Srbija pokreće proizvodnju mRNA cjepiva

Srbija da proizvodi mRNK cjepiva
48 komentara

Kako javljaju srpski mediji, a prenosi Al Jazeera, Srbija će uskoro da pokrene veliki projekt proizvodnje mRNA cjepiva. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) donijela je odluku da Srbija bude jedna od rijetkih zemalja koja dobija dozvolu da proizvodi i RNK cjepiva, izjavio je u srijedu ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Novinarima je, nakon sastanka s direktorom Kancelarije WHO-a za Srbiju Fabiom Scanom u Beogradu, rekao da je Srbija jedina zemlja u ovom dijelu regije i Evrope koja je uspjela dobiti tu dozvolu, prenosi Tanjug.

“Ovo je ozbiljna obaveza za naš zdravstveni sistem, jer se sada od nas očekuje da to krenemo da radimo. To ujedno znači da bude dovoljno kvalitetnih vakcina i da ih ima ne samo za nas i region, već za ceo svet, jer je ovo globalni problem i svi u celom svetu moraju da se vakcinišu u dovoljnom broju da bismo izašli iz korone”, kazao je Lončar.

Novinarima je prenio da su svi zdravstveni radnici Srbije dobili priznanje od direktora WHO-a za Evropu Hansa Klugea za sve što su uradili tokom pandemije korona virusa.

Scano je rekao da mu je velika čast da u ime WHO-a čestita Srbiji i da proslavimo solidarnost i inovacije od kojih će korist imati ne samo narod Srbije, već i narodi regije i šire.

“Uzbuđeni smo što je Srbija dobila priliku da uspostavi novu tehnologiju informacione RNK, koja će u budućnosti omogućiti proizvodnju i vakcina i drugih bioterapeutskih sredstava, od kojih će svi imati koristi”, kazao je on.

Istakao je da je Srbija do sada prva i jedina zemlja iz evropske regije WHO-a, koji čine 53 države, koja je odabrana za transfer informacione RNK tehnologije.

“Time je Srbiji povjerena velika odgovornost, na osnovu njenog iskustva i znanja”, dodao je Scano.

Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
cool
1 godina prije

Samo se ti vakciniši prvi!!!!

preseren3
1 godina prije

Sve za pare, zaradu?
Ovo je loše…

@Email (nije ...)
1 godina prije

Sada će Rusi i Kinezi da se vakcinišu.

Vukasin Mandrapa
1 godina prije

Za koga li ce Srbija da prozvodi? Za region? Za EU? Za nesvrstane? Srbija je banana drzava u kojoj kolonijalni upravnici rade sta hoce.

Zoran
1 godina prije

Malo ih umire od raka i tumora pomognuto sa osiromašenim uranijumom pa
da malo pomogne sa pelcom. Jebote koje nakaze od ljudi.

Zjola
1 godina prije

As usual o toga nema ništa. Srbija je balkanski tigar od papira. Šaka jada u rukama Rotschilda. O drugima ne ću reči ništa jer nisu predmet ovog članka.

Gladijator
1 godina prije

I posle mi pricamo o farsi rata u ukrajini.To je ponavljam zamajavanjr javnosti,da bi progurali 4 dozu

Гавран
1 godina prije

Sve luđe i grđe vesti.

RoPe
1 godina prije

Čudi me ova vijesti. Mislio sam da je Vučić vodja slobodarskog svijeta u regionu.

Nekoizmase
1 godina prije

Ovo je najnoviji način istrebljenja Srba ,Srbiji kojoj ništa ne daju i ne priznaju daju da proizvodi otrov da si pobije narod

VAHID
1 godina prije

Dostava vakcine će da se vrši traktorima do kućnoga praga.

Incog
1 godina prije

I službeno kabala provincija,

Realno
1 godina prije

Nakazo, tvoje bitisanje ovdje je uvreda sama po sebi svakom normalnom čoeku, stoga nas poštedi svog bitisanja i kre.paj u mukama abominacijo nedoje.bana.

MKD
1 godina prije

Ko jede srbijance koji proizvode smrtonosne “vakcine”

BanOvan
1 godina prije

Ovi “moji”Srbi su se baš zainatili da ispune ono Tarabićevo proročanstvo da svi stanu pod jednu šljivu.
A kada se neko zainati u korist svoje štete, pusti ga.
Budalu nit’ ‘ebi nit’ kuć’ vodi.

Kit
1 godina prije

Niije cudno, grb sve prikazuje,
kruna->korona
orao->strvinar

Biderman
1 godina prije

Mislim da će uskoro sve obavezne vakcine biti MRNK. Naravno, javno se o tome neće pričati, a pošto su ”domaće torlak proizvodnje” niko se neće buniti. Verovatno će se i izvoziti u strane države kao što je nekada ”srbski” torlak izvozio otrove u Kazahstan.

BanOvan
1 godina prije

Zar su izmislili rijec uvrede za tebe?

Zoran
1 godina prije

Kako se ti umiješ šaliti prosto ti zavidim😂😂😂😂

Gorki šećer
1 godina prije

Očekivati je da će zbog domaće proizvodnje rasti i pritisak na Srbe da se u što većem broju cijepe. Istočni susjedi neka vam je Bog na pomoći .

Jozo O
1 godina prije

Čini se da je ova regija jedna od rijetkih koja pokazuje kakav takav razum pa se odupire nepotrebnim nametanjima za koja nam “veliki” zapad tvrdi da su dobra za nas.
Čak i u onom dokumentu “EU vaccination roadmap…” piše da je velik otpor u ovoj regiji te da treba naći način da se cjepivo “približi” pučanstvu. Čini se da na ovaj način žele slomiti tu odbojnost jer kao…..”naše je pa čega da se bojimo….”.

Max
1 godina prije

Zločinački pothvat Terazijskih marioneta,

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ha , ha , ha , ha ! Pa vi uistinu me pratite ! Pa psecoglavi je do sada , pokrijenuo tvornicu Mercedesovih Autobusa , Serbian Silicon Valley , ovu za cjepljenje , pokrijece vec drugi puta , koliko me sjecanje sluzi , high speed railroad tracks – prije neki dan mu se i vlak zapalio na istoj i slicno .. JEDINO sto je UISTINU SAM POKRIJENUO je NAJVECA PLANTAZA MARIJUANE — U EUROPI !!!! ” Jovanjica ” – istu su mu stitili pripadnici Srbijanske Obavjestajne udruge sve dokle Americka DEA nije pritisla ! Potom .. Prodaja SILNA contigenta oruzja made in Serbia }}} ISIS ovim postrojbama , smuggling TONA cocaina , zajedno sa Milom Montenegro Djukanovicem , niz politickih ubojstava ” slucaj Cvijan ” i jos , mnogi , mnogi drugi itd , itd , itd … Hajte logicno com – ne nasjedajte !

Suze Roni
1 godina prije

Nije li Srbija izabrana kao pilot drzava u Projektu cetvrte industrijske revolucije i Klausa Schwaba. Proizvodnja mRNA cjepiva ide uz to. Zahvalite Brnabicu i
Vucica. Kao,mi i Rusi pravoslavci, a uvijek spremni jasiti na dva sedla

pirat sa kariba
1 godina prije

po svemu picousti ili je izdudlao bidenu ,ili se naguzio

Čovjek je življen
1 godina prije

Pričam jednom sa jednim našim poljodjelcem koji se bavi proizvodnjom lubenica, jabuka, krumpira, paprika, zelja u većim količinama, ali sve trži osobno, znači kupnja direktno od njega jer, kaže, u niti jedan market moja hrana neće ući. Pitam ga tako jednom za neke namirnice ekološke proizvodnje koje kod nas nisam uspio nabaviti, a on mi kaže da je kod nas malo teže nabaviti staro, ekološko sjemenje, ali da bi se u Srbiji dalo. Kaže dalje, ne razumiju ljudi kod nas koliko je to važno da ostaneš neovisan i svoj. Samo da se poberu poticaji i da se roba plasira na tržište preko posrednika, ako je moguće u čim većim količinama, a kvaliteta robe je nebitna, kaže. U Srbiji bi ti bilo isto na stvari da su u EU, bili bi bolje “organizirani” i kvaliteta bi počela drastično padati iz godine u godinu kad bi zamirisali poticaji. Kaže dalje, no i… Čitaj više »

ad astra
1 godina prije

Ovo mi objašnjava zašto je prije nekoliko dana kupila veliku količinu mikročipova.

Kalle balle
1 godina prije

JEBLE VAS IGLE I EXPERIMENT. KREPAJTE VISE MASONSKI OKOTE

cipiripi
1 godina prije

uuuuu evo ga…dabog da ti pocrkalo sve do 3. koljena plaćeniče!

cipiripi
1 godina prije

…opet preskačete bitne vijesti….proizvodit će se i vakcina u spreju! e sad uključite maštu… inače redakcijo! vidim da vas je malo pa izostavljate bitne teme kao…covidiakonevidi prevara je trenutno gotova! skandinavija,švica,slovenija i italija do prvog aprila ukidaju sve mjere! znači prevara je propala i satanisti obustavljaju sve do jeseni kad kreće SPARS, najvjerojatnije!

Ban Jelacic je Srbin
1 godina prije

Stanovnik hrvatske? Za vas se prave ujo, ti ces ih primiti, neces ni znati Srbin si bio i to ces ostati. Amin Srbine brate!

drago
1 godina prije

To je spin Srbije kako bi pomogla Rusiji koja je pod ostrim sankcijama zapada.
Kako joj je onemoguceno kupovanje chipova za razvoj tehnologije sada ce ga moci legalno
kupovati u cjepivima i to najrazvijenija nove nano chipove po licenci Pfizera.

Vnmn
1 godina prije

Aj redakcijo ne seri kvake!!
Trudni muskarac rodio trojke!
Bebe su u tri nianse!

Vnmn
1 godina prije

Nazovite je:Kod Djoke na Piramidi Pickinog Dima!

Vnmn
1 godina prije

Ursula Ursullaa znaj,da ceka te netko!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI