Grčki premijer želi legalizirati istospolne brakove

LGBT zastava
13 komentara

Premijer kaže da će njegova vlada uskoro podnijeti zakon, unatoč otporu zastupnika i Pravoslavne crkve

Grčka vlada desnog centra planira podnijeti nacrt zakona koji dopušta istospolne brakove, unatoč dugotrajnom protivljenju utjecajne pravoslavne crkve u zemlji i zakonodavaca. U intervjuu za državnu televizijsku kuću ERT u srijedu, premijer Kyriakos Mitsotakis je najavio: “Ono što ćemo zakonski propisati je jednakost u braku.” Nije precizirao vremenski okvir, ali je rekao da “neće biti dugo”.

“Uklonit ćemo svaku diskriminaciju koja se tiče seksualne orijentacije u pitanju bračne veze”, rekao je Mitsotakis, dok je pojasnio da će prijedlog zakona omogućiti posvajanje djece, ali ne i surogat roditeljstvo, za istospolne parove.

“Ideja o ženama koje se na zahtjev pretvaraju u strojeve za proizvodnju djece… to se neće dogoditi”, rekao je.

Očekuje se da će prijedlog zakona podijeliti Mitsotakisovu konzervativnu Novu demokraciju, a neki se zastupnici protive takvim promjenama. Mitsotakis je rekao da ih neće “tjerati” da podrže zakon i da će tražiti međustranačku podršku. Ovo pitanje je prioritet za glavnu oporbenu stranku, Syrizu, čiji je čelnik Stefanos Kasselakis otvoreno homoseksualac, i kaže da on i njegov suprug – za kojeg se vjenčao u New Yorku u listopadu – žele postati roditelji putem surogat majčinstva.

Grčka je 2015. ozakonila istospolna civilna partnerstva, dajući takvim parovima neka prava i beneficije, ali im trenutno nije dopušteno posvajati djecu. Dopuštanje istospolnih brakova bilo je ključno obećanje u kampanji Mitsotakisa, koji je ponovno izabran prošle godine. Od 2021. Mitsotakis je uveo brojne reforme uključujući ukidanje zabrane davanja krvi homoseksualnim muškarcima i zabranu takozvanih operacija normalizacije spola kod djece.

Reformama se oštro protivi Grčka pravoslavna crkva, koja ima značajan utjecaj u društvu i politici. Oko 80-90% od 11 milijuna ljudi u zemlji izjašnjavaju se kao grčki pravoslavci. Mitsotakis je rekao da će prema planovima istospolna vjenčanja biti civilna zajednica i da se neće održavati u crkvama, objašnjavajući: “Ne tražim stvari od Crkve za koje znam da ne može.”

49% Grka protivi se legalizaciji istospolnih brakova, s 35% za, prema anketi javnog mnijenja koju je ovog tjedna provela nacionalna anketa Alco. Od siječnja 2024. 20 europskih zemalja zakonski priznaje i sklapa istospolne brakove.

GrčkaIstospolni brakoviLGBT
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Valter
3 mjeseci prije

Jeste znali da je u Kaliforniji istospolni brak odbačen na referendumu, ali je rezultate židovska sutkinja odbacila?

Isto kao i u Sloveniji i desetine drugih zemalja. To se zove demokracija.

Naravno, kad bi sada bili referendumi, istospolni brak bi prošao i bez sudske intervencije, uslijed normalizacije te akcelerirane židovske propagande preko svih medijskih kanala.

Nekoime
3 mjeseci prije

Uskoro će brak između muškarca i žene biti zabranjen.

Max
3 mjeseci prije

Grčka ljubav po zakonu a i lezbijstvu su dali ime.

DZuro DZak_ovic
3 mjeseci prije

Svi ste vi isti, Bolesnici u mozgu + plus slusate sta vam sotonisti narede a prodajete si svoj zadnji auspuh za 50-tak bednih usd.

Realist
3 mjeseci prije

Samo crveni gumb moze resetirati ovu bolesnu poremecenu zemlju!!!

tihobl
3 mjeseci prije

Ostade Mladen bez turista.

Ivan Bgd
3 mjeseci prije

Svi su se prodali ili predali “izabranom narodu”, cija mracna satanska vrhuska defakto upravlja svetom, i trenutno ga vodi u propast.

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Pa i toga WEF – POSTAVIO ⚠️ ! Nitko toga birao nije ⚠️ ! Poput ona federa u Francuskoj od prije neki dan – POSTAVLJEN – NE IZABIRAN ⚠️ a i taj , šupak meraklija je sebe definirao kao ” Kršćanina – Pravoslavca , vjernika 😱 , Ruske Pravoslavne Crkve 🤪 ???!!! RPC se do sada nije oglašavala o svemu ….

Nekoime
3 mjeseci prije

Tko se to na Mediteranu guzi,
da li su Grci ili su Francuzi…

Bond cigarete Bond
3 mjeseci prije

Meni ne smeta Brnabićka njena partnerica i njihovo dijete koje će zajdno odgajati.
To je liberalna, demokrtatska i proeuropska Srbija. Pozdravljam.

Necjepljeni Kokot
3 mjeseci prije

I Grci su izgleda prdnuli na vjetar !

xyz
3 mjeseci prije

U ovoj EU svi predsjednici država su pederi ili lezbejke. Amerikanci su dobro razjebali Evropu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI