Transrodni “dobrotvori” iz Velike Britanije potiču učitelje da nude blokatore puberteta djeci iznad 12 godina

adolescent
17 komentara

Zagovaratelji transrodnih osoba (NVO)rekli su nastavnicima kako su blokatori puberteta bezopasni i da ih treba dati djeci do 12 godina na treningu „modela“ za škole u Velikoj Britaniji. Znanstvenici i liječnici upozoravaju da je takav savjet “uznemirujući.”

Davanje blokatora puberteta djeci koja su u fazi ispitivanja rodnog identiteta već u dobi od 12 godina koristi im, budući da je takav tretman „potpuno reverzibilan“ i pruža im „neizmjerno olakšanje“, rekao je trener s transrodnom lobističkom skupinom Mermaids na skupu na kojem je prisustvovalo dvadesetak učitelja i pastoralnih radnika na Sveučilištu Newman u Birminghamu prošlog prosinca.

Sadržaj sastanka, koji vjerojatno postaje nacrt daljnjeg usavršavanja grupa škola širom Velike Britanije, Times je otkrio u nedjelju.
“Lijekovi koji blokiraju pubertet ništa ne mijenjaju”, tvrdio je trener, objašnjavajući kako je ovo jednostavno pristiskanje”gumb za pauzu na hipofizi i zamrzavanje puberteta”, a biološki procesi “započet će” čim liječenje prestane.

Argumenti Mermaida nisu se dobro slagali s jednim od sudionika sastanka, Michaelom Conroyem, pastoralnim radnikom koji je napravio snimku. Rekao je Timesu da je zabrinut zbog skupine koja doslovno potiče djecu da vjeruju kako su “rođena u pogrešnom tijelu.”
Ovime se djeca izlažu riziku, rekao je.

Svoju zabrinutost dijelio je i Michael Biggs, izvanredni profesor sociologije na St Cross Collegeu u Oxfordu, koji je za Times rekao kako takva strategija gura djecu na daljnje medicinske intervencije za operaciju afirmacije spola.

“Mermaid ne pružaju učenicima izbor da mogu biti samo gay ili lezbijke. Umjesto toga, preusmjeravaju ih drastičnim putem koji na kraju završava operacijom. Širenje takvih informacija u školama je uznemirujuće “, rekao je.

Grupa je na svojoj web stranici izjavila da se njihovi savjeti temelje na „međunarodnoj znanstvenoj studiji i 25 godina iskustva u ovom polju.“ Također su se hvalili primanjem sredstava od Ministarstva obrazovanja Velike Britanije od zasjedanja u prosincu 2018. u okviru programa, koji nadgleda Ured za jednakosti vlade. ”

Iako je profesor Biggs u prošlosti optuživan za “transfobiju”, prema nekim izvješćima, on još uvijek nije jedini koji zvuči uznemireno zbog praksi koje mnogi smatraju prilično kontroverznim. Ranije ove godine, skupine medicinskih stručnjaka i u Velikoj Britaniji i preko bare – u SAD-u – upozorili su na dugoročne učinke blokatora puberteta i hormonskih lijekova, nazivajući ih „ozbiljnom brigom za javno zdravlje“.

Liječnici upozoravaju kako liječenje koje započinje blokadom puberteta često završava operacijama promjene spola i ima zastrašujuće nuspojave, uključujući “kirurške komplikacije, tromboembolijske i kardiovaskularne bolesti, osteoporozu, malignost i trajno povišene stope samoubojstava.”

Američki koledž pedijatara (ACP) – konzervativna zagovaračka skupina za djecu – također je primijetila da je zdravstvenim radnicima “trajno zabranjeno istraživanje psihosocijalnih čimbenika” prisiljavajući djecu i adolescente na ispitivanje njihova rodnog identiteta.

U međuvremenu, u prošlosti su se više puta prozivale veze između pitanja rodnog identiteta i autizma. U 2017. godini, londonska transrodna klinika izvijestila je da trećina njihovih pacijenata ima “umjerene ili ozbiljne autistične osobine”. Ipak, umjesto da pridaju više pažnje psihološkoj strani problema, mnoge se škole očito još uvijek odlučuju za napredak u postupcima koji potvrđuju spol.

promjena pola
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Logika
4 godine prije

Ovo što ti govoriš i opravdavaš, govorio je i Mengele. On je također tražio “puteve”.

pera detlic
4 godine prije

Prvo pomoći svim “majmunima” koji se nalaze u (pogrešnim) ljudskim tijelima, da se vrate u svoja. A poslije ćemo lako.
SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU !!!!

Mercury
4 godine prije

@ xyz

Jel ti znaš koliki je taj tvoj “veliki broj osoba”? Daj reci ljudima.

I novi načini i putovi za osobe koje nemaju nikakvih problema? A da ja tebi, primjerice, koji nemaš problema s vidom, dam da gutaš tablete da poboljšaš vid?

ejfnviergviernigvneiriverivneiniei
4 godine prije

Ne pomaže više brom, ptalati, klor i ostali otrovi kojim nas kljukaju, ni cjepiva sa kemikalijama i mikročipovima, ni elektromagnetski smog od mobitela i svih kućanskih uređaja uvezanih wi-fi, blututh, uskoro i 5G, ni programiranje u školama, tv-eom, tiskom, knjigama, glazbom, filmovima, već treba sada direktno utjecati na hormone da djeca budu sutra pravi borgovi bez identiteta, spola, majke, oca, djedova i baki………………..

Janoš
4 godine prije

Pokušavam dokučiti prave motive ovakvog bolesnog ponašanja i ne ide. Što imaju od toga da uništavaju dječje živote sa takvim eksperimentima.

ANTINWO.HR
4 godine prije

Transrodne bolesne budaletine!

Domy
4 godine prije

Nije bolest sve što boli. Nekad se ove transrodne i LGBT manijake slalo u ludaru na liječenje jer to nije ništa drugo nego bolest ili poremećaj, a sad imaju veća prava nego ostatak normalne populacije i nameću nam svoje briljantne ideje. Sramota…

Slavonac
4 godine prije

I tisi iziso iz komunistickog-liberalnog fasizma.

nessy
4 godine prije

‘Tisućljetna zarobljenost velikog broja osoba u krivim tijelima’.
Kojega velikog broja, boga ti? Jesi i ti zarobljen u neoodgovarajucem tjelu?

kihot
4 godine prije

negativci, zlikovci, psihopati bez duše i empatije… nisi ti baš za ozbiljan razgovor.

Mik
4 godine prije

Xyz, tko govori o tome da itko treba patiti?
Jednoj osobi koja Ima problem, od recimo 5000, 10 000, treba individualno pomoci. Ovo je sve manipulacija brojevima jer prema tim ” strucnjacima” nitko vise nie siguran u rod i spol. Ovo,sto se sada radi,je propagiranje nastranosti u najosjetljivijoj dobi. Otkud nekome pravo tako nesto u skoli iznositi? Nazalost, obitelj je postala slaba karika, gotovo nedostajuca, a najjaci ce opstati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI