Rusija zabranila ‘LGBT pokret’

Zabrana LGBTQ
44 komentara

Vrhovni sud Rusije proglasio je u četvrtak “međunarodni LGBT javni pokret” izvan zakona , proglasivši ga ekstremističkom grupom. Presuda se odnosi i na podružnice grupe, saopštio je sud, ne navodeći konkretne organizacije.

Tužbu je ranije ovog mjeseca podnijelo rusko ministarstvo pravde, koje je tvrdilo da su ga aktivnosti “LGBT pokreta” kvalifikovale kao “ekstremističku grupu”. Konkretno, seje “društveni i vjerski razdor” u zemlji, tvrdi ministarstvo.

Saslušanja su održana iza zatvorenih vrata i trajala su više od četiri sata, jer se u predmetu radilo o više od 20 tomova materijala, prenele su RIA Novosti, pozivajući se na pres-službu Vrhovnog suda. Na saslušanjima nije bilo predstavnika „međunarodnog LGBT pokreta“ , a prisustvovao je samo advokat Ministarstva pravde.

U proteklih nekoliko godina, Rusija je postepeno pooštravala svoje zakonodavstvo u cilju suzbijanja širenja takozvane “LGBT ideologije”. Država je 2013. godine zabranila širenje takve propagande među maloljetnicima, proširivši tu mjeru na odrasle u decembru prošle godine.

Uvedene su velike novčane kazne za svakoga ko je proglašen krivim za promoviranje “netradicionalnih seksualnih odnosa”, transrodnosti i pedofilije.

Međutim, i dalje ostaje nejasno na koje će tačno pro-LGBT grupe uticati nova presuda u Rusiji. Najveća takva grupa u zemlji je ‘Ruska LGBT mreža’, građanska platforma osnovana sredinom 2000-ih kako bi okupila regionalne organizacije koje se zalažu za prava seksualnih manjina.

Mreža, koja je prije dvije godine označena kao „strani agent“ , dio je LIGA – Međunarodnog udruženja lezbijki, homoseksualaca, biseksualaca, trans i interseksualaca – velike nevladine organizacije sa sjedištem u Švicarskoj koja zagovara prava homoseksualaca od kasnih 1970-ih. .

LGBTPutirusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Rečeno , učinjeno.

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Hvala Ti Bože 🙏

Nekoime
4 mjeseci prije

Putine, pošalji nam jednu svoju fotokopiju.

abc
4 mjeseci prije

Neka, neka….mašalah….
Putine, rječi i djela ti se pozlatile..

Gugo
4 mjeseci prije

Svaka čast! Čovjek sasiječe bolest u startu. Dosta više nakaza.

ApineIo
4 mjeseci prije

Homo-pedo sotonjara Mladen na aparatima. Sad će još više da laje na Rusiju.

Rog! Rog!🤘🤘👹

ze d
4 mjeseci prije

extremistička antiljudska perverzija.

Darko
4 mjeseci prije

Bravo Rusija, tu svu guzno rovokopačku stoku šaljite na prvu liniju fronte u Ukrajini..

Darko 7
4 mjeseci prije

LGBT pokreti stvoreni s ciljem promoviranja nastranosti, a nikako da zaštite neke manjinske grupe. Ti pokreti promoviraju i pedofiliju što predstavlja teško kazneno djelo. Pre strašno je kako smo uopće dozvolili da se ovo sada događa. Rusi sebe pokušavaju zaštititi od ove pošasti.

Dux
4 mjeseci prije

Tako se to radi, puno poštovanje ua Rusiju i Putina. SLAVA RUSIJI !!!

jasam
4 mjeseci prije

Dobro su prosli , Putin ih je njihov pokret samo stavio izvan zakona. U Staljinovo vrijeme bili bi poslani u Sibir u Gulag

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Welcome to RuSSia🤣🤣🤣

sebastian
4 mjeseci prije

Ha-ha-ha.To!!!Ljubim vas baćuške.No pasaran.

Dokurčilomi
4 mjeseci prije

Ima mjesta u Sibiru a i dalje.

Sefer
4 mjeseci prije

Svaka čast Rusiji!

BanOvan
4 mjeseci prije

Jeca mladjo, suza suzu stiže, svoje brkato prase privukao bliže, da mu moral diže.

Мунгос
4 mjeseci prije

LGBT је јак огранак Сатанистичког крила Светске Сајентолошке секте.
Ако је Цар Путин стао њима на црту, значи да је њега благословио архангел Михаило.

Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

Covjek ukine ove LJGBT teroriste i odmah svi zaborave kako je tukao one bez maske , kako je tjerao ljude na bocke, kako su prvi otvorili tvornicu s brasnastim insektima, 5G, kemtreilsi se pojacali, tvornica stampanog mesa, pametni gradovi, vec je uveo CBDC , i video nadzor koji moze kontrolirat socijalne bodove kao u Kini kad pozeli!
Putinko zapravo sve radi identicno onima tiranima na zapadu ali eto tu je LJGBT s kojima se drugcije obracunava da bi ovve mislile kako je on nekakav spasioc od distopijske buducnosti

Rimtutituki
4 mjeseci prije

Fala kurcu da ima neko da nije teroriziran od degenerika. Prijavljuju roditelje u njemackoj jao da su nasilni( samo podignes glas) da im oduzima Jugendamt djecu,da bi imali bolji upliv.Tacno 2017 sam naoisao da je sva oba prica Overton prozor za legalizaciju pedosa. Nemojte sa im povrijedite osjecaje,jer se oni kontrolisu. To je toliko izopaceno zadnje desetljece u njenackoj da mi se gadi uopce pricati o tome. Tacno vidis kako svaka diskusija,prica,iliti radnja vodi jednom koraku blize. Step bay step .isto kao sto su polako 1972 legalizirali homosexualnost. Dzaba pricati,sve krece od Nietzsche ” Bog je mrtav”. Naravno ako poslije ovogs zivota nema nista,ne trebamo se plasit nikakva suda, mozemo sve gadosti da radimo. A nije tako. Vrijeme leti,svi cemo saznati🙏🙏

Marko
4 mjeseci prije

svi su napočetku bili protiv Putina, lik “izljecio” koronu, zabranio bolesne LGBT zajednice i preseravanja.. tj. lik ide protiv bolesnog zapada, sad dali je to sve velika predstava da se samo misli da se netko suprostavio diktatoru svijeta imena SAD… hmmm vidit cemo

Moscito
4 mjeseci prije

Znaci za Mladena i Djuru nema putivanja u Rusiju.

Otok Mali
4 mjeseci prije

Bravo.

eks
4 mjeseci prije

London je osudio ovu odluku Rusije. Ruse zbog osude Londona “svrbi” guzica .

Novak
4 mjeseci prije

Ma bravo! Tako i treba!

Nena
4 mjeseci prije

Bravo Rusijo!!!
🇷🇺❤️

goran
4 mjeseci prije

JA MISLIM DA BI TE GUZONJE TREBALO POSLAT U IZRAEL

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI