo da nas zlotvori puste na miru.
Covjek je cudo.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Sam , slazem se , zato nam i treba sva pamet , razum , oprez , kuraz i hrabrost , sve na jednom mestu . Samo , i kad skupimo sve te ljude na jednom mestu , sta onda ? Evo , gledaj mene , ako u Engleskoj uvedu obavezno vakcinisanje svih , izgubicu posao jer cu definitivno odbiti da me vakcinisu , doci ce po mene , silom me vakcinisati i onda deportovati . I sta sad , naj… sam svakako , isto kao i svako drugi stavljen pred takav izbor koji i nije izbor . Ako ima neko sr… u toj vakcini , svejedno je gde cemo umreti .

čekajsamo
Gost
čekajsamo
1 mjesec prije

Bože, molim te,učini da nestane struje na cijeloj planeti barem 365 dana.!

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Godisnje ?

čekajsamo
Gost
čekajsamo
1 mjesec prije

dan po dan.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

@čekajsamo, poveži se sa “starinom” on ima veze sa Bogom, ako ti on ne može pomoći onda ćemo nagovoriti nekoga da ispali jednu pravu EMP “nuksu” pa ćemo dobiti to što želiš !

čekajsamo
Gost
čekajsamo
1 mjesec prije

Ne trebam posrednika. Sugovornika,da.

čekajsamo
Gost
čekajsamo
1 mjesec prije

Ja ne želim da patite bez struje, a ja da se veselim. Mislim da bi ,u ovom trenutku, to bilo ipak najpraktičnije- IŠTEKATI IZ ZIDA.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

@jablan u zitu, krenimo od školstva, osnovna škola, predmet “domačinstvo”, gdje je nestalo i zašto ?
gledam klince, pa to više ni dugme-puce-gumb ne znaju zašiti, katastrofa. O ostalome da ne pišemo.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Slazem se . Jako mnogo sam naucio od dede , ujaka , strica , brata , oca , svasta po kuci popravljam . Ova danasnja deca , nista nece niti da nauce , niti da rade , samo da igraju igrice , zive na teret roditelja i zahtevaju svoja neogranicena prava …

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

Sam

Točno.
” Uvijek ima nade za onog koji je spreman da se bori”.
Ali moramo krenuti što prije i u što je moguće država više. Da ne mogu prebacivat snage.
Ludilo zatvaranja u Australiji. U španjolskoj regiji zabranili pušenje na cesti, kao pomaže prenosu virusa…

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Lucija
Imamo li izbora?!
Eto ti se vec boris,neki drugi takodjer,doci ce i sledece faze.
I ja ocekujem da ce otpor najjaci bit i da ce prvo krenuti u zemljama Zapada,zemljama krscansko-civilizacijskog kruga,jer su ti ljudi spremni vise od drugih boriti se za slobodu,a protiv porobljavanja.
Kinezi su vojska poslusna i tu nade nema.
A opet je njjadnije stanje medju muslimanima,gdje je utrnuo i najslabiji glas otpora protiv zulumcarskih rezima, i tek mozda kada se stvar prosiri,da i oni nesto naprave.
Musliman sam i dobro poznajem stanje muslimana danasnjice i zato kazem tek u drugoj fazi mogu se prikljuciti,na zalost.
Da bi uspjeli,svi moraju gurati u jednom pravcu,pa kom’ opanci,kom’ obojci.
Ali nade ima.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Zapad im je prvi jer je rastocen dekadencijom , slabi su , razmazeni i lenji .

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Jeste i to istina,ali se i prvi pridignu nakon poraza.
Historija kaze i mudri ljudi.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Nece , ovaj put nece , indoktrinirani su , za veliku vecinu je kasno , vise veruju sto procitaju na “FB” bez kojeg ne mogu da zive nego kredibilnim ljudima . Koji su kredibilni , pitamo se ? Oni koje mas-medija najvise diskredituje . Ostali jednostavno ne znaju sta da rade .

čekajsamo
Gost
čekajsamo
1 mjesec prije

Nemam sluha za pjevat, a pjeva mi se, mogu ovdje? “Gornju Tuzlu (SVIJET) opasala guja(PLANDEMIJA), metla glavu na Džindić mahalu (AMERIKA) a repinu trgla na Gradinu (EU i ostali), zelen bore…. a i ova mi ne izlazi iz glave: NIGDJE ZORE, NI BIJELA DANA, NI DANICE DA POMOLI LICE….nekako baš odgovaraju.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 mjesec prije

@Luce :

Pušenje na cesti je egzibicionizam,
a i oboje mogu stradati od motornog vozila ?
Španjolski španj-uleti ?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 mjesec prije

Na trotoaru može ?

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Lucija ko to pusi na ulici: spanci ili spanjolke?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 mjesec prije

@tihobl :
Bezobrazniče dva !

Bezobraznik jedan

Su drugaricamin se tako ne opći !

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

“… da su svi ONI JEDNO,pitam ih,vide li izlaz,ima li nade…”
@guest_463209
Kolega,
Mislim da ce vam puno toga biti jasnije kada pogledate ova gore navedena 2 klipa.
Generalno gledajuci – jesu “jedno”.
Naprosto zato, sto je financijski sistem danasnjice – baziran na US dolaru i na beskonacnom stampanju tzv “novca” iz nicega – jeste i tzv “financijski sistem” cijelog SVIJETA!
Da se ne lazemo, i Rusija i Kina, ali i sve drzave svijeta – samo su sastavni dio ovog sistema ZLA – baziranog na tzv Centralnim bankama (“stamparijama”) u – direktnoj podanickoj ovisnosti – od Rotschildove FED “stamparije”!
Vlasnici te “FED stamparije” su odavno poznate protuve – koje vec 300+ godina imaju iskustva u pijenju ljudske krvi i poticanju bratoubilackih ratova ili “revolucija”!
Nekada u proslosti – kada se jos nisu toliko napuhali kao zabe od ljudske krvi i pakosti – morali su uzimati KAMATU samo u zlatu ili srebru. Recimo da je to bio “posten” novac.
Njivovo doba (doba KAMATARA) dolazi 1913 u SAD.
Tada preuzimaju americku banku FED – a time i “stampanje” para u najvaznijoj stampariji Svijeta!
Prije toga su Rotschildi vec preuzeli Centralnu banku Engleske tzv BoE, a sukcesivno i sve ostale Centralne banke Evrope, kasnije i Svijeta!
Dakle prakticno u CIJELOM SVIJETU – upravo ova ista zlocinacka banda (sa imenom i prezimenom) – pije krvo svim stanovnicima Svijeta i “stampanjem” tzv para, a onda i porezima na RAD, koje robovske tzv “drzave” oporezivaju svoje gradjane – da bi “vratile” STVARNE pare (krv, znoj i suze gradjana) onim istim Vlasnicima Centralnih banaka i Svijeta!…
I ta piramida ZLA – se uporno sirila, ali sve uz nas (ljudski) pristanak zbog obmane i glupoce RULJE – koju je ova banda cionista vec kontrolisala preko njihove medije i tzv politike!
Kao sto sam gore rekao – nade ima – naravno…
I mislim da to vrijeme upravo dolazi!

NE zbog nase vlastite “pameti” ili “odlucnosti da ne pristanemo na KLANJE”… Nego naprosto zato sto sistem koji su ovi cionisticki zlocinci “bankarski financijeri” izgradili – jeste neodrziva Ponzi shema!
Zato zure.
Zato im trebaju “elektronske pare” a zato im treba i cipovanje…

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

@Istražuj
Slazem se ja s tobom da su oni podjarmili cijeli svijet,preko FEDa,MMF,WBank i slicnih institucija.
I cinjenica je da sisu krv covjecanstvu citavom,da su mnoge porobili bez ispaljenog metka itd.
Konkretno,pravim razliku izmedju onih koji su ovo pokrenuli i onih koji su tu,onako usput,inercija moci ovih prvih ih je prisilila za to.
Ne mogu i necu vjerovati (za sada) da je i Putin pa i Erdogan( sta god ko o njemu mislio) i drugi neki dobrovoljno i ciljano u Projektu.
Po mom je to rezultat lavine koja je vjestacki izazvana od zlih planinara.
Ako se pogleda jedna Rusija,ona je kroz historiju imala svoju autohtonu politiku i vjersko-civilizacijski narativ apsolutno suprotan onom koji predstavljaju Planeri Projekta.
Kroz tu istu historiju je bilo i dogadjaja i osoba “odabranih” koje su bile direktno ili indirektno ukljucene u neke od njih,ali to ne znaci da su planovi isli direktno od njih i da su bili apsolutno odlucujuci faktor u svim desavanjima.
Naravno da ima i tamo “odabranih” i da imaju uticaj ali ja licno ne bih rekao da oni mogu promijeniti ruski,pa ni turski kulturolosko-civilizacijski narativ.
Dakle,nisam pobornik ideje da gdje god se pomene “odabrani,da je sve po njihovom i po planu.
Ima ih ilojalnih,koji slijede agendu drzava u kojima zive ili samo dobro glume.
Kako god,smatram da su neki nedobrovoljno tu,i da ce nam neko blize buduce vrijeme pokazati jesu li zajedno ili “zajedno”
Nadam se da je Putin sljedbenik autohtone ruske politike,da je odigrao ovaj potez i da ce on proizvesti ono stanje izmedju njih”sto gore,to bolje”
Ako je snjima dobrovoljno,bice vuna.
A i taj sistem finansijski koji pominjes je na krvi i na znoju drugih nastao, i nece jos dugo,ako pravde ima,a ima.
Malo nam mozda kasni po nasem,ali dolazi.
Kula od karata nece moci izdrzati jaci vjetar ili potres
Dakle,ne smatram da su svi oni JEDNO,jer takvo nesto unipolarno nikada nije postojalo kroz historiju ljudskog roda.
Sama priroda je bazirana na tom principu,kao i sav zivot na Zemlji i svemiru.
Dobro-zlo,plus-minus,pozitivno-negtivno.
Cinjenica,da je zlo trenutno dominantno i da diriguje,ali je sva historija sazdana od borbe dobra i zla.
Zato ja zelim biti optimista i ako moram “ici”,neka bude casno.
Pozdrav

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

@guest_463209
Pogledaj klipove.
Neces pogrijesiti – a mozda i vidis nesto sto nisi predpostavljao do sada 😉

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Hocu svakako.
Pomaze mi da sklapam mozaik i ne zelim biti totalni tvrdoglavac kada vidim istinske argumente.
Samo budala ne mijenja misljenje,kaze jedna izreka.
Naravno na osnovu jasnih i konkretnih dokaza.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Da , bio sam pospan 🙂 Prvo kafa , onda realan zivot 🙂

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

“… vrlo moguce je da je sva ova histerija sa COVID-19 samo dimna zavesa , da ne vidimo da smo na pocetku kraja , uvod u depopulaciju planete jer misle da nas je previse …”

@guest_463235
Kolega, mislim da ste poprilicno puno toga obuhvatili… i sve sto ste rekli mislim da jeste tacno.
Medjutim cijela ta prica da na “ima previse” – stara je od prilike 100+ godina (predpostavljam kao i oni “Protokoli cionskih mudraca” – ili bolje – tacno toliko koliko traje i Rotschildov privatni FED (americka Centralna banka))…
Juce sam upratio 2 odlican videa (prevedena)…
Preporucio bi ih i vama i svima ostalim. (Subaru sam vec preporucio 😉 )
Mislim da se u ova 2 stara videa – jasno moze vidjeti – KO je stvarni gospodar Svijeta danas ili “stvor” kako ga Subaru zove.
On ima ime i prezime i premda se klipovi generalno odnose na SAD – jasno je da oni vase sada za cijeli Svijet!
Isto je ZLO, koje se ustolicilo u SAD te daleke 1913 – koje danas pose za vrat Cijelom covjecanstvu!
Govor Luisa Farrakana prije 40-tak godina:
https://jubitu.com/videos/watch/b8ae0f98-4370-4833-999c-96bc6ee7da22
Intervju sa Aaron Rusom od prije 15tak godina – (izuzetno interesantan jer je Aaron dugo bio prijatelj sa Nick Rockfellerom!):
https://jubitu.com/videos/watch/61f1766a-5673-47b6-a747-f37089b58c37
.
Nema tu nikakvih “vanzemaljskih sila” – medjutim ZLO je ogromno i ima ime i prezime! U pitanju ISKONSKO ZLO!
Nas (ljudski) najveci problem je sto ne mozemo pojmiti da takvo ZLO uopste postoji u ljudskom obliku, i uporno dajemo pristanak da to ZLO od nas pravi – robove.
Ne davanje pristanka – automatski bi isusilo ovo ZLO napuhano ljudskom krvlju i patnjom!
Na zalost, medjutim – mislim da ot toga nema nista!
Sta vise – ljudi naprosto nisu u stanju da shvate (cak i kada gledaju svakodnevno vlastitim ocima!) – da onaj kojeg su “izabrali” mora da BEZPOGOVORNO izversava naredjenja “operativca” ZLA (ovdje Bil Gatesa) koji samo izdaje komandu njegovom tzv “WHO” a onda ta “svjetska organizacija” – prenosi komandu malim piramidama moci tzv “drzavama”…
NE. Ljudi i dalje vide samo svog policajca, politicara i “stozer” – premda su to najnizi slojevi piramide moci… Sto je jos gore – i vjeruju toj najnizoj piramidi moci…cak i kad im je vlastiti zivot i zivot djece u ptanju!

Da se razumijemo…Dakle, ne vjerujem u ljudsku mogucnost razumijevanja stanja oko sebe, organiziranja ili neke “revolucije”. Sve te stvari su vec pod totalnom kontzrolom ovoh ZLA – opisanog u ova 2 klipa.
Jedina mogucnost koju trenutno vidim – jeste totalno urusavanje piramide stampanja tzv “para” iz nicega!
Upravo TO daje i davalo je neogranicenu moc ovom ZLU ili “stvoru” – koje kad pogledate oba klipa – pokazace vam i svoje ime i prezime takodjer.

Dejan
Gost
Dejan
1 mjesec prije

istražuj, kolega vidim da ste i dalje neumorni u pisanju i izlaganju na portalu. Ja sam se manuo pisanja mada pročitam ponekad komentare. I dalje tvrdite da satanisti neutrališu svoju karmu time što javno obznane svoje planove… usvojili ste jednu tezu koju stalno ponavljate i ona za vas postaje istina. Ta teza nije tačna, i to ne funkcioniše na taj način… pokušavao sam da vam objasnim par puta o tome neke stvari ali vi niste želeli da uopšte proniknete u tematiku. Ako želite da vi lično verujete da satanisti samo kažu unapred šta planiraju i to im je dovoljno da budu zaštićeni od svih karmičkih stvari – verujte i dalje… ali nemojte da to širite kao neku istinu jer to nema veze ni sa čim.
A za tezu da ne verujete da zlo u anorganskom obliku postoji – mogu da kažem da se varate… Postoje takve sile, o kakvima i ne sanjate i koje su vrlo umešane u zbivanja na zemlji, a i na raznim drugim planetama, nije zemlja ekskluzivna planeta u vaskolikom svemiru. I te sile deluju. A deluju i pozitivne sile. Rotšildi, Rokfeleri su samo vidljive figure sa fizičkom moći… ali i oni se klanjaju nekoj svojoj višoj sili. Ako vi ne verujete u više anorganske sile, oni veruju i ne samo što veruju nego su i u kontaktu sa tim silama. Ali te metafizičke teme su prilično složena stvar. Tamna energija je davno zaposela planetu. I rezultati su vidljivi na svakom koraku. Ima upliva i viših božanskih sila. Da li je osoba dovoljno svesna i da li zna odgovor na najvažnije pitanje – Ko sam ja? Kada osoba to spozna, onda je napravila najveći pomak u svom životu – pomak ka svom biću.
U suštini je bitno čemu osoba teži i čemu je posvećena. U svom haosu oko korone ima i nade, a nada proizilazi iz svesti pojedinca. Kao u onoj priči – kojeg vuka hraniš? Hraniš li dobro ili zlo u sebi, strah ili ljubav? Prihvatanje sebe i ljubav prema sebi je najvažnije.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

@Dejan Ž.
Zdravo kolega.
Drago mi je da si tu opet 🙂
Nisam dugo upadao u metafizicke diskusije ali nema problema.
Tacno nisi zaboravio kakav je moj stav bio u pogledu tih pitanja. E…takav je i ostao jos uvijek 🙂

Dakle ja kada kazem “satanisti” – prevashodno mislim na krvolocne protuve, koje mozda i izvode budalasrte rituale nekakvom “satani” (ili kakvom drugom idolu tipa Baal ili Oziris) ali i ne moraju da izvode te rituale. Kad kazem “piju krv” – vrlo vjerovatno da te spodobe i piju bukvalno krv djece nakon pedofilskih orgija – ali ni to ne mora da bude pravilo.
Naprosto me ne interesuje kom idolu se klanjaju – jer mislim da je to totalno sve jedno.
Kome god da se klanjaju – njihova moc dolazi iskljucivo od kamatarenja – koje su preuzeli kao blagajnici Rusko-Turske horde prije 300+ godina.
Kamatarenje je bilo i ostalo najvaznija djelatnost, ali definitivno se nisu libili niti od kakve druge mogucnosti da jos vise uvecaju kolicinu para koje posjedju, pa bilo to trgovina robljem, drogama ili prostitucija – oni su uvijek tu…
Naprosto, te “sataniste” smatram gadnim protuvama – koje su napustile svu ljudskost u sebi i smatraju da ce krvolocnim otimanjem, trovanjem ili ubijanjem na neki nacin zadovoljiti i sebe i potencijalno tog svog idola.
Uopste se docim, ne iznenadjujem da je upravo ta “elita” – koja je vladala i kamatarila Evropom i Svijetom vise stotina godina – praktikuje takve satanisticke rituale. Naravno – gnusam ih se, a i nije mi jasno kako se mogu smatrati ljudskim bicima… (U stvari – vjerovatno oni sami sebe i ne smatraju ljudima – nego “NADljudima” – zbog novca i kamatarenja koje im je dalo tu moc)
Ako si pogledao ona 2 klipa koja postavih – mislim da ti je odmah jasno da ne smatram da se tu radi o nekim “nadprirodnim silama”… Radi se samo o izuzetno zlim spodobama, koje su zbog generacija i generacija odraslih sa tolikom moci (skupljenom kamatarenjem i zlom) – naprosto postali degenerisani psihopati.
Dakle nesto poput ljudskih robota – BEZ duse… (“androidi”)
Imaju imena i prezimena i svoj uvijek “plemeniti” rodoslov – bez ikakve dvojbe! Specijalno zato sto vjerujem da u takvom satanistickom drustvu – rodoslov i krvolocnost – igraju vaznu ulogu.
Vrlo je bitno:
– NISU “drevni” – a u to sam prakticno 100% siguran (da ne razlazem sada, jer sam Subaruu neki dan to isto pricao)…
– Niko tu nikom nije prijatelj, a moc mjere u krvi i energiji koju su oteli – nama ljudima…tj u “parama”…
…. i da ono za “neutralisanje karme” – to je ideja koju je poprilicno detaljno razlozio Ole Damagord, tako da je ja samo prenosim. (Cini mi se da sam ti jednom i postavio link na Oleta?)

Grga
Gost
Grga
1 mjesec prije

Auuuu, ode ti predaleko. Ne razimijem čemu sva ta mistifikacija. Neosporno postoje sile u prirodi koje ne razumijemo ali ovo što se dešava rade (ne)ljudi ljudima. Zlo koje će ih snaći u trećoj generaciji, ne znači ni njima ni nama ništa. Ljudi su izgubili ljudskost i to je problem. Počnimo mijenjati svijet od sebe.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Apsolutno se slazem u svemu . Da , i “Guidestones” su odavno postavili , ne zna se ni ko ni zasto . A niko ne uporedjuje sta je uklesano tamo i napisano u U.N. “Agenda 2030” ( azurirana verzija ) , cilj im je isti , upakovan u sareni papir dvosmislenih , na prvi pogled dobronamernih reci , da ih lakse “progutamo” i manje razumemo . Iskreno , ono sto mene interesuje je da zena i ja imamo miran zivot , da znamo da su nam deca i familija dobro , da se slazemo i pomazemo sa komsijama , neki stari auto da polako restauriram i provozam za lepih nedeljnih dana , bastu da zalivam , vocke da kalemim , pokoji put odem na pecanje , da zena i ja dozivimo mirnu starost . A ne da citam u vestima koga su ubili , ko je koga napao , ko hoce da nas potamani , spijunira , kontrolise , manipulise . I sta cu sad , da kupujem dizalicu za vadjenje motora iz auta ili da se naoruzavam . Prvo bi bilo dobro , drugo bi bilo oprezno .

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

“… Iskreno , ono sto mene interesuje je da zena i ja imamo miran zivot , da znamo da su nam deca i familija dobro , da se slazemo i pomazemo sa komsijama , neki stari auto da polako restauriram i provozam za lepih nedeljnih dana , bastu da zalivam , vocke da kalemim , pokoji put odem na pecanje , da zena i ja dozivimo mirnu starost …”

@guest_463235
Divno.
Ja licno ne mislim da ce ikom trebati kalasnjikov.
Medjutim – trebace razumijevanje situacije oko nas – tako da:
“.. curka shvati da 3 jula najkasnije – mora napustiti dvoriste, jer 4 jula dolazi gazda sa sjekirom…”
Nista vise. ali nista manje takodjer.
Gazda ce ostati gladan – a ako bogda mozda ce i umrijeti od gladi 😉

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Nazalost , nisam siguran da nam nece trebati . Ako curka “zdimi” iz dvorista 3 jula , a gazda , gladan , krene u lov 4 jula , jao njoj ako se nije dobro sakrila ili daleko pobegla .

Grom iz vedra neba
Gost
Grom iz vedra neba
1 mjesec prije

Koliko se meni čini Izraelci su samo dogovorili špijunažu, da vide šta to tamo Rusi rade i kako to rade.

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Grom
I to je moguce.
Sve je moguce danas.
Zato kazem sam sebi za neke stvari,sve je moguce.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Grome jos opasnija je stvar od spijunaze: izraelci su svoju vakcinu rasprodali arpaskim drzavama (pa zbog manjka morace uzimati rusku za svoje stanovnistvo).

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Vakcine za Izrael ce biti “Kosher approved ” ?

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Vec su koser. Jeverej je razvio ovu rusku vakcinu, znaci koser.
Zna Izrael zasto uzima rusku vakcinu, a zapadnu ce ponuditi palestincima.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 mjesec prije

Inače, zloglasna cjepiva protiv polia su uzrokovala više polia nego sam virus pokupljen u prirodi kako je “pronalazač cjepiva protiv polia i sam svjedočio pred američkim senatskim odborom sredinom 60-ih. Pronalazač je bio hazarski židov, iako nisam našao na poveznice koje bi upućivale na to da je isti to napravio namjerno. Drugi židov ruskog porijekla, Sabin, koji je odgovoran za “živo” polio cjepivo, je bio svjestan da cjepivo širi simijan (majmunski) virus SV40 koji je danas vjerovatni uzročnik degenerativnih i autoimunih bolesti koje su doživjele eksploziju nakon masovnog cijepljenja koja traju i danas.
Da ne zaboravimo, Sabin je radio za Rockefellerov istraživački institut i nametnuo se kao svjetski autoritet za “borbu protiv polia” (kao što imamo borbu protiv raka, borbu protiv terorizma, borbu protiv ovoga i onoga). Sabina su ljubili pod rep mnogi hrvatski liječnici bliski Rockefellerovom poltrončiću Andriji Štamparu.
Matematički, to bi izgledalo otprilike ovako: hazarski židov+rockefeller veza=velika nesreća za populaciju.

wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
Gost
wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
1 mjesec prije

Matija, klap klap klap…………ovo je toliko dobro da ću zapisati……

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Nece Izrael nista ponuditi Palestincima , nikad ni nije , sem patnje i smrti .

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Ovo je bio “Kosher” minus ?

Fenix
Gost
Fenix
1 mjesec prije

Nema veze neka Izrael uzme Rusku mi (Balkan) ce mo onu provjerenu od Billa. A mozda i neku Njemačku u budućnosti znaju Nijemci sa biologijom i hemijom dokazali su to i ranije.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 mjesec prije

@fenix
Znaju Nijemci, znaju, pa su tako kreirali i najopakije bojne otrove tabun, sarin i soman a nacistički znanstvenici su nakon rata, u Rockefellerovim i vojnim institutima nastavili istraživanje bioloških i kemijskih bojnih agensa. Ono što germanski mozak može smisliti za nanošenje zla drugima je upravo neshvatljivo.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Da , Nemci su oduvek bili naklonjeni Slovenima , do zadnjeg Slavena …

Uno
Gost
Uno
1 mjesec prije

Jablane, Slaveni su indijanci Evrope i ono što su radili američkim indijancima rade i nama, trpaju nas u sve manje i manje rezervate, kradu nam šta mogu, guraju u sukobe, jer kad se Slaveni međusobno istrebljuju, Germani svršavaju od sreće…
A vjerovatno to znaš i sam.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Svi mi na Balkanu smo Indijanci Zapadnim Evropljanima , bili Slaveni ili ne , za njih smo manje vredni , bili , jesmo i ostacemo . Primer : 1683. je Poljski i Litvanski kralj skupio sve svoje husare , njih 18.000 i otisao da se bori pred zidinama Beca protiv 250.000 Otomana koji su opsedali grad , ostavio je svoje kraljevstvo nezasticeno ( ! ) , hrabro su se borili i pobedili neprijatelja , a nakon bitke nije dobio ni “hvala” od plemstva … Toliko o zahvalnosti Zapada Slavenima i svim drugim narodima ( Litvanci nisu Slaveni ) . A to sto su doseljenici radili Indijancima , sto ti kazes , ne rade oni nama , to mi sami sebi radimo , Indijanci su bili slozni , znali su da je beli covek neprijatelj . Mi smo sami sebi i Indijanci i beli ljudi , sami pilamo granu na kojoj sedimo , oni su nam samo dali pilu . Germani su nas oduvek posmatrali kao “untermensch” iliti “podljudi” , to nikad ne bismo smeli zaboraviti , to im je genetski kod .

Uno
Gost
Uno
1 mjesec prije

Jablane, nisam mislio da smo indijanci u tom smislu već da smo starosjedilački narod. Isto griješiš kad kažeš da smo sami krivi. Ima i toga, ali koliko su oni truda uložili da nas zatru, pravo je čudo da nas još ima ikako. Još od pada rimskog carstva. Možda i imaju taj stav da smo niža vrsta, ali mislim da se u podsvijesti boje i respektuju Slavene, pogotovo Ruse. Englezima i Nijemcima, kao glavnim predstavnicima Germana, Rusi su noćna mora.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Koji narod je prvi starosedilacki narod na Balkanu , nijedan , svi smo odnekud dosli , jedni se doseljavali , drugi asimilirali ili odlazili , nestajali kao plemena , narodi , kulture ili cak civilizacije . Sami smo krivi jer nismo jedinstveni , nazalost , duboko negde , tako je odvajkada . Mozes me nazvati Jugo – nostalgicarem ali , da pitam , kad bi Srbi , Hrvati i danasnji Bosnjaci ratovali jedni protiv drugih da smo STVARNO bili slozni ? Svako ima svoju verziju istorije , daljnje i sadasnje .

Uno
Gost
Uno
1 mjesec prije

Jablane, ja govorim o istoriji unazad par hiljada godina i o kojoj se nešto zna. Govorim da doseljavanja Slavena sa Karpata nije bilo i da su Germani ti koji su došli, ali kako oni vole izvrtati stvari, ispade obrnuto. Isto mislim da narodi na ovim prostorima nisu imali problema jedni sa drugima dok se nisu pojavili uticaji sa strane od istih tih Germana. Mislim da čak ni danas, nakon svega, nebi imali problema jedni sa drugima da nije rovarenja onih koji nam ne žele dobro, a imaju moć.
Istina da svako ima svoju verziju istorije i da se moja i tvoja možda ne slažu i to je ok, pa ne moramo dalje ići. 🙂

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Uvek smo mi imali plemenskih ratova . Tu si u pravu kad kazes da su nas zavadili , nazalost , svugde ima onih gladnih paznje , moci , podmitljivih , prevrtljivih , naivnih i podmuklih . Iskreno , ja i nemam neku svoju verziju istorije , uvek sam spreman na raspravu , ako je argumentovana i konstruktivna 🙂

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

Jablan

Uno je u pravu. Autohtonisti imaju dokaze:
– lingvističke: da su Slaveni došli, morali bi preuzet jezične pojmove za npr more, brod, lađa…jer toga “iza Karpata” – nije bilo. To se nije dogodilo. I toponimi su slavenski.
– genetske
– predajne, najstariji zapisi Čeha, Poljaka i Rusa govore da dolaze iz ovih krajeva,
– arheološke, koji se neki skrivaju, neki kradu, neki uništavaju.
Ali bitno nemožeš sakriti: isto ognjište i posude prije ‘dolaska Slovena’, poslije ‘dolaska’, poslije ‘ romanizacije’.
Što ne znači da neke grupe nisu dolazile od 6-8 st. Veće nisu mogle ni logički ni logistički. Što bi jeli? Na putu i kad dođu? Neminovni bi bili sukobi kojih – nema zabilježenih.

Točnije, Iliri su – Slaveni. Jezik i nošnja. I još nešto. Stalno su plemena međusobno ratovala.
A kakl su Slavene ovih prostora opisali i Rimljani? “Stalno se nešto svađaju i ne mogu se ništa dogovoriti”.
😏 Poznato?

E, zato su Germani uspješniji u povjesti.
1.) svaki amer će reći: ” Ja to neznam, ali- znam nekoga tko zna.”
Kod nas,- svi sve znaju!!!
Bome, iz ovoga bi se moglo izvući i – da nitko ne cijeni ni obrazovanje ni pamet.

2.) Tko je ikad gledao onaj “Život na sjeveru”?
Jeste vidjeli kako se oni lijepo okupe, razgovaraju i donesu zaključke?
Ili, u starijoj povjesti: izbor vođe, npr. Pa zna se da to mogu biti dva, tri, ne može svatko!
Izabrani se sluša.
Slavene i za njihovo dobro treba skoro bičem tjerati.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Jablane znaci ovde nije bio niko osim krapinskog covjeka koji je umro od samoce?
Pusti te engleske spinove.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Nisam upucen u istoriju coveka , ne mogu o tome , ne znam . Nemam ja nikakvih Engleskih spinova . Ni trunku . Nikad nisam ni zeleo doci ovamo , ali kuci nisam mogao naci posao , sve je bilo u rasulu , sad je jos gore . I , sta mi je preostalo ? Isto kao i masi drugih ljudi iz nasih krajeva .

Fenix
Gost
Fenix
1 mjesec prije

Moj gornji komentar je bio sarkazam 😁. Bogami i Germana je nesto sve manje i manje opasno se tope.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Da , odgajeni su da imaju osecaj krivnje .

Zadranin
Gost
Zadranin
1 mjesec prije

Administratori, ima neko *ubre lopovsko koje piše pod mojim imenom “Zadranin”.

Kako da se riješimo tog smeća? Lopatom..?

P***!

FATIH
Gost
FATIH
1 mjesec prije

ZADRANIN
KRAMPOM ILI MALJEN.
RADO CU TI POMOCI.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Ovaj “Zadranin” pokusava suicid ?

Zadranin
Gost
Zadranin
1 mjesec prije

jablan u zitu

Baš me zanima kako to administracija Logičnog rješava.

Mislim da sam dovoljno prepoznatljiv na ovom forumu, i da mogu razlikovati moj stil i moju IP adresu, pa da mogu nešto učiniti u vezi ovakvog tipa komentatora (lopovske *ubradi..).

P***!

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Stvarno ne znam , mozda da kontaktiras Administratora ?

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Dobro vece , jesi li resio problem sa kradlivcem nickname-a ?

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

meni se čini, kao da su pojedinci opet počeli vjerovati u bajke o dobroj Rusiji, koja se suprostavlja NWO-u…
Do ove lažne pandemije i sam sam vjerovao u te bajke,– ali više ne vjerujem. Jer, Rusija je također zaključala vlastite građane kojima je nanešena ogromna ekonomska i egzistencijalna šteta. Pa kada je u jakoj ekonomskoj Njemačkoj, ta šteta divovskih razmjera, porast nezaposlenosti na 6 milijuna (kao početkom 90-ih), totalni bankrot mnogih malih i srednjih poduzeća, drastični pad porezne zarade… a da ne govorim o ljudskim sudbinama, kastastrofama za mnoge ljude, sekiranciji, psihološkim problemima,– oboljenjima, pa do mnogih samoubojstava– onda možemo zamisliti da je u ekonomski slabijoj Rusiji ta šteta još puno veća… U SAD-u je također katastrofalna šteta, preko 50 milijuna nezapolsenih itd, a da ne govorimo o siromašnim državama, kao Indija, Tajlnad, Filipini, itd…- gdje su mjere zaključavanja već dovele do smrti milijuna ljudi,–jer je tamo milijunima koji žive od skromnih nadnica, oduzeta i ta mogućnost i brutalno ih se stjeralo u kaveze karantene… To su posljedice ove plandemije– da je broj mrtvih od karantene i mjera zaključavanja širom svijeta, najmanje 5 puta viši od navodnog broja umrlih od korone.. ali sve to zapravo nije posljedica, već DIO PLANA– da skroz mjere karantene i zaključavanja, umre što više ljudi.. Jer DEPOPULACIJA se mora vršiti na sve načine, a finalni čin će biti masovno cjepljenje, odnosno PLANETARNI GENOCID.

Sada ispda da je rusko cjepivo navodno dobro, ali ne postoji dobro cjepivo, jer ne postoji ni bolest korona. Čak da ta bolest i postoji, ona je slabija od gripe i NITKO NE TREBA CJEPIVO za to. Dr. Sucharit Bhakdi kaže: To što preko 80% ljudi koji su pozitivno testirani na koronu, nemaju nikakve ili samo blage simptome, je dokaz, da MI VEĆ IMAMO IMUNITET protov korone i da NAM NE TREBA CJEPIVO.
Dr. Bhakdi je o svemu, zajedno sa svojom suprugom, dr. Kariniom Reiss, napisao knjigu “Korona – lažni alarm”. Knjiga je odmah skočila na 1. mjesto najprodavanijih knjiga u Njemačkoj, uprkos totalnoj demonizaciji dra Bhakdija i bojkotu od strane mainstrema medija. Ipak, nedavno su regionalne novine “Kieler Nachrichten”, kao prvi mainstrema mediji se usudile objaviti intervju sa dr Bhakdijem i njegovom suprugom.

Ove sada pričice, o tome, da sa Zapada napadaju Rusiju, jer rusko cjepivo navodno nije po njihovim standardima– smatram sve igrama i glumatanjema za naivne ovce.. Isto kao i ove stare svađe, koje su opet oživjeli, na liniji SAD-Rusija, Njemačka- SAD, zbog sjevernog toka 2, Kina-SAD…itd.. sve kazalište i gluma. Ništa i nikomu više ne vjerujem..

A da navodno “dobro” rusko cjepivo također sadrži RNK (kao i planirano zapadno, gatesovo), to je nedavno objavio srpski portal intermagazin. Bio sam plasirao link o tome prije 7-8 dana,

Činjenica je da u ovoj plandemiji, sudjeluju i Rusija i Iran i svi ostali… ( samo još ne znam što će biti sa Bjelorusijom). Sve ostalo je bajka za naivce… Možda neki naivno misle, da Putin sa ovim sprema kao neki manevar, da bi sa “dobrim” ruskim cjepivom spasio Ruse i ostale, od zlog zapadnog (Gatesovog) cjepiva. Ali zašto? Ja u tome ne vidim smisla.. Već više vjerujem, da je ovo samo još jedan manevar, još jedna varka za naivce, da pomisle da je to baš tako. A ustvari prije će biti da rusko rukovodstvo sa ovim u službi kabale, želi namamiti još više naivnih ovčica, da baš misle da je tako, da je “dobro” rusko cjepivo sigurno, tako da se što više naivaca dobrovoljno javi, da ih se bocne…

neko
Gost
neko
1 mjesec prije

Bravo jako dobar komentar, sada nam stiže korona 2…svakim danom nažalost bliže su svojemu cilju.

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

puki

Rusko cjepivo je ‘viral vector’ cjepivo, ne rna.

stefano
Gost
stefano
1 mjesec prije

forde neznam dali je to moja intuicija ili neki moj razgovor sa bogom dobijem neke uvide i rečeno mi je upravo to što ti opisuješ da je ovo sa Ruskom vakcinom čista navlakuša. Općenito sam optimista u životu mada znam da nas očekuju prcana vremena te koliko god se bude moglo pa i krajnjim snagama izbjeći cijepljenje.Još da nadodam gledao sam jučer video gdje Tramp javno kaže da obučava vojsku za specijalne operacije za one koji se nežele cijepiti, doslovce njih će loviti pojedinačno dok će istočna alijansa dobiti sigurne neobavezujuće,

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

Cio-kabala priprema reset i proglašenje NWO-a. Na slijedećem zasjedanju Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu To je osobno najavio ravnatelj WEF-a, Klaus Schwab, stara Rokefelerova mafijaška ljiga (ima preko 80 godina), inače i član glavnog odbora Bilderberga. Schwab osobno je koristio riječ “reset”. WEF je ublažena verzija grupe Bilderberga za javnost, nešto kao “Bilderberg light” i svake godine održava svoj skup u švicarskom Davosu, početkom veljače. WEF je inače zajedno sa Gatesovom zakladom organizirao scenario “probe” pandemije korone, lani u listopadu na Sveučilištu John Hopkins (koji je danas svjetski centar iz kojega se broje žrtve korone i upravlja plandemijom). Ah, kako smo svi bili naivni… Jer, dok je grupa Bilderberg održavala svoje godišnje skupove tajno, izvan očiju javnosti, WEF je svoje skupove uvijek održavao javno, pred očima javnosti. I dok se na skupove Bilderberga poziva samo probrana elita, oko 130 osoba, na skupove WEF-a su dolazili svi svjetski državnici, ekonomi, bankari i ostali, bude i po 2000 sudionika… Dok na skupovima Bilderberga nije bilo ruskih, iranskih, kineskih i drugih “nezavisnih” predstavnika, na skupovim, WEF-a su uvijek sudjelovali svi. Dakle, zašto tu sudjeluju i ruski i iranski i svi ostali predstavnici, iako znaju da iza WEF-a, stoje isti ljudi, koji stoje i iza grupe Bilderberg? To je dokaz, da svi pišaju u istu kantu,. a mi smo bili naivci, kada smo vjerovali da je Bilderberg zao, a WEF kao eto normalan..

Ovo što se izvještava o navodnim dobrovoljcima na kojim se testira cjepivo i to je bajka, za naivce. Nema dobrovoljaca, kao što nema ni cjepiva, nikakvo cjepivo se ne može napraviti za 6 mjeseci, ni za 1 godinu ni za godinu i pol… Pa tko će biti lud da se javi da bude dobrovoljac, Možda samo kakav beskućnik, skitnica, pijanica i slične osobe na Zapadu, koji nemaju ništa, pa se jave da dobiju štogod love, ili te beskućnike možda pokupe nasilu sa ulice, gdje spavaju, pa ih odvedu u laboratorije, da na njima testiraju cjepivo. Jer, nitko neće propitivati ako ti beskućnici i pijanice umru, jer ionako nemaju ni kuće ni kućišta, nisu nigdje prijavljeni, i nitko neće pitati za njih kada odapanu.
A istina je i to, da se testovi vrše na sirotinji u Africi i Južnoj Americi.. Njemački su mediji nedavno objavili da je firma Coravuc iz Tuebingena, kofol jako uspješno testirala cjepivo na osobama u Njemačkoj i ma sve prošlo bez problema, male ili nikakve nuspojave. Ovo je naravno čista laž. Nema dobrovoljaca, osim, ako dakle nisu pokupili kakve jadnike sa ulice, čiji je život ioanko uništen.
Ali Coravuc je javio i da sada žele testirati na ljudima u Brazilu… Hm,. ako su rezultati bili tako odlični na testiranju navodnih osoba u Njemačkoj, zašto onda idu u Brazil, da tamo isprobavaju na sirotinji? Tamo će vjerojatno pronaći još više jadnika, u onim siromašnim četvrtima-. “favellama” ili će možda ići u Amazonu, da tamo bockaju one neiskvarene Indijance, koji žive izvan “civilizacije”.

Gates inače ima dionice i Coravucu, a većinski vlasnik Coravuca je poznati milijarder Dietmar Hopp, defakto vlasnik bundesligaša Hoffenheima, umjetnog kluba, kojega je sa lovom podigao iz 8. lige (najniža amaterska liga u NJemačkoj), do 1. lige.
Kada su zimus (prije početka plandemije), navijači Bayerna na tekmi Hoffemheim- Bayern, vrijeđali Hoppa i vikali mu da je kurvin sin – u znak solidarnosti sa njima, igrači obe momčado su zadnjih 15 minuta, samo dodavli loptu jedan drugom, a šef Bayerna Rummenige je bjesnio na vlastite navijače i nazivao ih banditima i huliganima i kako sve ne. I branio Hoppa, kao dobrotvora dobričinu, dušu od čovjeka… Ali sada vidimo da je Hopp, doista ne samo kurvin sin, već i daleko više: sudionik u planiranom zločinu, zajedno sa Gatesom.. KOji je inače nedavno izjavio, da će pandemija trajati još do kraja 2021., a u siromašnijim državam, do 2022. Zna gazda scenario…

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Nazalost , u pravu je , samo mi jos nismo spremni da progledamo .

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

Kolega Istrazuj i ja, i još neki, upozoravamo ovdje, da se svi moraju suočiti sa time, da iza svega ovoga stoje SOTONSKE SNAGE, da su ciokabala , ili “Rotschilds-khazarian mafia (RKM), kako ih naziva američki portal “Veterans today” , fanatični vjernici u Sotonu i da žele pobiti što više ljudi i ostatak porobiti i genetski manipulirati. Oni žele zadržati samo oko 500 milijuna ljiudi na Zemlji, da ima tko raditi za njih i obavljati sve poslove, proizvodnja dobara, i slično.. Iz prostog razloga, logički razmišljajući: jer je čovjek Božje stvorenje i zato ga mrze i žele uništiti..
I svi se moraju pripremiti na to, da će sve ovo potrajati vjerojatno nekoliko godina, i da će završiti velikim krvoprolićem, armagedonom.. Jer mirno se ne može i neće okončati. Jer ovo je toliko divovska, gigantska stvar, da ne može i neće završiti naprosto tako mirno. Da kabala neće jednog dana reći, da je pandemija završena i da nikada neće vratiti normalnost (slobodu), ako se ljudi sami za to ne budu borili, a morat će se boriti, kad tad.

Sjetih se riječi profesora Stefana Homburga, koji se u NJemačkoj bori protiv plandemije i mjera zaključavanja. U intervjuu, prije 2 mjeseca, kaže on, kada mi neki kažu: pa, to što skoro sve države sudjeluju u ovome, što su skoro svi donijeli mjere ograničenja i karantene za vlastito stanovništvo- to znači da je to kao u redu, jer eto, toliko državnika ne mogu biti u krivu.. Onda im ja odgovorim, kaže Homburg– pa veliki broj državnika je 1914. odlučio da pošalje svoje stanovnike u rat da se međudobno kolju, znači li to da su svi ti državnici bili u pravu i znači li to da je 1. svjetski rat bio u redu? Možda je profesor Homburg sa ovim riječima mislio, ono što ja mislim: u principu je ova plandemija i plan maosvnog cjepljenja 3. svjetski rat, mnogi državnici i elita su dakle odlučili poklati velike dijelove vlastitog stanovništva. I sada će im biti lakše nego da su izazvali svjetski rat, jer ovako će se sačuvati infrastruktura i neće dakle biti rušenja i razaranja, ali će opet biti pobijen veliki broj ovčica, na svim stranama. To je to. A iza svega stoji sotonjarska kabala, koja ima svoje ljude na čelu većine država. Međutim na koncu će ipak doći do rata i krvoprolića, kada ovce shvate sve i kad budu primorane na ustanak i borbu i tada ćemo imati i stvarni 3. sv. rat, samo što se sada neće boriti države protiv država, kao u 1. i 2. sv. ratu, već narod, obično stanovništvo protiv svojih vlastodržaca u svakoj državi svijeta, ili u većini država svijeta.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Znaci , kako god okrenes , naj… smo .

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

U to vreme su kraljevsta bila mnogobrojna , nije bilo Interneta , pisma su nosili konjanici , danima i nedeljama , svi su bili protiv svih , pljackalo se nemilice , voskovodje su ratovale esalonima , po 2.000 njih sa svake strane , prsa u prsa , vojna taktika im je bila za danasnje pojmove smesna , ono sto je danas normalno u zapadnom drustvu se zakljucavalo u kulu , do kraja zivota , da , ljudi su ziveli krace jer su jeli oskudnu hranu , kase od heljde i kuvanu repu , licna higijena im je bila nepojmljiva , carape i gace takodje , sapun i pasta za zube su morali cekati jos par stotina godina da ih neko izmisli , bili su nizi nego danas , popovi su ziveli kao bubreg u loju jer su drzali mise u crkvama na Latinskom jeziku , prosti puk , kmetovi ih nista nisu razumeli , sem mantre da moraju bespogovorno slusati svoje feudalce , jer , ovaj zivot prepun patnji , ce im biti nadoknadjen kad umru i odu u Raj , nakon mise bi ti isti popovi otisli u zamak da se prezderavaju sa vlastelinima i smeju kmetovima . Danas su vlastelini slozni , ne jedinstveni , samo slozni , i dalje rade jednima o glavi ali najvise nama o glavi .

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones
Pametan je Puki , zna sta prica .

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

“Zapad je definitivno izgubio kinesko tržište, kojeg će sada pokriti Rusija, a poslušni i preplašeni Kinezi će sada stati u red za cjepivo kao za novi iPhone. Čekamo šatore i vreće za spavanje onih koji žele prvi primiti cjepivo.”

baš kao u sceni iz filma “Contagion”… Ljudi čekaju u redu da prime cjepivo i dobiju narukvicu oko ruke, sa ugrađenim čipom…
Holivudski film Contagion, snimljen 2011.. faktički scenarij za ovu plandemiju… Redatelj; khazar Steven Soderbergh

Inače, Kinezi neće stati u red za IPhone, jer imaju svoj Huawei, koji je već bacio na tržište nove mobitele za 5G. I Kinezi će imati vlastito smrtoosnosno cjepivo, koje rade zajedno sa zapadnim, gatesovim firmama. Kineska firma Fosum Goren surađuje sa američkim Pfizerom (kabalinim koncernom). I ne budimo naivni, Huawei je također dio iste firme, kao i Iphon, i Samsung i ostali. Nama se bacaju priče o navodnim sukobima, na tržištiu, konkurenciji, itd.,., međutim.. ustvarnosti kabala, tj. RKM ionako stoji na vrhu piramide svih firmi i banaka.

wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
Gost
wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
1 mjesec prije

Badava pišeš istinu Forde kad za nju treba imati damu za prihvatiti stoički a ne ko tetkica……………

wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
Gost
wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
1 mjesec prije

Mislim, i dalje ti piši opširno, ja uvijek čitam jer cijenim tvoj trud…………….

rudi
Gost
rudi
1 mjesec prije

Kako čitam komentare vidim da priča ide prema crno – bijelom razmišljanju tipa birat ćemo od dva zla manje, ali ne idemo s vrlo jednostavnom činjenicom da je zlo zaista samo zlo i da ga treba izbjegavati, jer narod je znao reči…..”da tko sa vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju”……
Kod specijalnog rata kakav se danas vodi, a svaki se svodi na izazivanju masovne histerije i straha i gdje razum nema značaja, dapače ne postoji, tad treba taj isti strah staviti pod kontrolu sa vrlo jednostavnom znanošću zvanom matematika. Ako na današnji dan primjerice za Hrvatsku kažemo da je “zaraženo” 6050, “aktivno” 686 , “ozdravilo 5078” ,a “umrlo od korone” 160 mahom starije i kronično bolesne populacije od početka ovog cirkusa, čemu onda cijepljenje. Ako nakon ove računice pokušamo biti razumni a ne histerični i kažemo da virus nije izoliran po regulama struke (4 Kochova postulata) , da mu je virulentnost (ako virus uopće postoji) u promilima onda se postavlja opet normalno pitanje ….ćemu cjepivo, a ne čije cjepivo. Ako idemo samo stepenicu dalje i uguglamo par osnovnih pojmova kao što su “eugenika, mRNA cjepiva, gene drive, Stanley Milgram, sterilizacija cijepljenjem,WHO”,PCR test i da smo največi debili ili skeptici u sivoj masi bi se trebala upaliti nekakva lampica pa makar i ona da nam je mozak na rezervi. Ovo sve je krenulo kao eksperiment a završit će kao genocid ako se ne probudimo. Mene ne fasciniraju ti tzv. centri moći kao se popularno i Hollywoodski nazivaju stare perverzne prdonje pune novaca koji iz objesti rade sranja , već me fascinira da je eksperimentom koji se na zapadu uči na prvoj godini studija psihologije a to je “Milgramov eksperiment” poslušnosti prema autoritetima i da to uvijek,ali baš uvijek uspije to je nevjerovatno i to pogotovo kod vrste koja sebe smatra najpametnijom na planeti. Princip je jednostavan…….uruši se ekonomija, nema posla, glad, izolacija zdravih ljudi,maske,držanje distance, nema komunikacije, a ljudi su koliko god vole ratovati ipak su samo društvena bića , e sad pa opet red straha pa red histerije i normalno je da ljudi oboljevaju i da umiru. Ako niste znali,a očito je da niste……evo ja sam otkrio da ljudi ne žive vječno, nego da jednostavno moraju umrijeti….čemu onda histerija pobogu. No vratimo se Milgramu……znači imate WHO koji je tradicionalno korumpirana ustanova od začetka i uvijek je naginjala eugenici kao i jedan od osnivača naše gore list dr. Andrija štampar i njegov mecena Rockefeller ,a naravno i “genijalni Tedros”,a ako gle čuda glavni financijer WHO-a je eugeničar Bill koji prodavač lošeg softwarea,a u slobodno vrijeme virusolog, genetičar, epidemiolog i što vam god treba Bill je tu uz vas, onda imamo princip od gdina. Milgrama a to je da Bill naredi Tedrosu jer su i čika Billu naredili da naredi Tedrosu,a čika Tedros naredi kriznim štabovima ono “world wide”neke jako čudne stvari koje mogu ubiti tričavih par milijardi ljudi ako računamo i doživotno oskačenje i “zombirane”,a nitko od struke ne pita kao prvo kako srednjoškolac Bill i diler lošeg softwarea zna bolje od svih na planeti o virusima e to je zbog čika Milgrama. Znači ako ti “autoritet” kao što je WHO naredi nešto a ti to ne izvršiš a s obzirom da nemaš pojma da li virus uopće postoji onda nemaš muda nešto reči a i nije te briga uostalom,a ako se ne držiš uputa onda ti snosiš odgovornost,a ovako WHO kojem ne može nitko ništa kao svjetskoj instituciji baš kao i fake cjepivu kojim se cijepiloi prije i vjerovatno će se cijepiti poslije PLANDEMIJE gdje su ljudi umirali i bivali osakaćeni nitko nije platio za to a kamoli bio u zatvoru ili nedajbože bio javno obješen. Nemojmo upotrebljavati velike riječi tipa “Bilderberg grupa”, “sotonisti”, “centri moći” jer vas ljudi neće shvatiti ozbiljno jer ih plašite i još će vam se na kraju rugati S toga ovako je najbolje sve prikazati kao slikovnicu. Želio bih samo napomenuti da dužu verziju mog “laprdanja” možete pronaći u PDF i video izdanju pod naslovom “Carevo novo ruho” . Želim vam ugodan dan.

g6h8
Gost
g6h8
1 mjesec prije

da, sada je aktuelan Milgram i teror belih mantila, a posle dolazi Stanford Prison Experiment, to će tek biti prava zabava

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

Rudi

Potpuno je točno da se odmah javljaju asocijacije na Milgramov eksperiment…i bit će još toga.

Međutim, nemojmo se zavaravati: svi znamo što hoće Bill G i svima su puna usta Bill G.a…

ALI, TKO je u vašoj zemlji prihvatio preporuke Who? I provodi ih?
I tko je donio – ZAKONE?
“Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti”
pročišćeni tekst zakona
NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 47/20
na snazi od 18.04.2020.

Mi pričamo o državama i političarima.
Prema jednoj definiciji, država je instrument nasilja u rukama vladajuće klase.

Sad je jasno da bi se pojam “autoriteta” o kojem govorimo, morao malo redefinirati.
A, bome i odgovornost za postupke.

rudi
Gost
rudi
1 mjesec prije

Lucija, nema tu prostora za donošenje zakona i odluka koji će se kositi sa odlukama WHO-a i koje će zaštiti lokalnu populaciju svake države. Ovdje se radi o globalizmu i trenutno aparatu te iste moći preko WHO-a (glavni financijer Bill i Kina,a podaci dostupni na stranicama WHO-a za nevjerne tome) koji je suspendirao parlamente diljem svijeta i uveo diktaturu “bijelih kuta”. Interesantno je da je trenutno policija pod direktim zapovjedništvom kriznih stožera koje nitko nije birao demokratskim putem,a nije ni struka i sve se kosi sa Ustavom RH. Zakone donose korumpirane vlade po naputcima onih koji sve financiraju (nema poslušnosti,nema novaca). Korupcija koja se je godinama kao karcinom proširila planetom je dovela do ovoga što se sad dešava. Treba pogledati samo medije kako zdušno brane Gatesa da je to prosto nevjerovatno i koja je cenzura u pitanju. Kako je sad cenzura na snazi da se ne može reći ništa što je kontra globalista i COVID-a, tako se nakon cjepljenja neće nikad saznati koliko je ljudi umrlo od cjepiva. Evo stavio sam link kako Google informira koliko oboljelih ima u svijetu,interesantno je za pogledati.

https://www.youtube.com/watch?v=w892JFNLFO8

A što se tiče definicije da je država aparat sile u rukama vladajuće klase , je nešto najmudrije i najbrutalnije što je Marx ikad napisao. I ovdje moramo biti načisto da imamo tzv. nivoe autoriteta, gdje je centralni WHO (iako iza njega i Gatesa ima još likova) i niže nivoe po državama ali koji striktno slušaju centralni autoritet. Idemo to nazvati sofisticiranijim Milgramovim eksperimentom.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

@guest_463321
Nevjerovatno dobar link!
haha…
Pa oni su upregli AI da “proizvodi” on-line vijesti!
Covjece – cak svaka vijest referira na “STVARNI” clanak iz neke druge MSM na engleskom !!!
Nevjerovatno… koja banda zlocinca.

wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
Gost
wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
1 mjesec prije

“Cjepivo” za ono što je fikcija i kazališna predstava za čitav svijet………….

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

U filmu “Contagion”,iz godine 2011., mnoge drzave i “cijela medjunarodna zajednica”, “zajednicki”, “uzurbano” rade na “pronalsku cjepiva”…. gle cuda, bas kao i danas u stavrnosti 2020…

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

dr. Scott Jensen, americki lijecnik i senator. a i mnogi drugi su objavili, da americki lijecnici dobivaju striktna naredjenja od NIH-a (drzavnog nacionalnog instituta sa zdravstvo, u kojem svoje prstice ima naravno jezuitski bandit, Fauci, ), da lijecnici SVAKOJ OSOBI, KOJA JE UMRLA U BOLNICI, u umrlicu, kao uzrok smrti MORAJU UPISATI: Covid-19…
Bez obzira, koji je bio stvarni uzrok smrti.

Americke bolnice od NIH-a dobivaju 13.000 dolara ZA SVAKOG NAVODNOG BOLESNIKA od Covida, kojega prime u svoju bolnicu,
a 39.000 dolara za SVAKOG BOLESNIKA, KOJEGA PRIKLJUCE NA RESPIRATOR

U filmu “Contagion”,iz godine 2011., mnoge drzave i “cijela medjunarodna zajednica”, “zajednicki”, “uzurbano” rade na “pronalsku cjepiva”…. gle cuda, bas kao i danas u stavrnosti 2020…

A evo khazarski glumac Erdo, koji glumi velikog muslimana i sultana, sa svoje strane, takodjer pravi malo kazalista, da se (vlastitim) ovcama odvuce paznja..

Nakon sto je prije nekoliko tjedana, (u dosluhu sa “braniteljima krscanstva” sa Zapada), napravio kazalisnu predstavu za odvlacnje paznje, kada je proglasio Aju Sofiju dzamijom, a “branitelji krscanstva” sa Zapadaskocili kao opareni i glumili da su uvreDJEni i iznenaDJeni i uzvratili mu…evo sada nove kazalisne predstave..
Evo sada je Erdo malo opet zapalio sukob sa Grckom, oko teritorijalnih voda… Naravno i sa druge strane, grcki glumci u grckoj vladi igraju svoju ulogu, velih “krscana”, odnosno “hriscana”, tako se za naivne ovce sa obe strane, opet malo podgrijava vjeciti tursko-grcki sukob..
a ovdje u regiji, te uloge igraju svi, i stalno podgrijavajau vjecne svadje na liniji Hrvati-Srbi-Bosnjaci.. Andrija, Aca,.. Bakir…Mile Dodik, Pupi, Covic..itd..
dok se ovcama sprema masovno klanje

makedonac
Member
makedonac
1 mjesec prije

Kazu da kada primimo ovu rusku vakcinu svi cemo poceti pevati partizanske pjesme.
Po sumama i gorama nase zemlje poonosne……………….

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Makedonac
Bas zako a ako neko primi onu NJIHOVU pjevace …
Ja sam Goyim i na raspolaganju stojim.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Ruske narodne , pre ce biti .

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Sad pod hitno zahebat ruse i samo objaviti kako je virus iznenada nestao, nitko ne zna i nema objašnjenja kako, popovi će pjevati “Božja ruka-volja”, politčari vikati pobjedili smo koronu-covid-david i rusku vakcinu nitko neće htjeti kupiti.
Pare za istaživanje su podjeljene, nitko nikad neće pitati kome i zašto, glavno da zlog virusa nema.
Čiča mića gotova je priča !
🙂

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Ne bas , vlade su se obavezale da ce kupiti te vakcine , javno ili tajno , i kupice ih , bice placene novcem poreznih obveznika , ako se ne upotrebe , bice bacene , nikom nista . A narod ce sve to platiti , sve , kao i uvek . Evo , u Hrvatskoj je vodovodna mreza jos iz doba Habsburske Monarhije , statistika kaze da 50% vode ode nazad u zemlju dok ne stigne do domacinstava ?! I sta je vlada uradila , povukli su novac iz EU da to rese , novac potrosili na prijeme , “uhljebe” , promocije , avio-letove , ko zna sta sve ne i jednostavno , umesto racuna za ISPORUCENU kolicinu vode , domacinstva u Hrvatskoj dobijaju racune za ZAHVACENU kolicinu vode . I , sta sad ?

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

Jablan

Ništa. I, ima još takvih sredstava za kojekakve namjene…
Sve ide po planu. Propadamo.

Jučer nas napale zbog korone Austrija i Njemačka (“SVI” se kod nas zarazili), danas Švicarska postavlja pitanje za jedan bar u Makarskoj: “Je li ovo novo eu žarište korone”? Talijani otkazuju.
A sve zato jer su se budale hvalile po novinama i portalima. Ovi shvatili da bi se mogli izvući.

Jahte najvećih milijardera primjećene na hrv.obali. Uskoro – rasprodaja. I am.ambador od Trumpa je – stručnjak za nekretnine.

Btw Hep računa da jedno 20% ljudi – ne plaća struju. A to se lako utvrdi.
Što misliš koliko ih ima sa ilegalnim priključcima na vodu? ☺
A onih što žive u državnim stanovima u koje su provalili? Što ti plaćaju?
Sve to nije bitno, dok raja plaća uhljebe.

Melita
Gost
Melita
1 mjesec prije

Dakle, Bill Gates je već javno nagovijestio finale ove zadnje p(l)andemijske prevare – cjepivo protiv COVID-a, koje samo što nije stiglo. Ovo rusko cjepivo, zbrzano i nedovoljno istraženo bi samo trebalo pojačati vjeru u sigurne i po svim protokolima ispitane “zapadne” recepture. Istovremeno, ljudima koji žive u državama bivšeg Istočnog bloka, ova najava ruskog cjepiva trebala bi pobuditi ponos u “državnu” znanost, institute i naučnike koji još uvijek nisu prodali dušu za novac i prestiž i kojem će svakako prije pokloniti povjerenje, tim više što u razvoj nije upleten Bil Gates. Ne sliči li ovaj scenarij na smišljenu manipulaciju kojoj je krajnji cilj cijepiti što veći broj ljudi. Niža razina ove manipulacije je tobožnji zasebni razvoj cjepiva, zapravo utrka s vremenom više farmaceutskih kompanija da izbaci cjepivo protiv “smrtonosne bolesti” Covida-19. S obzirom da smo kao ljudska vrsta izgleda izrazito skloni perceptivnim manipulacijama, vrijedi se podsjetiti jedne davne priče, sa sličnim zapletom i protagonistima. Ono što je izuzetno bitno kod ove priče je tragični epilog, trajno narušeno zdravlje i smrt kod velikog broja ljudi. Radi se o p(l)andemiji svinjske gripe proglašenoj davne 1976. godine. Tajanstvena bolest, nazvana “svinjska gripa” prema dostupnim izvještajima prvi put se pojavila kod vojnika u vojnoj bazi u Fort Dixu, New Jersey. Zanimljivo je da je CDC “izbacio” cjepivo protiv svinjske gripe, bazirajući se samo na prijavljenim, a ne i potvrđenim slučajevima bolesti (širom svijeta) i koristeći pri tom obmanu na obrascu pristanka (navodeći da su testirali cjepivo ali odbijajući otkriti da testirano cjepivo nije i ono koje se daje). CDC također nije otkrio moguće nuspojave cjepiva – neurološke poremećaje poput Guillain-Barré sindroma (bolest koja uzrokuje paralizu). Ovo su izvadci iz članka pastora Sheldon Emryja “Velika ludost svinjske gripe iz 1976”: „Dr. Archie Kalokerinos, ugledni australijski liječnik s bogatim iskustvom s cjepivima protiv gripe u Australiji, rekao je na skupu liječnika u Los Angelesu u rujnu 1976. da je program imunizacije protiv svinjske gripe u Sjedinjenim Državama “plan za masovna ubojstva.” Doktor Kalokerinos napisao je u knjizi o svojim nalazima u Australiji, da je cjepivo protiv gripe ubilo polovicu beba u njegovom okrugu! … Dr. J. Anthony Morris, najiskusniji vladin istraživač gripe, rekao je da, “svinjska gripa nije zarazna i nije ubojica.” Upozorio je da cjepivo može izazvati veće bolesti i, “Možemo predvidjeti da će sve više i više tragedija povezanih s cjepivom izaći na vidjelo.” Nazvao je program cijepljenja “potencijalnom virološkom noćnom morom.” Kad je dr. Morris u srpnju 1976. objavio javno upozorenje u novinama Washington, D.C., vladini agenti ušli su u njegov laboratorij, ubili sve životinje koje je koristio u istraživanju cjepiva, uništili su pisane materijale o istraživanju cjepiva kod njega i njegovog osoblja i otpustili ga! Zatim je vlada nastavila s programom masovnog cijepljenja, lažući američki narod, rekavši da “nema dokaza da je cjepivo opasno.”
Dokazi da je “epidemija svinjske gripe” bila totalna prevara i da samo cjepivo nije samo beskorisno, nego zapravo izaziva zaraze s drugom bolešću, u ovom su trenutku toliko jasni, da ne možemo donijeti nikakav drugi zaključak osim da je OVO BILO DOBRO planirani napad na zdravlje i živote miliona američkih Amerikanaca … Dr. J. Anthony Morris, s 25 godina iskustva u ispitivanju dugoročnih učinaka cjepiva za U. S. Bureau of Biologics je izjavio: “Ljudi koji su pokrenuli program razvoja koristili su umjetno napravljeni virus za proizvodnju cjepiva. O tome zapravo ne znamo ništa – ali oni su svejedno počeli ubrizgavati ovu POTENCIJALNU VIROLOŠKU NOĆNU MORU u ruke 40 milijuna nedužnih Amerikanaca. Već primjećujemo primjere mogućih tragičnih posljedica ” … dr. Ernest C. Herrman, mlađi, profesor mikrobiologije na Sveučilištu u Illinoisu, izjavio je: “Imamo cjepivo koje NIKO NE MOŽE TVRDITI DA JE SIGURNO.” Dr. Herrman je dao ovu izjavu o američkim dužnosnicima u H.E.W-u: “Lagali su od početka, jer su rekli da je cjepivo efikasno, a da za to nemaju dokaze. Nitko od testiranih ljudi nikada nije bio zaražen virusom gripa – tako da nikada nije dokazana njegova učinkovitost. ” Dr. Hubert Ratner, zdravstveni dužnosnik s područja Chicaga s 25 godina staža, izjavio je: “Cjepivo nije dobro … CDC to zna, a mi to znamo.” Dr. Cyril Wecht, glavni liječnik, okruga Allegheny, koji je izvršio obdukcije triju žrtava, izjavio je: „Vlada čini sve što je moguće kako bi potvrdila postojanje slučajeva oboljenja od svinjske gripe, kako bi opravdala ogromni program imunizacije i katastrofe povezane s njim.” … Dr. Archie Kalokernios, australijski liječnik koji je napisao knjigu o tome kako je programima masovne imunizacije u Australiji ubijena polovica beba Aboridžina: „Imunizacija može izazvati iznenadnu smrt. Kažu da je serum [cjepivo protiv svinjske gripe] testirano. Tvrdim da je to laž, a moja uvjerenja podržavaju tvrtke koje proizvode cjepiva i koje ga ne žele prodati, osim ako ih vlada oslobodi od odštetnih zahtjeva u slučaju smrti ili bolesti. ” Doktor Kalokerinos nadalje je rekao da će svaka pothranjena ili bolesna osoba biti podložna oboljenjima ili smrti izazvanima cjepivom, te je rekao da je cijepljenje pojedinaca bez prethodnog fizičkog pregleda program “plana za masovna ubojstva.” Poznato je da su upravo stari i bolesni bili pozvani od vlade i novinskih medija da se prvi cijepe. Kongresmen Larry McDonald, koji je liječnik po struci, izjavio je: ” Određeni “elementi” pokušavaju prikazati da se nalazimo u neposrednoj opasnosti, a istina je da ne postoji dokaz da se svinjska gripa prenosi s osobe na osobu ”(tj. NIJE zarazna!).
Ključne sličnosti između svinjske gripe 1976. i COVID „Pandemije“ iz 2020. godine
– izvještava da se pojavio novi čudan virus koji prelazi sa životinje na čovjeka (unatoč liječnicima poput dr. Stefana Lanke, dr. Andrew Kaufmana i dr. Andrew Cowana koji navode kako nema dokaza da virus može preći s jedne na drugu vrstu);
– slučajevi sumnjivo označeni kao svinjska gripa/Covid 19, bez puno dokaza;
– širenje straha koji podstiču masovnih medija u vezi s ozbiljnošću “problema”;
– CDC (u osnovi ogromna tvrtka za cjepiva, kako je to rekao Robert Kennedy Jr.) stoji iza razvoja i promocije cjepiva;
– izvještaji o nestašici cjepiva kao jednostavnoj marketinškoj tehnici za stvaranje umjetne oskudice, u nadi da će se povećati ekonomska potražnja („bolje je nabavite dok zalihe traju“).
Sve u svemu, oko 46 milijuna Amerikanaca primilo je cjepivo (u tadašnjoj populaciji od oko 218 milijuna), što je bilo oko 21% od cijele nacije. Od toga je prijavljeno najmanje 4.000 odštetnih zahtjeva , kojima je dodijeljeno 3,5 milijardi dolara odštete (danas bi to iznosilo oko 16,2 milijardi američkih dolara). Od tih 4.000 ozljeda, 2/3 bilo je teških neuroloških oštećenja ili smrti.

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

Rusi su napravili cjepivo iz razloga da ne zatvaraju ljude i ekonomiju, da odbace maske, da ne uzimaju zapadno otrovno cjepivo odnosno da se na elegantan nacin izvuku iz stiska duboke drzave, igrajuci po pravilima kako bi i njihov narod lakse prihvatio da nece biti u sustavu korona histerije. Ne zaboravite i oni imaju bar 50 posto ovcovida I gledaju masovnu svjetsku histeriju

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

Da bi shvatili kako i zasto je lako programirati pola svijeta Molim vas pogledajte temu adamicni i predadamicni covjek. Da, na svijetu zive dvije potpuno razlicite skupine ljudi

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

@guest_463481
Jos nisam cvrsto zauzeo stav,ali sam vrlo blizu tvom misljenju.
Jucer ili prekjucer sam napisao nesto bas u tom pravcu, i kazem da postoji velika mogucnost da je tako.
Naravno,ne bih stavio glavu na panj,da je 100% tako.

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

Sam sacekaj malo sve ce biti jasno

Melita
Gost
Melita
1 mjesec prije

Mario, zvuči mi predobro da bi bilo istinito. Međutim, tko može znati?

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

Melita buduci mjeseci ce pokazati smjer rusije a za sada je pozitivno i ohrabruhuce sto ih svi mediji napadaju

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Mario kod rusa vakcina je dobrovoljna. Ovcoidi ce je uzimati na svoj rizik.
Sad bi mi kao trebali da kukamo za ruskim ovcama koje niko nece tjerati da prime vakcinu koja je razvijena pri ministarstvu odbrane, a nama hoce da uvedu obavezno vakcinisanje vakcinama tamo nekih privatnih kompanija.

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

Ma ne kukamo ni za jednim ovcoidom ja sam svejedno protiv cijepljenja a pogotovo obaveznog sto je zlocin koji nam elita servira preko svoje odane vojske – ovcoida

rudi
Gost
rudi
1 mjesec prije

Melita vi ste svijetli primjer u ovom mraku kako trebaju raditi male sive stanice kod nekog tko sebe naziva homo sapiensom. Ljudi nisu uopće svjesno što im se sprema. Ljudi ne znaju kakva su to “cjepiva” koja su nam namijenili i da ta cjepiva koja vi opisujete u tekstu su doslovno “zombirala” tisuće ljudi što je i dokazano, a u odnosu na ova koja dolaze su “fiziološka otopina”. Posljedice će biti nesagledive jer će u prvom valu vjerovatno umrijeti jako puno ljudi što je eugeničaru BIllu sasvim normalno, jer on najavljuje da ako se obuhvati cijela populacija na planeti ,700 000 do milijun ljudi će biti “normalno” da umre jer to je “danak” koji moramo platiti zbog toga što cijepivo neće proći sve sigurnosne provjere je je PLANDEMIJA jeziva i opasna i stražno zarazna pa se mora žuriti(video je svima na raspolaganju na youtube kanalu). Nadalje mDNA cjepiva sa “gene driveom” su nešto eksperimentalno i nešto što su do sad koristili da bi sterilizirali komarce koji prenose malariju. Sterilizacija se može pojaviti u bilo kojoj F generaciji i to nitko ne može predvidjeti, tako da cijela jedna vrsta komaraca izumre . Raditi eksperimente direktno na ljudima i igrati se DNK i RNK lancima, igrati se gentikom ,a pritom ne znati čitati genetske kodove čak i pored upotrebe sofisticiranih računalskih programa za sekvencijske analize, jednostavno igrati se bogova na uštrb cijele zemaljske populacije je nešto što će biti nezabilježeno u ljudskoj povijesti kao eksperimen u kojem bi zavidjeli i Gebbels (zbog perfektno odrađene histerije medija) i Mengele (zbog eksperimenata na ljudima) i zasigurno ne trebam napomenuti da su njih dvojica bili eugeničari.. Na žalost ljudi nemaju pojma što su to eugeničari, što je to eugenika i koliko je ljudi sterilizirala i ubila kroz desetljeća i prije i poslije svjetskih ratova . Ljudi na žalost nemaju pojma da će se oboljevati i umirati puno više nakon DNA cjepiva i toliko je gadljivo da mi se uopće ne piše o tome. Ljudi ne znaju da se je zbog “zaključavanja” ubilo više ljudi po državama nego što je umrlo od tzv. COVIDA 19, da će djeca sa maskama , izolirana bez socijalnog kontakta imati PTSP, da će cijeli planet biti kako to higijeničari govore “NOVO NORMALNO”, a novo normalno ne postoji, jer je priroda kao savršen sustav odavno odredila pravila igre i definirala što je to normalno a što abnormalno, Tko je dozvolio psihopatama da rade kontra prirode, kontra zdravog razuma, možda mi mali ljudi koji imamo snagu tsunamija kad se udružimo , o da zaboravio sam zašto služe maske, izolacija i distanciranje. Evo upramo gasim svjetlo…….

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

@guest_463454
Bravo kolegice!
Mislim da je jos jedna tacka aktelna u ovom poredjenju sa svinjskom gripom.
Za svinjsku gripu – CDC je javno priznao da je ogromna steta nacinjena i ljudima i nauci – zbog koristenja PCR testova za “otkrivanje” virusa tzv svinjske gripe!
Danas 10+ godina poslije – WHO cak preporucuje koristenje i testiranje, testiranje, testiranje (rijeci onog ubojice i kriminalca “doktora” polioprivrede Tedrosa) – upravo tim PCR testovima – kojima je nije bilo moguca naci virus svinjskog gripa (pa su se izvinjavali) – ali je moguce naci lazni Covid19 te sada preporucuju testove…

Evo koliko su ti Gatesovi “testovi” dobri:
“Pileca krilca importirana u Kinu iz Brazila – “zarazena” sa Covid 19″
https://www.infowars.com/chicken-wings-imported-to-china-from-brazil-test-positive-for-coronavirus/
Debilizam nevidjeni – ali niti jedan jedini smrad zvani “predsjednik / premijer” – se ne usudjuje usprotiviti Bil Gatesu tj tzv “WHO” koji je i onako u vlasnistvu Gatesa i postade naprasno “autoritet” svjetskog zdravlja!
I ne samo “autoritet” – nego i Visoki Inkvizitor – jer se i drzavne medija na smrt plase bilo sta reci protiv naredjenja Bill Gatesa, tj njegove privatne “svjetske organizacije” WHO.

Melita
Gost
Melita
1 mjesec prije

Istražuj, primjena PCR testova kod dijagnosticiranja virusnih zaraznih bolesti je podvala stoljeća. U vrijeme ove prve p(l)andemije svinjske gripe, PCR testovi još nisu postojali i upravo zbog nedostatka “zaraženih” morali su zaustaviti operaciju. Vi vjerojatno mislite na recentnu p(la)ndemiiju svinjske gripe (2009/2010). Niti njihov autor, nobelovac K. Mullis, nije se slagao da su PCR testovi prikladan alat za ovu primjenu Zbog toga je bio “crna ovca” znanstvene zajednice. Pogotovo su sporne bile njegove tvrdnje da ne postoje znanstveni dokazi da virus HIVa uzrokuje AIDS (a baš kod ove bolesti se za dijagnozu masovno koriste PCR testovi). Kako se pokazalo u ovom Covid 19 scenariju, PCR testovi su se pokazali korisnim alatom da se “zaraženi” proizvedu gdje i kad je to potrebno. Nažalost, K. Mullis je unro prošle godine, a ostatak znanstvene zajednice ili sramotno šuti, ili je izopćen i izoliran . Svijetli primjer imamo u Njemačkoj, gdje su stručnjaci iz raznih područja, predvođeni dr Heiko Schoningom (liječnici, pravnici, gospodarstvenici..) osnovali međunarodno tijelo za “Ekstra.-parlamentarnu istragu o Coroni”, nakon što su vidjeli da kroz državne institucije ne mogu ništa napraviti, i da su se sve države svijeta pretvorile u fašističke diktature. Budući da su akcije očigledno diktirane i koordinirane iz jednog centra, cilj ovog tijela je pronaći “glavu” ove operacije, odnosno otkriti prave motive ove prevare, opasne za čovječanstvo. Kao liječnici, isti nemaju nikakve dvojbe da je opasnost od bolesti masovno preuveličana i da nema niti približno opravdanje za drakonske mjere koje su poduzete. Pravnici smatraju da se donose odluke bez presedana, koje poništavaju sve civilizacijske pravne stečevine i temeljito ukidaju slobodu čovjeka. Dr Schoning (inače i bivši pripadnik njemačke vojske) kaže da su mu najveći motiv za ovu akciju njegova djeca (plaši se za njihovu budućnost), ali i pacijenti i šira zajednica. Tvrdi da je 80% hitnih operacija otkazano zbog Corona situacije i da se prvi puta susrećemo sa situacijom da ljudi umiru, jer im je uskraćena nephodna liječnička intervecija. Kao primjer apsurda navodi novi protokol za reanimaciju pacijenata (masaža srca-umjetno disanje). Novi “Corona” protokol mijenja dosadašnja pravila: umjesto otvaranja usta i ritmičnog upuhivanja zraka, unesrećenom se usta trebaju pokriti krpom, a sama reanimacija se svodi samo na masažu srca ! Koliko i da li unesrećenom na ovaj način možemo pomoći, sasvim je sporedna stvar. Bitno je da se u postupku ne zarazimo (nepostojećom) bolesti.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

@guest_463454
Hvala vam na odgovoru i uvijek korisnim analizama.
Ovo sa PCR testovima sam gledao juce na AlexJonesovom kalnalu (prvih 5 minuta):
https://banned.video/watch?id=5f346e1fdf77c4044edba6f5
Ali vi ste ocito u pravu, jer ja nisam stvarno isao dublje u pretragu tih dokumenata… Sta vise, posto mi je jasno da se radi o milenijumskoj prevari – jedino pokusavam shvatiti – na koji se nacim ovo moze zaustaviti.
Super je ova informacija o njemackim strucnjacima, a i drago mi je da se Njemacka budi…
Medjutim, znajuci od kuda dolazi “moc” ove cionisticke bande – meni se cini da samo INFORMACIJA kontra ove nevidjene cionisticke prevare (i kontrole i drzavnih i cionistickih medija i “drustvenih mreza”) nece biti dovoljna.
Sve dok policija – lomi kosti vlastitim gradjanima (ignorisuci u potpunosti cinjenicu da ce i oni i njihova djece biti potrovani) – a sve to za sarene papirice koje privatni cionisticki FED (i sve tzv “centralne banke” u njegovoj mrezi) stampa u nedogled – mislim da nece biti sanse za bilo kakvu korjenitu promjenu.
Cionisticka banda sa svakom “transakcijom” virtualnih para (i istampanih papirica) – samo je dobijala na snazi…
Dobija i sada, jer ljudi naprosto ne mogu odoljeti iskusenju da kupuju “kreditinim karticama” – cime samo povecavaju moc satanisticke klike cionista oko Rotschilda.
Dakle – nemam nikakvog povjerenja u ljudsku rasu da ce nesto izmjeniti glede toga.
Medjutim – ocito je da ce sistem koji cio-satanisticka banda gradi i eksploatice vec decenijama – naprosto sam implodirati! Cisto matematicki je neodrziv – sto je odlicno – posto nismo dovoljno inteligentni da izadjemo iz njega, premda nas ubija kao i nasa buduca pokoljenja…
Pozdrav.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

Šta ako, čisto teoretski, pod pretpostavkom da je virus vještački, neko donekle kontrolira virus i može širiti zarazu, te ima za cilj enormno se obogatiti?
Nikad nisam povjerovao u priču o šišmišima, prljavim Kinezima, pogotovu u svijetlu drugih događaja u odnosima SAD-Kina. Puno novca je uloženo u ovu igru a očekuje se daleko više zaraditi. Otuda možda i ovo naglo povećanje oboljelih. Dobro, možda sam malo pretjerao, oni nikada ne bi radili takve stvari, život i zdravlje ljudi im je iznad materijalne koristi. Kako da ne. Opet samo teoretski, ako se može bilo šta zaraziti, u smislu transporta virusa i neko to radi onda će sve stati kad se počne zarađivati na cjepivu i počne donositi stalnu zaradu kao redovito cjepivo. Druga varijanta je da im neko pomrsi račune te ponudi, sigurno, jeftino i svima dostupno cjepivo ili još bolje lijek. Pitanje je samo ko je toliko jak? Prof. Didier je stara priča, jeftino, koliko-toliko dobro riješenje, je prelako odbačeno da ne kažem zabranjeno. Da li je Rusija toliko moćna da to uradi? Kina? E to ćemo vidjeti.

Melita
Gost
Melita
1 mjesec prije

Rusofil, ja mislim da se nikakav novi Corona virus nije pojavio i da je bolest izmišljena. Ozbiljno sumnjam u općenito postojanje virusa kao entiteta na granici živog i neživog. To mi jednostavno “ne pije vodu”. Mislim da su negdje 80tih otkrivene stanične organele. egzosomi koji po svim značajkama neodoljivo podsjećaju na viruse, kako su nam ih opisali. Izlučuju ih same stanice kada su ugrožene otrovima ili različitim štetnim zračenjima. Njihova funkcija nije do kraja rasvijetljena, ali izgleda da se radi o nekom vidu komunikacije između stanica u “nevolji” (više o tome možete doznati na bitchute, upišite pojam dr. Andrew Kaufmana ili dr. Stefan Lanka). Iz tog razloga smatram i cjepiva protiv virusnih bolesti velikom obmanom. Naime, kako stvoriti umjetni imunitet na patogen koji nije izoliran? Mislim da nešto smrdi u znanosti o virusima. Ne znam da li ste čuli za čudan slijed događaja vezan za smrt 11 vodećih svijetskih mikrobiloga zabilježenih unutar godine dana:
1) 12. studenog 2001 .:
Benito Que je rečeno da je pretučen na parkiralištu u Miamiju, a kasnije je umro.
2) 16. studenog 2001 .:
Don C. Wiley je nestao. Pronađen je 20. prosinca. Istražitelji su rekli da je uslijed vrtoglavice pao s mostu u Memphisu i utopio se u rijeci.
3) 21. studenog 2001 .:
Vladimir Pasechnik, bivši ruski mikrobiolog na visokoj razini, koji je 1989. godine prebjegao u Velikuj Britaniju. Navodno je umro od moždanog udara.
4) 10. prosinca 2001 .:
Robert M. Schwartz izboden je na smrt u Leesbergu, Va. Tri su sotonista uhićena u istrazi koja je uslijedila
5) 14. prosinca 2001 .:
Nguyen Van Set umro je u komori ispunjenom dušikom u svom laboratoriju u Geelongu u Australiji.
6) 9. veljače 2002:
Victor Koršunov umro od udarca u glavu u blizini svog doma u Moskvi.
7) 14. veljače 2002:
Iana Langforda pronašli su djelomično golog i pritisnutog ispod stolice u Norwichu u Engleskoj.
8) 9. 28. veljače 2002.:
Stanovnicu San Francisca Tanyu Holzmayer ubio je njen kolega mikrobiolog, Guyang Huang, koji je pucao u nju dok je preuzimala dostavu pizze, a zatim je navodno ubio sebe..
10) 24. ožujka 2002 .:
David Wynn-Williams poginuo je u prometnoj nesreći u blizini svoje kuće u Cambridgeu u Engleskoj.
11.) 25. ožujka 2002 .:
Steven Mostow iz Centra za zdravstvenu nauku u Koloradu, poginuo je u avionskoj nesreći u blizini Denvera.

esifvwefvrqebifvrbewbfvquewvrqewuvqewv
Gost
esifvwefvrqebifvrbewbfvquewvrqewuvqewv
1 mjesec prije

Znanost ne postoji, postoje samo laži ovih koji vladaju a znanost je ono što su znali ovi pobijeni.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

Da se znanost tako ubija, bilo bi 11 mrtvih svaki sat a ne za godinu dana. Brzo bi ponestalo znanstvenika za bilo šta jer nije znanost samo virusologija i mikrobiologija. Znanstvena dostignuća su sveprisutna u svakom segmentu života pa tako i tih grana nauke te se nauka ne može negirati. Poriv da se bilo šta iskoristi za osobnu korist je već nešto drugo i to stoji. Znanost se, kao i sve drugo, zloupotrebljava i koristi za osobnu korist.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

@Melita Objašnjenje da je to proizvod “stanica u njevolji” pogotovu ne pije vode. Kako objasniti prisutnost istih kod mladih i fizički u odličnom stanju. U kakvoj su nevolji njihove stanice? Kako objasniti izostanak kod jako bolesnih ljudi? Njihove stanice ne komuniciraju? Virusi su odavno otkriveni, izolirani, vide se pod elektronskim mikroskopom, replicirani su (neki) u laboratoriju, klasificirani. Puno se i ovdje pisalo o toj temi pa mi je malo naivno opet počinjati s pričom: “Virusi ne postoje”. Na pitanje da li postoji SARS-CoV-2, svako ima svoj odgovor i mišljenje, različito tumači dostupne informacije, razmišlja hladno ili pušta mašti na volju. Ja osobno mislim da postoji, vještački modificiran u biološko oružje i svjesno pušten. U početku jako opasan, a vremenom je jako oslabio. Ipak, široko je rasprostranjen i sada se pokušava bar unovčiti kad već nije ispunio osnovnu zadaću. Sve što je čovjek genetski modificirao je imalo ograničen vijek i vjerujem da će tako i ovaj virus jednostavno nestati. Možda će prirodno mutirati u neki bezazleniji oblik te se javljati sporadično ili sezonski, kad budu povoljni uvjeti.
U ovom svijetu, nije nikakvo čudo serija misterioznih smrti. Ubi.jaju se znanstvenici, svjedoci, konkurencija, neprijatelji i sl. Ne znam ko su ovi znanstvenici ni šta ih povezuje. Obično su takve stvari prikrivene i zataškane a objavljivanje može biti u cilju zbunjivanja ili upozoravanja nekih drugih. Možda su baš i radili na razvoju virusa za biološko oružje te zbog savjesti postali sigurnosni problem?

Melita
Gost
Melita
1 mjesec prije

“@Melita Objašnjenje da je to proizvod “stanica u njevolji” pogotovu ne pije vode. Kako objasniti prisutnost istih kod mladih i fizički u odličnom stanju. U kakvoj su nevolji njihove stanice? Kako objasniti izostanak kod jako bolesnih ljudi?

Rusofil, ukolko se pozivate na rezultate PCR testa pa vama nije jasno kako su nekad mladi ljudi poz, a stari i bolesni neg.; mogu reći da rezultati PCR testa nemaju veze s egzosomima niti virusima. Ovaj test iz biološkog materijala dobivenog obriskom sluznice, pronalazi i umnožava genetsku sekvencu koja se pripisuje “virusu”. Radi se o apsolutno neprikladnom alatu za dijagnosticiranje, jer je vrlo neprecizan (dosta podložan interpretaciji), ne govori ništa o količini virusa (a o tome dosta ovisi da li je osobba zapravo bolesna ili ne) i može se lako kalibrirati tako da je određeni postotak ljudi uvijek pozitivan.

“Virusi su odavno otkriveni, izolirani, vide se pod elektronskim mikroskopom, replicirani su (neki) u laboratoriju, klasificirani. Puno se i ovdje pisalo o toj temi pa mi je malo naivno opet počinjati s pričom: “Virusi ne postoje”

I ja sam bila iznenađena kad sam naišla na mišljenja da virusi kao patogene čestice ne postoje, a čestice koje su snimljene i predstavljene kao virusi su zapravo organele koje izlučuju stanice. Najprije sam to čula u izlaganju dr A. Kaumanna, pa dr S. Lanke. Prije toga sam čitala o različitim kontroverzama oko označavanja virusa HIV kao uzročnika AIDSa, o nemogućnosti da se dokaže zaraznost kod virusnih bolesti, o nedjelotvornosti cjepiva protiv virusa (sama sam preboljela dvije “virusne” bolesti protiv kojih sam se cijepila i pri tom nitko iz moje okoline nije bio zaražen). Nesumljivo smo svi u visokom stupnju “programirani” kroz sustav obrazovanja, MSM i sve moguće, više ili manje prikrivene načine, tako da nam neke teze izgledaju suludo, ali zašto ne pogledati stvar iz druge perspektive?
I zaista, što znamo o virusu Sars Cov.., osim što smo ga vidjeli na onim lijepim elektronskim snimkama. Zapravo ništa! Već postoji pozamašni opus filmova, i serija o virusu koji je došao niodkud i pobio pola planete a ostatak pretvorio u zombije. Ne mislite li da se ovdje radi o programiranju i pripremi naše psihe za veliko finale?

“U ovom svijetu, nije nikakvo čudo serija misterioznih smrti. Ubi.jaju se znanstvenici, svjedoci, konkurencija, neprijatelji i sl. Ne znam ko su ovi znanstvenici ni šta ih povezuje. Obično su takve stvari prikrivene i zataškane a objavljivanje može biti u cilju zbunjivanja ili upozoravanja nekih drugih. Možda su baš i radili na razvoju virusa za biološko oružje te zbog savjesti postali sigurnosni problem?”

Iz moje perspektive je ipak malo čudno kad 11 eminentnih znanstvenika mikrobiologa, strada (uglavom se radi o nasilnim smrtima) u roku od 6 mjeseci. Naravno, uvijek postoji mogućnost da se radi o slučajnosti.

esifvwefvrqebifvrbewbfvquewvrqewuvqewv
Gost
esifvwefvrqebifvrbewbfvquewvrqewuvqewv
1 mjesec prije

Ovo za zaraženom piletinom protumači ovako Istražuj, na taj način uništit će prirodnu hranu a ponudit će svoju umjetnu, uskoro kad zavlada glad na planetu jer će se bojati i jesti a ne samo disati ovce ljudske.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

U tom slučaju, morali bi to stalno raditi i kroz duži vremenski period a sve to pod pretpostavkom da je ta piletina prirodna. S obzirom na porijeklo čisto sumnjam da jeste ili je bar uzgojena vještačkom hranom. Ja povjerenja imam samo u lokalno uzgojenu hranu bilo koje vrste, iako je i to već u dobra doba podleglo svakakvim malverzacijama.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 mjesec prije

gdje su komentatori od @zlatan

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Da,gdje su?
Jest da je pretjerao i vrlo je moguce da je trolac,ali su ga trebali ostaviti da ne bi slucajno i mi svi pomislili da je sve potaman.
Neka nas neko osvijesti malo.
A usput su i moj odgovor Zlatonu obrisali

Milan
Gost
Milan
1 mjesec prije

Zlatan je optužio portal i komentatore da podržavaju Hitlera. Vjerovatno je to razlog brisanja.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije

Dugo nema @zlatan i @Laki Topalovic koji je uvjek imao dobre komentare

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Imao!
Svrseno proslo vrijeme -Aorist
Sada vise nema.
Sadasnje vrijeme-Prezent

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

Slonica

Laki Topalović se zadnji put javio krajem ožujka (znam po potresu). Prije je spomenuo, mislim i da ‘otpisani’ zna…da je prilično bolestan (ono najgore).
Ja se sjećam i Giordana Bruna i eu kolonije.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 mjesec prije

Za nj neko vrijeme mislim da je doticni ni vise ni manje nego nas bivsi kolumnist.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije

Hvala,nadati se najboljem.
Bio je i corona idiot ,pisao je da je tu dok je korone.(korona ostala,on otišao)Lp

stefano
Gost
stefano
1 mjesec prije

Laki Topalović je išao na kemoterapije i nije se više javio pa ako je u mogućnosti neka se javi jeli dobro

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

Stvor, kabala, reptili, gušteri, nedodirljivi moćnici, ….. Sve borci a ne znate ni protiv čega se borite a vidim da ste rat već izgubili. Ne jučer, ne danas nego kroz desetljeća pasivnosti i “gledanja svog posla”. Borite se protiv čovjeka, ljudske prirode i najgoreg poriva – POHLEPE. Koliko ima ljudi da ne mogu ni 10 narednih pokoljenja da potroše to bogatstvo? I šta rade? Dijele okolo? Ne i dalje otimaju, dijele samo kad će im se višestruko vratiti. Mislio sam da su novac i moć dva opijata ali sad mislim da je samo novac bitan a moć je nusproizvod koji donosi novac i koji samo pojačava opijenost. Nikada nećete sa 7,62 ili 5,56 stići do njih, nećete ih ni uživo vidjeti. Svi ćete se cijepiti i uraditi sve što požele. Nikada ih nećete pobijediti dok ne pobijedite sebe. Svoju pohlepu! Treba ih udariti po džepu. Prestanite kupovati smeće od jeftine hrane po supermarketima. Kupujte domaće, provjereno. Prestanite kupovati jeftinu i nekvalitetnu odjeću koju za moćnike proizvode djeca za sendvič. Prestanite koristiti kartice, ispraznite bankovne račune. Ne kupujte unaprijed po supermarketima. ….. Udarite ih po džepu, to njih boli.
Eh tu je sad problem, ko će se odreći vlastite koristi, komfora u životu, suočiti se i oduprijeti nametanju pogrešnih i nepotrebnih stvari? Sigurno ne keyboard warriors. Žao mi je, stvari tako stoje. Zbog vlastite koristi hranimo i dajemo moć onima koji nas iskorištavaju. Zaboravite depopulaciju, čipiranje. Ubi.jati će one koji ne troše a brzo se množe. Kontrolu su već uspostavili kroz druge vidove. Njima i trebaju potrošači koji će im doživotno donositi novac.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

“… Prestanite koristiti kartice, ispraznite bankovne račune. Ne kupujte unaprijed po supermarketima. ….. Udarite ih po džepu, to njih boli….”
@guest_463704
Bravo kolega.
Tu se u potpunosti slazem…
Ipak sam nekako pesimista da ce to uspjeti… Svojedobno sam cak mislio da je to i moguce, ali sam zaboravio i obicnu ljudsku naivnost, kao i pohlepu…
Cini mi se da je pored korektne informacije – koja je naravno svima nama i te kako potrebna – jedina sansa (i to ogromna) u samoj matematickoj neodrzivosti ove financijske Ponzi sheme – koju su cionisti brizno stvarali vise od 100 godina.
Pozdarv

esifvwefvrqebifvrbewbfvquewvrqewuvqewv
Gost
esifvwefvrqebifvrbewbfvquewvrqewuvqewv
1 mjesec prije

Mudro Rusofilu.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

Ma nema tu mudrosti. Prodali smo se za šarene perle. Svašta imamo, zabavljamo se dan i noć. Niko ne pita gdje su majka i otac, gdje su djeca, gdje su susjedi i prijatelji. Otuđili smo se od ljudi. Mobitel i laptop su svuda s nama. Ne treba čipiranje, imaš i sliku i ton, trenutnu poziciju, sve kontakte. Pa nisu bogataši glupi, razvijaju tehnologiju. Preko banaka imaju financijsku kontrolu, prate potrošnju a osiguravaju naplatu. Kroz vlast, silom zakona primoravaju na bilo šta. Kroz jeftinu i nezdravu hranu uništavaju zdravlje prodaju skupe lijekove za ublažavanje simptoma bolesti izazvanih takvom ishranom. Autohtona sjemena su gotovo uništena, primoran si i to od njih kupovati, ali svake godine, jer ni sjeme od takvog uroda nije više dobro.
Trebamo se vratiti ljudima, shvatiti šta nam je doista bitno i potrebno u životu. Tek kad odbacimo šarenu lažu i prestanemo trpati novce u njihove džepove možemo se nadati boljem.

Perun
Gost
Perun
1 mjesec prije

Dionice Microsofta u drasticnom su padu i to zabrinjava Kill Bill Gatesa ….Prica o dobrotvoru koji pokusava spasiti covjecanstvo i prikazati svoj lik kao prororcki i spasiteljski je zavrsena .. Prica o Laznom spasitelju ,Kill Bill Gatesu’ kratko je trajala jer braca Russi vec imaju odgovor i rjesenja u vidu SPUTNIKA V ….Evangelizacija po ,,svetom” Kill Billu Gatesu ” i ,, spasitelju” kao da je nestala Russkom carolijom i kao da nikada nije ni postojala ….Evo jedna pjesma od Partybrejkersa..1000 godina….jer zivot tece dalje i sa koronom ili bez nje

.Znam kad bih ziveo hiljadu godina
ceo bi mi zivot stao u jedan dan
a jedan poziv menja sve
a jedan poziv menja sve

Ne zelim da zivim hiljadu godina
hocu sad i hocu sve
a jedan poziv menja sve, znaj
a jedan poziv menja sve, znaj

Sofija
Gost
Sofija
15 dana prije

Ja imam poverenja u njihove vakcine jer imaju odlicne naucno istrazivacke institute.koristim fotokataliticki preciscivac vazduha koji ga i dezinfikuje i sto se tice korone rusi su mi dodatna kombinacija.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
181
0
()
x