Švedsko Ministarstvo zdravstva tvrdi da stariji građani više ne moraju biti u samoizolaciji, usprkos porastu broja “zaraženih” od Covida-19

Covid-19 - Starica u samoizolaciji
21 komentar

Posebne preporuke izolacije za građane starije od 70-ih nedavno je uklonila švedska vlada, što sugerira da su ozbiljne psihološke i fizičke posljedice izolacije veće od rizika od infekcije Covida-19.

Unatoč povećanom broju slučajeva koronavirusa, švedska je vlada tvrdila da je rizik od zaraze i dalje nizak i najavila da će preporuka za starije osobe u vezi s izolacijom od društva, biti ukinuta.

U govoru za javnost od četvrtka, ministrica zdravstva Lena Hallengren rekla je novinarima da se građanima starijim od 70 godina, s posebnim rizikom od oboljenja, sada savjetuje praćenje smjernica za Covid-19, koje se odnose na ostatak stanovništva.

“To sve znači kako je sada presudno da svatko od nas slijedi savjete i preporuke koje vlada i mnogi drugi ponavljaju”,dodala je Hallengren.

Ministricu je na konferenciji za medije pratio Johan Carlson, glavni direktor švedske Agencije za javno zdravstvo. Carlson je tvrdio da su starije osobe snosile najveći teret ograničenja zbog koronavirusa, napominjući to kako su mentalne i tjelesne posljedice najteže za one koji su bili najviše izolirani.

Od početka širenja virusa, građanima starijim od 70 godina i onima koji su u skupinama s posebnim rizikom, savjetovalo se ograničavanje tjelesnog kontakta i izbjegavanje korištenja javnog prijevoza, držanje podalje od trgovina i drugih mjesta koja ljudi posjećuju u velikom broju.

Najava novih mjera utjecat će na cijelu zemlju, izuzev županije Uppsala, koja je privremeno uvela oštrije mjere, jer broj zaraženih od Covid-19 u tom području nastavljaju rasti.

Za razliku od europskih kolega, Švedska nije provodila rane i snažne mjere, kako bi zaštitila svoje građane od eventualne zaraze. Umjesto toga, zemlja je nastojala izolirati najranjivije u društvu, poduzimajući minimalne mjere kako bi smanjila širenje virusa kroz ostatak stanovništva.

COVID-19izolacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Legendarni Grk
3 godine prije

Budući da nitko ozbiljno ne obolijeva i ne umire od fiktivnog korona virusa, jedina stvarna opasnost dolazi od „mjera“ ekipe dežurnih luđaka i to je svima jasno – da nema njih i njihovog lažnog cirkusa, uopće ne bi bilo nikakvih problema.   Odlični komentari:   Toma Markioli: Pod hitno treba zabraniti starenje i obolijevanje. Ako ne bude djelovalo, onda treba zabraniti i umiranje.   Marko Đuretić: Bilo bi razumno da su početkom godine zatvorili nepotrebna ministarstva i sranja, pa proširili bolničke kapacitete.   Tomislav Gutić: Njihove mjere direktno ugrožavaju naše živote.   Marko Gajski: 100.000 zaraženih u ZG, a 32 na respiratoru u cijeloj Hrvatskoj. Jebena bolest. Sezonska gripa opasnija. Luđaštvo i histerija će nas uništiti, ne korona!!   Matijas Badesic: Je, upravo sam preskako preko leševa da dođem na kavu. Ljut sam, jer Hugo Boss nema nikakvu adekvatnu opremu za novonastalu situaciju.   Damir Obernauer: A da pokušaš shvatiti… Čitaj više »

Ndon
3 godine prije

Volim te švedske eksperimente na nedužnim ljudima, podsjećaju me na vremena koja se ne smiju nikada ponoviti.

Majk Majers
3 godine prije

Švedi u politici imaju ljude koji malo koriste svoj mozak, kojima je bar malo stalo do građana. Šta reč nego blago Švedima a namo jao i kuku.

M.M.
3 godine prije

Link na ovaj video bi rebao biti stalno na vrhu. Primjer pozitive i pokušaj vraćanja povjerenja u doktore:
https://www.bitchute.com/video/YxLa2r9t2meQ/
Naši doktori šute i dopuštaju srozavanje najplemenitijeg zanimanja.

marty
3 godine prije

Unatoč istraživanju SZO-a koje je pokazalo da lijek ne djeluje na liječenje COVID-19, Gilead Sciences uspio je dobiti odobrenje FDA za remdesivir. – Biti će zanimljivo vidjeti stav domaćih stožera obzirom da su do sada svaki svoj potez opravdavali uputama SZO-a.

mislim
3 godine prije

iziđe ti ćer vani. kažeš joj obuci se nije više ljeto, nemoš samo u kratkim rukavima.
i tako se vrati kući, i danas ima temperaturu 39.
u p… m….. što si to napravila, sad ako zovnemo doktora svi ćemo u konclogor, i mi i sve koje poznajemo.
mala slušaj mater kad ti nešto kaže.

marty
3 godine prije

Nakon 15. tjedna 2020. gripa je skoro sasvim nestala (manje slučajeva za 98%).
https://prnt.sc/v5abdh

Bart
3 godine prije

Drago mi je sto Norveska ide putem Svedske. Sve radim normalno tj, restorani otvoreni, kafici, mozes u teretanu, bazeni itd. tj sve isto kao prije korone. Kada citam zatvarnja i ludilo u Hrvatskoj kao da zivim na drugome planetu, a ne na istome kontinentu.

Bosanac
3 godine prije

Veliko istraživanje o efikasnosti maski obavljeno je u Danskoj na više
od 6.000 ljudi, ali autori, danski ljekari, kažu da niko nije dovoljno
hrabar da je objavi.

Studija je istraživala koliko su maske efikasne u zaštiti od virusa korona i sprovedena je u aprilu. Kako navode autori, ponudili su je mnogim naučnim časopisima, ali su odbijeni.

Zašto li su odbijeni 🙂

Dokurčilomi
3 godine prije

Što znači biti zaražen? Da li su zaraženi AIDS-om u karanteni?

Bandierarosa
3 godine prije

Premalo im je umrlo penzionera , fali im novaca za socijalu izbjeglicama koje su navukli. Sad ono navlačenje idite van čim više i družite se sa mladima , još bolje ak imaju koronu.

Hattori Hanzo
3 godine prije

Ne znam kakva je ovo igra sa šveđanima i kako oni iskaču iz kolosjeka,kako nisu vraceni na “pravi put” kao mnogi u pocetku ove predstave koji su htjeli na svoj način.
Ono što je bitno da njemacka mora odraditi posao s cjepljenjem da bi kao i obično bila primjer drugima.
60 centara za cjepljenje se gradi u njemackoj,do 8.11. sve pokrajine moraju dostaviti adrse centara ministarstvu zdravstva.Svi stanovnici ce biti obavjesteni o svome terminu.
Znaci nema cjepljenja u ordinacijama ni muljanja sa doktorima,čak ce i oni po svoju dozu morati u te centre.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI