Etika i sport – Transseksualci obaraju rekorde u takmičenju sa ženama

transeksualac
35 komentara

Od kada su Terry Miller i Andraya Yearwood, dva transseksualca iz Connecticuta, počeli obarati rekorde u atletici, krenula je polemika je li u redu da se oni natječu u kategoriji “žena”. Politička korektnost i izmjene zakonodavstva u tom smislu u nekim američkim saveznim državama omogućavaju transseksualcima da se natječu u kategorijama u kojima nisu rođeni, nego su “postali” žene ili muškarci, iako je prvi slučaj zanimljiviji zato što novonastalim “ženama”, bilo kirurškim zahvatom, hormonalnim terapijama ili kombinacijom ova dva tretmana, daje veliki prednost nad sportašicama koje su se rodile kao žene.

Transseksualci uništavaju ženski sport i ponižavaju protivnice. Oni koji su natječu u kategorijama žena redovito pobjeđuju i postavljaju nove rekorde, piše UCCR.

Bivša tenisačica Martina Navratilova osuđuje ovu otvorenu “obmanu” i “nepravdu”, a talijanski fiziolog upozorava na opasnost po sportsku etiku, jer “oni koji odluče promijeniti spol, unatoč hormonskom tretmanu, zadržavaju vlastiti DNK“.

Ranije su takvi slučajevi zabilježeni u odbojci, a nedavno u atletika. Dva muška transseksualca iz Connecticuta, Terry Miller i Andraya Yearwood, su s lakoćom dominirali ženskim atletskim natjecanjem, osvojili su prva mjesta i doslovno ponizili žene natjecateljice, one stvarne.

Transseksualac Terry Miller bio je prvi na dva državna atletska natjecanja. Pobijedio, ili “pobijedila”, kako sam kaže, je u utrci na 100 metara za samo 11,72 sekunde, a zatim je bio, ili “bila”, prvi u utrci na 200 metara za 24,17 sekundi.

Također je postavio dva nova rekorda u disciplinama u konkurenciji sa ženama. Terry Miller voli pobjeđivati i to vrlo lako, što je očito. Na drugom mjestu je bio, ili “bila”, drugi transseksualac Andraya Yearwood.

“Mislim da je nepravedno da se djevojke koje rade stvarno teško ne uspijevaju ni kvalificirati”, rekla je Selina Zuberoa, jedna od mnogih poraženih protivnica.

Nakon ovog događaja su sportašice, zajedno sa svojim roditeljima, pokrenule peticiju za probijenu pravila.

Argument je da biološke razlike ostaju, čak i ako se osoba psihički osjeća da je rođena u “pogrešnom tijelu” ili je  kirurškim putem promijenila spolne organe.

Međutim, prosvjednici, sportaši i njihove obitelji, kažu da bi se pristali natjecati s transseksualcima, ali samo nakon što su u potpunosti završili svoj hormonalni ciklus.

Martina Navratilova: “To je obmana, nepravedno je održavati trans natjecanja”

Terry Miller i Andraya Yearwood
FOTO – Terry Miller i Andraya Yearwood

Protiv ove pojave je nedavno podigla glas legenda ženskog tenisa Martina Navratilova, koja je snažno kritizirala pobjedu transseksualca Rachel McKinnon u međunarodnoj ženskoj biciklističkoj utrci.

Sama Navratilova je deklarirana lezbijka i živi sa ženom od 2014. godine, ali je rekla “kako je sudjelovanje muškaraca koji su odlučili biti žene na ženskim natjecanjima ludost”.

“To je obmana i nepravedno je za žene koje se natječu s osobama koje su biološki još uvijek muškarci. Ne bih se htjela natjecati protiv transrodne žene. Ne bi bilo u redu”, izjavila je Navratilova u siječnju za španjolski El Pais.

Julija Beck, feministica i američka LGBT aktivistkinja, to vidi kao napad na svijet žena od raznih predatora.

“Sve žene i djevojke dijele jednu biološku stvarnost, a muškarci nikada neće dijeliti istu stvarnost, bez obzira na intervencije koje bi mogli provesti. Ako bilo koji muškarac, ako muška osoba može sebe nazvati ženom, ili legalno bude identificirana kao žena, onda će grabežljivci to iskoristiti kako bi dobili pristup ekskluzivnim prostorima samo za žene i ugrozit će našu sigurnost”, kao što se već dogodilo, rekla je Julija Beck.

Talijanski fiziolog: “Sportska etika je u opasnosti, trans su muškarci čak i s hormonskim tretmanima”

Pokojni talijanski znanstvenik i stručnjak iz područja ljudske fiziologije, prof. Arsenio Veicsteinas, koji je umro prije nekoliko mjeseci, jedini talijanski autoritet koji se usudio prkositi ovom novom trendu i istinski braniti sport i žene.

“Čovjek se rađa s muškim anatomskim karakteristikama. Oni koji odluče promijeniti spol, unatoč hormonskom tretmanu zadržavaju svoju DNK. Etika sporta je da se natječete pod jednakim uvjetima. Predanost pravednosti sportu je potkopana i za muškarca koji je postao žena. Kako može izdržati proteste žene protiv koje se takmičio pod nejednakim uvjetima”, svojevremeno je rekao profesor Arsenio Veicsteinas.

Profesor Veicsteinas je reagirao kada je 2017. kada je u prvoj talijanskoj odbojkaškoj ligi za žene klub s brazilskim transseksualcem Tiffanyem (Rodrigom) Pereirom doslovno gazio protivnice u ženskoj Seriji A2.

Žele uništiti i sport. LGBT udruge, iako ne sve, kao što smo vidjeli na primjeru Julije Beck, brane sudjelovanje transseksualaca u ženskoj odbojci, ali ponižene i poražene protivnice pripremaju pravnu bitku. Etika sporta je u opasnosti, rekao je tada  profesor ljudske fiziologije na Sveučilištu u Milanu Arsenio Veicsteinas.

Sve su ekipe osjećale oštećene, a sport je u opasnosti jer će menadžeri krenuti u utrka za dovođenje transseksualnih sportaša koje će se takmičiti kao “sportašice”.

Što će se dogoditi ako odemo u Brazil, angažiramo tri transa i dovedemo ih da igraju u ženskom A2 prvenstvu? Osvojit ćemo prvenstvo. Ali to ne može biti u redu. To je prijevara. U tom slučaju igraju muškarci protiv žena”, napisala je Tereza Moro.

“Rodrigo ima mušku tjelesnu strukturu. Ima mišićni tonus, gustoću kostiju, fizičku snagu i kompetitivni nagon osobe s XY nasljeđem. Nema operacija ili hormona koji će mu to oduzeti. Ukratko, to je čin kukavice”, dodala je.

“Nije potrebno biti endokrinolog pa znati da smanjenje koncentracije testosterona i povećanje ženskih hormona uključuje značajno smanjenje mišićne mase i posljedično značajno smanjenje snage za oko 40% kao i mogućnosti lomova”, kažu branitelji ovog novog trenda.

Ali protivnici odgovaraju: “Postoje videozapisi koji svjedoče kako Tifanny podnosi dvostruke težine u usporedbi s prosjekom, DNK ostaje muški i time se razvija. Hormonsko liječenje ga je oslabilo za 40%, ali snaga na snimkama ostaje snaga prosječnog muškarca. Fizička prednost je očigledna, a da ne govorimo da su ostale žene u prosjeku niže 19 centimetara”.

Tiffany (Rodrigo) Pereira
FOTO – Odbojkašica Tiffany (Rodrigo) Pereira

Tko brani Rodrigoove tvrdnje da ga je hormonsko liječenje oslabilo, nije glup, ali to nije istina.

Tada je prof Arsenio Veicsteinas rekao da je pravedno natjecanje potkopano i to je očigledno. Ipak, zbunjeni moderni čovjek,  manipuliran kao marioneta s jakim silama, bori se da razumje čak i očito.

Svatko od nas može postati ono što želi, kao što je rekao talijanski političar  i trans Vladimiro Guadagno, danas Luxuria, koji je dodao kako se to mora odmah reći i djeci, “kako sutra ne bi bili seksisti i odrasli u svijetu u kojim prevladavaju muškarci”. Ali raditi “na djeci”, ići u škole, je narušavanje sportske etike u ime “ideološke kolonizacije”.

Postoji i mišljenje da je promjena spola “biološki nemoguća”, kao što tvrdi Paul R. McHugh, profesor psihologije na Školi medicine na Sveučilištu Johns Hopkins. “Ljudi koji se podvrgavaju operaciji promjene spola ne mijenjaju se iz muškaraca u ženu ili obrnuto. Umjesto toga, oni jednostavno postaju feminizirani ili maskulinizirani muškarci ili žene. Nitko se ne rađa u “pogrešnom tijelu”, čak ni u odbojkašica Rodrigo. Nadamo se da će se poduzeti konkretne akcije u ime poštovanja prema sportu i ženama, rekao je prof. Paul R. McHugh.

El Pais / UCCR

VIDEO – Izjava Julije Beck u kratkom razgovoru s Tuckerom Carlsonom

 

Andraya YearwoodatletikaLGBTpromjena polaTerry Millertranseksualci
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dub Miroslav
4 godine prije

To se ne zove sport već “politićki korektan sport”!

hogar strašni
4 godine prije

kakav sport to je danas unosan biznis od treniranja djece, reklama, sponzora, ulaznica, prodaje igrača, trenera a posebno u kladionicama zbog kojih se sve više namještaju rezultati u svim disciplinama.

Šok
4 godine prije

sada će serenavilijams moći pobijediti noleta

John
4 godine prije

Za svakoh fluidaša posebnu kategoriju. Jedan si jedinstven i neponovljiv. Svi će osvojiti zlato, ostvariti svoje pravo na natjecanje ali i na to da budu drugačiji.
Samo ce trebati malo smanjiti udio zlata u medaljama

Crni žutokljunac
4 godine prije

Normalno da nije u redu da neko ko je bio muškarac,a sad je promijenio spol u ženu,da se natječe sa ženama.To je očito.Al je stvar u tome da oni hoće izbrisat razlike između muškaraca i žena.To se upravo i počelo događat,od hrane iz supermarketa koja je puna ženskih hormona.Životinje se pucaju takvim hormonima.Jel čudno da ima sve više homo osoba?Biće i više!Bebe iz epruveta,genetski unaprijeđene su naša budučnost,sa razlikama između spolova sve nejasnijima.To se sve gura preko medija među mase.Ne da nam rade lobotomiju,već rade i na našim fizičkim doradama a evo i spolnim i uvjeravaju nas da je sve to najnormalnije.

nekoime
4 godine prije

Jer ste vi to tražili!

Laki Topalović
4 godine prije

Koliko znam međunarodne federacije to ne dozvoljavaju, pa će ubrzo postati “homofobne” i imat ćemo npr, Olimpijadu, Paraolimpijadu i Trans-Olimpijadu. Jer, kao štoje nemoguće da onaj naš bacač kugle s jednom nogom ili Mihovil Španja sudjeluju na Olimpijadi protiv Bolta i Pheplsa, nije u redu ni ovo. Sad sam gledao na YT malo odbojke ovog Brazilca, a daj, to je muško po svemu – skok, blok, doček lopte, servis. Normalno je da se druge cure bune. Ali što, odmah stižu optužbe za diskriminaciju

Emiliano Zapata
4 godine prije

Nesmijem reci sto mislim jer se plasim drzavnog aparata kojeg boli briga za sve osim za lgbt zajednice…

otpisani
4 godine prije

Hahaha…! Evo i konačnog dokaza da su muškarci bolji od žena čak i onda kada ovi odluče postati žene 😉

Weteran
4 godine prije

Ubrzati priliv migranata na truli, impotentni Zapad.

Laki Topalović
4 godine prije

Kako, stara metoda ne funkcionira 🙂

Laki Topalović
4 godine prije

A čekaj malo, Ova je dok je bila Rodrigo igrala u prvoj ligi odbojke u Belgiji za muške, onda je brzo promijenila spol i došla u Kalabriju u Italiju Id itd itd….

Brave new world
4 godine prije

Od svih ovih koji prosvjeduju nema nitko mu…da kazat kako je transrodnima mjesto na psihijatriji, a ne na sportskim terenima. Malo tko ima hrabrosti progovoriti o tim i sličnim bolestima novog doba, a kad se netko usudi onda ga se dohvate udruge za zastitu civilnog društva, mediji i proglašava ga se fašistom i diskreditira na sve načine. Jer lgbt manjine su postale svete i nedodirljive krave i svoju agendu uspješno provode. Krajnji cilj jest potpuno uništenje pojma muško i žensko te sveopća nastranost i izopačenost. Zasigurno će doći do šire društvene reakcije na teror ovih skupina kad to više postane neizdrživo, a onda će to biti pokolj o kojemu će se pričati dok je svijeta. Prvo su trazili da ih se skine sa liste mentalnih bolesti, onda su poceli paradirati, onda su trazili da im se da brak, onda su trazili posvajanje djece, onda su trazili da se nauk o… Čitaj više »

Tim&Dusty
4 godine prije

Sto reci kad se i lezibejke bune protiv toga? I ja sam misljenja da je nemoguce bas doslovno promijeniti spol. To su teski psihicki bolesnici, feminizirani i mozda su im odrezali alatku ali cak i takvi sakati sportski gledano jos uvijek muskarci fizicki nadmocniji nad pravim zenama. To sto po izgledu ne znas je li musko ili zensko ne igra ulogu. Cista prevara i nadam se da ce se nesto poduzeti kad problem poprima sve vece razmjere. Ako je u toj prici netko diskriminiran onda su to prave zene koje se moraju natjecati s laznim zenama.

Bruno
4 godine prije

Sad kad jedan moj poznanik, grmalj od 210 cm i 150 kg, postane “žena” hormonskom terapijom, obrije bradu, uđe u žensku MMA i počne lupati jadne žene. Svjetski prvak za čas. Pardon, svjetska prvakinja.

Aaaa
4 godine prije

U skladu sa “modernim” neki sportovi zaista i ne trebaju mušku i žensku konkurenciju:
streljaštvo, šah, curling, umjetničko klizanje, gimnastika – ruče, prečke, konjić. Nema razloga zašto bi žene postizale gore rezultate

Boba Lazarević
2 godine prije

A s druge strane postoji atletičarka pod imenom Caster Semenya, koja već godinama vodi borbu sa sportskim institucijama koje joj zbog viška testosterona žele oduzeti pravo natjecanja u ženskoj konkurenciji. Za jedne se radi o talentiranoj sportašici, za druge o biološkom “freaku” koji ima nefer prednost pred drugim ženama. Zadnje što sam čuo o njenom slučaju je da je žele natjerati da pristane uzimati blokatore testosterona kako bi zadržala sportski status.

Nevjerojatno je da se istodobno jednu ženu poušava ukloniti iz ženskog svijeta, a neke muškarce ugurati u njega. Je li LGBT rulja i na njenoj strani? Nekako sumnjam.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI